Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz
maxika2004 #75199 üzenetére
Vissza felé nem működik.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
vga - hdmi átalakitással kapcsolatban kérdeznék:
videokártya vga csatiját kötném össze egy tv hdmi bemenetével...
kérdésem, egy ilyen adapterrel ez megoldható?azt irják : A HDMI jel átalakítása VGA jellé.
de nekem forditva kellene vga ból hdmi ...elöre is köszi a segitségeteket!
-
varmi2
nagyúr
válasz
OutSider17 #75197 üzenetére
Ez így van.
-
OutSider17
senior tag
-
Albigator
őstag
-
Dave567
addikt
Sziasztok
Megéri most egy Aorus 1080 TI 11gb-ot leváltani egy 20-as vga-ra?
Kizárólag játékokra lenne. -
Csupingo
veterán
válasz
cbm1974 #75190 üzenetére
A teszt alatti topikban is hasonló procikat emlegetnek.
-
cbm1974
tag
Sziasztok, időutazás a 2010-es évek elejére
Egy GTX 295 platinum-hoz (1792M, dupla GPU) milyen procit ajánlotok?
Ahogy néztem a szalagszámológépen, még a 3magos is túl nagy neki, tehát gyenge hozzá a kártya, ugyanakkor a game-debate.com oldalon érthetetlen módon Intel Core i7-960 Quad 3.2GHz a hozzá ajánlott.
Nekem i5-2400, Phenom II x4, Athlon II x3, x2, Athlon 64 x2, ill.régi 2 magos E szériás dual-core vannak. Tényleg ennyire elég lenne neki a 2mag is? -
Zimmi91
addikt
válasz
Csupingo #75181 üzenetére
Szerintem elég lesz, tavasszal vagy nyáron jön bele új VGA, de aztán az is lehet, hogy marad mert CSGO , Apex, WoW, PUBG kb ezekkel játszom, oda meg elég lesz ez is, legalább halk, hűvös és 3 év garis
Igen a 1070 dual nem valami acélos, szal szerintem ő lesz az áldozat
-
Csupingo
veterán
válasz
Zimmi91 #75180 üzenetére
Érdemes lehet eladni az 1070-et, ha kicsit kisebb teljesítmény is elég. A 3 év garancia azért megnyugtatóbb.
Az 1660-on a legjobb hűtés van, az 1070-en nem annyira acélos. Szerintem érezhetően hűvösebb és hallkabb lesz.
Viszont ha sima 1660-ról van szó, azért az gyengébb mint az 1070. Az 1660 super és az 1660ti van kb. 1070 szinten. -
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy veszek egy gépet amibe van egy MSI Geforce GTX 1660 GAMING X 6G 3 év garis VGA, de nekem a mostaniba van egy ASUS 1070 Dual 8G fél év garival. Jól gondolom, hogy inkább a 1070et kéne eladni míg van rá egy kis gari és a 1660-at megtartani?! (i5 9400f és 16 giga ram van mellettük) Eladás árba és fpsbe is kb egál a 2 kártya.
Majd fél éven belül érkezik egy 2060S vagy egy 2070.
Köszi a segítséget ki melyiket tartaná meg és miért
-
Csupingo
veterán
válasz
Ekocsi #75178 üzenetére
Ha win 10 van, akár a gyors rendszerindítást is ki lehet kapcsolni, az is néha produkál furcsaságokat.
Valóban, az elem azért nem 100 éves. Nem kell megmérned, akár az is elég, ha megnézed a biosban, hogy pl. az idő, dátum stimmel e.Van tápegységes topik. Ott laknak a profik. 15-25 között már jókat lehet kapni.
-
Ekocsi
csendes tag
válasz
Csupingo #75177 üzenetére
Másik slotban még nem próbáltam.
Holnap megteszem mert ma már nem bajlódok vele.Főleg hogy arrol írok most is.
Elemre pedig rámérek.De nem hiszem hogy döglött lenne mert hosszú áramtalanítás után is rendesen indult.
Minden akkor kezdődött mikor bekerült a kártya.Egész pontosan csak a másnapján mert aznap nem lett kikapcsolva és újra be.Feltettem drivereket meg örültem a fejemnek.Másnap bekapcsnál meg ment a kamillázás.
Esetleg tudnál ajánlani normásis tápot? -
Csupingo
veterán
válasz
Ekocsi #75176 üzenetére
Alaplapban lévő elem rendben? Esetleg még egy alaplapi bios frissítést is meg lehet próbálni. Tesztnek biztosabb képet mutatna mondjuk egy minőségi 500-as táppal, mint egy 300-assal.
A testzárlatot mondjuk úgy tudnád ellenőrizni, ha a házon kívül raknád össze a gépet. Ha úgy többször is rendesen indulna, akkor valami talán hozzáér az alaplaphoz, aminek nem kéne.Másik pcie slotban téve a kártyát se jó?
-
Ekocsi
csendes tag
-
Ekocsi
csendes tag
Sziasztok.
Kis segítség kellene tőletek.
Van egy asus H87 plus lapom és tettem bele egy 1060-as videókártyát.
Azóta csak akkor indul el a gép ha kiveszem a kárrtyát,picit várok és visszateszem.
Ilyenkor be kell lépni a bioszba mert addig nem bootol. De nem állítok semmit,kilépek és megy a gép szépen. Majd a következő bekapcsolásnál csak felvillannak a ledek a házon és a ventillátorok megfordulnak párat és ennyi. Ilyenkor kártya ki,cigiszünet,kártya be,bioszba belépés,bioszbol mentés nélkül kilépés és már megy is a gép szépen.
Egy 450-es táp van a gépben.
Mit kellene állítani a bioszban?
Vagy mi ez a jelenség? -
mike92
csendes tag
válasz
Viktor77 #75171 üzenetére
(bemásolom az 1080ti-s topikban adott válaszokat, hátha itt tud valaki segíteni)
most kipróbáltam egy EVGA 1060 6GB-os videokártyával is, ugyanaz a helyzet.
A konfigom:
GPU: EVGA SC 1080 Ti
CPU: I5 6500
MB: Gigabyte GA-B150-HD3P
RAM: Crucial 16GB DDR4 2133 CL15
PSU: Cooler Master G650M
Windows: legújabb Win10
Nvidia driver: 441.20
Monitor: LG 27UD58-B, de próbáltam 1080p-s monitorral és LG oled C7-es tv-vel is.
van olyan játék amely 60fps 16.6 frametime mellett is másodpercenként akad egyet.
--
A DDU-s procedúrát lejátszottam pár napja, és miután nem segített, újratelepítettem a windowst, nem segített. Most kipróbáltam a maximális teljesítmény előnyben részesítést, ahogy javasoltad, sajnos ez sem oldotta meg a problémát.
--
az a furcsa hogy eddig Vega 64-gyel és RX 480-nal simán ment minden freesync-kel, aztán kb egy hónapig átmenetileg intel HD530-cal voltam el, azzal sem tűnt fel stuttering probléma, és ahogy 1080 ti-re váltottam rögtön jelentkezett az akadozás. még furcsább hogy korábban ezen a konfigon volt 1080ti és 1080 is (kb egy-másfél éve, igaz rövid időre), és akkor sem jött elő ez a probléma.
Van ilyen, hogy videokártya váltás eredményez meghibásodást az egyik komponensben? Mert mást nem tudok elképzelni, mint hogy a CPU, alaplap, memória, PSU egyike elkezdett nem optimálisan működni miután váltottam gpu-t. amúgy tegnap a tesóm gépében kipróbáltuk az 1080 ti-t és nem volt vele gond (tőle van tesztre az 1060 6GB amivel neki semmilyen problémája nincs, nálam akadozik azzal a kártyával is) -
mike92
csendes tag
lenne egy furcsa problémám, AMD-ről váltottam 1080 ti-re és 60 fps alatt szaggat a játék. 60 fps-sel van játék ami simán fut, más pár másodpercenként szaggat.
Freesync-es monitorom van, de freesync-et bekapcsolva és kikapcsolva is jelen van a probléma, és más monitorral próbálva is ugyanaz a helyzet. Feltöltöttem egy videót:
https://streamable.com/knz1a
a videorögzítő szoftver 50-ről 40-re vitte le az fps-t (illetve a CPU-t 30%-ról 90% körülre) de 50 felett is ugyanolyan játszhatatlan a stuttering miatt. A frametime is a rögzítő program miatt ugrál ennyire, de stabil frametime mellett is megy a stuttering.
Windows újratelepítés és régebbi driverek sem segítettek. NVIDIA experience nincs feltelepítve.
Van valakinek ötlete hogy mi okozza ezt? AMD alatt hibátlanul mentek freesync-kel a játékok -
Járókeret
senior tag
sziasztok. összeállt az első pc-m. nemtom hogy jó helyen kérdezek -e , de milyen program kell ahhoz hogy tudjam monitorozni a cpu és a gpu hőfokot ? a FAN speed-et állítani stb ?
eddig egy rog g752 volt, aminek a rog gaming centere mindent mutatott -
Land
veterán
Asus GPU Tweak II-nél mit kell csinálni, hogy az engedélyezett OSD-t látjam játék közben is, azaz fpst, órajelet stb? Engedélyeztem, de nem látni.
-
cool13
őstag
Sziasztok! Egy ismerősöm szenved, egy nem régen vásárolt MSI GTX1060 kártyával. Volt egy gépük amiben nem indult el. Aztán egy másikban sem. Már gariztatni akarták, amikor egy harmadikban kipróbálták, ott ment. A különbség, hogy ott Display porton keresztül működött, otthon meg Dvi D van a Dell monitoron. Most vett alaplapot és procit is. I3 proci és Giga H310M S2H 2.0 lap. Össze rakás után ebben sem indul el. Biosban átállítva, hogy ne a prociban lévőt használja. Mit nézzenek, állítsanak? Mi lehet ami elkerüli a figyelmüket, a sok idegeskedés miatt?
-
-
helkis
veterán
üdv!
adott egy GTX960-as kártya, bios csipog, hogy valami nem frankó, (kép nincs boot alatt), majd windowsban egyszer csak lesz kép..
ötlet?
előre is köszi! -
e_david
tag
Sziasztok!
Az adatlapomon látható konfiggal van problémám.
A napokban vettem egy Palit Jetstream GTX 960-at. Amikor ez a kártya van a gépben, a gép nem jut el a post-ig sem, ventik felpörögnek és fekete képernyő. Egyik kimeneten sincs jel.
A kártya másik gépben működik. A gép működik más vga-val (eddig egy RX460 volt benne, most tesztre előkotortam egy régi 7600GT-t).Amit eddig próbáltam:
- BIOS (UEFI) frissítés
- CMOS reset
- Másik tápegység
- BIOS-ban quick boot, secure boot kikapcs, CMS auto/manualKifogytam az ötletekből, és pár napja google-zgatom a problémát. Olvastam, hogy többen futottak bele ilyen hibába, és a fenti lépések közül valamelyik megoldotta a dolgot.
Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy ötlete esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- Gigabyte GeForce GTX 1070 Windforce OC 8GB GDDR5
- ZOTAC RTX 4090 Trinity - ZT-D40900D-10P + Alphacool Eisblock block + backplate - Garancia 2028.04
- Sapphire Pulse Radeon RX 5700 XT
- ASUS RTX 4060 DUAL EVO 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2027.12. Szinte ÚJ!
- ASUS RTX 4060Ti DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.10. BESZÁMÍTÁS!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest