- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
selenge #40824 üzenetére
Végre egy ki lazaság...nem kell mindig tudományosnak lenni, így is megoldódnak a problémák! Gondolkoztam (nem kell nevetni) a HD Sentinel max. az állapotára fog elemezni,
100/90 3 hibás 10 gyenge szektor, vagy még rosszabb.
Az hogy váratlanul kikapcsol az inkább valami más, sajnos.Mondjuk ha nem lenne benne, akkor kizárhatnánk végleg (live lemez) RAM csere? Reméljük nem alaplap! -
Dell XPS
veterán
válasz
selenge #40812 üzenetére
Bocsi a szlengért, arra akartam utalni, hogy általános (normál) használatnak volt kitéve a gép, és látszik is hogy nem ismeretlen számodra egy laptop, ergo észrevettél volna nagyobb mértékű változást.(melegedés) Bár utóbbi relatív, hiszen hamis információ feldolgozás alapján másképpen értékeli a mért adatokat.
Eseménynaplóba volt valami a hibáról?
Ki kellene iktatni a HDD-t, hogy most manuálisan haladjunk.(azért majd kell a teszt!!) Mi az érzésed, ha terheled (film,egyéb) akkor jön, vagy teljesen mindegy, fél óra múlva lekapcsol?
- 5 perc után már ugyan olyan meleg, mint fél óra múlva, ha ugyan úgy használodd.
Már kétszer telepítetted újra, BIOS-t is frissítettél? -
Dell XPS
veterán
válasz
selenge #40806 üzenetére
Amit elmondtál róla, abból az következik, hogy nem tekerted a gépet. Egy Live lemezzel esetleg megtudnád nézni....természetesen egy teszt is árulkodó (AIDA, HD Sentinel, memteszt,)
szerk:Most visszanézve, biztosan rájöttél volna, hogy egyre melegebb a gép.
Egyébként benaplóz valamit ilyenkor? -
Arkennys
addikt
válasz
selenge #40806 üzenetére
Sajnálom a dolgot, hogy ez a helyzet, de tényleg hő gondra utalna ez a jellegű dolog. Gondolkozok erősen, mi lehetne még. Amúgy igen, HD sentinellel meg bírod nézni a vinyót, nekem is az van fent, meg innen sokmindenkinek szerintem.
Ha lesz ötletem még, írok mindenképp. Lehet addig bírok személyesen is érdeklődni ismerősnél.
-
-
Arkennys
addikt
-
Arkennys
addikt
válasz
selenge #40695 üzenetére
Hát, ha 4 napi folyamatos használatkor nem jelentkezett, akkor lehet hogy nem az, bár az is, hogy mostanra érte el a kritikus pontját a melegedés. Ez is olyan, hogy pontosat innen nehezen mondunk erre, de ez egy ötlet.
Másik: akkor ahogy kiveszem, akkuval ment hosszabban, hálózatról pedig rövid időszakokat hajlandó csak. Ez a jellemző arány, vagy annyit azért még nem próbálgattad azóta?
-
Arkennys
addikt
válasz
selenge #40693 üzenetére
Akkor tehát kb szabálytalan időközönként játszik ilyesmit. De elsőre sokáig bírja, utána pedig rövid időszakokig csak. Amennyire értelek legalábbis.
Hát, ez vagy valami szoftveres dolog, amiben sokat nem tudok sajnos segíteni, mivel win7-ben nem vagyok otthon, xp-t használok. De nekem melegedésnek tűnik nagyon, amiatt gondolnám hogy elsőre túlhevül valami, utóbb már pár perc után leszabályoz és kikapcsol. Pihentetés után is hosszabban rendben van a gép? És böngészésre használod főleg, vagy nagyobb igényű programot is futtatsz közben? Esetlegesen proci túlmelegedést tudnék még gondolni, amit újrapasztázás old meg, pont nemrégiben láttunk példát rá, hogy valakinek vagy 40 fokot is számított a dolog. Mikor volt pasztázva a cucc, nem tudod véletlenül?
-
Arkennys
addikt
válasz
selenge #40687 üzenetére
Akkor az nem okozhatja, ezt kizártuk. Lehet még sokminden azért. Akkor amiből talán következtethetünk még: mindig ugyanannyi idő kb mire kikapcsol? Van ami folyamat közben inkább, vagy bármit csinálsz is, ez van? Van bármi furcsa jelenség amit előtte-közben-utána tapasztalsz? Utána ha benyomod, megint kb hasonló idő múlva kapcsol ki?
-
Kommy
veterán
válasz
selenge #38073 üzenetére
Van egy laptom nálam aminél szintén nincs háttérvilágítás, ez a gép nagyjából 3 évig ment így most meg újra kéne forrsztani a gpu-t hogy működjön. Ebben lett cserélve már minden de nem javult meg, nagy valószínűséggel itt a gpu vezérli a háttérvilágítást, de ebben csak akkor lennék biztos, ha meg lenne csinálva.
-
Dzsabba
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest