- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Dell XPS #25921 üzenetére
Helló
Még mindig az Acer 5520, egyre gondoltunk mert azóta kicseréltem a ramot bár memteszt nem talált hibát de a win memoria diagnosztika lefagyott és kikapcsolt ,most a ram csere után nem kapcsolt még ki egyszer sem de még mindig rajzolja az ekg t az aida ba ....most eszembe jutott azóta mert ebből a gépből 5db vettem és már ez az utolsó de egy másik is hullámzott kb ennyire ,az ugyan úgy 5520 volt de az integrált vga s ..kicsit használóm ha pár napig nem kapcsol ki akkor így marad ..egyszerűen nem tudom mit lehetne még vele csinálni már mindent kicseréltem ,le teszteltem a hűtésével kapcsolatban ,szerintem a hűtése jó mert mikor rákapcsol a ventilátor egyből le esik a hőmérséklet de mért nem megy folyamatosan a ventilátor terhelés alatt azt nem értem ..Ha az 1 es slot ba nincs ram csak a 2 slotba nem add képett ,,de egyébként kezeli a 2 es slotban lévő ramot is de csak ha az 1 esben is van ram ........
Buék..
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Dell XPS #25853 üzenetére
Szia
igen egyenletes a cső hőmérséklete,már nem kapcsol ki de alapjáraton állt le nem terhelés alatt,most már fel fekszik a heatsink (szerintem ezzel volt a gond) a ventilátor szerintem kicsit szagatottan megy mintha későn reagálna akkor nyom egy nagy fordulatot de azt sem sokáig azért vannak szerintem ezek a nagy kilengések..
régi amd turion van benne aból is valami kazán 2.1ghz(hőmérséklete alapján ez erősebb lehet mint az i7) ha jól emlékszem,,ja mxm es a vga hűtése jó szerintem mert langyos volt mikor le állt de a cpu t sem éreztem túl melegnek
UI : Mindenkinek Benq joybook s73 inverter kerestetik ,akinek van jelezze pm ben
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Dell XPS #25841 üzenetére
Valóban kikapcsolt később nálam is egyszer de véleményem szerint nem a cpu hőmérséklete miatt súlyosabb oka van a cpu heat pipe hűti a chip et is de csak a cpu nál van csavaros rőgzítés szerintem a chip nem megfelelő hűtése miatt(nem feszült rá a hűtés) kapcsolt ki ezt most megoldottam réz lemezzel azóta nem kapcsol ki,de a ventilátor szakaszosan megy nagy terhelésnél továbbra is..véleményem szerint kezdődő bga s lett és ezért nem megfelelő a ventilátor vezérlése ,persze ez csak az én teóriám lehet hogy hülyeség.
-
icp1970
senior tag
válasz
Dell XPS #25832 üzenetére
Köszi én is a kébelre gyanakodtam.Azért érdekes hogy pl volt latitude e 5530 am is ami sima hd kijelzővel volt gyárilag.és bele tudtam rakni simán az fhd kijelzőt kábel csere nélkül.úgy látszik szerencsém volt mert ott a kábel kompatibilis volt a hd és az fhd kijelzővel is.akkor utána nézek vajon milyen kábel kell 6540 hez.
-
dorika87
őstag
válasz
Dell XPS #25553 üzenetére
Munka után este otthon meg fogom tudni nézni. Mit fogok tudni tenni miután megnéztem a terhelést? Új op. rendszer telepítés után vagyok pár héttel, ha valamiért nagy a terhelés maximum azt tudom tenni, hogy esetleg újrarakom még egyszer az egészet, már arra is gondoltam, hogy leszedek mindent az ssd-ről, még a d partíciót is lementem addig és, telepítővel megformázom az egészet és újra létrehozom a rendszer és a tároló partíciót is hátha segít valamennyire. De egy ssd-vel nem szabadna ennyire lassúnak éreznem mindent, ezért zavar a dolog. Kb. olyan mint amikor hdd-n volt a rendszer, vagy néha az az érzésem, hogy rosszabb. Az egy dolog, hogy 4 éves a gép, de ez nem szabadna hogy befolyásolja a dolgot, hisz kezdetben sem éreztem, hogy ilyen gond lenne. De ránézek feladatkezelőre majd, köszi.
-
válasz
Dell XPS #25471 üzenetére
Értem, köszi a választ. Azt hiszem nem lesz így aktuális a CPU csere, mert egy memóriaslottal sajnos nincsen dual channel
Végeztem egy gyors tesztet az otthon található mobil CPU-kkal. i5-4210U dual channelbe 21e pont, single channelben 14e pont. Celeron 1007U dual channelben 11e pont. i3-2348 single channelben 7e pont. A cél a dual channeles i5 grafikai teljesítményének elérése lett volna, de single channelben esélyem sincsen rá, ha az i3-t lecserélem. Azért vicces, hogy egy Celeron dual channelben jobban teljesít, mint egy i3 single-ben. A tesztprogram 3dmark 2001se volt.
-
amdathlonxp
aktív tag
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Dell XPS #25448 üzenetére
És is arra tippelek, hogy más oldotta meg, pl., hogy nyomkodtam közben+utána fentről középen és a sarkainál. Vagy, hogy leszedtem a hűtőt, és erősebben húztam meg, amikor visszatettem, vagy pont ott sikerült jobban, ahol el van engedve az érintkezés. (Az biztos, hogy nem a kijelző vezetékével vagy ilyesmivel volt gond, mert külső monitorra sem adott képet, és biztos, hogy a BIOS körül meg állt meg.)
Amin volt olyan ragacs, az úgy is ment vissza (itt van szerintem CPU, GPU+ramok, NB, SB). A CPU és GPU mag körül volt valami sárga fólia vagy mi a t.öm, egyébként a GPU-n száraz paszta volt, a CPU-n még határeset volt, erősen száradóban. 4 éves gép, a tulaj nyugdíjas, sosem volt újrapasztázva. Most kapott MX-2-t, a venti és a hűtőborda nem volt eltömődve, ha nem tudnám, hogy sosem volt kitakarítva, akkor azt mondtam volna, hogy fél éve lehetett.
Tudja a tulaj, hogy lehet, hogy 1 napot fog elmenni, lehet, hogy 1 hetet, aztán fene tudja, mert csak arra van a gép, hogy skype-on beszéljen a gyerekeivel, akik kint élnek az osztrákoknál.
Az viszont tetszett, hogy ennek a gépnek a hőcső gyorsan viszi a hőt és átadja a bordának.Nekem egy MSI-n használat közben a cpu felett tűz forró, a hőcső meleg, a borda langyos, és langyos levegőt fúj. A CPU és a GPU pedig kb egymást is melegítik, ráadásul abban a GPU és a CPU is fűt rendesen.
És ez a gép 3x annyiba került, mint amiről eddig beszéltünk. -
válasz
Dell XPS #25454 üzenetére
Na pasztmek, kiderült, h nem volt fent a driver.
Kicseréltem a merevlemezt egy SSHD-re tán már több, mint egy éve.
Akkor ugye újratelepítettem, és igyekeztem mindent amit nem kell, azt nem felrakni. Igyekszem elkerülni a felesleges gyártó-specifikus n+1-edik szoftvereket, ill. aminek nem jelez az eszközkezelő, annak többnyire nem rakok fel plusz drivert.
A touch pad ment, a görgetés működött. pipa - gondolhattam akkoriban
Mivel külső bill.-t, egeret, usb hubot, monitort, vga-t használok, egy darabig fel sem tűnhetett, h nem megy a kikapcsolója. Talán a nagyítás, elforgatás amit hiányolhattam valamikor, de olyan ritkán használtam, h el is felejtettem, h megnézzem, h miért nem megy.
Aztán azt is elfelejthettem, h drivert sem raktam fel hozzá.
Ráadásul a HP automata frissítés keresőjét is felraktam, arra meg úgy tekinthettem, h csak beazonosítja, ha valami hiányzik. Asszem egy BIOS frissítést jelzett csak összességében..Ez egyébként jellemző, miután feltettem a kérdést itt a fórumban, néztem csak fel a HP-hez átnézni a drivereket.
Felraktam, és egyből működik.
Már legalább a forgatást, nagyítást is beállítottam, végre teljes értékű a pad, még ha nem is használom..Na de ilyen szarvas-hibát..
Megyek, lehúzom magam a WC-n.. -
válasz
Dell XPS #25452 üzenetére
Persze, én is azt gondoltam, h az kell hozzá, de úgy látszik, még valami más is.
Egyébként már vagy egy éve használom így, h nem működik a kikapcsolója, csak néha hozzáér az ujjam gépelés közben, és elugrik a kurzor.
Előtte éveken át jó volt, és többnyire kikapcsolva használtam; hát nem igaz, h nem tudom újra működésre bírni. :/ -
Tim82
félisten
válasz
Dell XPS #25367 üzenetére
A memória annyira nem jó példa, ott gyakran előfordul, hogy a specifikációk megírásának időpontjában elérhető legnagyobb kompatibilis modullal tesztelik a maximális RAM-ot.
Kedvenc példám: Lenovo Thinkpad T61, 2007-ben jött ki, akkor írták meg a dokumentációját is, aszerint 2*2 GB RAM-ot kezel maximum. 2007-ben ugyanis még nem jöttek ki a 4 GB-os noti DDR2 modulok, nem tudták azzal tesztelni. Amúgy természetesen megy velük a T61.
Nekem valami olyasmi rémlik amúgy, szintén Thinkpad frontról, hogy régebbi, még PATA csatlakozós Ultrabay hellyel és vinyóhellyel rendelkező Thinkpad-ek is kezeltek nagy tárhelyú SATA vinyókat a megfelelő Ultrabay kerettel.
Ez persze nem garancia semmire az adott Amilo-nál.
-
Joshi
titán
-
Baga1983
senior tag
válasz
Dell XPS #24184 üzenetére
Ebben mondjuk nem értünk egyet e ez itt off szóval röviden ez nem menti fel az eladót, ha a botban pick szalámit kapsz parizer helyett mert az eladó nem tudja a különbséget te is felháborodnál... De mindegy persze lebeszéljük, remélem nem lesz probléma, sokpozitív értékelése volt.
-
törölt tag
válasz
Dell XPS #24178 üzenetére
Nálam se látják a tesztprogramok a dGPU-t, mégis ott van, és működik is.
Mondjuk az Eszközkezelő és a GPU-Z az látja, na meg a driver is, de azon kívül se az AIDA64, se a 3D tesztprogramok (Unigine, 3DMark, stb.), se semmi más nem írja ki, hogy van a gépben a prociba integrált videochipen kívül másik GPU is.
Több ugyanilyen Lenovo G510 laptopnál is megnéztem, és mindegyiknél ez a helyzet sajnos.
Van és működik is, csak éppen a programok nem "látják"... -
TirGael
tag
válasz
Dell XPS #23860 üzenetére
Igen. Ezen a lépésen sikerült túl jutni, most épp a linux alatt partícionált winchesterre nem hajlandó telepíteni, de most megpróbálkozunk egy újra partícionálással (ezt hány szóban kell írni?), ha továbbra is hülye a gép, az egész telepítést végig fogom itt komment-hisztizni.
-
TirGael
tag
válasz
Dell XPS #23858 üzenetére
Próbálkoztunk azzal is. Most próbálkoztunk a második pendrive-al is, de sajnos több nincs itthon, és azzal se akar működni, ugyanúgy valami illesztőprogramot akar.
És igen, USB 2.0.Meglett a megoldás, ha másnak is gond valahogy talán megtalálja.
Le kellett kapcsolni BIOS-ban az advanced USB3-at (amitől nem tudjuk miért nem működött a 2. de nem baj).
-
.DLL
veterán
válasz
Dell XPS #23767 üzenetére
Valamivel jobb lett, most olyan 60 fok körül van alapjáraton, stressz teszten felment 90°C-ig is. Az a baj, hogy ilyen kis p***afüst hűtője van: [link] semmi tartalék nincs benne, gyorsan felmelegszik, de gyorsan le is hűl.
A másik baj az volt, hogy bios-ban engedélyezve volt a túlhúzás, visszavettem alaprabeállításra (így ha tartósan 0% körül van a proci, akkor megvan az 50-55 fok)
Egyébként jó is hogy szétszedtem mert a chipsetről hiányzott a termál pad, azt pótoltam. Üröm az örömben, hogy most jóval melegebb ott a billentyűzet... -
-
demars
addikt
válasz
Dell XPS #23548 üzenetére
Elég sokféle kivitelben létezik thermal pad. Milyet érdemes használni? Más kell CPU-hoz és más a GPU-hoz?
A használatáról nem igazán találtam infót. Az én gépemet is ki kellene már takarítani, azt valamivel egyszerűbb!
Amúgy megvagyok a visszaállítással... Köszi a segítséget! ALT+F9 kombó nem volt jó, de volt a gépen külön Packard Bell Recovery Manager szoftver, az megcsinált mindent!
Érdemes most visszaállító lemezt készíteni? Ha jól tudom annak akkor van jelentősége, ha a recovery partíciót törlöm, vagy sérül...
Illetve tudok ilyen recovery részt csinálni én is? Pl. más notin... -
Gesta28
tag
válasz
Dell XPS #23431 üzenetére
Nos, feltettem a kérdéseket neki, és most várom a válaszokat.
Remélem jó hírekkel tud szolgálni.
Bár nem tudom mennyibe fájna ehhez egy csere alaplap.
Mivel gondolom a mostani használhatatlan lett.
közben azért keresek mást is, de azért még ezt sem adom fel teljesen, hátha.....
-
128bit
tag
válasz
Dell XPS #23382 üzenetére
huppsz bocsánat , rosszul irtam 19.5 V = 4.62A tud
csak nem néztem rendesen megaz van ,h memoriákat is cseréltem benne mikor a procit cseréltem,most jut eszembe
DE a memokat probálgattam egyenként is és akkor is fagyás volt ....
hmmmmvissza rakom a régi procit ,megnézem mit mutat
-
general
addikt
válasz
Dell XPS #23210 üzenetére
Nah, vége a problémáknak. Megjött az új vinyó (750gb WD Black
), windows is fent van, aktiválással sem volt gond, a friss rendszerben azonnal meglett az nVidia 630M is, friss driver fent, sőt, cpu-t is upgradeltem benne, a B970 helyére i5 3230M került, gond nélkül ment minden, szépen muzsikál a noti, majd használat alatt kíváncsi leszek a hőmérsékletekre.
Hálás kis gép ez a Lenovo G580, korrekt kis munkagép lett, 8 giga ram, gyorsabb vinyó (előbb-utóbb kerül bele ssd is), erősebb proci, friss rendszer. A párom örülni fog.
-
general
addikt
válasz
Dell XPS #23210 üzenetére
nem tudom, mit értesz linux alatti ellenőrzésen, nem vagyok ennyire jártas a témában, de behoztam egy live-ot egy Hirens bootról, ott System Profiler semmilyen grafikus meghajtót nem mutat. valszeg pár napon belülújrateszem a rendszert, remélem rendbejön, ha nem, gáz van..:-(
-
5diez
csendes tag
válasz
Dell XPS #23206 üzenetére
Azóta a win7 újra telepítettem és próbaképpen utána egy 8.1et is deszintúgy nem lát semmilyen nvida gput. Ezért vagyok ideges mert akkor nem szoftveres a hiba
Ha alaplapig szétszedném van valami amit ilyenkor ellenőrizni kell vagy ez már szemre nem látható hiba lehet? (nem tudom hogy megy ez laptopnál van e valami csatolo az alaplaphoz vagy egy az egyben integrálva van alapra)
Az LVDS kábel szerintem azért nem mutat hibát mert az integrált vga az jól működik.Legalábbis én úgytudom ugyan azon a a felületen adja az integrál és a dedikált is aképet a képernyőre.
-
general
addikt
válasz
Dell XPS #23206 üzenetére
nálam is ugyanez a jelenség, mint olvashattad. és igen, basszus amikor szétszedtem, kicsit portalanítani, kiesett 3 (!) db csavarfoglalat, amibe belemegy a sarkoknál és szélen lévő csavar. eltört és kipotyogott... szép... összeszerelve nem kotyog-lötyög hálistennek, de nem megnyugtató.
i5-re visszatérve, i7-est is nézegettem, de azok 21-25ezer környékén vannak, ezt meg egy tizesért vettem, szóval ár-értékben jobban jártam sztem. a 60 % előny természetesen elméleti, de mivel Adobe Lightroom gyorsításához kell nagyon, ami tisztán procizabáló (meg most már végre besegít a gpu - ha látnáááá
), ezért remélem, hogy érzékelhető lesz az eredmény. SSD most még nem, egy 750 gigás WD Black 7200-es megy bele, az is gyorsít majd kicsit.
írtad, hogy ebben van m2 foglalat, ez mit jelent, beépítőkeret nélkül lehet bele pici SSD-t tenni, vagy pontosan hogyan lehetne azzal bővíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest