- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, direkt atnyalaztam a specifikaciot, es a service manualbol es maintence manualbol olyan procit valasztottam, amit biztosan tamogat, es letezik is olyan procival szerelt konfiguracio.
Igen, ezen az oldalon tajekozodtam en is, hogy mit jelentenek a kulonbozo jelzesek, ha nem indul el a gep. Nekem 3x felvillan a CapsLock, ami ezt a memoria modulos hibat jelenti. -
-
-
Sheld
senior tag
Én is készítek youtubos gameplayeket, de én azzal a géppel, ami a leírásban szerepel... De tény és való, hogy rengetegen szivatják az embereket, és nem értem a miértjét. Miért jó a gyökérnek, hogy ha más megveszi az általa "reklámozott" gépet, és nem működik úgy, ahogy a videón látta...
-
tknof1871
őstag
Minden ilyen eszközre a használati útmutatójában fel van tüntetve, hogy milyen KÜLSŐ hőmérsékleti határok között garantált a használata egyébként általános felhasználásban.
Igen, a kézenfekvő, hogy ne itt kérdezzem, ha leírják. Csak én már egy olyan generációhoz tartozom, amelyik nehezen boldogul a hardverekkel és a webbel, pláne az angol nyelvvel. Sajnálom! Nem szeretnék flémet (ezt már ismerem) indítani.
Egyébként, hogy megosszam a fórumozókkal a nézeteimet (mert a gyártókkal nem lehet), én a DeskTop Replacement (DTR) alkategóriában egy teljesen más elvek szerint felépülő notebookkal jönnék elő. Hasonlóval, mint amit említettem a ZTE fizikai demo kapcsán (és sajnos még mindig nem találom hol olvastam). Olyan notebookkal, aminek majdnem mindene egyszerűen, a user által is cserélhető. Ehhez masszívabb ház kellene (talán alumínium), mert ahogy tudom az egész gép merevségéért az alkatrészek is felelnek. Igazából úgy kellene DTR-t venni, mint a komoly fényképezőgépeket, először a csupasz vázat. Szinte csupasz gépet. A hardvereit egyszerűen cserélhetőre kellene csinálni. Például a billentyűzet szétszerelés nélkül kiemelhető legyen és valamilyen másra cserélhető (nyilván figyelembe véve a hosszt, szélességet, mélységet, ahova besüllyed). De először csupasz vázat kéne venni, esetleg már alaplappal, CPU-val. RAM-ot, VGA kártyát igény szerint választani. Az akkumulátor és a hozzá tartozó házban elhelyezett elektronika szintén egy külön egység lenne, amit nem kötelező megvenni. A helyére akár ventilátorok is kerülhetnek. A monitor ismét csak opcionális. Nem kötelező megvenni, de utólag is felszerelhető. A monitort/képmegjelenítő panelt magába foglaló egység persze legyen meg, hogy védje a billentyűzetet ha rácsukják, de könnyen leszerelhető is lehetne. A DTR-t ugye jellemzően nem autóban, vonaton, repülőn használják. A user otthon dolgozik rajta, kocsiba vágja magát, az irodában is dolgozik rajta, aztán hazamegy, de utazás közbe kikapcsolva pihen, nem használja a monitort, nem kell az akkumulátor, mert mindig hálózatról veszi az áramot. Ezt most gyorsan felvázoltam. Eszement ötlet, vagy racionalista? Maga a ház, vagy váz lenne a kulcsa, valamint a cserélhető hardverek. Kicsit olyan, mint a lego. -
Chabi
aktív tag
És ez az összes laptopnál így van?? Mert engem is érdekelne hogy a dell inspiron 15r 5537-em tud-e ilyet.
samatka:
Nemtudom hogy milyen a lapos de általában a bill alatt is szokott lenni csavar azt is le kell venni ha jol tudom, ha levetted akkor nemszoltam.
Kbali:
Értem, köszi. -
Sheld
senior tag
Ezeket ott ajánlották, ide azért írtam be, mert ott nem kaptam egyértelmű választ, hogy MMO-nál mi számít jobban? Erősebb CPU, vagy erősebb VGA? És azért írtam le mindet, hogy elkerüljem a "sok mindentől függ" kérdéskört. És azért is írtam le, hogy konkrétan melyik MMO-ról van szó, mert WoW-nál pl tuti nem a VGA jelenti a megváltást, míg egy Teránál sokkal esélyesebb, hogy VGA is kell a proci mellé. Szóval, vélemény? SW:TOR-nak proci/VGA kell-e? és ha proci, akkor elég az ULV is, vagy mindenképp ruházzak be egy i7-QM-re?
-
5000watt
aktív tag
Üdv. Konkrétan ismerős asszonyának kell a a Laptop.Így már tudtam hogy lesz a férjének egy kiszemelt laptopja és ő elmondta nekem hogy mire kell.Így gondoltam nem teszem fel az összes kérdést magamnak mert egy "nő"-nek nem kell Pro Laptop( Notebook).
De azért köszönöm a pozitív kommentedet
-
Kube
senior tag
Jah az elején egyből kitöröltem az egész magyar bill támogatást
Mondom akkor már kukába az angollal is vicces lett volna ha utána nem jön fel a billentyűzet, de persze a teló nem engedte, hanem inkább belépett a másodlagos menübe ohh mondom jah hogy itt lehet testreszabni
Néha röhögök magamon esküszöm.
-
Kube
senior tag
No problem, előfordul. Én most majd WP8-as telómnál akarom kivenni a T9-et mert ékezet nélkül írok és hol kiegészíti hol nem. Fele mondat ékezetes fele meg nem, pedig senki se kérte hogy ugyan egészítse már ki
T9-re meg nem állt rá a kezem vagy nem tudom szóval kikapcsolom a fenébe.
-
Arlekim
aktív tag
Win update nem fut. A kép tanulsága persze erre enged következtetni, de a poén az hogy szinte bármelyik folyamat képes millió feletti bájtot mozgatni az erőforrás figyelő szerint.
És az akadás pillanatában annyira akad, hogy nem látszik az ominózus folyamat, csak az akadás előtti frissítés utolsó képe, azt követően pedig a már az utáni, így nincs meg a ludas. -
kispecek
aktív tag
-
Szia!
Köszi a választ!
Intel Driver Update Utility ezt mondja az audio-ra: "this device is unknown or unsupported"
Én sem tudok róla, hogy az Intelnek lenne bármilyen audio drivere. Szerintem attól, hogy az alaplapot cserélték, még nem biztos, hogy más modell is került bele, és hogy azon más vezérlő van.
Ráadásul ha ST nélkül nézem a Dell oldalán az N5040 letöltéseket, akkor is csak IDT audio driver van, ami nálam azt jelenti, hogy nem szerelték másmilyen hangchippel!
Ugyanakkor valóban az az egyetlen logikus magyarázat a jelenségre, hogy már nem az az audio chip, ennyi alapján viszont nem tudom kideríteni, hogy akkor mi is lenne a megfelelő driver neki...
-
fess
őstag
hdmi kábellal. behozza a lehetőségeket,hogy klónozás,másolás,stb,de nem reagál egyikre sem. az a fura,hogy működött,míg a felbontást nem állítottam át,azóta sajna nem. a laptop képernyője ha össze van kötve a tv-el,kb 2-3 mp-ig elérhető,aztán feketeség, jön az a csatlakoztatási-leválasztási hang,majd újból 2-3mp-re bejön a laptopon a kép és így megy folyamatosan. a tv-n mindeközben semmi nem jelenik meg.
-
nwcastl
csendes tag
Ezt és az ehhez hasonló beállításokat már minden féle verzióban kipróbáltam, de egyik sem segített. Aztán következett a google, de ott sem találtam megoldást. A helyzet továbbra is a következő:
abban a pillanatban, hogy lehúzom a laptopot a töltőről, a windows automatikusan aktiválja az 'Energy saving' sémát.
Természetesen tiszátban vagyok vele, hogy az üzemidő rövidebb lesz, de ez egyáltalán nem zavar, mert a töltőt bármikor vissza tudom dugni. A teljesítményre viszont nagy szükségem van, mert párhuzamosa futnak olyan programok (photoshop, indesign, illustrator és hasonlók), amelyek megkívánják az erőt. -
DeNOx
tag
Természetesen megnéztem telepítés előtt, hogy lehet-e rá win7-et tenni.
Egyébként megoldottam a problémát mégpedig úgy, hogy asztali gépemen letöltöttem a drivereket, csináltam egy bootolható ubuntut a pendriveomra és ubuntun keresztül átmásoltam a gép merevlemezére a drivereket aztán vissza win 7-be és feltelepítettem. Köszönöm azért a segítséged és a többiekét is.
-
dutkair
csendes tag
Igen, biztosan megvan, legalábbis a partíció és minden fájl ott van. Szerintem az a gond, hogy ahogy lepucoltam az eredeti win8-at, elment a vaio recovery is és azt nem lehet letölteni a a sony honlapjáról.Olvastam olyant, angol oldalon, hogy ha a recovery particiót b0 típusra változtatom, akkor vissza lehet állítani, de nem sikerült átállítani, nem tudom hogy kell...
-
JSaN
addikt
Mar annyira szemetes es fagyogat allandoan es lassu, hogy mar csak az ujra huzas maradt.
Nekem sose volt laptopom, igy nem tudok mit el magyarazni neki, ha itthon lene akkor ki tapasztalnam es megoldanam, de igy nem tudok neki semmit el magyarazni. Illetve all a kerdes masodik fele, ha egy SSD lenne veve meg marad a laptopon a win instal keszlet? -
-
albi31
aktív tag
-
TwentyFour
tag
Sziasztok, mennyire normális hogy sleep módban a laptopom 100% töltöttségről reggelre teljesen lemerül? Egy Lenovo T530 ról lenne szó. A gépben 8GB ram van, és egy csomó minden meg van nyitva, mikor aludni küldöm. A gép egyébként kb fél éves. Amikor akksiról dolgozom, akkor normális ütemben merül.
Előre is köszönöm a választ. -
ebeni95
tag
Nekem már nem egy laposom volt, ami ezzel a GPU-val volt szerelve, nem volt velük semmi gond. Kell a lapos alá egy hűtőpad, le kell venni a hátlapot és kész. Utoljára egy MSI GX600PX-em volt, mindenki azt írta, hogy hamar meghal a GPU-ja. Érdekes, nekem paddal 50°C alatt ketyegett, néha játék mellett ment fel max. 55°C-ig.
Üdv!
-
Narancs
őstag
már megvolt az is. nem segített. egyébként, csak hogy érzékeltessem, mekkora szar az egész gép, átállítottam a boot mode-ot normalról fastra, hátha. Ezután be sem lehet lépni a biosba, fekete képernyő fogad miután bekacsolom, bármit nyomok, nem reagál. Bootolni nem tud semmiről, ez a gép ennyi volt. Kéne egy bios reset, de szét nem szedhetem, szóval 100%, hogy megy vissza a boltba és kérem a pénzem, mert mást már tényleg nem tudok vele csinálni. És ezentúl mindenkit, minden létező fórumon lebeszélek a hányadék Toshibákról, mert ilyen szart még a full kínai J&W Minixem sem csinált.
-
Hegyirabló
veterán
Hát, 15,5", most hogy így jobban megnézem, de egy tized coll ráhagyás csak kellene, hogy legyen, főleg egy komoly márkánál (nem szeretném leírni melyik, csak ha nagyon kell).
Próbáltam elektronikus úton érdeklődni a belső méretekről, de jó magyar szokás szerint természetesen választ nem kaptam.
-
f.szabo
tag
Hát, megoldódott beléptem a router beállításaiba, megnéztem minden jól be volt állítva, úja alkalmaztam a beállításokat és láss csodát működik. Elvileg semmilyen technikai vagy szoftveres hiba, beállítás nem volt.
Mégis a laptop nem látta a routert, az asztali gép látta. Köszi a segítséget Üdv -
f.szabo
tag
Üdv egy olyan kérdésem lenne, hogy Dell 520-as, laptop csak az egyik rutert látja. A házunkban két wireless router hálózat van egy mobil amit egy TP-link oszt meg, ezt látja a laptop pedig messzebb van tőle, a másik egy invitel Zyxel 6279pmy router na ezt nem látja, még a szomszéd routerét is látja az is egy TP-link. Az asztali gépünk minden hálózatot lát és képes is kapcsolódni hozzá, az invitelest is amit a laptop valamiért nem hajlandó látni. Mi lehet ennek az oka? sztetek? köszi
-
TeeJay
félisten
sajnos úgy tippelem UEFI van ebben a notiban már
és F12 boot menüben nincs választási lehetőség hogy BIOS vagy UEFI mód
így csak utóbbival lehet win7-et rakni rá az meg nekem nem frankó
még megpróbáljuk majd a bios frissítést hátha javul valamit
Asus meg Dell notikban legalább van egy opció hogy UEFI disable-enable itt meg semmi
nem vágom miért kavarnak be ennyire a gyártók -
sch_a
addikt
Inkább csak valami start menü szerűség.. Ha jól tudom vagy a kezdőképernyő jön majd a használatával, vagy a legutóbb használt programok. Szóval nem sok mindenen változtat. Én szinte a megjelenése óta használom a 8-at. A legnagyobb gondom nem a kezdőképernyővel meg a start menü hiányával van, hanem az idióta teljes képernyős alkalmazásokkal. Némelyik használatát sajnos megkerülni sem lehet. Ezzel csinálhatnának valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Windows 11
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nintendo Wii U
- Otthoni időjárás-állomás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest