Hirdetés
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
zarayg
üzenetére
Próbáltam már tegnap, de valamiért a Java VM feltelepítése után sem működött...
A 3000-s és a 4000-s szériához képest elég sok mindent letiltottak benne.
És biztos hogy nem így nevezik (nem 3000 és nem is 4000).
Asszem csak annyi van, hogy "Intel HD Graphics". Na most az első i3/i5-ökben (még nem Sandy-s) is ilyen néven volt; ezért vagyok megkavarodva (meg az Intel honlapja is megvan). -
atesss
addikt
Üdv !
Az Intel Celeron G550-ben (Sandy Bridge alapú Celeron) pontosan milyen néven szereplő GPU van ?
A driver miatt kérdezném, vagyis hogy mit töltsek le az Intel honlapjáról (a legfrissebbet akarom felrakni, ezért nem az alaplap gyártójának honlapján lévőt akarom). -
ingalls
senior tag
Sziaszok!
Vettem egy bontatlan, új Samu 830 64-es SSD-t. Megpróbálnám felrakni rá a win 7-et (premium 64x), de azt írja, "GPT stílusú particionálási stílusú szerinti" és nem engedi. A telepítést úgy próbáltam, hogy a HDD-t kihúztam. Majd, mikor nem sikerült, visszadugtam és LEMEZKEZELŐBEN megpróbáltam, hátha MBR-re át lehet hajtani, de nem, mert csak ennyi van: "konvertálás alaplemezzé".
Segítségeteket köszönöm!

-
attiati
veterán
válasz
attiati
üzenetére
Hm, ez egy állati hasznos program.
JohnnyX: lásd itt fent
vmplayert régen használtam, de már nem emlékszem, hogy ahhoz kell e külön wint klónozni, telepíteni. Ez a sandboxie pár kattintásra települ és jobb klikkel futtatható bármilyen program egy teljesen zárt környezetben. -
JohnnyX
őstag
válasz
attiati
üzenetére
Mit értelmezel azon hogy "könnyen telepíthető zárt környezet"?
Ez is futtat exe fájlokat.
Én amúgy a VMWare Player-t használom virtuális célra.
Vagy összekolbászolsz egy gépet direkt erre a célra. A futtatandó vírusnak amúgy mi az erőforrás igénye?

(Ez már gyanúsan aranyköpés helyett kérdés...)
-
attiati
veterán
hülye kérdés, de le tudok futtatni úgy egy vírusos exe fájlt pár másodpercre teljes értékűen valamilyen zárt környezetben, hogy a gépet ne fertőzze meg?
-
iljicSke
csendes tag
Tiszteletem!
Egy digitális hangrögzítő USB driver-ére lenne igen-igen nagy szükségem, konkrétan egy Forus USB Controller DVR008 driver kellene, hogy a Windows lássa a készülék tartalmát és le tudjam menteni onnan. Maga az eszköz egy MyVoice Digital Voice Recorder 1418SU.
Köszönök minden segítséget!
-
Stalker-2572
veterán
Hogy tudok excelben 2 oszlop számainak abszolút értékének a különbségét venni?

Thx

-
Zoll21
tag
Sziasztok segítségre lenne szükségem, nem tudok választani a következő 2 megoldás közül:
előzmény:be köttetem a napokban a nete és szükségem lenne egyszerre egy modemre és egy wifis routerre.
ALTA-netnél lesz a csupasz netem ami 5 megás lesz T-com-os területen(annex B) és a következő 2 megoldás közül kellene váasztanom, de nem tudok ezért kérném a segítségeteket.
1. lenne egy D-Link DSL 380T ADSL2+ modem + Gigabyte BR01G wifi router ez 4000ft
2. ZTE ZXV10 H201L modem + wifi router egyben ez 3500ftMelyiket ajánljátok inkább?????
köszi

-
McDog
aktív tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Aktív USB HUB-bal próbáld meg. Itt a HUB-hoz egy külön tápegység tartozik. biztosítva a megfelelő áramellátást.
-
dltpwnz
aktív tag
Hihi, meg garis... remelem nem nyirta ki a vinyokat mert kolcsonbe voltak

-
dltpwnz
aktív tag
Sziasztok, szerintetek az tap hiba ha winchesterrel nem indul a gep (felporognek a ventik 1secre) winyo nelkul pedig elindul.. 3winchesterrel probaltam. A tap egy HKC USP5550
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
Van egy galaxy minim. Win7-nél nem volt probléma de win8-nál hiába dugom rá usb-vel csak tölti nem tudom "háttértárolónak beállítani" Leszedtem hozzá a samsung kies-t a helyzet változatlan. Valakinek volt hasonló problémája?
Esetleg ha van ilyesmi topik kérnék egy átirányítást.
Előre is köszi! -
Pityke78
őstag
válasz
antivirtuoz
üzenetére
Köszi az infót. Akkor nálam mi lehet a baj? Nekem HD 7770-es kártyám van szóval Ati és Catalist driverrel.

-
huntermati
aktív tag
Sziasztok.
Ma megnyitottam az Gpu-z -t és azt láttam, hogy a Bus Interface csak x8 2.0 ez miért van?

Köszi.

-
antivirtuoz
tag
válasz
Pityke78
üzenetére
VGA kártya: GTX560TiOC.
Egyszerűen csak bekötöm mind a két kijelzőt (monitort és TV-t) a két DVI csatlakozóba, és máris tudok rájuk hangot küldeni. Külön audio drivert nem telepítettem, elég volt az nVidia VGA drivere (abban benne van: "nVidia HD audio-illesztőprogram").
Annyi beállítást lehet még eszközölni a VGA kártya oldaláról, hogy az nVidia vezérlőpulton tudod letiltani illetve engedélyezni a digitális hangot mindegyik kimenetre (nálam 2 DVI és 1 HDMI: persze utóbbira nem enged beállítást eszközölni, hiszen nincs rákötve semmi sem).
Ezen túlmenően a Windows hangbeállításaival lehet már csak babrálni. Valamint el tudod dönteni (szintén Windows hangbeállításoknál), hogy melyik legyen az alapértelmezett eszköz. Az alapértelmezett eszköz gyors váltogatására én egy ki programot használok: Audio Switcher [link: a negyedik].Természetesen, ha maga a csatlakoztatott kijelző le van tiltva (megint nVidia vezérlőpult), akkor nem is lehet rá hangot küldeni (még csak engedélyezni sem).
Természetesen a Windows hang beállításoknál is lehet tiltani és engedélyezni az audio eszközöket (a letiltott eszközök pedig lehet, el vannak rejtve).
Monitorra egyébként nem szoktam hangot küldeni, csak TV-re, amikor filmet nézek. Egyébként meg 5.1 rendszerre vagy fejhallgatóra.
-
Pityke78
őstag
válasz
antivirtuoz
üzenetére
Tudod állítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett hangkimenet?
Nekem ha csak az egyik kimenet van használva, vagy DVI, vagy HDMI, akkor ki tudom őket választani, de ahogy mindkettőre dugok eszközt úgy érzékeli hang szempontjából, mintha nem lenne csatlakoztatva és egyiket sem tudom kiválasztani.Milyen kártyád van, milyen audio driverek, nálad ez hogy működik?
Köszi a segítséget.
-
choco01
addikt
Sziasztok.
Valami ellett rontva gépemen..és csináltam előette visszaállítási pontot..de win 7 csak az uccsó 5-öt mutatja..másik gépemen egy csomót,ezt hogy hozhatnám vissza?
Köszi.
-
Eternitys
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok olyan jobbfajta windows progrogramot ajánlani amivel gyorsgombokat (F1-F10) lehet hozzárendelnelni a következő 6db windows funkcióhoz ?:
-shutdown
-restart
-close active window
-hide/unhide active vwindow
-open taskmanager
-volume up/downMár vagy 10 félét kipróbáltam, de olyan amelyikkel ezeket egyszerre mind lehetne olyat nem találok. (Autohotkey nem jó, kissé nehézkes beállítani).
-
Pityke78
őstag
Senki nem használja úgy a VGA kártyáját, hogy két olyan eszközt köt a kimeneteire (DVI, HDMI), amik hangot és képesek kezelni (TV, erősítő)?
-
tomi5244
őstag
Grub visszaállításban tud valaki segíteni, vagy pár instrukcióval ellátni?

Win újratelepítésnél ugyebár eltűnik...

Köszönöm!
T -
leyence2
tag
Sziasztok! Gyors segítség kéne.
Van egy HP Deskjet 2050 j510-es nyomtatóm. Az a problémám, hogy nem nyomtat bármit csinálok. Azonnal törlődik a dokumentum abban a várólistában. Scannelni tud és minden másra (nyomtatópatron tisztítása) reagál. Nem tudjátok mi baja lehet? Másik USB kábellel is próbáltam, úgysem jó.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A megoldandó feladat:
XP-s gép melóhelyen. Használni szeretném a My Passport külső merevlemezem, ami megy is, DE CSAK akkor ha az usb-n gépre csatlakoztatott nyomtatót lehúzom. Ha rajta a nyomtató (kyocera - driver frissítés volt) bármelyik porton, akkor nem megy a my passport. Ahogy lehúzom a nyomtatót, simán megy. Ötletek, javaslatok? -
Gyikfej
tag
Sziasztok.
Lenne egy nagy kérdésem.
Lenne nekem egy Rock Xtreme 770-es notim.
Ez a proci jó lenne hozzá?
Q9100
- 4 x 2,26 Ghz
- 12 Mb cache
- FSB 1066
- 45W TDPMost T9300-as proci van a notimban és azt akarom lecserélni.
Előre is köszönöm a segitséget.
-
V.Dave
senior tag
Üdv emberek mi lehet a baj? Kicsit most betojtam:
Úgy kezdődött hogy a gép lelassult mint állat pl torrentezés sem indult el, hamar rájöttem a hatalmas eszemmel hogy a HDD lesz a ludas mert SSD-n lévő játék vígan futott. Aztán elindítottam egy víruskeresést 2 csúnya találat azokat letöröltem, restart aztán utána jó lett de most pl nem látom a "downloads" mappát amiben kb 500giga adat volt még tegnap

-
zarayg
aktív tag
Üdv, Hello
Nagy segítségre lenne szükségem. Van egy ILYEN ventilátorom (F-4007M12C | Méretei:40x40x12 mm). Ugyan ilyet szeretnék, de sajnos nagyon nem találtam róla több infót, sőt, beszerzési lehetőséget se sajnos. Valaki tudná orvosolni a problémám? Valahol, ahol megtudnám vásárolni. Ár lényegtelen.
Saját képek:

Köszönöm előre is.
-
ALI_G
veterán
Hi!
Gyors segítség kellene mivel rendeltem 32 GB-os class 10-es microSD memória kártyát ebay-en decemberben, de az eladó azóta törölte magát és tegnap vettem észre. Felvettem a kapcsolatot a customer care-rel és már elvileg vissza is utalták a pénzt a paypal számlámra, azonban nekem viszonylag gyorsan kellene most már ez a kártya. Legkésőbb feb. 1-jén a kezemben kell legyen, így kínából már valószínűleg nem jönne meg.
Az EU-n belülről rendelt dolgok, pl. ez valóban megérkezik 1 héten belül ahogy írja? Még mindig 3-4000 Ft-tal olcsóbb mint itthon (8000-ért találtam legolcsóbban, de arra még szállítási költség lenne). -
tikshow
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
AutoHotkey-el szerintem megoldható, de tudnod kell rá scriptet írni.
(#35650) penge111: Ha valaki jelent, ugyanúgy ban. Vannak erre megfelelő fórumok, keress rá Google-be.
-
penge111
addikt
És csak ha annyit írok ki a hírdetésbe, hogy a játék dvd-je eladó? És a többit privátba rendezem vele, tehát a hirdetésben nem szerepel semmi sértő, hogy használt accot árulok.
-
Khelben
nagyúr
Üdv, van arra mód, hogy win7 alatt a PgUp, PgDn gombokat átmappeljem browser back/forward funkcióra?
-
penge111
addikt
Azt szeretném megkérdezni, ha egy online MMo-t szeretnék eladni a hozzátartozó accal, azt hogyan tehetem meg? Mert a játék prohardveres topickjába írtam, hogy van eladó accom és instant bant kaptam 12 órára. Szóval ha a hardverapró/szoftver/pc rovatba beírom, hogy eladó az x y játékhoz az accom, akkor azért is ban jár? Vagy mi a rendes formája itt egy MMO acc eladásának? Használt accról van szó! Válaszaitokat előre is köszönöm!

-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok !
Adott egy szinte új netbook (kb 2 hónapos), ami oylkor a következő kódú BSoD produkálja: 0x00000000F4.
Egyszer játék alatt, egyszer pedig egy egyszerű zenehallgatás közben jött elő a hiba. MemTest /HDSentinel nem hozott hibát. A driverekkel lehet valami gubanc? Mindent a gyártó honlapjáról tettem fel, és nem rögtön az elindulásnál (mármint hang vagy videó elindulásnál) jön a hiba. Túlmelegedés? Zenehallgatás közben...?
(u.i.
em az enyém a netbook, és most már el is vitték...) -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Zoll21
üzenetére
BIOS resettel elindul? (Áramtalanít, majd elem ki és vissza). Lehet, hogy csak eddig működött hibátlanul a negyedik mag...
(#35596) koxo: Szerintem egyszerre felvenni nm lehet. MAx után egymásra rakni pl .Audacity-vel.
(#35599) Elvagyok:
A DwHelper nem csak add-on ként létezik?(#35600) fess: Hát talán úgy, hogy nLite-tal integrálód a telepítőbe:
[link] -
attiati
veterán
teljes tanácstalanság:
Új gép összerakva, bekapcs. gomb megnyom, gép kussol, meg se mozdul

Bármilyen bagatell ötletet szívesen fogadok. (konfig legalul)Amit tudok:
1. tápon nincs lekapcsológomb, az nem lehet a gond (chicony hipro 430W, régi, jó beles)
2. atx 12V 8 pines csatlakozóra a táp 6 pines csatija rádugva
3. atx 24 pines csatlakozóra a táp 20 pines csatija rágdugva
4. ram, cpu, gpu, hdd elvileg jól csatlakozik
5. front panel helyes rácsatlakoztatásában nem vagyok biztos, de gondolom ettől még bekapcsolna a gép az alaplapon levő power gomb megnyomására (?)

lap: ASRock FM2A85X Extreme4
cpu: athlon II x4 750k
gpu: sapphire vapor-x 7770
ram: Kingston HyperX LoVo kit CL9 XMP (2x4GB) KHX1600C9D3LK2/8GX 8 GB DDR3 1600 MHz
hdd: samsung T3 1GB
táp: chicony hipro 430W (régi, jó beles) -
RootRulez
félisten
válasz
Elvagyok
üzenetére
XP? Akkor tedd fel külön a Windows Installer-t, hátha annyi a gondja. Ha újabb oprendszer, akkor nem tom mi lehet...

-
s3toraph
senior tag
válasz
regener
üzenetére
Szia! Az meg volt, ott semmi nem volt hasonló vagy más gyanús néven, mindent kipróbáltma már, amit csak tudok meg szoktunk kapásból. Malwarebytes talált valamit a windows mappában, azon belül már nem tudom pontosan hol és mit (ha jól emlkszem adware/spyware volt), azt töröltettem, de ezután is megmaradt mint kereső a címsor helyén, sőt IE, chrome és opera is alap keresőnek átállt rá.
Megoldás az volt, hogy átállítottam bennük az alapértelmezett keresőt másra, majd töröltem/eltávolítottam ezt a mocsadékot. Ez firefoxnál nem működött. Security essential nem talált semmit.
Végül visszaálltam 2 nappal ezelőtti visszaállítási pontra. Ez megoldotta. Most minden böngésző jó, eltakarodott belőlük, ill a két mappát is le tudtam törölni amiben ott hagyott 1-1 dll-t a két másik progi uninstall után. Annyi negatívum maradt, hogy a firefoxhoz le kellett szedni a google kis ablakos keresőt jobb felülre külön, mert az kinyíródott/eltűnt, valamint, ha beírok valamit a címsor helyére akkor most nem kezdi googlizni, hanem csak nem találja az oldalt és kész, mert nem keres, csak lépne rá. Ennyi baj legyen, majd egy firefox reinstall remélem megoldja, mert azért az csak kényelmesebb/hatékonyabb volt hogy nem kellett átkattingatni a keresőablakba jobbra. 
Tippet köszönöm, ez az unlocker még jól jöhet később!

-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Szeretnék egy kis segítséget kérni.Újrahúztan a vinyóm és ahogy raknám fel az összetevőket,kiírja a gépem hogy a "Windows Installer vagy nincs telepítve vagy helytelenül lett telepítve.Mi a megoldás?

-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Tápot (nem kukoricát
)szeretnék hazavinni repülőn. Kézipoggyászba vagy nagy csomagba rakjam? A nagy csomagot lehet szétbuherják a jelenlétem nélkül ha valami gyanusat látnak benne. A kézipoggyászt ki tudják velem nyittatni, és lehet ott marasztalják. Valaki járt már hasonló cipőben? -
Winne
nagyúr
Hol találhatnék a Weeds című sorozat 8 évadjának 8-13. részeihez magyar feliratot? Nem értem miért hagyták abba a 7. résznél a feliratkészítők.
-
Zoll21
tag
Problémám megoldava cmos clear segített.

-
regener
veterán
válasz
s3toraph
üzenetére
Nézd meg a futó folyamatokat feladatkezelőbe és zárd be amiről biztos tudod, hogy nem kell.
Másik oldal: Unlocker 1.9.1
Felrakod majd a DLL-re jobbgomb: Unlocker -> "Mind feloldása" gomb majd törlöd az adott DLL-t. -
McDog
aktív tag
válasz
SOAD19
üzenetére
Portable firefoxxal próbáltad?
-
SOAD19
addikt
Hali!
Adott egy weboldal, amit a gépemen, egyik böngésző se nyit meg, de másnál bejön. Mi lehet a gond? Próbáltam kikapcsolt vírusirtóval is.
Mit lehetne még megnézni?Köszi!
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Browsetosave, justbrowse - ilyeneket rakott fel. Nos, ezekte leszedtem már ugye (csak 1-1 dll marad a program files-ban, amit nem enged törölni), de ez a vacak még mindíg aktív. Processzekben nincs ilyen nevű, sem pedig gyanús. Újraindítás is meg volt. Tartok tőle hogy rosszindulatú alkalmazás lesz!
Malwarebytes most scannel.Szóval, járt már hasonlóan valaki? Ha igen, kérem ne tartsa magában, hogy szabadult meg tőle.

-
-
McDog
aktív tag
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Wallpaper Master 2.16 erre szolgál.
-
Üdv Urak !
Olyan progit tud valaki amivel fényképeket egybe lehet szedni ,hogy aztán a windows -nak háttérképként be lehessen rakni csomagként amit pl percenként vált a gép magától ?
Előre is köszi!
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Valahogy sikerült a firefoxban megoldanom hogy lecseréltem a google-t, amikor elkezdek begépelni a fejlécbe egy webcímet ez kezdi el keresni: http://search.fastaddressbar.com .Ezt hogyan tudnám kinyírni? Kereső kezelésben nincs benne, programok eltávolításánál nincs ilyen.
Böngészőt még nem indítottam újra.
Meg volt, nem segített.Igazság szerint letöltöttem egy file-t (DFH download manager exe futtatásával jött le, ami nem települt csak leszedte azt ami meg volt neki adva) és akkor accept-ra kellett nyomni többször, én meg nem figyeltem eléggé
és felment 1-2 progi is pluszban (valami optimizer nevű meg még vmi), amint észrevettem egyből uninstall-t kaptak (2 perc múlva), de ez nem jött le pedig leszedtem mindent ami felkerült, ill. kikapcsolni sem tudom...

Please help! Idegesítő! Google-t akarom vissza!

Üdv
-
fess
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy Intel HD Grapics, valószínűleg HD3000 vagy kisebb esélyben HD4000

em az enyém a netbook, és most már el is vitték...)
Megoldás az volt, hogy átállítottam bennük az alapértelmezett keresőt másra, majd töröltem/eltávolítottam ezt a mocsadékot. Ez firefoxnál nem működött. Security essential nem talált semmit.