Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz Weareus #58973 üzenetére

    Közben megtaláltam a hibát, leírom azért, hátha másnak is hasznos lehet, bár azt hogy ilyen setuppal nyomná valaki, kétlem (ennyire hülye is csak én lehetek).

    A vga megléte előtt a cpu igp-jét használtam egy hdmi kimenetről, ami persze az alaplapon van.
    Mivel crt-monitort használok, amin csak d-sub van, így van egy aktív átalakító közdarabom, aminek az egyik fele hdmi-t fogad, a másik felén d-sub-ként továbbítja.

    Végül is, nem tudom, hogy a hibát mi okozta pontosan, de amikor a win-ben nem állítom át az alap-felbontás/képfrissítés értékeket (1024x768@85Hz), akkor bootoláskor sima ügy minden.

    Persze, mivel a monitor sokkal többet (is) tud, minden telepítés után (kb. egy hét alatt 20x raktam fel a Windows-t, mert ugye újraindításnál nem töltődött be a képernyő, viszont amíg nem állítottam le, ment minden rendesen...) az Nvidia cp-ben átállítottam 1280x1024@85Hz-re vagy 1600x1200@85-re és ekkor már újraindításkor az alaplap logoja után már csak fekete képernyő fogadott...
    Viszont 1024x768-ra és 85Hz-re visszaállítva a felbontást/képfrissítést minden leállítás előtt, simán bootol, van kép, minden frankó.

    Tudom, hogy végül is félig-meddig off, de erre varrjon gombot valaki... :F

    Miért van az, hogy bootoláskor csak akkor ad képet, ha megfelelően alacsony felbontás/képfrissítést állítok be (Mint írtam, ez 1024x768@85Hz), viszont mind a vga, mind a kábel, mind a monitor bőven tudja akár a 2048x1536@85Hz-et is. (Egyébként bootolás után általában 1280x1024@100Hz-re szoktam állítani és tökéletesen működik játékokban, mindenhol...)

    Kutya legyek, ha értem.

    [ Szerkesztve ]

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák