- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
csilla145
tag
válasz
Arkennys #40708 üzenetére
Férjem válasz aki lakatos : A fémek anyag tágulása okozza. A fém hő hatására tágul,hideg hatására zsugorodik. Ha a hőmérséklet ingadozása hirtelen történik akkor a hirtelen méret változása repedést törést okozhat.
Példa : Ha az adott anyag tömör halmazállapotú és PL: az anyaga vas akkor a hirtelen lehűlés nem okoz törést de ásványi anyagot veszít (szenet) aminek következtében megváltozik az anyag összetétele és megváltozik az anyag tulajdonsága. Hirtelen hűtésnél rugalmatlan,rideg,törékeny lesz.ui: hirtelen lehülés notebook esetében lehet egy téli időszakban kültéri használatnál,vagy Nvidia GPU hűtőpad nélkül GTA4 játékkal és slussz passz gépet kikapcsolod
-
selenge
tag
válasz
Arkennys #40694 üzenetére
Azt em sajnos, kb 2 eves a gep, takaritva lett ugy vettem at ( pasztazast nem hiszem mert maceras szetkapni) de tiszta az latszik.. Lehet, hogy tenyleg melegedes, csak azert furi mert 4 napja folyamatosan hasznaltam es eddig nem jelentkezett... Komoly programot nem futtatok, nem akarom magam kinozni az "atom" sebessegevel
net es office
-
selenge
tag
válasz
Arkennys #40690 üzenetére
Du hasznaltam kb masfel orat aksirol, utana kikapcs radugtam toltore fel ora utan ki, ujraindit cigi elsziv chromot inditom kikapcs, ujra be, rendszer felall kikapcs, utana 15 perc kb es megint ki... Este ujradobtam oprendszert (win7 prof 32) felment egyket programot telepitettem azta kikapcs, most pihen kulonben felek, hogy pilotasdit jatszik
Dell: nem volt am jellemzo az ilyen gyors reakcio regebben...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40680 üzenetére
Win 8-al még óvatos lennék, az XP is akkor lett jó, amikor véget ért a fejlesztés. Szerintem ezt Te is látod mint mérnők, hogy előbb piacra dobnak egy terméket, mielőtt még megoldották volna az első visszajelzések hibáit. A szoftverfejlesztő részleg még próbálgatja, de már piacon van. Viszont így van köztes haszon. (mobil üzletág)
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40673 üzenetére
Annyit még azért hozzá tennék, mert így egész, hogy megfelelő hardverű gépeken valóban sokkal szimpatikusabb és élvezetesebb a Win7-t. Amikor megjelent az első verziója 2008-ban (ez egy 8 hónap ingyenesen használható verzió volt) imádtam. Rögtön mindenki szerette volna, hiszen az XP-vel nagyon sok baj volt, de a régebbi gépeket fogta rendesen.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40669 üzenetére
Kolléga ez ám a határozottság... ...Való igaz meg lehet téveszteni a másikat. Azért elmondhatta volna a jelenlegi jellemzőit a HDD-nek, hiszen ezt mindig kérik,. szerintem ennyi is elég a korrektséghez. A buktató ott van, hogy ha nem formázta le és csak letörölte az adatokat, és Te majd leformázod, onnan lehetnek eltérő eredmények.
Tegnap nem akartam beleszólni a Windows 7 fetisizáló beszámolójához, de hiányoltam a toleranciát a régebbi gépekkel kapcsolatban.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40620 üzenetére
Én nem igazán értettem a telepítési sorrend körüli anomáliákat, pláne a régebbi típusoknál.
Amennyiben fent van chipset, és a vga driver, utána teljesen mindegy szerintem.Azért van 1-2 kivétel (Sony Vaio) de ott lehet is érteni miért. Van egy nLite nevű program, (sztem hallottál is róla) én régebben kedveltem. Nézd majd meg, szerintem megkönnyíti a telepítést. -
válasz
Arkennys #40611 üzenetére
működik! ráadásul ott is hasznát lehet venni, ahol mondjuk egy régebbi hardverre már nincs win 7 illesztés, csak mondjuk vista, de a leírt módon a vista illesztés is elég lesz win 7 alá!
az alkalmazások esetében nem kell váltogatni, elég a parancsikont egyszer beállítani, hogy milyen módban fusson, és utána már mindig a megadott módban indul!
nem kell ráizgulni, de én például már nem feltétlenül használnék a saját notimon xp oprendszert - pedig munkára is használom -, csak melóban - céges gépeken - használtam azt az utóbbi években, de ott ugye fizettek érte!
a win 7 stabilabb, jobban konfigurálható, jobb alatta az akkumulátoros üzemidő, megfelelő hardveres kiépítésű munkaállomáson gyorsabb, és még lehetne sorolni! -
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40484 üzenetére
A programmal sokan nincsenek megelégedve, nagyon sok megosztó vélemény alakult ki róla.
A HDDregenerator arra jó, ha ezt a művelet átirányítást (a hibás részre már nem olvas/ír semmit, az oda irányuló műveletek a tartalék területre vannak átirányítva) nem tudja a HDD SMART-ja megcsinálni, pl. mert rosszul programozták, vagy nem tudja átmásolni a hibás sectorból az adatot a tartalék területre, vagy hasonló okból, akkor addig foglalkozik a blokkal, ameddig nem történik meg az átirányítás.
Az op.rendszer telepítése nem rémálom, főleg nem egy notebook-nál. Ahogy írod, telepítettél sokkal nehezebbet is. Aki letud tölteni egy programot a netről és fel is telepíti, annak nem okozhat ez gondot. Te nagyon szerényen kezeled a dolgokat, és azután remekül megoldod.
Legalábbis én ezt figyeltem meg az utóbbi időben. -
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40439 üzenetére
Na ez több oldalról is tesztelni fogja a gépet. Most még nincs baj, de később lehet. Nagyon sokan panaszkodnak hogy az op.rendszer ezt, vagy azt produkálja (eddig nem volt) talán újra kellene telepíteni? Amikor kezdenek jelentkezni a bad sector-ok, és gyarapodnak úgy sérülhetnek a rendszerfájlok is. Nem is beszélve a fontos dokumentumokról, így nem csoda amikor egy dll. megsérül nem akar valami működni.
Milyen sokoldalú vagy, gondolom ennek többen örülnek!
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40433 üzenetére
Szia,
Amikor leteszteled a HD Sentinel-lel, a rövid tesztben nem csak a rossz, vagy gyenge szektorokról tájékoztat, ha nem ki is íja hogy mit tart problémának. Okozhatja ezt rossz tápfeszültség is pillanatnyi érintkezi hiba, főleg ha halott az akksi.Ha fizikai hibás a drive (a szaporodó bad erre utal) akkor sajnos szóba kerülhet a cseréje. 4-5 év után fent állhat ez a probléma.(fej koszolódás, felületi sérülés) -
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40318 üzenetére
Én nem hiszem, hogy kaján voltam Veled, sőt azt hiszem mindig kíméletes is, ezért féltem Csilla véleményétől. Szerintem kevesen vannak az oldalon, akik nem felejtik el amikor Ők is kezdték, és tele voltak álmokkal és kérdésekkel. Még a legbanálisabb kérdezőt sem bántottam meg soha! Sajnálom, ha így érzed!
-
csilla145
tag
válasz
Arkennys #40299 üzenetére
Hát ha van benne Bluetooth akkor semmi gond. Start menü- Saját gép,ott lesz a Bluetooth ikonod ha minden jól van. Ha nincs akkor tálcáról kell megnyitni és eszköz párosítás menüpontot bekapcsolni,eszköz keresése menüpont is lehet.. Telefont beállítod (találjon meg / felfedezhető) funkcióra és összepárosítod a kettőt. Lehet hogy kér majd jelszót de bármit megadhatsz.lényeg hogy a laptopon és a telefonon is ugyanaz legyen. Ezután ha küldeni akar a gépedre valamit,csak kiválasztod küldésnél a számítógépedet és már rajta is lesz. Első küldésnél meg kell majd adni a mentés helyét.
Ha eddig nem sikerült az azért van mert a wifi-vel együtt inaktív volt. Mivel az ki volt kapcsolva ez sem működött. Elvileg minden vezeték nélküli hálózatot egyszerre aktívált az F2 gombod
Ha inaktív a Bluetooth eszközöd akkor a tálcán szürke színű a jele. Ha aktív akkor kék
-
csilla145
tag
válasz
Arkennys #40295 üzenetére
Hogy telefonról tudjál küldeni valamit a gépedre ahhoz kell a gépedbe beépített Bluetooth modem ami ha jól tudom neked nincs. Grat a procihoz,a hűtőt sűrűn pucold ki nehogy baja legyen a nagyobb terhelés miatt. Bár silány minőségnek számít manapság egy ilyen gép de ha vigyázol rá jó szolgálatot tehet még (pár) évig.
Na előre nézek mit akarsz venni
-
csilla145
tag
válasz
Arkennys #40287 üzenetére
Mindenre ott a kékes felfestés. PL: Fn + F3 azza tudod külső monitorra vagy tévére csatlakoztatni a gépedet . Ha egyszer nyomod meg akkor klónozza a monitort,ha 2x akkor csak a külső monitort használja. Ki is tudod terjeszteni az asztalt,de ahhoz be kell menned az Nvidia vezérlőbe. Inkább ne menj
-
-
-
csilla145
tag
válasz
Arkennys #40276 üzenetére
F billentyűk között ha jól tudom van bekapcsoló.Legtöbb gépen Fn+ F2 Viszont meg kellene nézned hogy a VCZ szolgáltatás hogyan van beállítva a gépeden. Ha van segéd programod akkor be kell állítani hogy a windows kezelje a wifi hálózatokat. Ezt egyszerüen megteheted ha megnyitod a wifi,kiadja hogy nincs hálózat,ott speciális beállítások és ki kell pipálni hogy a windows legyen az alapértelmezett. Ha jól tudom a gépeden vannak elöl kezelő gombok. Lehet hogy azokból lesz az egyik ami aktíválja a wifidet
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40258 üzenetére
Ati Mobility Radeon HD 5650 (1024 MB dedikált DDR3 VRAM) szerinted? Bár a két kártya nem megy duálban, de akkor is.....Játéknál nem csak a VGA a lényeg, kell egy erős CPU is meg némi RAM sem árt. Szóval összességében, hardveresen kell erősíteni, nem csak beleteszünk egy VGA-át, amikor játszani szeretnénk.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40256 üzenetére
Hát érdekes tényleg. Egy gép négymagos, 2 GHz-es Phenom II N930 ("Champlain") CPU majd 4250-es vga mellé egy diszkrét Mobility Radeon HD 5650. Elvileg 3x2 GB RAM és 15,6" 1366x768 (WXGA), fényes, LED háttérvilágítással egy kijelző!
Év legnagyobb akciós kiárusítása, már csak 1db van 40e ft! -
vilmaboy
őstag
válasz
Arkennys #40209 üzenetére
ha elég, akkor csak azért ne szedd le, h win7legyen rajta. hagyd az xp-t. max ha behal akkor kísérletezz... Mi is a laptop pontos típusa? el szoktak 4et bírni általában. kivéve ha netbookok. Hogy az egyoldalas memók miatt nem fog anyit gyorsulni vagy akármi, hogy észrevedd... az is tuti...
-
vilmaboy
őstag
válasz
Arkennys #40204 üzenetére
ha van ram, akkor nem gondolom, hogy visszafogja jelentősen. én egy amd-s netbookra gyürtem fel a win7ultit épp ma egy starter után... meglepően a proci terhelés alapban 2%, memória 40%körül az 1GBból.
Jó az xp persze, ha az kell... Én tuti megpróbálkoznék vele.mr.kocka: Akksi le. töltő kihúz... vissza mindent és bootkor lépj be biosba, hogy egyáltalán oda beenged e. ha addig sem jut el... az para... ez esetben egy valami tuti. nem a winyód okozza a gubancot. sokkal inkább memória gondra voksolnék. ez megmagyarázná azt is, hogy miért nem fut le rendesen a telepítő. miért akad ki... próbaként tegyél bele egy másik memóriarudat. szerintem beindul majd... ha több rud van bent, akkor vegyél ki egyet és vissza... cserélgesd kicsit. ha semmikép nem indul be, és csak asus logóig megy, akkor szerviz a megoldás sajna... esetleg ha szét tudod kapni és a bios jumpert resetre tudod tenni, akkor egy próbát megér, de szerintem nem ez a gond.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Arkennys #40192 üzenetére
sajnos számos esetben jártam már így... én nem is updatelem a drivereimet, amég nem életbevágóan fontos. ha egyszer stabil a rendszerem, akkor biztonsági mentés és már nem is fáj a fejem ha behalna valami. nem használom játékra a gépem, így videokártya drivert nem frissítgetek ha stabil ami fent van. a többi driver meg ha működik, akkor működik. max ssdnél frissítek firmware-t... illetve már nincs is ssd-m
-
Dell XPS
veterán
-
Kiglerx
tag
válasz
Arkennys #40065 üzenetére
GP vállal aksi felújítást. Margithíd budai oldal.
Az eljárás menete: Az aksit szétszedik, és új cellákat tesznek bele. A formázó töltés után olyan, mintha egy vadi új aksit vettél volna, csak olcsóbban kijöttél.
DE, miveéőtt beadnád oda, érdeklőd meg az árát, és nézz körbe PH-n, hátha valaki árul olcsóbban, vagy egy alig használt 90-95%-ost. -
Dell XPS
veterán
válasz
Arkennys #40047 üzenetére
Szia,
Örülök, hogy sikerült és pörög a gép. Csak összejött, látod nem kell pesszimistának lenni!
Szóval wifi...alul a tálcán jelen van az ikon? Amennyiben igen, akkor katt' >speciális beállítások>vezeték nélküli hálózati kapcsolatok: Itt ki kell pipálni, hogy a windows konfigurálja a vezeték nélküli hálózatot!
-
Dell XPS
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Google Pixel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1250P 16GB 256GB ujjlolv IR kam gar
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LÉ-ZE-RE-ZÉS!!! Laptop billentyűzet bármilyen nyelvről - magyarra!!!
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest