Keresés

Aktív témák

• DBAtti

aktív tag

válasz Dell XPS #42201 üzenetére

Köszönöm a választ!

Tudsz esetleg valamilyen programot, ami részletesebben ki tudja olvasni az állapotát?Windows-ból nem látok semmi érdemlegeset.
    Ami miatt nem tudom teljesen elfogadni a romlás teóriáját, hogy akkuról történő használat után az ez idő alatt elért töltöttségi szintre hajlandó csak újra tölteni. Bár ellenem dolgozik, hogy csak 1-1%-ról van szó, amit magam sem gondolok perdöntőnek.

• DBAtti

aktív tag

Sziasztok!

Már beírtam a típusspecifikus topicba, de remélem a nagyobb pörgésben itt hamarabb kapok választ. A következő a szitu:

Épp nálam van egy ismerősöm PackardBell EasyNoe laptopja. Szoftveres supportot kapott tőlem (Winsdows újrahúzás, egyéb programok telepítése, stb.)
    Csak most vettem észre, hogy nem tölt rendesen. Sajnos mikor a kezembe került, ezt nem néztem (ergo nem tudom, akkor jól működött-e még). A töltő ki-be dugását követően megy 3-4 "csíkot" a töltőkijelző (mutatja, hogy tölt), aztán leáll, és 22%-on marad (ma már csak 21%), hálózatról rendben üzemel.
    CPU 50C körül szokott menni, így nem melegedésre gyanakszom. Hogyan lehetne megtudni, hogy az akku romlott-e el, vagy valamilyen szoftveres fonákság áldozata lett? Külön töltésvezérlőt nem találtam hozzá a gyártó honlapján, sem általános programcsomagot, amiben szerepelhet.

Win7 Ultimate 64bit van rajta, Mobility Radeon HD4250 VGA-val (ha ez számít valamit), a gyári VGA driverrel, mert a legújabbal nem hajlandó "rendesen" működni.

Üdv!
    Attila

Aktív témák