- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
batman.
senior tag
válasz
rushty #62648 üzenetére
"Miért zárták le a biost?
Nem uj laptop vásárlásanal merül fel."
A második mondatból hiányzik egy vessző, vagy a mondatszerkesztés nem 100%.
Minimum kétféleképp lehet érteni, így engedelmeddel én az új laptop vásárlásra reagálnék.
Új laptopban nem szokták lezárni a biost, csak valami extrém eset miatt lehet, például kiállítási darab volt, és akedvestréfásköcsöginkább mégis tréfás vásárló/érdeklődő „viccből” lezárta a biost. Ezt nem tudom hogyan lehetne megnyugtatóan rendezni, mert gondolom az eladó azt fogja állítani, ő nem zárta le….
A memtest folyamatosan jelzi hogy a pass hány %-nál tart, nagyon egyszerűen ki tudod számolni kb. meddig tart, ugye egy memória modul van benn!Az alaplapod XFX nForce 680i LT SLI nekem elsőre nem jött be a gyártó oldala, este ráérek majd, megpróbálom megkeresni.
(#62643) Doky586: Így már teljesen tiszta!
-
rushty
őstag
válasz
MrDerekas #62638 üzenetére
Miért zárták le a biost?
Nem uj laptop vásárlásanal merül fel.A memtest ha 8oraig tart, 3ora után már nem várnám ki, hátha a frissítés megoldja, más lehetoseg nem is nagyon van.
5 5 5 18 (2t timing) 128 bit -
BIOS frissítéshez:
01/22/2008 xfx-6a61ir0bc-00Alaplap tul.:
N11071 -
D33088
PCB 180-... (kell hozzá?)Nforce 680i lt sli
Phoenix BIOS D686 -
-
dokee78
félisten
A H81 Pro BTC R2.0 bitcoin lap használható lapnak számít?
Igazából ingyen kapom.
És így olcsón tudok 775 foglalatos lapról váltani. -
batman.
senior tag
válasz
cavman #62629 üzenetére
Nincs már gari arra a lapra? Elméletileg ha nem az elején vetted elképzelhető. Ha van készíts videót a problémádról, írd ki dvd-re és mellékeld a leadáskor. Mondjuk cserélni már nem tudják, tehát csak az árát kapnád vissza, így nem biztos, hogy megéri. Vagy vegyél egy hangkártyát és tiltsd le az alaplapit.
(#62638) MrDerekas: Igen ez is lehetőség. De szükség van az ilyen userekre is, egyrészt elrettentő példának mindig jók, másrészt unalmas lenne nélkülük.
-
-
-
batman.
senior tag
válasz
rushty #62633 üzenetére
"A memóriát leszámolja (4*1). Felírogatom mi infó van." ne bonyolítsuk az egyébként is nehezen körülírható problémát. A memtest egy program másik gépen letöltöd, kiírod,(cd vagy pendrive) Ha EGYENKÉNT hibátlanul lefut és a pass alatt 1 de inkább 2/3 van (többször) akkor a memória jó. (Most itt nem térnék ki rá hogy milyen proci mellett mekora Hz-en megy, mert aki érti az tudja hogy ettől még futhatnánk egy-két kanyart. De a te gépedben jó.) Ha errort ír akkor dobd ki vagy ajándékozd egy haragosodnak!
Jelszavas bios esetén a beállításoktól függően probléma lehet az alkatrészcserével és az oprendszer telepítéssel, attól függetlenül, hogy esetleg most még elindul és betöltődik a jelenlegi oprendszer.
-
batman.
senior tag
válasz
rushty #62631 üzenetére
Szia!
Ne érts félre, de „nehéz” neked segíteni.
A vga kártyát kellene próbálni egy másik gépben is, ha ott nem csíkozódik fagy, akkor lehet kizárni.
Az, hogy alaplapi VGA nélkül is csíkozódik, lehet Chipset, illetve memória hiba is. Futtass egyenként a modulokkal memtestet, így az egyik lehetőséget kizárjuk.
"Azóta F1-re vár bootkor a továbblépéshez." Hibát érzékel a lap, elképzelhető, hogy ki is írja pontosan mi a baja…..
Pontosan határozd meg a lap típusát, (nézz bele a gépházba, és az alaplapon valahol megtalálod a gyártó márkáját és a pontos típust) Hiába azonos a Chipset, az egyik gyártó biosa nem csereszabatos a másikéval!
Ha van rá lehetőség, ne oprendszer alól frissíts biost. A te esetedben ez azért is gond lehet mert a leírásod alapján nem egy stabil gépről beszélünk, bios frissítés közben lefagy és mehet a qkába.(#62627) MrDerekas: Tudat alatt tartottam a válaszodtól, de most már mindegy.
A „képzeletbeli jogdíjakból” majd egyszer meghívlak egy sörre/kólára.
-
rushty
őstag
[link] egy BIOS frissítést ejtenék meg. Csak hogyan (okay, összefoglalót újra elolvasom majd) elérhető meg az oldalán frissítés (xp-hez)?
Egyre sűrűbb fagyás csikozodas paca kifagyas.
Videókártya nem, mert ha nem az van benne, akkor is.
Már régebben le kellett tiltani a lant, hogy el lehessen jutni win bootig.
Azóta F1-re vár bootkor a továbblépéshez. -
jokeph
nagyúr
válasz
spidersoft #62628 üzenetére
Üdv !
Egy modul ramnál pediglen annak a 2. (DIMM A2) slotban van a helye.
-
cavman
tag
#62518 Hoz hozzáfűzés a problémámra. Orvosolni nem sikerült azóta sem. Sőt. Egy másik meghajtóra feltettem a Win 10 et, és ott is csinálja. Viszont ha a hangkezelőben csak hozzáérek a hang csúszkához, visszajön a hang, de ugyanúgy el is megy..
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
- MSI Tomahawk B350
- Ryzen 5 2400G
- Kingston 8GB DDR4 2400MHz HyperX Fury
- FSP 450W 80+ Raider II SilverWin8.1 random fagyott és úgy maradt, vagy hard resetet tolt (nem volt minidump meg efféle, be volt kapcsolva, hogy ne induljon újra)
Mint kiderült, win8.1 már nem támogatja a Ryzeneket... próba win10.
Eredmény ugyanaz: vagy kimered és úgy marad (se egérre se bill.re nem reagál), vagy resetel.BIOS fel lett frissítve, azóta szerinte rossz helyen van a memória: tegyem át a procihoz legközelebbi helyre a második slotból, holott ott van az elsőben.
Memtest végigfut hibátlanul, nem fagy.
Windózt nem tudom frissíteni, annyit nem képes elmenni fagyás nélkül
Merre menjek tovább?...
Köszönöm előre is!
-
batman.
senior tag
válasz
Jamboo529 #62625 üzenetére
Esélyes, de ez nem jelenti azt hogy biztos. Nem vagyok grafikus így elnézést kérek mindenkitől, akit a rajztudásom hiányossága zavar, mentségemre, nem találtam a google-n megfelelő képet.
Kiszerelve oldalról nézve:
Zöld: az alaplap eredetileg
Piros: a megvetemedett alaplap
Lila: hűtő
Kék: rögzítő tüskék.
Szerk: természetesen csak kiszerelve látszik. -
batman.
senior tag
válasz
Jamboo529 #62623 üzenetére
Szia!
Ha jól értelmezem próbáltad 1 rammal is.
Ez esetben nagyjából mindent megnéztél, amit alkatrész csere nélkül lehet.
Egy dolog jut még eszembe, sok olyan régebbi 775 lappal találkoztam, ami nagyobb, főleg rézmagos eredeti inteles hűtőtől megvetemedett. Ezt a lap kiszerelésével (a processzor és a hűtő maradjon a lapon) tudod szemrevételezni. Ha ez az eset áll fenn tehetsz egy próbát backplate-s hűtővel. Illetve ennek hiányában az asztalon próbálhatod nem reteszelt rögzítő tüskékkel, csak legyen a proci és hűtő között megfelelő mennyiségű hővezető paszta. -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Adottegy régebbi gép.
Gigabyte ga p35 ds3 alaplap e6750 c2d procival, 4x1gb geil ddr2 rammal és egy geforce 9600 kártyával. Jó pár éves a gép, 2-3 évig csak porosodott. Most újra elő lett véve. Kb2 hét használat alatt többször lefagyott, volt kék halál, mostanra oda jutott, hogy bekapcsolaskor csak 1mp-re felporgeti a ventit, majd újra indul. Kiporoltam, újra pasztaztam a procit, ujra dugdostam a kábeleket. Volt elemcsere, cmos reset, vga cserével is próbálkoztam de semmi változás. Táp egy chieftec 550es rövidre zarassal indul alaplap nélkül is, kimérve adja a 12, 5, 3.3 v feszkokat. Memória redukalas, csere szintén megvoltak, lehuztam mindent ami nem szükséges a taprol, de semmi. Pupos kondit, repedést nem láttam. Mi lehet még a baj? -
MrDerekas
addikt
válasz
Markk72 #62621 üzenetére
Egy rövidzár akkor probléma, ha a megszűnése után is fura jelenségek következnek. Ha semmi rendelleneset nem tapasztalsz, nincs miért aggódnod szerintem. Illetve a rövidzárral nem voltam elég részletes. Arra is gondoltam, hogy pillanatra kihagyott valamelyik lényegi érintkezés és ezért is leállhatott.
Picit felszívtam a dolgot. Semmi probléma
-
Markk72
csendes újonc
válasz
MrDerekas #62617 üzenetére
Ne haragudj, nem láttam, mert ugye másik név volt kiírva a válaszban, az üzenetet már nem olvastam el.
Természetesen nem várom el, hogy 0-24 ben válaszolgassatok. Bocsi ha félreérthető volt a caps-lock, tényleg csak azért írtam így, hogy felfigyeljenek rá, mert aggódtam a problémám miatt. Köszi a segítséget
Egy rövidzár, amit ugye megoldottam mennyire árthat a gépnek? Először fordult elő. -
h4mi1
tag
Hali , ossze rakhatom a gepet az asztalon mukodore ugy hogy nincs gephazban? Megrendeltem mindent elvileg ma kellett volna megjonnie minden meg is jott kiveve a gephaz amire azt irtak sajnos elfogyott es 5-6 nap mire kitudjak szallitani. Mar raktam ossze igy gepet de akkor a gephazba volt a tap az gaz ha az asztalon van?
-
Pucosz
csendes újonc
Köszi a tanácsokat, sajna nem műkszik továbbra sem..🤐
Visszamegy gariba a lap + mem+ proci triumvirátus.
Csak csalódott vagyok , sokaig gyűjtögettem erre a konfigra... -
-
Gabson730
tag
Hali,
beraktam a hozzászólásban írt nem xmp- lapba az xmp-s Corsair Vegeance-t
-És a Memset szerint valamiért csak 533MHz-en fut magától, (amit gondolom duplázni kell és így jönne ki az 1066MHz).
-A program által kiolvasott SPD- értéket megpróbáltam betáplálni, de a CL-t nem engedi változtatni, valamiért 7-en marad.
-Ráadásul ha rámegyek a dimm2-re ott pedig minden SPD adat üres, sőt még a ddr típusa is, abszolút minden.
Hibás a memória? Mondjuk használtan lett véve.Köszi megint!
(Előzmény: varmi2 (#62252) )
-
Markk72
csendes újonc
KIÍROM MÉGEGYSZERT, MERT AZ ELŐZŐT FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTÁTOK, AMIT KÖSZÖNÖK
szóval:Sziasztok, ezúttal egy érdekes dologgal fordulnék hozzátok.
A minap hazaérek, majd bekapcsolom a gépet. Egy ideig működik, majd elmegy az egér. És a billentyűzet is. Megpróbálom átdugni másik USB nyílásba, nem jó. Megnyomom a restart gombot a gépen, a bekapcs gomb mellett, érdekes dolog történik : A gép bekapcsol, majd egy villanás után kikapcsol( monitoron semmi, csak onnan tudom, hogy kap áramot egy pillanatra, hogy megvillan a ventillátorom, mert ugye kéken világít) és semmit sem nyomkodok, magától ezt csinálja : egy pillanatra bekapcsol, majd egyből leáll, bekapcsol leáll, stb.... Hosszan megnyomtam a bekapcs gombot, és kikapcsoltam. Aztán megpróbáltam ismét bekapcsolni, folytatta az előzőket, bekapcs, leáll, bekapcs leáll.. Meguntam, leállítottam, kihuzogattam mindent, felporszívóztam alatta, levettem gép oldalát, picit kiportalanítottam, fújtam, nyomtam egy kis kábel managmentet, aztán visszadugtam mindent, tápot stb. Most bekapcsolt, mint rendesen..
Elég aggasztó, ez mitől lehetett? Lehet csak egy kis portalanításra vágyott? Pedig nem volt nagyon poros, alig, de azért kifújtam picit. Vagy a restart gomb szar, és amiatt csinálta ezt? Most jó, neem használom többet a restart gombot az fix, de ez mitől lehetett?
Előre is köszi.z370-hd3, i3-8100, 8gb hyperx predator 3000 MhZ, gtx 1050 ti 4gb.
remélem erre már valaki válaszol -
dugo_
veterán
válasz
szuk_jozsef #62612 üzenetére
1-2.
Érdemes átolvasni a kézikönyvet összeszerelés előtt.
-
szuk_jozsef
tag
Banális kérdés jön adott egy gigabyte x470 alaplap 4 ram foglalattal.a ket memóroamodult melyik foglalatba kell tegyem?az alaplapon igy van számozva a procitol indulva kifelé ddr4_4 ddr4_2 ddr4_3 ddr4_1
-
Starchm
őstag
válasz
makoss #62609 üzenetére
Nem éri még meg váltanom semmire.
7xxx nem erősebb annyival mint a 4.5Ghz-s i7 , de télen lehet feljebb tolom.
8xxx illetve 9xxx-eknél már lehet megérné váltani, de jelenleg bármilyen játék elmegy ezen a procin még és emiatt nem fogok sok tizezret kidobni a mostani ram árak miatt is. Illetve wot streameléshez is bőven elég. -
MrDerekas
addikt
válasz
makoss #62606 üzenetére
Addigra váltani fogsz platformot
Kérdés mennyire tudod majd kihasználni az m.2 előnyeit pcie vezérlőn keresztül. Azt is le kellene ellenőrizned, hogy tudsz-e majd boot-olni az ilyen meghajtóról, mert háttértárnak kicsit luxusnak érzem (én) ha oprendszernek nem jó esetleg.
-
MrDerekas
addikt
válasz
makoss #62603 üzenetére
Ha abba valót veszel. Mondjuk sebességre, az nem tudom mit ad.
(#62604) Pucosz Ezt így senki sem mondja meg neked. Legalább egy próbát kellene tenni másik ram modullal. Ha akkor is ugyanez a helyzet, az alaplapot és a procit kellene gariztatni. (Mondjuk akkor is inkább alaplap.) A biosban nem próbáltál állítani a ram időzítésen? Van mikor az is célravezető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest