- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
Pyttawrx #49932 üzenetére
Támogatja a CPU a 3200MHz-es RAM-okat.
Akkor marad:
1, a ("kicsit")hibás RAM, ami nem bírja már a 3200MHz-et,
2, vagy az eladói trükközés, ahogy arra lett is említve rossz példa.Bár én nem találkoztam még ilyen szándékosan átcímkézett RAM-mal, de tudok ilyenről, akkor a RAM modulon lévő chip-ek azonosítójából derült ki a hamisság.
Kb: RAM-cimke vizsgálat. Ha ez OK, akkor lámpa, nagyító=>RAM-chip típus leolvasás, ellenőrzés(Gugli).
-
Krizso22
újonc
válasz
Pyttawrx #49928 üzenetére
Sziasztok!
Az alany egy Lenovo Legion 5 pro 16ach6h. Egy olyan problémám lenne, hogy cseréltem 2x8GB ramomat 2x16GB-ra. A RAM 3200MHz-es viszont csak 2133MHz-en fut. (Samsung DDR4 SODIMM 16GB 3200Mhz (M471A2K43EB1-CWE)). BIOS-ban nem találtam állítási lehetőséget.
Esetleg valaki találkozott már ilyesmivel?
A válaszokat előre is köszönöm. -
4264adam
veterán
válasz
Pyttawrx #49794 üzenetére
30 perc helyett ha csak 60-at bír, már jók vagyunk. ha nézed a régi gyáriban ~16.000mWh maradt, a Patona ~60.000mWh kapacitás, ha csak az 50%-a valós, jobb mint a régi.
Linket szívesen látok gyári akkumulátor javaslatra. Green Cell utángyártott lett volna még németből. Szintén Németből a gyári 40 EUR-tól.
-
4264adam
veterán
válasz
Pyttawrx #49792 üzenetére
Sajnos csak ezt találtam akkor 12 ezerért. Nem is gondoltam volna hogy a Patona rossz. Melyiket lett
volna érdemes?
Sajnos nem hálózati gép, szekrényből előkap és bekapcs, van PC és 2db rohangáló gép még ezen kívül nekik.
Megvan a gyári akkumulátor is és most érkezik a gyári használt HA-s 90W töltő. -
Keem1
veterán
válasz
Pyttawrx #49780 üzenetére
Elvileg nincs alvó mód schedulálva. A képernyő kapcsol csak ki, de a power led (fehér) villogni kezd (illetve a töltés leden kívül minden más led kikapcsol), mintha alvó módba menne. Ezt nem értem. Most akkor a screen off vajon egyenlő a sleeppel?
Szerk: de amúgy nem lehet, hogy elmegy aludni, hisz a task manager diagramjai megszakítás nélkül trackelik az előzményeket.
Ilyenjeim vannak:
-
krabicsek
csendes tag
válasz
Pyttawrx #49765 üzenetére
Minden relatív.
Valóban, fő gépnek én sem ilyet használok, azonban az általam felsorolt célokra azért bőven megteszi.
Kerestem már a vibrálás okát, fél éve próbálkozom rájönni, hol kisebb, hol nagyobb lendülettel, de zéró sikerrel. Végül a gyártónak is írtam.
Tehát kuka.
De én nem dobnék ki egy ennyi sok mindenre még használható jópofa kis cuccot, csak a kijelző vibrálása miatt. Hosszú távon tehát nem bámulnám, de pár percig / külső monitorral / távoli eléréssel / webes felületen simán. -
rep3at
őstag
válasz
Pyttawrx #49700 üzenetére
Én sem hiszem hogy a szó klasszikus értelmében használható lesz de így meg csak levélnehezék, kicsit szúrja a szemem hogy nem tudom használni. Nem tudom hogy ez lenne valóban az üdvözítő megoldás de megerősítés után akár meg is próbálhatom, végülis sokat nem veszíthetek vele.
Amúgy a másik sem egy erőgép (Pentium B970, 8GB RAM, 128 GB SSD) viszont ez is patika állapotú, jól bírja az akkuja (mondjuk nem igazán hordozom ezért én akku nélkül használom) de az alapfeladatokra végülis nekem megfelel a gyenge proci ellenére is (amúgy van benne dedikált videókártya is. Külön tetszik hogy annyi csatlakozó van rajta amiről egy mai gép már sajnos nem is álmodhat.
-
makoss
veterán
válasz
Pyttawrx #49642 üzenetére
Az egyik ismerősöm kicsit meredek dologgal állt elő a HDR-re, az mondta, hogy léteznek laptopra való powerbankok is, kifejezetten van ASUS-ra való is, nekem az Ecoflow cuccai jutottak eszembe, de nagyon nem egy kategória a kettő
-
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #49640 üzenetére
Nekem ASUS és MSI laptopon van beállítva 80%-ra az akkukímélő üzemmód, amelyik csak 70% alatt kezd el tölteni. És valóban úgy müködik, ahogy például a MyAsus faq is tartalmazza. A 100%-ról pédául ezt írja: "Amikor az akkumulátor kapacitása 94 % - 97 % között marad, az akkumulátor nem tölt, akkor sem, ha az AC adapter csatlakoztatva van. A 100%-os töltöttségi szint eléréséhez többször ki kell húznia és újracsatlakoztatnia a tápegységet." Amikor pár órát használom a gépet rákapcsolt töltővel annyira nem sasoltam, hogy csökken-e az akku töltöttsége? De az tuti, hogy a használat közben nem növekszik, azaz nem tölt csak akkor, amikor már a megadott alsó küszöb alá csökkent.
-
-
pintyesz
senior tag
válasz
Pyttawrx #49603 üzenetére
Köszönöm "teptep" kollégának a linket, úgy néz ki ez megoldotta.
Mondjuk már win 10 van, de 11-nél is megoldotta volna.
Linuxon is rossz lett volna nagy valószínűséggel, ha biosban nem kapcsolom ki ezt az opciót.
Még jó, hogy nem fizettem 20 ezret egy szervizben egy bios beállításért -
válasz
Pyttawrx #49539 üzenetére
Nem sok hely van, meglátom. Az a kevésbbé fontosabb gépecske már - hacsak gyerkőc nem kezd valami extra ssd-intenzív dologba😅. Az x13-nak a procihűtésén kell reszelni. Ott meg láttam már, hogy egyesek nem a konkrét, de hasonló típusba pl extra rézcsövet forrasztottak, a lenovo hűtő elég gizda uis.
-
válasz
Pyttawrx #49536 üzenetére
Persze az alap, hogy a ventik jó irányba menjenek
. A kislaposom otthon kemény tömeges fotó +némi laza videófeldolgozásra lenne befogva, és sajna már cinebencs teszteléssel is hamar elérte a proci a 100 fokot+kezdett szép lassan throttlingolni. Érzésre a 100fokból fakadó 60-80-stb fokos chipkörnyezeti hőfokok nem jó ómen, ezt szeretném kicsit lejjebb tornázni. Kapóra jött, hogy a régi hűtőm ventijei beadták az unalmast, cserélhetném valami hasonlóan méretezett cuccra.
Az egyik lapos amúgy hűtő nélkül simán képes az SSD-jét taccsra nyúzni, egyszer a hővédelem aktiválódása után valami 1 órán át nem engedte bekapcsolni a laptopot
. (régi samu 850 evo mSATA cucc). Van kéznél kéz extra peltier-elemem, lehet ügyeskedek valamit a halott ventik helyére
-
-
-
-
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #49461 üzenetére
Nem volt túl szoros a zsanér. Mindig is nyitható volt egy ujjal úgy, hogy az alja lent maradt - mint most is. Először próbáltam kicsit lazábbra állítani, de akkor meg mindig félve kellett lezárni, hogy ne csapódjon. Így visszaállítottam az eredeti szorítást. És igen, akár most is rendelhetnék hozzá fedlapot, de egy 2018-as évjáratú i3-7020U már nem ér meg annyit. Annyit még megért, hogy a 4 gigát felbővítettem 12GB flex módra. A csavarokat meg csak ketten látjuk
@ricsi99: A szerelésben pedig az volt a legfontosabb, hogy mind a 6 kiszakadt csavarhelyet síkba kellett munkálni, alátétekkel és távtartókkal beállítani, hogy a csavarok az anyagot húzzák össze és ne a fedlapot deformálják. Először csak ideiglenes megoldásnak szántam, de aztán úgy hagytam. Ha ránézek, én nem egy "helyreállított jószágot", hanem egy műszakilag stabil és időtálló házilagos javítást látok. Szervízben nyílván a fedlap csere az egyszerűbb és esztétikusabb megoldás. -
movax
őstag
válasz
Pyttawrx #49461 üzenetére
A zsanér állítása logikus lépés, DE: ha a gép még garanciában van, akkor probléma lehet, hogy a zsanérhoz elég körülményesen lehet hozzáférni egy kulccsal, bontani kell rendesen a cuccot, ami egyes esetekben önmagában garanciavesztéssel jár, máskor meg az óvatos bontással is törhetnek-szakadhatnak a kis rögzítőfülek és kapcsok, amivel megint csak ugrik a garancia. Tudom, én a fedlap fúrását javasoltam
de gyorsan hozzáteszem, hogy csak nem garanciás helyzetben.
-
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #49405 üzenetére
Mit ad isten, találtam a bontómban egy törött kasztnis 250 G(talán4-es) notit, annyi a különbség, hogy a régi i3-5005u, ez meg i3-6006u, és ddr4-es. Lap átrak, win10 összeszedte magát. Minden csavarhely, egyéb stekker ugyanott
Ügyfél már el is vitte nagy boldogan a laptopot.
A halódóval még futok 1-2 kört, mert rohadtul érdekel/zavar a probléma, főleg ha meg javítható a cucc, még referálok
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #49383 üzenetére
Nagy nehezen beleegyezett a srác a töltőbe, de amit te írtál: Asus 65W 19V 3.42A, 5.5x2.5mm biztos jó lesz ehhez?: [link]
Nem inkább ezt kellene onnan?: Asus 90W 19V 4.74A, 5.5x2.5mm
Ugye az Amper, meg a Watt kevesebb az első esetben, de csak akkor venném a második drágábbat, ha tényleg muszály...
-
-
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #49402 üzenetére
11-gyel UGYANEZ.
De egy ekkora barom egy hibát... Ja, közben a tiszta win10 után azonnal kapott egy friss bios-t is, az simán felment. Hát... nem fog örülni a gazdija, ha "csak emiatt" kuka az alaplap. Amúgy sima 5gen i3u van rajta, még dedikált vga sincs. Ami legalább jogosabban dögölhetett volna meg...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #49381 üzenetére
Ebben az esetben igen szerintem. Ott a leírás szépen leír mindent. -> Milyen leírás, meg hol? Ebből egy kukkot sem lehet érteni.
Meg írtam már, hogy ez nem tőlem függ, hogy a "haver" csak a legolcsóbb megoldásba menne bele. De már az a 4K-s töltő is eltűnt az Apró-ról.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Pyttawrx #49330 üzenetére
Szia.
Közben böngésztem, találtam is. Mily meglepő!
Különböző márkájú, típusú laptopokhoz, univerzálisan kéne.Viszont találtma olyanokat, amik USB-n töltenek.
Ha rádugok egy ilyen külső akkut egy régi (10 éves) laptop USB portjára, akkor az nem vágja tönkre? Képes onnan eneregiát felvenni egy régi laptop? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #49146 üzenetére
Alaplapon lévő csatlakozót néztem, annak érintkeznie kell, de mintha mellette szikrázott volna egyik bekapcsoláskor, azt hittem valami visszajelző led, de azóta rossz a kijelző.
Igazából az is kérdés alaplapon lévő elektronika produkálhat-e ilyet.
Tehát lehetséges, hogy magának az LCD-nek nincs baja?
Nem vagyok eleresztve alkatrésszel, így nem tudom kipróbálni. -
thotzoltan
tag
válasz
Pyttawrx #49130 üzenetére
SSD van benne,de nem állt szándékomban szétszedni...egyszerűen szerettem volna bekapcsolni..
a ki-be kapcsoló gomb néha bekapcsol,de többnyire nem jelenek meg az OP rendszer.. a Novo gombra is egyszer egyszer előhozza a recovery menűt,de hiába futok neki,semmi.. sajnos csak fél szavakat tudok írni róla,hiszen nem vagyok szakember..ha az lennék,nem érdeklődnék,hanem neki esnék!
-
UserX
addikt
válasz
Pyttawrx #49126 üzenetére
A gyárit nem töltötte. Meg tök régi volt a Windws telepítés, lassú volt mint a csiga. Ezért döntöttem úgy, hogy újratelepítem meg egy kicsit bővítem. Előtte nem figyeltem a proci frekijét!
Egyébként kizárólag hálózatról használtam!
teptep: Ezt is köszi! Nekem így a 2-es verzió gyanús.
Csak az lesz a megoldás, hogy az aksit visszaküldöm, veszek egy másik T420-at, ezt meg eladom gombokért...Köszi mindenkinek a segítséget, én nem kínlódom tovább vele!
-
-
movax
őstag
válasz
Pyttawrx #49075 üzenetére
Persze, előfordulhat, nem vitázom ebben. De ha egyezik a kijövő feszültség, az áramerősség, a teljesítmény és a csatlakozó is az eredetivel, elvileg nem kellene gond legyen, csak ha nagyon-nagyon dzsunka, átcímkézett, átverős termékről van szó. Utánanéztem: a Well-t például egy elég nagy és jó nevű romániai, kolozsvári szakcég forgalmazza EU-s piacokon, ami valamelyest garancia arra, hogy gondjuk van rá, hogy tisztességes alkatrészekből rakják össze, és ne egyszer használatos átverős legyen az a töltő, mert ezzel saját magát rúgná lábon az a cég.
-
abdulka1
őstag
válasz
Pyttawrx #49057 üzenetére
Nekem sem volt korábban gondom a klónozással, de talán nem én vagyok az első aki hibával találkozott ebben a témában.
Ha csak az SSD volt a gépben működött róla a rendszer, annak ellenére is, hogy nem látszott a boot listában, de ha csatlakoztattam a HDD-t akkor csak arról indult, mert az ott volt a listában.
Sajnálom ha ez számodra hihetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- OpenWRT topic
- Ford topik
- Házimozi belépő szinten
- Spórolós topik
- BestBuy ruhás topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged