Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nwcastl

csendes tag

A következő problémával fordulok hozzátok:

Win7 Ultimate 64bit alatt jött kb egy órával ezelőtt, hogy egy szimpla újraindítás után a power settings inaktívvá vált. Próbáltam utána olvasni több helyen is, de sajnos nem vált be egyik megoldás sem.

Az eddig kipróbált megoldási módok:
    1. powercfg ‑RestoreDefaultSchemes
    2. system restore point
    3. új user beállítása adminisztrátor jogokkal
    4. sfc /scannow
    5. újraindítás csökkentett módban, adminisztrátorként (itt is inaktív)

Egyik sem oldotta meg a problémát.

Valakinek van valami tippje?

• nwcastl

csendes tag

válasz Kbali #9443 üzenetére

Ezt és az ehhez hasonló beállításokat már minden féle verzióban kipróbáltam, de egyik sem segített. Aztán következett a google, de ott sem találtam megoldást. A helyzet továbbra is a következő:
    abban a pillanatban, hogy lehúzom a laptopot a töltőről, a windows automatikusan aktiválja az 'Energy saving' sémát.
    Természetesen tiszátban vagyok vele, hogy az üzemidő rövidebb lesz, de ez egyáltalán nem zavar, mert a töltőt bármikor vissza tudom dugni. A teljesítményre viszont nagy szükségem van, mert párhuzamosa futnak olyan programok (photoshop, indesign, illustrator és hasonlók), amelyek megkívánják az erőt.

• nwcastl

csendes tag

Sziasztok!

A következő kérdéssel fordulnék hozzátok:

Jelen pillanatban a laptopomon Windows 7 Ultimate 64bit fut. Minden alkalommal, amikor a hálózati töltőt lehúzom a gépről és az akksira váltok, a rendszer automatikusan 'Battery Saving' módba kapcsolja a gépemet, így minden alkalommal vissza kell állítanom ezt. Mivel ezen a gépen dolgozok a munkahelyemen és otthon is, ez naponta akár 3-5 alkalmat jelent.
    Igaz, nem egy nagy probléma, viszont annál idegesítőbb. Miért nem képes azt a sémát megtartani, amit beállítok neki.

Szóval a nagy kérdés az, hogyan lehet ezt megoldani? Hogyan lehet kiküszöbölni, hogy a tápkábel lehúzásakor a windows ne döntsön úgy helyettem, hogy ő inkább a battery saving módot használja, és lerántja a teljesítményt és a fényerőt, hanem hagyja inkább a 'High performance' üzemmódban, amit a kábel lehúzása előtt is használtam.

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák