- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisskd
tag
válasz
SeniorTilla #46549 üzenetére
Arra gondolsz, hogy a billentyűzet kereten keresztül szeretne számottevő hőt leadni, és ezt "szigeteli" a kijelző? Azt gondolnám ennek nem kéne számottevőnek lennie, cserébe macerás, és nem túl zsanérbarát nyitogatni (meg van ahol nem is fér olyan jól), de megfontolom a javaslatot. Jól érzékelhető melegedést (a sima dokk nélküli, nyitott, asztali használathoz viszonyítva) eddig nem vettünk észre, minden régi gép is így ment.
-
oxalisz
tag
válasz
SeniorTilla #46543 üzenetére
Általában egyetértek, de a samuknál a használatba vétel után szinte azonnal 1-2%-t csökken a kondíció; aztán stabilan tartja évekig az értéket. Ez is ilyen, most 4 éves. Egyébként tényleg bármikor bedögölhet, hiszen a vezérlés is megtréfálhatja az embert.Serényen mentek.
A háttértár csere előtt az akksit kiemeltem.... Majd újra vissza került az ssd. Most "pöccre" indul a gép, nincs hibaüzenet. (Az akksiban 54 ciklus van.) Újabb talány.
Köszönöm a rám szánt időt -
oxalisz
tag
válasz
SeniorTilla #46531 üzenetére
Az ssd helyére rakott hhd-ről rendben bootolt. Egyébként a helyzet nyugaton változatlan. Most a visszarakott ssd-vel használom, de nem vagyok nyugodt.
-
oxalisz
tag
válasz
SeniorTilla #46531 üzenetére
Másik ssd-m nincs, de az eredeti HDD megvan, azzal kipróbálom...
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #46497 üzenetére
"A kijelző nem befolyásolja a kimenő tartalmat, nem korlátozza."
Érdekes, de korlátozza. Bár nem tudom, hogy HBO Maxnál hogy van, de HBO Go-n nem lehetett második kijelzőn nézni a filmet. Sima "megkettőzéssel", ill. "csak a második képernyő" opcióval ment, de "kiterjesztés" módban nem. -
snake1977
őstag
válasz
SeniorTilla #46497 üzenetére
Oké, csak biztosra akartunk menni, köszönöm.
-
snake1977
őstag
válasz
SeniorTilla #46495 üzenetére
Telefonon, arról nem lehet mirrorként kitenni mert "védett" tartalom és letiltja a készülék a képátvitelt. Nem tudom hogy egy hdmi kábellel ez a jel kiküldhető e így a laptopról.
-
tomchy
tag
válasz
SeniorTilla #46489 üzenetére
Partsurfer is 845-nek hozza.
A kérdés az, hogy ettől még a garancia működik-e. Mert 2024-ig írja.Pyttawrx javaslatára kértem infót a gép alján lévő számról és a biosból kiolvasva, még nem jött.
-
válasz
SeniorTilla #46489 üzenetére
Ott is ez van 845
-
moma
őstag
válasz
SeniorTilla #46448 üzenetére
Hú nem tudom volt e ilyen, dell latitude céges laptop. De az biztos, hogy most nincs meg. Valami hasonlót venni lehet esetleg? Azt sem tudom, hogy keressek rá.
-
Chaladys
csendes újonc
válasz
SeniorTilla #46441 üzenetére
Ezen felül elégedett vagyok vele. nagyon is!
Munkába is ezt hordom és ez egy nagyon jó kompromisszumnak ígérkezett munka+hobbi terén. Nincs kirívó külső, irodai környezetben nem hangos. Viszont iszonyat jó rajta gépelni, nek 5kg... Nagyon mást nem találtam, ami minden téren megfelel. Gondolkodtam egy asztali gamer+sima laptop kombón. De árban még így is jobban jöttem ki, sokkal.
-
Chaladys
csendes újonc
válasz
SeniorTilla #46439 üzenetére
Utánanéztem a főbb komponensek fogyasztásának:
GPU 85W
CPU 45W
= 130W + kijelző + SSD +memória, szerintem itt lehet a kutya elásva, mert lehet, hogy 150W-ot vígan elfogyaszt a masina.
a 3060-al kiadott példányai pl 170W-os töltővel vannak szerelve, pedig az "csak" 90W-os, tehát 5W-al többet fogyasztó GPU. Emiatt gondolkodom, hogy segítség lehet-e egy 170W-os töltő. -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
SeniorTilla #46427 üzenetére
Olyan infót találtam neten, hogy csak aktív DP-HDMI átlakítóval megy. Viszont pl. Alzán egyik adapternél se írják, hogy aktív-e...
-
Kbali
nagyúr
válasz
SeniorTilla #46427 üzenetére
Nem pont erre szolgálna a daisy chain?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
SeniorTilla #46425 üzenetére
Mert nincs hozzá átalakítóm (dp-hdmi anya, usbc-dp kábel). Most amúgy is rendelek alzarol, gondoltam hozzacsapom ezeket is, ha működhet így
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #46415 üzenetére
G-skill olcsó márka?
-
válasz
SeniorTilla #46415 üzenetére
kevés ram van mait kerülök, de az adata ramok
Samu, hynix, kingston, ritkán elpida ezekkel szinte alig van baj -
Monya78
veterán
válasz
SeniorTilla #46399 üzenetére
Hát elég hektikus használatban van/volt van hogy 2-4hétig be sincs kapcsolva, de van hogy 2napon keresztül napi 20órát használva van. Arra próbáltam figyelni, ha fel van töltve, kihúzzam a töltött.
-
Monya78
veterán
válasz
SeniorTilla #46397 üzenetére
Köszönöm!
Szóval cserés lesz hamarosan...akkor ez a 21%-os elhasználódás rohamosan csökkenni fog?
-
válasz
SeniorTilla #46349 üzenetére
Tilla és ricsi, kérlek ezt itt ne, vagy privátba, vagy sehogy!
Köszi.
Szerk: takarítottam, mert folytattad ricsi. Nem kell ide a vitagerjesztés -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #46337 üzenetére
Az elmúlt 20 évben rengeteg laptopot szervizeltettem, ismerősök sokszor kérnek meg hogy vigyem fel Pestre a vackukat.
Soha semmilyen számlát nem kértek. Igaz ezek többnyire üzleti kategoriás gépek. -
Kbali
nagyúr
válasz
SeniorTilla #46331 üzenetére
Érdekes módon egyébként a TMX Huawei és Honor szervizéről nem olvastam negatívumokat (saját tapasztalatom is pozitív Honor telefon kapcsán), nem úgy, mint a Lenovo féle (felé) nyújtott szolgáltatásukkal kapcsolatban.
Sőt már hivatalos Apple szerviz is a TMX. -
Joe Swanson
senior tag
válasz
SeniorTilla #46331 üzenetére
87w type c macbook fejjel probaltam, illetve egy dell toltovel.
-
válasz
SeniorTilla #46311 üzenetére
Pont akartam írni, hogy ne itt. Köszi
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #46308 üzenetére
Az önirónia rendben van, de más hirdetéséből kiemelni egy részt és ide beidézni (ami ráadásul nem is tartozik az azonnali notebookos kérdések témájához) és azon gúnyosan nevetni vagy rajta csámcsogni, akkor sem helyénvaló szerény véleményem szerint.
Feltételezem, hogy neked sem esne jól az efféle kipellengérezés.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #46306 üzenetére
Akkor ezt az idézett eladónak kellene megírni és nem kiposztolni ide közszemlére, lejáratva őt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
SeniorTilla #46301 üzenetére
Nem írnám ki, de ha ugyanúgy dolgozik, ugyanannyiért és választhatok én se a multinak vinnék munkát.
-
HPAA
őstag
válasz
SeniorTilla #46301 üzenetére
semmi gond nincs az eladóval, maximálisan segítőkész amúgy. meglehet hogy hozzá is így került
-
Golyobis
tag
válasz
SeniorTilla #46281 üzenetére
Hm, ők azt mondták hogy tesztelni fogják, tehát akkor az csak akkor lehetséges, ha feltörik?
Amúgy csinálhattunk volna akár a helyszínen is egy új fiókot, biztos hamar meglett volna...
-
chris0000
őstag
válasz
SeniorTilla #46261 üzenetére
87 fok úgy láttam ha erre gondolszés ahogy ezt elérte (szerencsére még soha) droppol 990Mhz-et a GPU CLOCK SPEED-ből, tehát tönkre nem fog menni, max a teljesítmény csökken, de azért szeretem körbejárni a dolgot...
most néztem, h még az MSI support is teljesen normálisnak tartja laptopoknál a 90-92 fokot... (azért nem feltétlen ezen szeretném járatni...)
létezik, h ezen 2.1 HDMI lenne, h 4K/120Hz? thx. üdv. -
Heimdallr75
őstag
válasz
SeniorTilla #46229 üzenetére
technicolor 2233 a 4 portja a 2.5 g képes
( [link] 7. oldal)
-
válasz
SeniorTilla #46197 üzenetére
Nem a proci a fő baj ezzel, hanem hogy legyártották ezt a törik, nyaklik vázat.
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #46197 üzenetére
Kolléga nem írta ki ,hogy mire használná. Szóval ne feltételezz semmit.Akku-ról sincs egy szó sem
Eleve +ram + nagyobb ssd hogy "általános" feladotkra is 100% ig jó legyen +valószínü akku... akkor meg már vegyen olyat ami bővíthető vagy már meg vannak ezek.
Ez a gép akkor jó ha csak így használná netezni... ahhoz meg bőven elég lenne a 4gb ram -
Kbali
nagyúr
válasz
SeniorTilla #46154 üzenetére
KillHates innen a fórumról?
-
oxide83
aktív tag
válasz
SeniorTilla #46132 üzenetére
Ne haragudj de ez így nem volt segítség, kb 1 milliárd driver van a neten, abból melyikre gondolsz pontosan
?
-
prolad
addikt
válasz
SeniorTilla #46133 üzenetére
Azt tudok használni, amit a cég ad. Munkára meg messze ez a legjobb felbontás, amit próbáltam eddig. De értem a problémát, háths egyszer jobban elterjed a 32:9 és rendesen támogatják.
-
Jocohun
tag
válasz
SeniorTilla #46119 üzenetére
Köszi.
-
Jocohun
tag
válasz
SeniorTilla #46117 üzenetére
Értem. Ezt a cikben olvastam notebook akkumulátor töltése. Köszönöm a válaszod és tanácsod. Lenne még egy kérdésem hozzád ha esetleg tudsz segíteni. Huawei matebook d14 laptopot vettem és próbálom a telefonommal nfc n össze kapcsolni de nem kapcsolodik össze. A telefonon be van kapcsolva az nfc, Bluetooth, wifi és a Huawei beam. A laptopon a Bluetooth, Wi-Fi és párosítva vannak de mikor a telefont a laptop nfc éhez érintem és próbálok csatlakozni a telefonon folyamatosan próbálkozik deva laptop nem dobja fel a össze kapcsolási elfogadást. Tehát nem jelenik meg a telefon a laptop képernyőén. Nem tudom lehet valami le lett tiltva a Windowsba mert lettek letíltva szolgáltatások a felesleges futás miatt. Vagy a laptopra fel kell telepíteni a Huawei share t is?
-
Wailadus
csendes újonc
válasz
SeniorTilla #46107 üzenetére
Köszönöm!
Amennyiben a külső tárolón USB 3.1 Gen 2 Type-C kimenet van, a kinézett laptopon pedig USB 3.2 Type-A (Gen 1) csatlakozó van, akkor ez működni fog?
-
Csöves
őstag
válasz
SeniorTilla #46037 üzenetére
Köszi szépen.
-
csabi1971
csendes tag
válasz
SeniorTilla #46002 üzenetére
A teszt alapján nem melegedett persze nem tudom mennyire voltak objektívek. Nem ragaszkodom ehhez a típushoz csak megoldást keresek arra az esetre ha lemerülne a masina. Más powerbankoknál olvastam túlmelegedés elleni védelmet, adott hőmérséklet elérésekor szünetelteti a töltést amíg normalizálódik a hőmérséklet.A gép fogyasztási adatát nem tudom és még nem találtam meg a neten, a töltője valóban 65W-os.
-
Di Natale
senior tag
válasz
SeniorTilla #45992 üzenetére
Te is tudod, hogy ez jelen állás szerint nem opció.
-
g0dl
addikt
válasz
SeniorTilla #45995 üzenetére
Hát 32GB RAM-ot ne írkáljon nekem minden lecsukáskor ssd-re. Mivel táp nélkül tudja a rendes alvást, azért gondolom csak valami beállítás kérdése, hogy táppal is tudja.
-
nihill
őstag
válasz
SeniorTilla #45914 üzenetére
Az oprendszer win10. A TV még nincs meg, milyen típusban van ez benne?
-
kmiki19
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45905 üzenetére
Szuper, jól hangzik. Azért egy ~500 k-s géptől többet vártam volna
2021.12.08-tól indult a garancia és 2023.12.07-ig tart. Majd írok, hogy mire jutottam. Első körben felveszem a kapcsolatot a boltalt ahonnan vettem. -
McJoker
tag
válasz
SeniorTilla #45891 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Másik szerviz lett a vége, ott jobban szétszedik, ránéznek, tesztelgetik. Azt mondták, ha úgy látják összerakják és, ha megy 2-3 hétig gond nélkül akkor valószínűleg megúszta a masina...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
SeniorTilla #45875 üzenetére
akkor megpróbálom nem annak venni, bár egyértelműen annak érzem és semmivel nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, hiába kötöttél bele a legalapvetőbb banális hibámba.
a problémát azt gondolom, hogy jól leírtam. a monitort a gépre kötve képet ad 2 másodpercig, a külső monitorra is, utána pedig a monitor átvált hangyafocira. a laptop képernyője végig rendben működik.sehol nem írtam olyat, hogy DVI van a notebookon. leírtam, hogy pontosan milyen csatlakozó van a pontos laptop típuson és azt is, hogy milyen kábellel/adapter mátrix-szal próbáltam. teljesen nyilvánvaló, hogy nem a szó szerint vett statikus zajt kell elképzelni, mint a probléma forrása.
nem fogok videót készíteni, csak hogy el tudd képzelni, ha nem megy a leírásaim nyomán, akkor valószínűleg nem Te fogsz tudni/akarni segíteni. így talán érthetőbbé válik, ezt látom én is. természetesen a monitor OSD menü működik, a monitor érzékeli a bemenetet, a gép pedig a monitort. csak az egyesekből és nullákból ennyi jön át, számomra érthetetlen okból.
a DVI mellett valóban elhaladt a kor, de nem száz éves, maximum 23, arról nem is beszélve, hogy tökéletes át tud vinni 1080p 60Hz-ig bármit, bár ezt most csak hasból mondtam.
Tim82:
köszönöm az érdemi választ. ott vérzik el minden teóriám - ezek között az általad említett is szerepel - hogy másik géppel és/vagy monitorral hibátlanul működik minden kábel és adapter konstelláció. -
Tim82
félisten
válasz
SeniorTilla #45875 üzenetére
DVI sincs már vagy 15 éve a notikon. A 845 G8-ason biztos nincs.
Ezt írta: "a monitor három portot fogad: VGA, DVI, DP. a laptopon egyetlen HDMI kimenet van." (A kiemelés tőlem.)
hoffman_: a DP-HDMI átalakító valószínű, hogy ilyen irányban nem működik (értsd, ha a laptopodnak lenne DP kimenete és a monitorodnak lenne HDMI bemenete, abban az irányban igen, fordítva nem).
Persze ez arra nem megoldás, hogy a HDMI-DVI kábellel (a laptop HDMI kimenete és a monitor DVI bemenete között) miért is nem megy, úgy mennie kellene.
-
tserrof77
őstag
válasz
SeniorTilla #45868 üzenetére
Na, látod, erre nem is gondoltunk, pedig a Fórumtárs írta is, hogy akkut rakott bele. Ezek a kis szinte mm-es méretű csatlakozók elég könnyen fel tudnak nyílni.
1-2 hónapja pont egy 840essel vagy valami hasonlóval jártam így.
-
voyi
aktív tag
válasz
SeniorTilla #45841 üzenetére
Azt hozzátenném, amit már fentebb is írtam, hogy ha nem indul el a világítás, később kb 15 perc múlva magától bekapcsol mindig vezérlő program nélkül. De akkor most kipróbálom icue-val is, ez a vezérlőprogram ami kompatibilis a laptopommal, hátha megjavul...
-
voyi
aktív tag
válasz
SeniorTilla #45839 üzenetére
Van persze (iCUE a Corsair-től), de nem használom.
Amúgy a billentyűzet világítás már a legelején a BIOS-nál sem kapcsol be... -
g0dl
addikt
válasz
SeniorTilla #45820 üzenetére
Nem utángyártottról beszélek, hanem univerzálisról.
Pont arra kéne, hogy többféle notebookhoz lehessen megoldást nyújtani, ha valaki otthon hagyta.
De egyébként miért ne, azért egy 60-90 W-os tápegység nem űrtechnológia, egészen biztos vagyok benne, hogy szinte mindenhol beszállítók termékét cimkézik fel.
-
popey37
addikt
válasz
SeniorTilla #45780 üzenetére
elore telepitett verzios, win10 licenszel.
mar lebeszeltem, megy vissza garis cserere.
korrekt az elado. -
cinemazealot
addikt
válasz
SeniorTilla #45758 üzenetére
és Kbali, köszönöm a visszajelzéseteket.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
SeniorTilla #45717 üzenetére
Hát okés, akkor majd berendelek egy második töltőt is :) (Nem volt még usb c-s töltőcsatival rendelkező gépem, azért volt a kérdés)
Köszi -
kenwood
veterán
válasz
SeniorTilla #45697 üzenetére
En az ilyeneknek elengednem a kezet,de a valasz mindig az,hogy "csak youtubera meg zoomra kell". Az teny,hogy a youtube megy,nem szakadozik,es igy ssdvel mar a boot sem 5-6 perc.
-
kenwood
veterán
válasz
SeniorTilla #45694 üzenetére
Az kemeny, biztam benne,hogy en vagyok az ostoba,es nem a HP van 20 ev lemaradasban.
Az Ibm t40 notimon az ezrefordulo kornyeken gond nelkul sikerult ezt megoldani.
A vicces az egeszben,hogy elso korben kerestem a driver updater progi nevet,nem talaltam. Mondom,akkor leszedem oket kezzel. Rogton az elso driver letoltesenel felajanlotta ezt a support assistantot,es akkor most itt tartunk.Raadasul ugye a gep sem egy Paks2.
A feladat a teljesen hasznalhatatlanrol felhozni a nagyon szar szintre.
A wd blue vinyot lecsereltem egy ssdre, viszont az n3060 proci nem cserelheto. so-dimm ddr3-am ugyan nincs itthon,de nem lepne meg,ha azt se lehetne boviteni.
Igy pedig azert kemenyen megkuzd a legalapvetobb dolgokkal is. -
junior11
veterán
válasz
SeniorTilla #45690 üzenetére
Köszi.
-
junior11
veterán
válasz
SeniorTilla #45688 üzenetére
Van egy USB 3.0 port igen, 2.0 szerinted kevés lenne neki? 🤔
-
kesztió
aktív tag
válasz
SeniorTilla #45684 üzenetére
Igen, de legalább annyival is kevesebbet fizettem, mint az „eredeti” amerikai modellért, ugye.
Oh, wait…
Amúgy akkor: szerinted sincs rendben? Vagy ilyen a HP, ezt kell szeretni? -
k0pasz
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45583 üzenetére
Valahogy éreztem, akkor sajna önköltséges kijelző csere lesz, nem hiányzik egy több hetes huzavona, kb. 15 perces munkáért.
Köszönöm -
mgTerminator
veterán
válasz
SeniorTilla #45531 üzenetére
Hát ez a gép sajna 2015 novemberi. Akkor ezzel együtt kell élni gondolom... Nem is hallottam még ilyen hibáról
-
válasz
SeniorTilla #45510 üzenetére
A másik a töltés led, ami a dc csati mellett van, legalábbis én így értettem, h arra gondolt.
-
Top cat
addikt
válasz
SeniorTilla #45506 üzenetére
Nem, az az aksi visszajelző. Manual.
• Connected to ac power
– Solid white: Battery capacity 80%–100%
– Blinking white: Battery capacity 20%–80%
– Blinking amber: Battery capacity 1%–20%
• Not connected to ac power
– Off: Battery capacity 20%–100%
– Solid amber: Battery capacity 5%-20%
– Blinking amber: Battery capacity 1%–5% -
válasz
SeniorTilla #45506 üzenetére
Az sosem világított.
az csak egy lyuk, ő a mellette levő akksi visszajelzőről beszél
-
30z.Samu
titán
válasz
SeniorTilla #45467 üzenetére
Lesz merítve, mert fogom magammal vinni ide-oda. Köszi szépen a segítséget!
-
FattyDove
őstag
válasz
SeniorTilla #45401 üzenetére
Konkrétan ott a dobozon, hogy 2021-ben gyártották.
-
FattyDove
őstag
válasz
SeniorTilla #45399 üzenetére
Az új gépet úgy értettem, hogy most lett vásárolva és amúgy 2021 december körüli gyártású, mert az 1.19-es BIOS van alapból a gépen, ami meg 2021 októberben lett kiadva.
-
30z.Samu
titán
válasz
SeniorTilla #45392 üzenetére
Rendben, köszönöm mindkettőtöknek!
-
válasz
SeniorTilla #45386 üzenetére
-
junior11
veterán
válasz
SeniorTilla #45373 üzenetére
Köszi, akkor holnap ha sikerül, kiveszem, úgyis csak hálózatról van használva.
-
DrDobos
őstag
válasz
SeniorTilla #45320 üzenetére
Igy mar tiszta, es jomagamnak is ertheto
-
Rison77
senior tag
válasz
SeniorTilla #45320 üzenetére
Megnéztem most az egyiket próbaképpen Ezt dobta ki rá. Ezt is a fent említett oldalról vásároltam viszonteladókon keresztül 2 év hozzájuk szóló garival számlával természetesen.
-
DrDobos
őstag
válasz
SeniorTilla #45317 üzenetére
Ez tökjó, hogy leírtad. A kerdes reszemrol, hogy ezt egy mezei laikusnak, nint jomagam is, mibol kellene eszrevennunk? Maxmimum arra tudok gondolni hogy peldaul egy G3-nak mar letelt a 3 ev gyari garija..
-
MaxxDamage
félisten
válasz
SeniorTilla #45289 üzenetére
Én nem általánosságra gondoltam, hanem külön esetre. Ennyi erővel lehetne mindenre mondatni (ami elektronikai) hogy kigyulladhat... Murphy törvénye.
Az ő esetében az a legjobb (egyetlen) megoldás ha nem használja azt a batteryt és leadja a megfelelő helyen. Nekem is általában 24hr megy a gép, battery is benne van, 2% elhasználódás van csak és állapota külsőleg is, mint az új. Főként olyan célt szolgál nálam, mint PC esetén a szünetmentes táp. -
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #45289 üzenetére
Akku ha az idők folyamán elfárad ,az nem fog kigyulladni mivel töltést sem tud felvenni ,így ergó nincs mi problémát okozzon.
A gagyi/mókolt ócó utángyártott akku-k +5ft-s akiga töltők inkábbTöltés a laptopokban pedig teljesen különálló dolog az oprendszerektől ,mind1 hogy mit állítasz az az akku-tól függ hogyan működik.
-
B.Ricsike
őstag
válasz
SeniorTilla #45240 üzenetére
Konkrétan erről van szó:
Acer Nitro 5 AN517-54-70APGamer gép, illene lenni DP-nek, de akkor valószínűleg nincs.
Mert én valamiért sokkal jobbnak, gyorsabbnak érzem a DP-t, mint a HDMI-t. Vagy csak rosszul állítok be valamit. -
Elk_hound
tag
válasz
SeniorTilla #45240 üzenetére
Megnéztem laptopomat. Van egy egyenes vonal, meg egy szaggatott a type-c mellett. Gondolom az egyenes azt jelenti hogy az a töltőport. (az, mert más nincs...)
Ha nagyítóval nézem, a szaggatott mintha három piktogram lenne... Mivel ugye töltőport, az egyik arra utalhat. Akkor az a maszat egy PD jel...
Mivel dokkolóval megy róla a TV, akkor a másik egy HDMI.
DP nincs a dokkolómon, pedig a lehet hogy az a harmadik az akar lenni.
Még jó hogy ráírták. -
DrDobos
őstag
válasz
SeniorTilla #45203 üzenetére
köszönöm neked is, bízom benne
-
MaxxDamage
félisten
válasz
SeniorTilla #45161 üzenetére
Én anno a DC++ amit szerettem
(mikor még csak 56k net volt...itthon...)
-
válasz
SeniorTilla #45159 üzenetére
amég nem dől el h laptophiba vagy user vagy progi addig maradhat.
-
Elk_hound
tag
válasz
SeniorTilla #45139 üzenetére
Szerintem ugyanazt írtuk.
A prémiumokban - ahol szérián belül a nagy (I6-V6-V8) motornak is kell hely - kikerül az akkumulátor a motortérből. Az egyterűben meg spontán nem fér be.
Persze hogy a pincében lenne a legjobb neki, de az ólom-savas akkumulátorok működési hőmérséklet tartománya (szakirodalom szerint -40-+60 C) messze szélesebb az összes többitől. -
diegho
nagyúr
válasz
SeniorTilla #45140 üzenetére
Felkiáltójeles, nem értem mi a baja. Gyári win telepítésnél minden jó volt, most egy decemberi ms telepítő ment fel, rögtön be is aktiválta magát, szedte is a drivereket szépen, de a pad nem megy. Lehet megpróbálom újabb telepítővel.
-
diegho
nagyúr
válasz
SeniorTilla #45128 üzenetére
Minden update és driver fent van.
-
Elk_hound
tag
válasz
SeniorTilla #45133 üzenetére
A gépjárművek indítóakkumulátorai köszönik szépen elég jól elvannak a motorral egy térben. A párolgás bele van tervezve a működésükbe. Régen ezért vizet töltögettünk beléjük, a mostaniakban meg a (víz)pára egy zárt rendszerben visszacsurog.
A hátrahelyezésre akkor kerül sor, ha a jelentős hátrány (mesze kerül mind a generátortól, de legfőképp az önindítótól; pár száz amper tesz meg feleslegesen ~3 métert, ennek megfelelő rézvezetéken...) felvállalása kényszer. Mert nem fér el a túlmotorizált (méretéhez képest nagy motorral szerelt) autó motorterében. Mellesleg az ilyen autók ugye "sportosak" is, ezért az sem baj, ha a súlyelosztás is jobb lesz.
(A "farmotorosok" -Skoda, Fiat126- mondjuk a kivételek, ott tényleg konstrukciós okból kellett a súly a kormányzott tengelyre.) -
válasz
SeniorTilla #45119 üzenetére
Mit nem lehet ezen érteni? Ha kíméled akkor is elhasználódik, ha nem akkor is. Mindegy.
-
Kbali
nagyúr
válasz
SeniorTilla #45111 üzenetére
Nekem hasonló élményem frankfurti levessel volt (instant káposztaszag) - azóta nem hozok melóba levest. Mondjuk volt csomagtértálca, az némileg segített, de nem tudtam rögtön kipucolni, csak a nap végén, addig aszalódott a cucc.
-
freelanced
addikt
válasz
SeniorTilla #45105 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, természetesen, ebben van logika, jó ötlet, utánanézek, ettől függetlenül nem szívesen hordoznám külön, szóval megköszönöm valamilyen javaslatot a hordozásra.
Ha más nem külön viszem a vizet, de mindig macerásnak tartottam külön táskában vinni a gépet, főleg ha nem egy Ultrabookról van szó, ami kicsi, könnyű. -
bucihost
senior tag
válasz
SeniorTilla #45062 üzenetére
-
Disorder7
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45041 üzenetére
Mint nem fontos tényező
Sajnos semmilyen szinten nem tudom, melyik dokkoló márka a jó, és mire kell figyelni. A töltés tényleg nem fontos, sokadlagos kérdés. Tudja a 3 USB-t és a HDMI-n a monitort stabilan. Például a Silicon Power jó márka?
https://www.silicon-power.com/web/product-SU20
Ez ahogy nézem pont tudná, amire kellene. -
Disorder7
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45038 üzenetére
A kérdésem az volt elsősorban, milyen dokkolót javasoltok, nem az, hogy a notebook tudja e
De köszönöm a segítséget. -
Disorder7
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45035 üzenetére
Az oké, a töltés része nem is érdekel, de a másik kommentelő azt írta, hogy display sem megy, holott ezt szó szerint írja a leírás.
És egyébként a megfogalmazás eléggé olyan (az eszköz tápellátását), hogy a töltés is ezen keresztül megy, de amúgy ez tényleg nem fontos. A 3 USBA és a HDMI ami a lényeg.
-
Kbali
nagyúr
válasz
SeniorTilla #45000 üzenetére
"Ha" elé vesszőt teszünk
-
Gubu0101
veterán
válasz
SeniorTilla #45000 üzenetére
Bocsi,hogy lemaradt egy betu es nem potoltam
Ha olvasnad a mobilarenas cikkeket,ott is elofordul.Ilyenkor irnak a topikba,de nem tesznek melle meg ilyen kedves koritest
Bocs,hogy ekezetet se irok
A masik resz,hogy nem meregetes,csak volt egy fotom a laptop belso reszerol,gondoltam megosztom,ha mar szobakerult a hutes.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
SeniorTilla #44981 üzenetére
Igen, szép a neve. Emmc 29GB beépített háttértároló van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest