Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy Asus Strix Gaming X670E nem érzékeli normáliasn a Be Quiet Pure Loop 360 venti hubját?
A vízpumpa az AIO-PUMP csatiba van kötve, a Be Quiet venti hub központi csatlakozója pedig a CPU_FAN-ba. A ventik pörögnek (elég gyorsan), de a BIOS nem érzékel fordulatszámot. -
-
aleister
veterán
Urak, Gigabyte Z270-Gaming K3 alaplap a delikvens. Mivel a 2 éves informatikus jelölt folyamatosan bekapcsolja a gépem ezért gondoltam beállítom a BIOSban, hogy billentyűzetre és egérre kapcsolódjon be, majd kikötöm a power button-t. Nos, az előbbi esetben írja is a BIOs, hogy csak PS2 bili esetén működik a dolog. Az egérnél nem, de ott sem kapcsolódik be. Ez most komoly, hogy egy 7. genes Intel esetén ez így, PS2-vel működik...azaz nem működik?
-
aleister
veterán
válasz
imotrepus #70735 üzenetére
Nem, semmi OC nincs rajta. Érdekes egyébként ez a minden 2. dolog. Sokat olvastam a témában. Win alatt lehetnek driver gondok hasonló hibával. Viszont ez akár egy BIOS módosításnál is előjön. Egyébként minden beállítást megjegyez a BIOS. Elemcsere is volt. Biztos hw hiba lesz.
-
aleister
veterán
válasz
Chaser #70731 üzenetére
Több táppal is próbáltam. A CMOS battery mérés szerint elvileg jó, de kipróbálom most egy másikkal. Valamint CMOS reset is megtörtént.
Egyébként Windows és Linux alatt ugyanezt csinálja. El sem jut a driverek betöltéséig. Még a post screen sem jelenik meg. Ha a BIOS-ban átállítok valamit, akkor a restart után szintén nem jó. Ezért gondoltam alaplap hibára. -
aleister
veterán
Sziasztok!
találkozott már valaki olyannal, hogy egy alaplap minden 2. újraindításra jó csak?
Annyi a hibajelenség, hogy miután újraindítom a gépet, egész egyszerűen nem ad képet. Nem kap jelet a monitor. Az usb-s egér és bili nem világít.
Ha ezt követően hardveresen ki/bekapcsolom, akkor tökéletes minden.
Próbáltam más procival, rammal, alaplapi és dedikált vga-val, de ugyanez. A legfrissebb BIOS van a lapon. Egyébként egy MSI Z87-G45 Gaming mbo-ról van szó, és amikor megy, akkor a legnagyobb stabilitással, tökéletesen működik. Napokig járattam kikapcsolás nélkül. Tesztprogramok, játékok, stb mind hiba nélkül mennek.
Mi lehet a gond? -
aleister
veterán
válasz
Starchm #62541 üzenetére
Köszi a választ!
A kérdés hátterében az áll, hogy van egy i5-7600K cpu, ami alá alapalpot kéne vennem. Na most vagy veszek alá egy 2xx-es mbo-t, aminél viszont előny, ha egy esetleges későbbi fejlesztés esetén tudja fogadni a 8xxx-es cpu-kat, vagy veszek egy 3xx-es alaplapot, ami kezeli a jelenlegi procim.
Alapban egy MSI Z270 Gaming Plus-t néztem ki. Olcsó és tud mindent, amire szükségem van.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Pár gyors kérdés a 7/8-genes Intel s1151 témához.
1. Azt tudom, hogy bizonyos 2xx-es chipsetű laplapokat működésre lehet bírni 8. gen cpu-val, de ez visszafelé is működik? Van mód a 3xx chipset alatti mbo-k esetén a 7. gen cpu használatára?
2. Van esetleg valami lista, hogy mely 2xx-es alaplapokhoz van jelenleg modolt BIOS?
Köszönöm előre is!
-
aleister
veterán
válasz
FIDOKA40 #61337 üzenetére
Szerintem nem. Úgy van kialakítva a backplat, hogy ilyen ne történhessen. Ettől függetlenül egy próbát megér a levétel, mert megvan 1 perc alatt.
Simán rakd rá a bordát a cpu-ra felfogatás nélkül. A súlya annyira oda fogja nyomni a kupakhoz, hogy arra a kis időre nem lesz probléma.szerk:
(#61338) FIDOKA40
Igen, ez várható volt sajna. Hasonló cipőben jártam én is pár napja. Boltból vetted a lapot vagy itt hardveraprón? -
aleister
veterán
válasz
MrDerekas #61324 üzenetére
Igen, eggyel.
Az a baj, hogy nincsen 2133 MHz-s modulom. Van itthon kétféle 2400-es is. Az egyik az említett Geil, a másik Patriot. Hozzátenném, teljesen ugyanúgy néznek ki. Nem kizárt, hogy ugyanazon a szállítósoron készültek.Próbálok felhajtani egy 2133-as modult, mert az alaplap leírása szerint ez csak OC órajelként támogatja, ráadásul 7.gen cpu-kkal. Ez utóbbi mondjuk nem lenne gond alapban, de ki tudja...
Ami zavaró, hogy az elején tökéletesen ment a masina. Feltelepült rá az oprendszer is, majd a frissítések lehúzása után egy restart már ezt a boot-reset loopot eredményezte.
Ha memória hiba lenne, akkor érzésem szerint az elejétől kezdve ezt csinálta volna.
-
aleister
veterán
válasz
MrDerekas #61314 üzenetére
Köszi a választ!
Bár én inkább hosszúnak mondanám a beep-csipogát, de 4 hosszú kódot nem találtam.
Ezzel mit lehet kezdeni?Egyébként vga nincs benne. Másik memóriával próbálva a BIOS képig bejön, aztán szintén újraindul.
szerk: rákeresve a hibára CMOS reset és BIOS frissítés oldhatja meg. A vicces, hogy nem tudok úgy BIOS-t frissíteni, ha folyamatosan újraindul.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Gigabyte alaplapnál mit jelent a 4 hosszú sípolásos hiba?
Bekapcsolás után kicsit vár a gép, majd miután sípol 4-et, újraindul, és kezdődik minden elölről. Képet nem ad. Néha rögtön elindul a gép. Néha az x-edik loop után indul el.gigabyte b250m.d2v lap, Geil Pristine 2400 MHz 4 GB DDR4. Procit próbáltam többfélét (i5-7600K, i3-6100) minegyiknél fennáll a jelenség.
Köszönöm előre is!
-
aleister
veterán
Köszi Urak!
Akkor ez természetes ezek szerint. Hogy mennyi ilyet kidobtam én! Azt hiszem fel kell túrnia a fiókjaimat. -
aleister
veterán
Sziasztok!
Egy furcsa esetbe futottam bele. OEM alaplapot vettem, mert nem volt szükségem semmilyen sallangra, viszont meglepve tapasztaltam, hogy a hátlapi csatlakozókhoz való fedőlemezt sem mellékelték. Erre gondolok:
Azért ez szerintem az mbo tartozéka, hisz az OEM alkatrészből építkezőknek is szüksége van erre.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
A milyen alaplapot vegyekben nemigen kaptam választ a kérdésemre. Egy MSI Z87-G45 Gaming-et szemeltem ki, de kicsit tartok tőle. A Lucid Virtu MVP 2.0-ről eddig tulképpen csak rosszat olvastam.
Van valakinek konkrét tapasztalata a technológiával?
-
aleister
veterán
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy az s1150 és s1156 lefogatója mennyire kompatibilis egymással?
Konkrétan egy i7 4xxx stock coolerét rá tudom passzítani egy i7-860-as s1156 mbo-ra? -
aleister
veterán
Sziasztok!
Én abban a hitben éltem, hogy az Intel H-s chipset nem tud CF/SLI-t, mert nem tudja szétválasztani a pci-e csatornákat. Ellenben itt úgy van feltüntetve, hogy a H87 tudja kezelni a 2x8 csatornát, és csak a H81 dolgozik 1x16-on. Ez igaz?
A másik kérdésem, hogy eszerint van mód H-s chipsettel is tuningolni a cpu-t. Azt lehet tudni, hogy egész pontosan mely mbo-kon van ilyen lehetőség? Mert így, hogy lehet CF-em és tuning is H87-tel, nem vennék feleslegesen Z87-et.
-
aleister
veterán
válasz
BomiBoogie #21370 üzenetére
Köszönöm a választ!
Kb erre számítottam az AM2-AM2+ kapcsán.Még annyi kérdésem lenne, hogy chipsetek terén a 970 és 990-es között van valami lényegi különbség? Itt úgy látom, hogy leginkább a CF lehetőségében tér el a kettő (a 980G-ben meg van igp).
-
aleister
veterán
válasz
BomiBoogie #21368 üzenetére
Nem bővíteni akar, csak -mint írtam- elhalálozott az mbo-ja.
Akkor -ha jól veszem ki a szavaidból- érdemes AM3+-ost venni, mert menni fog benne a jelenlegi cpu, és nyitva lesz az út egy esetleges fejlesztésre? -
aleister
veterán
Sziasztok!
Az AM3 és AM3+ lapok között mi a különbség?
Az egyik ismerősömnek elment az AM3-as lapja a Phenom II X4 3HGHz proci alatt. Érdemes lenne AM3+ -ost venni helyette?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair ddr4 (2x4gb) x2 16gb 3600mhz Quad chanel support Vegance LpX Lowprofile Airlfow
- DDR4 Memóriák 2x8 / 2x16 G.Skill Ripjaws 2x8Gb 3000MHz / Kingston Fury Beast RGB 2x8GB 3000MHz RGB
- ASUS P6T7 WS SuperComputer alaplap + i7 950 +24gb ram eladó
- Eladó MSI MAG B460 Tomahawk
- HP DL380p G8 alaplap javítandó vagy alkatrésznek.
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest