-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BPeter01
tag
válasz
BPeter01 #1609 üzenetére
Jó volt a tipp, hogy az XP telepítő nem igazán szedi le a Win7-et, hiába gyorsformáztam.
Amikor ezen sikerült továbblépni, akkor megjelent a hal.dll üzenet, és akkor úgy döntöttem, inkább beviszem a legközelebbi számtech boltba nem szopok vele. 2500-ért feltelepítették rá az XP-t, drájvereket, stb.-t.
Szeretem a kihívásokat, de az alvást mégjobban!Köszönöm a segítséget!
-
ravail
senior tag
válasz
BPeter01 #1601 üzenetére
Te tudod, hogy mit csinálsz. De ha a linkelt leírásban lévő módszerek valamelyikével csinálsz egy boot USB-t, és megnézed a HDD-en lévő partíciókat, nehogy meglepetés érjen! Szerintem ott vannak a régi win7-esek is. De Te tudod! Nyilván, ha a telepítő hibás, akkor az is okozhat gondot.
-
ravail
senior tag
válasz
BPeter01 #1598 üzenetére
Jó reggelt Mindenkinek!
Szia!
A hiba oka több dolog miatt is lehetséges:
Első és legfőbb ok az lehet, hogy a win7-hez a BIOS-ban a HDD kezelése AHCI-re van állítva. Az XP alapból nem ismeri és nem kezeli AHCI módban a HDD. Kétféle megoldás van. Az első, hogy a BIOS-ban vissza kell állítani a HDD kezelését az XP-nek megfelelőre ami vagy "SATA-IDE" vagy "Compatibile" mód. Nem tudom megmondani, mert a kézikönyv sem írja. A másik lehetőség, hogy olyan XP telepítőt kell használni, amelyikbe a telepítést megelőzően integrálod a AHCI -t. Én az előzőt javaslom.
A második probléma ok az lehet, hogy az XP telepítő nem kezeli és nem látja rendesen a win7-es partíciókat. Ezért -ugyan nem tudom, milyen módszerrel távolítottad el a win7-et, de- javaslom olvasd el az itt leírtakat, és ha a HDD-t üresre akarod törölni, az ott leírtak valamelyike szerint töröld a HDD összes partícióját, és ez után telepítsd az XP-t. Ha törlöd az összes partíciót, a "gyári" win7 helyreállítása és ezzel együtt a "recovery" lehetősége is megszűnik, többé nem tudod a "gyári" állapotot visszahozni.
A harmadik gond az is lehet, hogy a géped rendelkezik a BIOS-ban be és ki kapcsolható gyors rendszerindítási lehetőséggel (fast boot vagy hasonló), amit nem biztos, hogy kezel a windows XP. Javaslom, hogy -a kézikönyvben leírtak szerint- legalább az XP telepítésének idejére ezt a funkciót kapcsold ki. A telepítés után majd kipróbálhatod, gyorsít e, működik e vele, vagy az XP alatt jobb kikapcsolnod.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest