- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- iPhone topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
duffbeer
őstag
Erre valaki?
-
duffbeer
őstag
Sziasztok!
Van egy kis gondom.
Nem nagyon találtam élő topicot ezügyben ezért ide írtok.Birtokomban van egy Toshiba Tecra laptop, aminek az a hibája, hogy a venti folyamatosan maxon forog. Először azt hittem, talán meghibásodott a vezérlő, ezért valamelyik előző gazdája (pár éves a gép) direkbe kötötte, aztán jobban odafigyelve hallatszik, hogy bekapcsolás után lépcsőzetesen egyre hangosabb lesz, tehát a vezérlő működik, de olyan mintha melegnek érezné a CPU-t, pedig az érzékelők alapján (pl Everest) nem az és a kifújt levegő is teljesen hűvös.
Több oprendszerrel próbáltam (több linux, több windows), de semmi változás. A Toshiba Power Saver-en belül teljesen mindegy hova állítom a venti fordulatát, nem változik semmi. Egyébként sem Speedfan, sem Everest nem lát venti fordulatszámot. Nem érték nincs, hanem olyan érzékelő nincs... Nem tudom ez normális-e...
A próbálkozások után eszembe jutott, mi van, ha maga a venti nem jó, illetve valamelyik vezeték és nem küld vissza jelet a vezérlőnek az aktuális fordulatszámról, ezért az maxon pörgeti, amolyan "failsafe" megoldásként.
Felbőszülve ezen gyorsan rendeltem egy ventit hozzá. Megérkezett, beszereltem, de természetesen semmi változás...Van valami ötletetek? Eszközkezelőben nem találok olyan eszközt, aminek hiányozna a drivere, vagy hasonlók...
Szerk.:
Természetesen a BIOS beálltások is át lettek nyálazva.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OpenWRT topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen egeret válasszak?
- XPEnology
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest