- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
eketomy
senior tag
válasz
#49553920 #35835 üzenetére
Bár nem ismerem a játékot, de a géped paramétere simán alkalmas játékok futtatására, persze nem az integrált hanem a az erősebb Radeon HD 6470M kártyával.Volt erről már szó a fórumon, hogy a catalyst menüjében be kell állítani,hogy melyik 3D alkalmazást melyik VGA indtítsa.
Szal ott keresgélj szerintem illetve esetleg olvas vissza néhány hsz-t.
-
NTonee
veterán
válasz
#49553920 #29539 üzenetére
Jut eszembe... Mivel hp-ról van szó, a pdf-ben volt a procik mellett termékazonosító, ha Jól emlékszem. Nem tudom, hogy még mindig így megy e, de régebben csak HP saját azonosítóval ellátott hardvereket fogadtak a laposok.
A két másik topicban erről szerintem szintén kérdezhetsz. Lehet, hogy a procikra egyáltalán nem is vonatkozott ez a dolog, csak volt valami ilyesmi. -
NTonee
veterán
válasz
#49553920 #29536 üzenetére
Mind2höz kell a phenom II quad-core (hivatalos min. req. szerint), de a videovezérlő nem biztos, hogy elég lesz.
Nagyobb TDP-s proci is belemehet elvileg (erről is írt a cpu world), de számolni kell a többletfogyasztással járó esetleges erősebb melegedéssel, ami az amd-s rendszerekre amúgy is jellemző.t1:
Nem akarod, hidd el, nem egészséges!Nagyon rosszul járhatsz!
Ha feltétlenül kockáztatni akarsz, akkor:
ATI Tray Tools
RightMark CPU Clock Utility (RMClock)
De látni fogod, hogy nem igazán van újabb verzió ezekből a progikból, ami nem véletlen. -
-
NTonee
veterán
válasz
#49553920 #29529 üzenetére
Az utóbbi linken, a táblázat jobb oldalán felsorolt procik a legerősebbek, családonkénti bontásban.
Itt találsz benchmark listát, szűréssel tudsz hasonlítgatni. A PassMark-nak is van ilyen oldala. Hogy melyik proci a legjobb, arról én nem tudok mit írni. Egyrészt mert az amd-s noti vonallal nem foglalkoztam, inteles vagyok. Másrészt nem mindegy, hogy 2/3/4 magos processzorra van szükséged. Az azonos TDP-s quad-core amd jóval alacsonyabb frekvencián üzemel, mint pl a dual-core phenom.Kereshetsz eladó darabokat például hardveraprón is, de én nem láttam ilyeneket, guglizz. Egyébként nem épp olcsó játék notiban processzort cserélni.
A korábbi cpu world linken olvasható:
A Danube platformban az a jó, hogy kevesebb mint egy év alatt kidobta a processzorokat az amd, így az alaplapok nagy többsége támogatja a teljes cpu listát S1g4 foglalathoz.
100% biztos? Nem, csak 95!Ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor a hp saját support fórumán kérdezhetsz, esetleg telefonos support is működhet. A PH! fórumon is van egy ezzel foglalkozó általános topic:
Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD), illetve a hp-s közösség itt tudhat többet. Valamint, ha úgyis szakihoz viszed, akkor ő biztos nem fog bele rosszat rakni, mert az feltűnő lesz. -
NTonee
veterán
válasz
#49553920 #29522 üzenetére
Az AMD Socket S1-be (S1g4) illő processzorok mehetnek bele. Az itt olvasható listából elvileg mindnek mennie kell a gépben. Nagyon nem lőhetsz mellé viszont, ha olyan procit nézel, ahol a memóriavezérlő 1066MHz-es, TDP 25W.
Az a Core i7 csak a G6 széria inteles gépeibe rakható bele. -
NTonee
veterán
válasz
#49553920 #29508 üzenetére
HP Pavilion G6 széria robbantási útmutató. Processzorokról a 79. oldalon találsz infót. Bár szerintem nem mind mehet bele.
Inkább egy szakival csináltasd, ha még nem próbáltál ilyet.
Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan MacBook Air M1 92%-os Akkuval + Extra Tokkal Eladó!
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest