- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacorro
aktív tag
válasz
noszlig #1554 üzenetére
Hallgass j.bravóra, tényleg az a lényeg, hogy melyik a szimpatikusabb, nagy minőségbeli különbség a képek között nem lesz.
Ha valami nagyon speciális munkára/hobbira kell, akkor érdemes körülnézni, hogy melyik rendszer szolgálja ki a legjobban.
Portréra és tájképre szerintem mindkettő jó. -
Hydra SR
addikt
válasz
noszlig #1554 üzenetére
Nem csak abból a szempontból van jelentősége, hogy használatra kérd kölcsön a cuccokat. Kipróbálás erejéig is lehet, és ott a helyszínen vissz is adod, otthon meg hasonlítgatod a képeket. Plusz a tulajt is kikérdezheted, hogy mi a véleménye arról amit használ, előny-hátrány, ár/érték arány stb.
Általában azt mondják, hogy természetfotózásban a Nikon jobb. Portréban meg a Canon. De egyikre sem lehet mondani, hogy ne lenne alkalmas mindkettőre. -
j.bravo
addikt
válasz
noszlig #1552 üzenetére
A márka/rendszer dologról annyit (nyilván ezeket már tudod, de nem lehet elégszer mondani), hogy vedd figyelembe:
- van-e rokon, haver stb, akinek már van egy szettje és lehetne objektíveket, vakukat egyéb kiegészítőket kölcsönözgetni egymásnak (nyilván ehhez azonos rendszer kell)
- nézegess velük készült képeket, de főleg vedd kézbe, nézz bele, tekergesd a tárcsákat-gyűrűket stb. Amelyikbe ''beleszeretsz'', azt kell megvenni. Ha örömmel veszed kézbe a gépet, jobbak lesznek a képeid is.
- ha esetleg valamely nagyon speciális területet már kiszemelted, mint jövőbeni fő fotótémát, akkor annak nézz utána, hogy ehhez az adott területhez melyik rendszernél jobb az eszközellátottság. -
j.bravo
addikt
válasz
noszlig #1547 üzenetére
Bár az árakkal nem vagyok tisztában, MekkMaster és biggame szavaiben van ráció.
Ha egy 20d 150k körül van, akkor egy 10d-t én ha nem is 90kra, de max. 100-120k-ra saccolnék. A kamerakáefté jó ötlet
Amúgy szerintem a 10d egy teljesen jó gép, ha tényleg hibátlan, és a zárban még van némi tartalék, akkor én nem biztos hogy jobbat akarnék nála. Vázat úgyis hamarabb cserélsz majd mind objektíveket (már ha tényleg belelendülsz, vagy már belelendültél), az EF bajonett meg EF bajonett -
MekkMaster
tag
válasz
noszlig #1547 üzenetére
A 10D nem egy mai harcos. Nem az ara miatt gyanakodnek, hanem hogy 4 eve kerult piacra es mar jo ideje nem lehet kapni. De a Camera Kft megmondja a frankot, hogy hany expo van benne, ha erdekel a gep, ugy beszeld meg a talalkozot, hogy ott legyen es mindjart vizsgaljak is be. Szerintem egy 10D vazat akkor se nagyon lehet tobbert eladni, ha csak 5000 expo van benne. Egyszeruen csak siman azert mert regi, es mar 2 utodja kint van, a masodik is most keszul lekoszonni, rebesgetik a 40D-t. Felre ne erts, nem mondom, hogy a 10D rossz. Csak regi es nem lehet erte annyi penzt kerni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Formula-1
- OLED TV topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest