- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Csupingo
veterán
válasz
MasterHUn #64756 üzenetére
Legvégső esetben a kártya órajeleiből is vissza lehet venni kicsit, gyakran említik, hogy az is szokott segíteni. Sajnos ez egy visszatérő gond, volt időszak mikor nálam is 8 driver változatból 5 csinált ilyet. Az átkosban nálam ezek a verziók nem hibáztak: 314.22 , 344.65 , 353.06 . Ha nem win 10-et használ, akkor próbálgathatja ezekkel is.
-
keke69
őstag
válasz
MasterHUn #34846 üzenetére
Nem tudom mennyire vagy járatos a pasztázásban de én a helyedben megnézném,hogy rendesen fel van-e rakva rá a hűtő és akkor már mindjárt újra is pasztáznám!
Mennyi idős a vga,lehet már ki is van száradva a paszta és nem viszi át a hőt!Nekem is volt olyan vga-m amiről úgy kellett letörni a hűtőt annyira megszáradt a paszta!
Töltsd le a gpu-z programot és kövesd nyomon a hőmérsékletet,hogy valóban a vga melegedés a ludas!
Vagy a HWMonitoring programot azon láthatod a HDD CPU ....stb hőmérsékleteket is! -
siwok1
tag
válasz
MasterHUn #19363 üzenetére
[link]
Ezt azért linkeltem be, hogy sokan megértség mi a baj az OC szériákkal... Már biosban rendetlenkedhetnek a beállítások, ha a kártya nem működik jól a megadott frekvencián, és ennek sok köze van az energia gazdálkodáshoz.
Pl.Elindul a windóz a 2d/low3d módban x frekin, aminek kisseb az energia igénye, mert lekapcsol sok egységet Nv-nél pl Physx.
Amint elindul bekapcsolná és igényeit kielégítve több Amp-ra van szüksége- logikus, viszont ha pl a feszültség értékek nem változnak, bios vagy driver hiba vagy sotware ütközés(tune progi),miatt marad low3d-ben egyértelműen ott marad ahol van a kárya black screen, mert nincs erőforrása...
A másik fontos hardwares megoldás jogosan a tápegység, mert ha az nem ad elég Ampert, akkor szintén nem tud sok részegység bekapcsolni, azaz fail state-be kerül. És tessék BSOD, vagy ha ugy van beállítva automata újraindulás.Még egy fontos dolog. Néha kinyílik a tápcsatlakozó a sok hő miatt. de szerencsére úgy gyártották őket, hogy egy pl. kisollóval is meg lehet igazítani. Ez a videokártya szempontjából azért fontos, mert lehet nem csatlakozik rendesen a kártyához. Néha ennyi is elég, igaz ezt a hiba jelenséget főleg merevlemezeknél láttam, ahol sokat volt szerelve a gép, és ki be szereltem a winjot. Sata és ide- tápcsatlakozónál egyaránt találkoztam ilyennel. Itt jön képbe, hogy melyik gyártó milyen minőségű polikarbonátot használ a csatlakozókhoz. De ez egy másik téma már.
-
siwok1
tag
válasz
MasterHUn #19359 üzenetére
A video kártyával lesz a probléma, igen valószínű. Lépések:
1.: Uninstall minden videokártyához tartozó software/driver Tuning progi is mert lehet, hogy az előző vkari beállításai bent maradtak.
2.
estart machine/Wait
3.:Miután a wdm driver fent van, indítsd megint újra, és próbálj vmi 3d-s alkalmazást elindítani. (nem fogja engedni-na most tiszta a machine, de még kell vmi én a driver cleaner pro-t használtam ilyen esetekben, backup and clean:
[link]4.: Reinstall Nvidia driver : [link]
5.: Rendszer újra indítása.
Vége
Ui.: ha ez nem "akkó" a video biosban van a hiba...mivel OC-s
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Battlefield 6
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest