- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Aktív témák
-
Bulitt
addikt
Nah vissza tértem. Meg próbáltuk és nem mükszik. A gép nem kapcsolja be a kártyát. Volt már kártya csere is. Próbáltuk azt az ubuntu fórumban talált kódot is, az se. Nem tudjuk bekapcsolni a wlan-t. Kicseréltük a kártyát, most már BIOS-ba az eniblad átváltott szürkévé, szóval nem lehet átkapcsolni másra. És így se jó
wW7 felismeri mindegyik berakott kártyát de nem tudjuk bekapcsolni őket. Valaki Help!!!
-
Bulitt
addikt
OKé, köszi megnézzük ezt is. Most apróba találtam olcsón wi-fi kártyát megnézzük, hogy azzal megy e a rendszer. Mert nekem van egy olyan érzésem, hogy megadta magát a kártya.
Mert mondom, w7 install után ment a kártya+net meg minden. Restart után már semmi, és azóta se.... -
Bulitt
addikt
A W7 érzékeli, hogy van ilyen kártya, de nem kapcsolja be a gép. Nem világít a led, nem működik a fő gomb, illetve bios-ba be van kapcsolva a BT is meg a Wi-FI is. Rá nyomok a w7 alatt, hogy csatlakozás/kapcsolat bontása de semmi. Felugrik a hálózati ablak de ott csak a telepített mobil internet szerepel. Pedig itt van a router egy két centire. Tuti megy a hálózat mert az én laptopom arról megy
-
Kikki90
tag
Nem volt odaírva egyikhez sem, hogy mi minek a drivere, csak volt kb 10 letöltési link és mindegyikhez az volt odaírva, hogy "kézikönyv": lsd: itt Nem húztam újra, mert nem akartam pen driverol xp-t telepiteni. Meg zsír új a cucc és inkább nem bántottam. Egyetlen felkiáltójel sincs az eszközkezelőben, most megnézem amit írtál és köszi.
-
LifeStyles
csendes tag
Everestből másolom
DIMM1: Samsung M471B5673EH1-CF8 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-18 @ 457 MHz)DIMM3: Samsung M471B5673EH1-CF8 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-18 @ 457 MHz)
Teszt
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Olvasási sebesség
Core 2 Duo T6600 2200 MHz MSI MegaBook GT627/GX620/GX623/PX603 (MS-1651) PM45 Dual DDR3-800 5-5-5-15 5760 MB/mp -
Kikki90
tag
Nézd meg a hálozati kapcsolatoknál DHCP-re van-e állítva, és kap-e (jó) ip címet."
Ezt hol tudom pontosan megnézni?
Egyébként akkor még mesélek erről a masináról. Először úgy gondoltam csak simán újrahúzom az oprendszert és minden szép és jó lesz, aztán feltűnt, hogy még cd rom sincs benne, és természetesen így driver cd sem. Leszedtem egy rakás drivert a gyártó oldaláról és pendriveal nagy nehezen átjuttattam rá, természetesen egyik se volt megnevezve, hogy mire való, de amikor elindult a telepítő azért már csak csak rájöttem, ja és mondanom se kell,hogy a pendriveot és a rádugott laptophoz való egeret is csak az új hardvervarázsló segítségével volt képes felismerni. Közülük az egyik volt talán a hálózati kártyáé, mert azóta legalább kiírja, hogy javításra szorul a kapcsolat és ilyen felkiáltójeles figyelmeztetés hosszas keresés után. -
bezzeg
csendes tag
A mechanikus kapcsoló on ban van.A gyorsgombokkal ki -be kapcsolható a wifi(a kis lcd panelen látszik a ki/be kapcsolás) csak a hálózati ikon nem látszik
Az eszközkezelőben sem látszik az adapter.Az alap dolgokat kipróbáltam ,valami más megoldás kellene............
Nem találok vezeték nélküli szolgáltatás sem a szolgáltatások között.Ott ,hogy lehetne elindítani/megkeresni? -
_Berci_
aktív tag
1 tipp
Szervizt hívd fel és mondd, h mi a bajod és kérd a csere utalványt (vissza kaphatod akár a vétel árat is), ha megtagadják akkor mondd semmi bajBemész kitöltesz egy vásárlók könyvét leírsz mindent pontosan! és az ügyeletes vezetővel aláíratod, céges pecsétet is kérsz rá! Így szépen elmész a fogyasztó védelemhez és benyújtod a panaszod
eredménye mi lex?:
Meghibásodott a termék elküldted szervizbe oké tök jó
de vissza kaptad hibásan???
akkora bírságot szab ki rájuk a fogyasztó védelem, hogy akár 50 notit is vehetné belőle
Ebből következik, hogy megkapod a csere utalványt -
_Berci_
aktív tag
Egyszerűbben tessék: van ugyebár az energia gazdálkodás, azon belül ha notebookról van szó akkor van olyan opció, hogy mi történjen ha lehajtom a kijelzőt(nincs művelet, alvó állapot, hibernálás, leállítás ha jól emlékszem)! Ezt szeretném egy regisztrációs kulccsal állítani arra, hogy "nincs művelet"!!! Remélem most már érthető vagyok
-
TheProb
veterán
-
Tendd
tag
Ha jól értem minden i3 proci tartalmaz intel HD graphics grafikus chipet, amely ezen a listán a 156.-nak felel meg (?). Akkor mit keres mondjuk ennek az msi-nek a leírásában a GMA 3150? Alaplapra integrált? Viszont nincs minden msi leírásában a GMA 3150, de a chipkészlet azonos mindegyiknél. Fel lehet világosítani
-
Matthewsz
aktív tag
Igen ezt keresem, de ennek semmi köze a soundmaxhoz, ez egy realtek vezérlő.
Tehát nekem Analog Devices AD1984A @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3]-em van, amihez ilyen szerencsétlen soundmax jár, amin nem lehet beállítani úgy, mint a realteken. -
Az iras, amit linkeltel az akksi hasznalatarol szol. Ennyi erovel linkeld be, hogy kell kocsit vezeti, ott sem irjak le, hogy az elso 5000km-en ne padlogazzal kozlekedj
Amint meg emlitettem: Nem kotelezo, csak ajanlott
Tolem mindenki ugy csinalja, ahogy akarja. Azert egyszer probald ki ket ugyonolyan geppel, ahogy en is tettem
Telefonrol meg csak annyit, hogy van egy par tipus. Bocs mar, hogy a ket konyv, ami gondolom van ket oldalas osszesen, nem ir semmit. De ha lesz egy kis idom, felsorolom az osszes modelt, amiben irja
Amugy google elso talalat:
"LI-ION AKKUMULÁTOR FORMÁZÁSAA MEGVÁSÁROLT AKKUMULÁTORT BEHELYEZZÜK A KÉSZÜLÉKBE ,AZ AKKUBAN TALÁLHATÓ GYÁRI TÖLTÉST LEMERÍTJÜK,MAJD KIKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN TÖLTJÜK A KÉSZÜLÉKET FOLYAMATOSAN 10-13 ÓRÁT." -
http://keletigsm.gportal.hu/gindex.php?pg=2851902&nid=593232De tudom, ez is megkerdojelezheto allitasokat tartalmaz
-
nem muszaj, de ajanlott... tapasztalat alapjan a formazott aksi akar fel oraval jobban birja
A telefonokban is Li-ion van, megis a kiskonyvuk is irja a formazast... szerintem nem veletlen
Amugy ha kicsit utanaolvasol - akar itt a PH-n is - akkor lathatod, hogy a tobbseg azt mondja, hogy megeri megcsinalni
"A Lítium-Ionos (LiOn) akkumulátoroknak nem árt a legalább háromszori formázás, sőt feltehetőleg használ is nekik. Formázás alatt azt értjük, hogy lemeríted, majd teljesen feltöltöd." - http://elsolaptop.blog.hu/2009/03/17/a_laptop_akkumulator_helyes_hasznalata
Frissits!
-
t19joc10
csendes tag
köszi az infót, én is ettől tartottam, és így is cselekszem, az eladó korrekt volt, felhívtam mondtam neki hogy szeretnék gyári adaptert ha megoldható, valami úton módon , esetleg ráfizetek, hogy nyugodtan használhassa az ismerősöm a gépet , nyugodtabb szívvel adnám neki oda, mihelyst érkezik ilyen töltő én leszek az első hogy szól, de nyugodjak meg már van ahol 2 éve megy ilyen gép ugyanilyen adapterrel probléma nélkül, már csak remélem tényleg szól , és lesz egy gyári töltőm, de ha nem jöv. héten szerzek egyet.
-
-
GodHeart
senior tag
Tune Up futtatás előtt 30 percenkét 3x fagyott le.. Tune Up talált 133 hibát a registriben (természetesen win 7 kompatibilisről van szó) és azóta lecsökkent kb napi 1 re a fagyások száma. Amúgy a win7 nem legális, mert hirtelen nem volt kéznél, és én is erre gyanakszok, hogy ez lehet az ok.. De meg akartam várni, hogy itt mondanak rá valamit, ami esetleg másnál is megoldotta a hibát. De ha nem változik a helyzet, akkor felteszek rá egy original win7-et.
Eventlogos kérdést nem igazán értem.. Az mi pontosan?
-
szgabe
csendes tag
reggel beszéltem a bolttal és azt mondták, hogy azért nem látom az árlistában mert most frissítik (ezért van csak fent egy Linuxos verzió), de amint kész lesznek a listával látni fogom a windows-os verziókat is! egyébként egy Acer Emachine-t szeretnék venni, de ha van valami jó tanácsod/észrevételed ez ügyben, szívesen fogadom!
köszi! -
-
krisi047
senior tag
Én is külön választottam a két dolgot, az egerek élettartama alapján vontam le a következtetést. Két darab hagyományos, Duracell ceruzaelemmel adják mindkettőt. Teljesen ugyanolyan mindkét modell, csak az egyik normál rádiós (nem BT) USB vevővel rendelkezik, a másik meg BT vevővel, és a noti beépített adapterét használnám, nem USB-s BT-t. Azt furcsálom, hogy a gyári adat 4 hónap vs. 18 hónap, ez 4,5x több. Tehát ha nem is 4,5x, de mindenképpen lényegesen többet eszik a BT változat az egér részéről. Én most nem azon akadtam fenn, hogy 2 vagy 3 havonta kell-e az elemet cserélni benne. Az egér részéről ha kibír 1-2 hónapot, innen már nekem majdnem hogy tökmindegy, mennyit bír még. Arra voltam kíváncsi, hogy ez a notebook üzemidejét vizsgálva mennyiben jelentkezik. Írtad, hogy pár mW-ot fogyaszt mind a rádiós USB vevő, mind a notebookba épített BT. Ugyanakkor én mindig azt olvasom a tesztekben, hogy az aksiidő "kikapcsolt wifivel és BT-vel" ennyi meg annyi. Ezért arra gondoltam/gondolok, hogy mivel kiemelik külön a BT modult is, ezért jelentős annak is a fogyasztása, pláne ha használva van. Meg ugye az egerek példája is itt van. Nem attól tartok, hogy a notim esetleg 4-5 perccel kevesebbet megy aksiról, hanem ha már mondjuk fél órával vagy esetleg többet rövidülne meg az aksis üzemidő a BT kapcsolat miatt, az már lehet kicsit kellemetlenebb lenne. Ezért is tettem fel a kérdést, hogy ha ez a szempontom, akkor melyiket érdemes a sima vevőset vagy a BT-set, melyikkel járok jobban és mennyivel. Mert jól jönne az a plusz egy USB és a kényelem, ha nem rontja lényegesen az üzemidőt-
-
krisi047
senior tag
Oké, de azért ez egy jelentős külöbség, ha mondjuk felezzük és 2 hónap, 9 hónapig bírja akkor is ok. Na de a notebook részéről mennyi itt a gyakorlati fogyasztás? Nincs valami program mi megmérné mondjuk, hogy mennyit fogyaszt a beépített BT modul egér használata közben, meg mondjuk USB vevő esetében?
-
Djopci
tag
"Külső monitorra rádugva is kifehéredik a képernyő?"
Sikerült kipróbálnom végre - notin fehér képernyő, rányomom a külső monitort
/rájöttem melyik billentyü kombinációval tudok rá jelet küldeni/
...külső monitoron van rendes kép! -notin nics...elküldtem a notit sleep módba, és mikor visszakapcsoltam megint volt a notin is kép...
Most akkor a noti kijelzője lesz a hibás? -mert a graf küldte a jelet a másikra....
-
Djopci
tag
próbáltam külső monitorral is...:
boot nál fehér képernyő a notin, külső monitor nem kap jelet --majd kis idő után előugrik a windows betöltő képe és akkor már van jel a külső monitoron is.....de van mikor rendesen felfut a vindows és akkor is csak fehér képernyő, -ilyenkor lecsukom átáll sleep üzemmódba majd mikor kinyitom és elindítom már megjelenik a win bejelentkező kép.. /ilyen esetnél még nem volt külső monitor rákötve, csak az első esetnél/
szerinted??
-
Boxi88
őstag
Nem vitázok, úgy is te vagy az okosabb... bocsi hogy a hozzászólásom zavarta a szemedet...
chapo-nak pedig még mindig azt javaslom hogy tegyen fel újra egy operációs rendszert, mert a vírusok között van olyan amit nem tudsz kiirtani hiába is próbálkozol, a hibajavítás meg vagy, vagy kijavítja az összes hibát vagy csak egy részét, vagy jobban elrontja a rendszert...
-
richpublic
tag
nos van egy ide-s merevlemezem amit mivel van notim le akarom menteni a notira, de a noteszgépen csak usb van meg esata meg van egy expresscard is! ezért kérdeztem hogy nincs e ide-s expresscard mert satás van! na most hogy lehet megoldani hogy az ide-s merevlemezről a notira teszem a cuccot! (az asztaliról kapná az áramot csak csatlakozást kéne kiokoskodni)
Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Spórolós topik
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest