- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Aktív témák
-
Zoli0726
aktív tag
válasz
Dell XPS #42321 üzenetére
Ok, bocsi, valahogy elsiklottam fölötte. Tehát akkor nem a ram. De mivel újratelepítés után jelentkeztek a problémák van esély rá, hogy ott csúszott be valami gubanc. Én leellenőriznék kezdetnek mindenféle driver, és energiagazdálkodási beállítást, de mindenféle mókolgatás nékül is meg lehet oldani úgy, hogy a legszélső particióból levágni egy 20gbos darabot, oda feltelepíteni egy új wint + drivereket megbízható helyről, ha régebbi játékok is vannak, akkor azokhoz a gyári lemez is elég, az a legbiztosabb. Arról feltenni mindent amit csak lehet, és úgy bepróbálni újra. Egyébként ez a lagolás nekem leginkább azt juttatja eszembe, amikor energiatakarékosban van a gépem, és a proci órajele nem vált fel, de megfeledkezem róla, és úgy kezdek el játszani. Nem úgy fut olyankor, mint amikor a videókártya nem elég erős, tehát konstans alacsony fps-el, hanem durva megakadások, stb. Pláne, hogy flash játékoknál is jelentkezik a dolog, a flash is eléggé processzorigényes, bár szóba jöhet a hardveres gyorsítás is, amit esetleg ki lehetne kapcsolni a flashből, hogy hoz-e változást.
-
Zoli0726
aktív tag
válasz
Dell XPS #42317 üzenetére
Azt írta, hogy letesztelte, nem azt, hogy kivette. Szerintem érdemes lenne megpróbálni.
Amúgy pontosan nem írta le, hogy milyen vga van a gépben, de előfordulhat, hogy nem vált fel az órajel, stb,(valamiféle beragadt energiatakarékosság miatt pl.) egy nagyon gyors win reinstall (nem recoveryről) + driverek után kellene kipróbálni valamit, akkor legalább a szoftveres mókolást ki lehetne zárni. Egyébként lehet hogy hülye kérdés, de biztos hogy a játékok ugyanazon beállítások mellett futnak mint előtte? -
Daffchy
őstag
válasz
Dell XPS #42311 üzenetére
Pontosan ez a helyzet... ez volt a menet és azóta az általad is említett jelenség.
Egyetlen játék fut normálisan, a Battlefield Heroes, az nem laggol és fut rendesen, de pl D3 laggol, BF2 laggol, GTAIV laggol, Maffia 2 laggol és a leggyérebb Flash játék is képes szaggatni, de van amelyik nem...
Nem játszok 0-24-ben csak ezekkel teszteltem, formázás előtt volt fen ezek közül pár mert unokaöcsém játszott rajta, de akkor is bosszantó, a nap végén jól esik kicsit lazítani egy két játékkal, de így ez meghalt... BFH megy csak...
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #42298 üzenetére
Nem tudom, miben értettelek félre, vágom h nem használsz, és a fórumot kérdeztem, hogy melyiken van szó ilyesmiről
És most nem melegszik úgy, itthon asztalon feltámasztva használom, megy a talpas venti is a szobában levegőcserélés végett, de nemsoká albérletezek, és ott bent pl nincs szabad felület ahol feltámasszam nagyon, miegymás, azért kérdeztem a dolgot
Csak vigyázni akarok rá
-
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #42274 üzenetére
Kíváncsi leszek, mi lesz a vége az ügynek. Driverekből pedig ja, nem győzzük hangoztatni, hogy a legfrissebb nem biztos, hogy a legjobb is egyben. Asztalimnál is újratelepítésnél akadt gond vele, nekem abban van ati kártya, a catalyst újabb verziói érdekes dolgokat csináltak, mire lett egy olyan, ami hajlandó rendesen működni vele. Telepítés előtt azt hiszem, mostmár nem felejtem el felírni azoknak a verziószámát driverben, ami most jó
Majd olvasgatom, mi lett a helyzet a régi visszapakolása után. És úgy van, ahogy Dell kollega mondja. Reméljük a legjobbakat, szurkolunkLaptopon meg nvidia driver frissítésem után lett minősíthetetlenül vacak minden, ráadásul vmiért nem engedte 800x600 asnál jobbra állítani a felbontást se...szerencsére az ihlet megszállt, előtte csináltam egy rendszer visszaállítási pontot, így hamar minden a régiben és rendben lett. Azóta saját bőrön tapasztalva mondom én is, hogy ha valaki működőképes drivert frissítget, készüljön fel rá, hogy nem csak jobb lehet tőle a gép. (Mielőtt magadra veszed, baker, ez általános dolog volt, csak eszembe jutott a helyzetről
)
-
Lefty
addikt
válasz
Dell XPS #42272 üzenetére
végülis az túlzás, hogy különböző módon jeleníti meg külső monitoron. annyi volt, hogy ha rádugtam akkor eltűnt a csíkozás a notebook kijelzőn, de ugye a külsőn se volt látható. ha lehúztam, akkor újra megjelentek. ez mondjuk elég furcsa egy dolog, mert normál kijelző hiba esetén a notebook-nál látszódni kellett volna a csíkozásnak, a külső monitoron meg nem. nem az, hogy akkor sehol se volt fellelhető a dolog. szóval lehet, hogy tényleg valami driver kavarodás.
na majd visszateszem a 12.6 whql-t, meglátjuk. -
kukszi_92
csendes tag
válasz
Dell XPS #42255 üzenetére
A mozgatás nem nagyon segít ha feladja,próbáltam amikor nem volt hajlandó bekapcsolni a képernyő, a kifagyás szerintem független a terheléstől, mert volt mikor egyből bekapcsolás után beadta a kulcsot, esélyem sem volt terhelni. Drivert felesleges frissíteni, ugyanis onnantól, hogy bekapcsolásnál a dell feliratot se hozza be, biztos nem azzal van a gond.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Dell XPS #42201 üzenetére
Köszönöm a választ!
Tudsz esetleg valamilyen programot, ami részletesebben ki tudja olvasni az állapotát?Windows-ból nem látok semmi érdemlegeset.
Ami miatt nem tudom teljesen elfogadni a romlás teóriáját, hogy akkuról történő használat után az ez idő alatt elért töltöttségi szintre hajlandó csak újra tölteni. Bár ellenem dolgozik, hogy csak 1-1%-ról van szó, amit magam sem gondolok perdöntőnek. -
kukszi_92
csendes tag
válasz
Dell XPS #42251 üzenetére
Most jelenleg működik, a teszt akkor lett lefuttatva amikor a laptop kijelzője működött, vagyis 10 perce. Most műküdik a kijelző. Amúgy ha crtre van kötve és visszaváltok a laptopra és megint crtee akkor onnantól a crtn sincs kép, újra kell indítani a laptopot, hogy crtvel működjön.
-
kukszi_92
csendes tag
válasz
Dell XPS #42234 üzenetére
Most újra működik, van egy olyan sejtésem, hogy a monitorra kötés miatt, mert másodjára javul meg azután hogy rákötöttem, pedig akármennyit pihentetem az nem segített. Ez nem utalhat valami érintkezési hibára? Amúgy azt elfelejtettem leírni,hogy a gép úgy kapcsol be, hogy betölt a windows, hallani az üdvözlőhangot is, a képernyő pedig fekete marad, de kap áramot. Amúgy ha crt-n megy a gép, a vidikarira az eszközkezelőben felkiáltójelet rak, játékot nem futtat, tehát ha az a hibás nem tudom hogy működhet a gép monitorral. Elég komplikált eset..
Video Memory Stres Test v1.7.116
Changing video mode to 640x480x16...OK
[2012.09.02. 11:32:23] Test started for "Elsődleges képernyőillesztő (NVIDIA Quadro NVS 135M)"...
Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
Trying 16bpp RGB:555 mode...OK
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 88760091)
Trying 32bpp RGB:888 mode...OK
Trying 32bpp BGR:888 mode...OK
[2012.09.02. 11:36:45] Pass completed (0 errors found). -
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Dell XPS #42199 üzenetére
Igen, az én gépem tökéletesen látja a hálózatot, jól működik, stb.
Már megnéztem a szomszéd gépével is, de azzal is rendesen műxik. Csak ezzel a HP-vel csinálja most ezt, de tuti, hogy valami driver kever be neki (szerintem az a Hotkey driver). Csak az a gond, hogy hiába szedtem le, már ezt csinálja, de előtte ment. Most újra pakolom a cuccot, hátha... Figyelem, hogy mi után kezd behülyülni.
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Dell XPS #42188 üzenetére
Nagyon érdekes a probléma... Leszedtem a gyári Hotkey drivert, és most már újraindítás után is látja a gép rendesen, hogy van benne WiFi.
Viszont még most is van vele olyan gond, hogy nem lehet vele csatlakozni a hálózatra, pedig látható a hálózat.
Viszont miután rádugom az UTP-t, majd lehúzom, simán látja a hálózatot és csatlakozik -
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Dell XPS #42086 üzenetére
32 bites, de nem hiszem, hogy emiatt 64-et húznék rá, jó lesz ez így. Köszönöm
És hogy érdemes? Inkább 1 darab 4 gigás modult, vagy bátran választhatok egy tetszőleges márkájú 2 gigásat emellé, azonos órajelen?
Illetve nem lehet semmi baj abból, ha kicserélem a modult, vagy berakok mellé tetszőlegesen? Itt elsősorban kompatibilitási problémákra gondolok. Laptopokban annyira nem vagyok otthon
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #42067 üzenetére
Igen, ennek pl a levegőszállítása szép mennyiség lehet, nincs is sok esélye a cuccnak túl sok hőt termelni
szerk: Igen, meglepődtem én is, más hozzáértő olyan 40 re lőtte be. Fene tudja
szerk2: A legjobban ebben a laptopban a 2.1 es hangot szeretem, lehet vele hangulatosan zenét hallgatni, mint most
-
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #42048 üzenetére
Akkor megnyugodtam kicsit e téren
Egyébként laposoknál egy típusban, ha a proci cserével együtt hűtést is kell cserélni, mennyire macerás megoldani azt? ÁtlagesetbenÉs ha vesz az ember egy lapost, a gyári garancia ugrik, ha szakszervizben (zsebenyúlva eléggé, gondolom) cserélteti át?
A hirtelen kérdések ötperces műsorát adom elő, mert a játékot épp most vittem végig, amivel mostanság szenvedtem
-
kmisi99
addikt
válasz
Dell XPS #42045 üzenetére
Hát csak kíváncsiság. Meg nem is hűtőpaszta volt rajta hanem valami hőátadó szivacs szerű cucc. Egyébként arctic mx2 vel átpasztázva stabilitás tesztet ráküldve max ilxen 75 fok körülig megy a core2 es proci az még jó? Mert míg nem volt pasztázva fél perc alatt 90 fokon volt.
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #42041 üzenetére
Igen, erre a laposra gondoltam a lemezt főleg, ezt valszeg hamarabb kell majd újrarakni mint asztalim
Na de majd összehozom, valakitől kerítek extendedes xp-t is, nem hagyom annyiban
10. étől indul a nyomozás utána
Másikra: igen, észrevettem, mindenhol némaság. Már már rossz érzésem is van, hogy "teleszemetelem" pl ezt a topikot a társalgással
-
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #42037 üzenetére
Igen azt tudom, csak ottvolt a win7 felület letöltőlink mellett a csak saját felelősségre, adatvesztés nem kizárt alcím, és úgy döntöttem, jó ez
Másrészt nekem extended edition xp ből van fent valamelyik, én se tudom melyik, kicsit hibrid az xp és a vista megoldásai-külleme közt. Alap rühellem a vistát, de itt tetszik, amit átemeltek belőle.
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #42007 üzenetére
Szervizdíjakra mondtam, erre, hogy ha pofátlanul sokat mondanak neki, hajtsa el őket. Ami jogos is lenne, ha ugyanazt akarják megjátszani vele, mint velem, árajánlat kéréskor. Ami végül egy ezresből kijött, máshonnan pofátlanul 8-9 re lett belőve árban, egy hivatalos rizsával körítve. Én erre reagáltam, nem kifejezetten az MSI szerelőgárdájára. Szerintem mindenfelé akad ilyen szerviz sajnos.
-
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #41946 üzenetére
Igen, azt látom...ezért is tartok kicsit a jövőtől, laptop vétel terén. Bár majdcsak működik, abban reménykedek, hogy gyárilag nem selejtet kapok, meg sem hal, leejtés stb hasonlótól nem annyira félek, mert vigyázni átlag tudok és szoktam is mindenemre. Karbantartással se lesz gond, szervizben párhavonta megnézetem, vagy idővel lehet ha garancia már nem lesz rajta, én is belenézek, kellő körültekintéssel. Ez majd kiderül. Reménykedek csak, hogy ha már ma az autók fémalkatrészeiből is mind többet műanyagra és kompozitra cserélnek, csak mert olcsóbb, és "majdnem olyan mintha fém volna", a laptopoknála spiáter és egyre silányabb anyagok felhasználása elkerül, a következményeivel egyetemben... ammen
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #41944 üzenetére
Nah, beterítem jelenlétemmel a fórumot már, lassan leállok
Egyébként én elégedett vagyk a géppel, maximálisan. A hűtés nem a legjobb megoldás, de ellátja a feladatát, takarítás óta gyönyörűen elvan mindennek a hőmérséklete is. Jóféle kis gép, én nagyon szeretem
És egy kérdésem is lenne hirtelen: A fujitsu siemens laptopok tényleg annyira vacakok, mint hallom sokfelől? (kb aki ismerősömnek az volt vagy van, szidja mint a bokrot)
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #41940 üzenetére
Igen olcsó eléggé
Nekem is kb ugyanez volt benne gyárilag, ram és proci bővítés előtt. Mondjuk enyém md95500 as, de felszereltségben ahogy látom, az alap az ugyanolyan
Én ha eladom ezt valamikor, pofátlanul magas áron hirdetem meg, vagy alkudnak, vagy megmarad, rosszul egyik esetben sem járok
szerk: a második is pofás igen, bár ha már lesz 90-100 k a kezemben, szerintem kutakodok valami számomra jobb után
De küllemre-élettartamra nemsemmi kis gép ez, azt látni
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #41934 üzenetére
Azt gondolom, főleg ha régebbi darab, de már ilyen cuccok voltak benne, nagy előrelátás volt benne. Na meg dell laposokban jó név, amennyire visszahallom.
szerk: látom már, mikori. És így főleg elismerés a gépnek. Csúcsgép lehetett akkortájt, még most is bőven használható kategória
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #41929 üzenetére
Lövöldözök is, nem akkora veszteség végülis hogy csak 128 as a videokártya, meg ekkora a proci, mert így is úgy is régebbi játékokat tolok. Legújabb amivel elvagyok a left4dead, bár azt asztalin, az már itt sajnos nem menne, de a többi régi kedvencem megyeget. Bár amit mondtam, azokra a célokra kell majd egy erős gép, lehetőleg lapos.
Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Update 07.16. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest