- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
Háááát, kis gyutávon fényben nem vészes, rohangáltam én sokáig olyanokkal, de aztán gyutávban felfelé szürkületben kezd változni a terv. Felvelé nézve, mozgás közben és svenkeléskor nem kell a stabi, de nálam pld. elég látványos, hogy tele oldalán ott a kapcsoló, próbáld megtartani egy ponton. Elég stabil a kép, ahogy kikapcsolom a stabit úgy mozog, hogy nem is érted pedig nem érzed a kezeden, hogy nagyon remegne. Pánt feszítéssle, tartással lehet javítani és elég szubjektív. Csoportokban is megy néha az egymásra licitálás, hogy ki mit tud stabival kitartani, az sem mindig mérvadó.
Nincs erre sem konkrét recept, de azért sok, lehet azt nézni, hogy amit stabival mondjuk /5-10es zárral kitartasz, azt stabi nélkül néha /200-600 is lehet.
-
Lassú Víz
addikt
Nem. Ha megnézed, hogy miként tudsz építkezni, akkor Sony a jobb választás. Az MFT-vel bezárod magad abba a szenzorméretbe, és nincs tovább. Akkor vegyél MFT-t, ha meg tudod indokolni, hogy miért azt. Egyébként a bármi lehet belőle iránynak jobb egy olyan rendszer, aminek van FF alternatívája közös bajonettel, és van használt piaca, bár nyilván az is szűkül, ahogy egyre többeknek elég a mindig náluk lévő mobil.
-
Jahno
veterán
Más úgyis mást mond, és akkor kategórián belül jönnek még a különböző márkák is. Mindig van jobb, haversrácnak meg sikerült 100ért 6300at behúznia. Kitobit mindenhol szarozni fogják, meg nyilván a 6000 az nem mai darab, most relatív felment az ára is, meg bármit veszel úgyis mondanak kicsit drágábban kicsit jobbat. Obikon/látószögeken nálam sok múlik. Szeretem ha görbül, meg halszem, Olyval viszont kisebb helyen csak olyat kapok nagyobb érzékelők és más obik olcsón adnak egész jót. Én a 6000est lehet nem kittel, hanem 18-135el venném, az jó lesz akármire is hosszabb távon és kész. Azt is szidják, amúgy meg teljesen jó cucc, egy géppel + obival végig tudod mászni a világot.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem hiszem, hogy sokkal beljebb leszel az E-M10 III-al az A6000-hez képest, tök jó gép, van benne IBIS, de az MFT szenzorral azért némi korlátot is a nyakadba veszel. A Sony palacsinta kitobjektíve (PZ 16-50mm) tényleg nem nagy szám, de egy Olympus 12-42mm sem lesz klasszisokkal jobb nála.
Esetleg Fujifilm oldalon nézz körül, ott a kitobjektívek is a jobb fajtából valók, nem csak a drágábbik XF 18-55mm, de az XC 16-50mm is egy tök vállalható darab (nekem mindkettő van).
A Fujifilm X-T20 amúgy a mai napig egy jó kis tanulós gép 150k körül és veszel mellé egy XC 16-50mm-et (kb 50-60k), akkor potenciálisan jobb képminőségre tehetsz szert bármelyik felsorolt géphez képest. Aztán ha lesz később keret, vehetsz fejlettebb vázat (pl: X-S10 mostanában 250k körül is fogható már, ami meg egy rendes modern váz, van benne IBIS, tök oké AF, stb).
Ha meg már szóba kerültek a Sigma objektívek, azok Sony és Fuji rendszeren is elérhetők, innentől csak referencia kérdése mi fontosabb.
-
Taci
addikt
Nincs semmi baj azzal a vázzal, kezdésnek tanulni tökéletes. Ne kitobjektívvel vedd, hanem vedd csak a vázat, és hozzá egy (vagy több) jó objektívet, aztán majd ha már "kinőtted" a vázat, lecseréled, és a jó objektív(ek) mellé/alá lesz egy jó vázad is.
A Sigma trióból (16/30/56mm f1.4) ha választasz, elégedett leszel. A kitobjektív sem használhatatlan, de a Sigmákkal egyből ott a wow-érzés már az alap (A6000) vázon is, míg egy drágább vázzal de kitobjektívvel ez nincs meg. Persze ha a keret egyelőre addig enged nyújtózkodni, a kitobjektív is bőven tökéletes tanulni (meg még utána is - csak ismerni kell a határait).gyengébb váz + minőségibb/drágább objektív > drágább váz + olcsóbb/gyengébb objektív
-
Jahno
veterán
Már csak fotózni kellene megtanulni :-D Ma is csinálok valamit, ismét közelebb leszek a tudáshoz. Kedden is nyakon fogtam egy kezdőt, szenvedett mindennel is mert világos meg sötét képeket csinált. Mondtam egyszerűbb lesz helyszínen, ha útba esik akkor sima ügy. Hajlamos volt megemelni a seggét és kipróbálni, így azért sokkal könnyebb. Közben én is csináltam képet, teszteltem 1-2 obit új vázakon, 3 perc alatt megfejtettük, képe is lett, kész. Záridő alapokkal van baja. Nem tudom mi az elvárható időtartam, hogy valaki a szenthármast mennyi idő alatt tanulja meg, de még 1-2szer tuti belefutunk a dologba.
-
Jahno
veterán
Tükrössel nem kezdenék, de ez is hosszú történet. Ár-értékben is elég ergya ez a Canon és hosszabb távon nem bővíthető. Ha rövid távra berendezkednél, míg megtanulod és kitalálod, hogy érdekel-e egyáltalán, akkor valami hasonló békebeli tükröset vehetsz, csak vagy legyen ennyiért erősebb modell, vagy olcsóbb ésvagy. Azt meg hozzá kell számolni, hogy egyre értéktelenebbek, szóval eladni nem tudod. De ez már hosszú és csomó fotós alapismeret meg csapásirány kellene hozzá, hogy értsük mi kellene. Valami Sony A6000 ezer éves kittel kezdenék, vagy felmennék 200ezresig és fölé, arra már lehet építkezni.
-
Jahno
veterán
Egyre kevésbé, akik eddig voltak azok szerintem elkurvultak, szóval jó ég tudja. Ha elég tökös vagy, akkor 1-2 YT videó után meg vannak a nagyon alapok, aztán már csak gyakorlás kérdése az egész. Ehhez semmi más nem kell, csak idő és sok pénz. Ha meg véletlenül Pest környéke, max. csapódj a fotós csoportunkhoz, aztán mindig akad aki segít valamit. És kérek koordinátát ehhez a fához :-P
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest