- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Erre gondoltam én is, mert visszacsere után ugyan úgy curling-el és leverte a nozzle megint. Éppen ezért megnéztem a tárgyhűtőt és nem látszik hiba, forog, tolja a levegőt.
Pontosabban a legutóbbi esetben (már 0.4-en) úgy verte le a nozzle a tárgyat, hogy éppen infillt nyomtatott és látszólag nem is kellett volna elakadnia... Gyakorlatilag leszakadt a brim-ről a nyomat, a brim ott maradt, a nyomat meg lejött.Mutatom, hogy mivel szívok. A piros overhang szinte mindig curling-el. Nem tudom, hogy lehet-e összefüggés, hogy az aux ventihez viszonyítva a túlsó oldalán van. Ezt az alkatrészt régebben már 2x kinyomtattam tökéletesen, elsőre, ugyan ilyen orientációval. Igaz, hogy másik, Bambu-s PLA-val:
-
TheProb
veterán
Printer selection-ben felvettem a 0,6-os nozzle-el is a P1S-t, így erre dedikált printer profilom van. (De válasz a kérdésre: igen)
Ami még elképesztő idegesítő, hogy úgy stringel ez a fila 0,6-on, mint a 3.14csa. Ugyan azon beállítások mellett nem művelte ezt 0,4-en.
Illetve ami még cseszi az agyamat egy ideje, nozzle és filament függetlenül, hogy a nozzle-ön nagyon gyakran marad kula, ami nyilván potenciálisan rondíthatja a nyomatot. Vagy másik eset, hogy göbök formájában az asztalra esik, ami meg a 1st layer-t kefélheti el, ha pont oda nyomtat... Másnál nincs ilyen? Ez ugye azért szomorú, mert ott a nozzle cleaner, a sheet-be is beletörli a nozzle-t, meg még ott a wipe line is...
-
2thletme2day
őstag
Ah, ez egy hasznos oldal. Ez mehetne is az öszefoglalóba szerintem. Kószönöm.
Amúgy rájöttem mi lehet a baj. Megváltoztattam a makerworld-ös felhasználónevem de a nyomtatón még mindig a régi volt az orcával meg bambu handyvel ellentétben. Kijelentkeztem a nyomtatón a régi felhasználóból de a Bambu handy az istennek nem tudja bindelni az újat. Na mindegy. Most hagyom... Holnap újra próbálkozom.
-
Joshi
titán
Korábban írtam is, hogy nekem nehéz az átállás más szeletelő progira. Természetesen azért írok és kérdezek ennyi marhaságot, mert még nem áll a kezemre a Prusa Slicer. Bocs hogy a Bambu Studio-t és az Orcát is így hívom, de hát ezek akkor is Prusák.
ui.: végig BL-t írtál, ami BS akart lenni? A BL az Bajnokok Ligája.
Kipróbáltam a BS-ben a supportot, azt kell mondjam egész jó.
-
Joshi
titán
Sok mindenbe jobb, plusz amit az ember megszokott azt nehezen engedi el. És nem azért mert fizettem érte (nem fizettem érte
), hanem mert tényleg vannak benne jó és praktikus dolgok. Természetesen nem fogok érte fizetni 200$-t, annyit nem ér, főleg hogy az AMS-t nem támogatja. Mondjuk meg lehet oldani, de ennyiért biztosan nem bohóckodok vele.
Egyébként pont hogy most éledt fel újra. Az más kérdés, hogy sok éves lemaradásban vannak. Aztán ki tudja, lehet újra ez lesz a Slicerek Ferrárija.
-
poli27
Topikgazda
-
snowman
tag
Texturált PEI lapon is jól működik a ragasztó úgy ahogy írtad, illetve víz helyett IPA is használható eloszlatásra. Ragasztóstift helyett a folyékony PVA ragasztó is jó, könnyebb egyenletesen felhordani.
Volt olyan anyagom, amihez muszáj volt ragasztózni, mert különben jött vele a PEI is. -
TheProb
veterán
Én csak annyit mondanék, hogy Dunning–Kruger effect.
Btw: Halad tovább a warpingos szívásom. Mára már 65 fokos asztal és lelőtt aux venti mellett is feljöttek a tárgyak, persze félúton, hogy minél több anyagot vághassak a qkába...
Mondom az anyja 3.14csáját, megnézzük mosogatószerrel és körömkefével a plate takarítást. Illetve utána még áttöröltem kézfertőtlenítővel (IPA-m már alig maradt). Lehet hogy az említett ablaktörlőhabos+mikroszálas kendős tisztítás nem elég, mert azóta - erősen lekopogom - nincs gond.
-
Joshi
titán
Igen valószínű, azért nem is álltam le veled vitatkozni. Majd meglátom, megtapasztalom hogy ezzel a nyomtatóval mi a helyzet. Most ezt nyomtatom 100mm magasságban mindenféle skirt/brim nélkül. Eddig egész jónak tűnik. Persze a sebességet 150/200-ra visszavettem, illetve a hőfokokat most 205/55-re állítottam. Meglátjuk.
-
axlfsi
veterán
Én megvettem, alá tettem és még mindig ott van... igen, táncol, de okkal és ezt akkor ki is beszéltük, hogy miért (visszakompenzálja magának ezeket a rezgéseket és így éri el, hogy gyakorlatilag az asztal még sem mozdul).
Persze, leginkább akkor van értelme, ha az asztalon/szekrényben van másik működő nyomtató is és fontos, hogy ne remegtessék egymást indirekt módon. -
Joshi
titán
Valamelyik gyári PLA profilnál 220/35 fokok vannak megadva elképzelhetetlen sebesség mellett.
Na ezzel kezdtem nyomtatni ezt a filament hulladékgyűjtőt és bizony le kellett állítanom a nyomtatást, mert feljöttek a sarkok. Szóval inkább kell a magasabb bed hőmérséklet a PLA-nak mint nem. Szerintem a PLA-nak minimum kell a 45-50C° bed hőmérséklet.
(#4207) fabula ok köszi, akkor elengedtem a történetet.
-
Joshi
titán
Akkor lehet azért emlékeztem arra hogy van. Amúgy azért kérdezem, mert a kamera olyan szinten darabosan továbbítja a képet, hogy gyakorlatilag egyenlő a vicc kategóriával. Jó tudom lehet egyéni webkamerát is használni, csak azért na.
ui.: a P1S-ben lévő kamerát nem lehet kicserélni egy jobb minőségűre? Ugy értem, hogy a jelenlegi kamerát leszedem a kábelekről és ráteszem a kompatibilis jobb kamerát.
-
dippe
tag
Jaja, én sem olvastam, hogy gond lenne a motor hőmérséklettel vagy bármi mással. Csak gondoltam Imy-t érdekelni fogja
FYI az előkészítés alatt és szabadjáratban leveszi 5 vagy 600mA-re a motor erejét. Próbálgattam ott is, de nem jelentősen hűvösebb, és alig halkabb. Szóval sok értelmét nem láttam piszkálni a gyári beállítást, inkább majd kap aktív hűtést egyszer.Szóval én hagynám a mókolgatást
Igen, erre akartam én is kilyukadni. Kicsit szokni kell a furcsaságait a gépnek, de hamarosan természetessé válik. -
2thletme2day
őstag
Találtam makerworld-ön egy frankó és egyszerű tartót Blink minihez amit az ajtó zsanérjára kell felszerelni. [link] Talán jobb lenne, hogy kicsit meg lenne döntve lefelé de egyelőre ez marad. Előny még, hogy pl powerbankokhoz adott rövid, lapos usb kábellel lehet használni a nyomtató usb portját tápként szóval nem kell külső táp hozzá. Egyetlen probléma ezzel, hogy az üveg nagyon becsillan. Kéne valahogy cpl szűrőt applikálni a kamerára
-
Joshi
titán
Ez a modell még rosszabb, pedig jobban néz ki és stabilabb is. Azért rosszabb, mert ha ebbe belehúzom a teflon csövet, akkor gyakorlatilag egyáltalán nem hajlítja meg azt. Ugyan az az íve, mint egyébként a gyárilag bedugott csőnek.
Az lenne a lényeg, hogy egy 90°-os ívet adjon a csőnek, szóval tovább kellett volna hajlítani amíg el nem éri a 90°-ot. Esetleg ennek a modellnek elérhető a szerkeszthető verziója?
-
Joshi
titán
Igazság szerint be voltak állítva a színek, csak nem nyomtam rá a szinkronizálásra. Most már ok. Köszi.
Kinyomtattam ezt a filament hulladék gyűjtőt, de nagyon vékony a fala, nagyon nyeklik-nyaklik. Amúgy nem rossz, így legalább két kis mágnes simán odafogja a ház oldalához annyira könnyű az egész.
Aztán kinyomtattam ezt a tefloncső tartót az extrudernél, de ezzel is hozzá ér a cső a tető plexihez. Kicsit rövidebb kellene, vagy felül az egyenes része hosszabb. Lehet tervezek másikat.
-
TheProb
veterán
noozle load line part-ot megtaláltam, nem is ez volt a kérdés igazából. Hanem, hogy valaki esetleg kapcsolta-e már ki és úgy szarabb lett-e az első pár mm, a tényleges nyomtatásból. Teljesen kikapcsolni mondjuk nem gondoltam, csak mondjuk az alsó sávból átrakni a bal szélre.
Én is valami olcsó aszalón gondolkozom. Vagy tényleg egy normális céleszközön, amiből lehet is közvetlen etetni nyomtatót. Ennek mondjuk csak akkor látnám jelenleg létjogosultságát, ha TPU-t nyomtatok. Ott elvileg nyomtatás közben is ajánlott a zárt házban tárolás. (TPU tényleg ennyire hydrofil?)
-
Joshi
titán
Ennyire nem néztem utána a Bambu nyomtatóknak, de azt értem hogy színcsere ezzel jár, hiszen vissza kell tekerni a csőben lévő filamentet.
"A másik, hogy behangolod a filamentcsere mennyisésgét a nyomtatás előtt, hogy melyik színről melyik színre váltás előtt mennyi legyen a tisztítási mennyiség. Én a gyári biztonságos (kezdőbiztos) 1-es szorzós beállításhoz képest jellemzően 0,65-ös szorzót használok, az is elég szokott lenni, de ezen még lehet csökkenteni pontosabb hangolással."
Ezt hol tudom beállítani? -
2thletme2day
őstag
A Blink szóra rákeresve a topicban azt látom, hogy te használsz blink kamerát a nyomtatónál. Most jó áron volt amazonon blink outdoor kamera ami mellé csomagban kaptam ingyen egy minit is. Te milyet használsz és hogyan? Rajt van a nyomtató tetején vagy valamilyen tartót nyomtattál neki? Ma jött meg a csomag. Egyelőre fentről néz lefelé de a rázkódástól le fog táncolni.
-
JulianSinulf
őstag
Textured lapnál nem reklamál a nyomtató, hogy nem biztos, hogy sikerül neki az első réteg ellenőrzése.
Büdös a Prusament Galaxy Black PLA. Kell csinálnom valami komolyabb szűrőt.
A házban a hőmérő 44 fokot is szokott mutatni és eddig még nem volt hotend dugulásom.
De a házventi már 70%-on is zavaró. -
brumi1024
veterán
Elnyomtattam már 5-6 kg PETG-CF-et, pár kiló PLA-CF-et, illetve volt némi PAHT-CF is, semmi rendellenes kopás nem volt, pedig kellett már szétszednem a feedert is gari miatt. PET-CF viszont tényleg nagyon hamar koptatná, de az nem összehasonlítható az előbbi anyagokkal.
-
Scallion
senior tag
Lusta voltam a külső tartó-hoz hosszabbítót nyomtatni. így pedig nem megy fel a tekercs a puffertől. Egyébként a 95-ös TPU-t én sem próbáltam volna ki ,de a 60-as elég kemény.Ezek szerint te vagy átszerelted vagy meghosszabbítottad vagy máshonnan nyomtatod a külső tekercset?
-
Joshi
titán
"Keményebb extruder: megvehető a keményített fogaskerékpár az extruderbe külön, az extruder egyébként mindenben ugyan az a P1-ekben mint az X1-ekben. Nem drága, könnyen cserélhető és csak egyszer kell kicserélni
.
Kell még hardned steel fúvóka a csiszolóanyagokhoz, abból a 0,6-ost étdemes megvenni, egyáltalán nem drága sem a gyári, sem az Alis utágyártott."Tulajdonképpen milyen fúvókával és fogaskerékkel jön a P1S? Tudsz linkelni konkrét Alis eladót ezekre a cuccokra?
-
Imy
veterán
-
2thletme2day
őstag
Ha már P1P és P1S a téma. Aki burkolta házilag burkolta a P1P-jét az hozzányúlt a burkolás után a szeletelő beállításaihoz? Tegnap láttam egy érdekes posztot facebookon. P1P és X1C beállításait hasonlítgatta a user és azt vette észre, hogy az X1C filement beállításai igazából csak a hűtésben térnek el a P1P-től. X1C nagyobb fokozaton hűt mint a P1P. Esetleg erre érdemes lehet ránézni hátha dob valamit a nyomtatási minőségen/overhang-eken. Mondjuk logikus is, hogy a zárt nyomtatótérben nagyobb az ígény az intenzív tárgyhűtésre mint egy nyitott nyomtatónál.
-
Imy
veterán
Nah ezt jó tudni, pont innen rendeltem komplett hotendet, de a nyomtató még nincs meg. [link] Mondjuk az eredeti célom az volt, hogy az épített nyomtatómon kipróbálom a Bambu hotendet.
Nozzle tisztítót nem találok, habár az épített nyomtatómon ha ilyen gond van megy a szemétbe a nozzle, és a torok.
Késből erre gondoltál, mikor használja ezt a nyomtató? [link] -
Mr.Csizmás
titán
-
TheProb
veterán
Jah, nem találtam jobb árat. Egyelőre a P1S+AMS combó fölött remeg az ujjam. Látom, hogy 20án lesz valami event. Lehet értelme esetleg várni, hogy hátha valami olyat is bejelentenek, ami befolyásolhatja, hogy ez legyen a legjobb deal? Illetve ha nem égető a beszerzés, akkor black friday szokott lenni náluk?
-
-
-
axlfsi
veterán
Óóóóóó, és tényleg!!! ... nem ragadnak össze! huhhh, ha erre kíváncsi leszek! KÖSZI!
szerk.: viszont egy méretesebb magasságú tárgynál, ahol minden régetgnél van support, hosszasan a magasba végig, ott akkor minden layernél kimegy a fej, töröl, filamentet cserél, majd így tovább? ... hát nem is tudom.
Keresek majd ezekről videót, ha van, mert első hallásra, irreálisan sok pazarlásnak és időhúzásnak tűnik. -
JulianSinulf
őstag
Én nagyjából tudom, hogy milyen nyomtatóid voltak, mert leírtad párszor és odafigyelek, így nem csodálkozom.
Az MK3S+-szal ennyi szívás nem volt. Ami azt illeti, semmilyen szívás nem volt. Bekapcsoltam, nyomtattam, kikapcsoltam. Persze az egy sokkal "egyszerűbb" nyomtató volt. Ha az MK4 coreXY lett volna, akkor már nem lenne bambu. De jelenleg nem tudom mire lecserélni. Így marad az időnkénti megmagyarázhatatlan szívás. -
axlfsi
veterán
Félreértesz engem vagy én voltam a félreérthető. Villanyász a szakmám, tisztában vagyok a mértékegységekkel.
Én azzal a 150 milliamperrel csupán csak tippeltem egy pár 10cm-es ledszalag áramfelvételét, mintegy utalván arra, hogy a leggyagyibb áramkör is kb. képes kellene, hogy legyen kiszolgálni pár ledet, ami egy ekkora területre való.
Az a 1.5A-t nem tudom honnan keveredett neked ide, de félreértettél.UI.: persze, ha Te leszállópálya-szerű reflektorfényt varázsolsz a bedre, egy utólagos, extra szalaggal, úgy azért összejön a delej
az tény.
-
brumi1024
veterán
Tekercs végén (amikor kevés az anyag, könnyű a tekercs) a visszatekerés előfordul, hogy nem sikerül, erre tök jó megoldás a tekercsek közepére rakható szilikatartó, talán az összefoglalóban linkelve is van.
P1P-nél nem tudom hogy kell színeket állítani, de ha ugyanarra állítod az azonosakat automatikusan tudja folytatni elfogyás esetén. -
-
poli27
Topikgazda
p1touch | Bambulab P1 Series Touch Screen (xperiments.in)
ez a leírás a hogyanról, ez meg a kijelző :
ESP32 Arduino LVGL WIFI&Bluetooth Development Board 2.8" 240*320 Smart Display Screen 2.8inch LCD TFT Module With Touch WROOM - AliExpressén még ingyen postával vettem
Most már 2400ft....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Interactive Brokers társalgó
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Újabb fejlesztői videót kapott a Gothic Remake
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest