Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok egy olyan fura kérdésem lenne át hoztak hozzám 1 gépet
kb 2 hónapja vettek rá hűtőt és most valamiért nem indult
nem tudtam rá jönni miért szét szedtem a procit és a lábakon hűtő paszta van ( na itt abba is hagytam az egészet ) mit tudok ezzel kezdeni ? a prociról le tudtam törölni mert az is olyxan volt picit de a lábakhoz nem merek nyúlni a lap egy asus p5k premium a proci pedig 1 intel core 2 quad q6600-as
nem tudom ez mennyire segít
előre is köszi a válaszokatAz élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
hferenc
csendes tag
Rövid, pcie x1 csatlakozós hangkártyát lehet használni a hosszú, pcie x16 csatlakozóban?
-
Thrawn
félisten
-
törölt tag
[link]
A déli hídból ami leágazik hőcsöves lapka, az mit hűthet? És a másik kettő külön álló kis borda? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Rivaul #20292 üzenetére
Úgy, hogy a DVD-ROM boot-olható marad?
Most nézem, hogy ez tényleg 2-3k, de 2 kell belőle.. : /
AM3+ -os lap meg nem nagyon van ilyen Radeon 6530 v. 7480-assal, mi?
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Rivaul
addikt
válasz Synthwave #20274 üzenetére
Biztos hogy nincs de egy átalakítóval 2-3k könnyen rá tudod tenni a dolgaidat sata-ra is.
katt777Nem tudom mihez kellett volna működnie, én csak azt írtam le hogy tudja megcsinálni. Elvileg te ajánlottad neki úgy hogy én mosom kezeim
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
ravail
senior tag
Milyen billentyűt használsz? Ps2 vagy USB? Milyen egeret használsz? PS2 vagy USB? Esetleg valamelyik vagy mind a kettő WiFi-s vagy Bluetooth-os?
A BIOS-ban "Default"-on van minden? Az "Express Gate" funkciót próbáld meg letiltani a BIOS-ban a "Boot option"-ban.
Ugyan nem jellemző ezekre az alaplapokra, de előfordulhat sajnos, hogy vége.Ugye a legfrissebb BIOS van rajta (2101)
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
A ház kapcsolójával nem lehet gond? Bár, gondolom, azért alapból nem a resetre van kötve a power. Vagy nézted már úgy, hogy lehúztad ezeket?
Ha a lap jó, legföljebb leállításkor kikapcsolod a tápot v. az elosztót, ezért fölöslegges kukázni.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
WP14
őstag
válasz kokiramone #20285 üzenetére
Próbáld a memóriákat egyesével is minden slotban, lehet egyik modul a hibás.
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
kokiramone
csendes tag
Sziasztok!
A problémám leírása kicsit hosszú lesz, de remélem valaki tud megoldást ajánlani, esetleg megerősíteni az én feltevésemet, mert a bittorrent topikban tanácstalanok az emberek. (A gépem: ASUS M3A; AMD Athlon64 X2 6000+; 2x2 GB Kingmax DDR2 1066MHz; GeForce 9500GT; Samsung SATA2 250 GB 16 MB; SATA2 Samsung 500 GB 16MB)
Jó ideje már fagyogat a gépem. Korábban semmi probléma nem volt vele, ráadásul egyébként sem kellemes dolog, így elkezdtem a megoldás után kutatni. Érdekes volt, hogy csak a torrent kliensem (utorren) futtatása közben jelentkezett a fagyás. Néha hosszabb működés után, néha egy-két perc után, de a kliens mindig futott.
Mivel nem csak a kliens fagyott meg, hanem az egész rendszerem (kék halál nem volt, viszont a Ctrl+Alt+Del kombinációra sem reagált) kicsit furcsálltam, de újratelepítettem azért az utorrentet a beállítások megtartásával. Mivel ez sem segített, jöhetett még egy újratelepítés, ezúttal már a beállítások törlésével. A probléma maradt, így kipróbáltam, hogy a Bittorrent és a BitComet kliensekhez mit szól a gép. Az eredmény ugyan az.
Ezt követően átnéztem a gépet, portalanítottam, amit igazából szükségtelennek tartottam, mert pár héttel előtte végeztem el a portalanítást és a processzor újrapasztázását, de gondoltam, hátha. A gond nem oldódott meg, így kapott a gép egy friss Windows 7 Professional x64 SP1 MSDN rendszert. Persze előtte azért még futtattam egy boot idejű víruskeresést is 8-as Avasttal.
A friss rendszer sem javított semmit a helyzeten, így arra jutottam, valami hardveres gond lesz. Az 500-as HDD sajna már nem tökéletes, így azt hittem, az lehet a hiba forrása. Ashampo HD Controllal futtattam egy scannelést, nem talált hibás szektort. Azért mindenesetre "kiszereltem" a gépből. A fagyás nem szűnt meg, így a rendszert tartalmazó merevlemezen (ami a program szerint 100%-os állapotban van) is lefuttattam egy elemzést. Nincs hibás szektor. Ezt követően jöhetett a Windows 7 memóriadiagnosztikai eszköze ami nem talált hibát, majd a Memtest86+ is kapott egy esélyt, 6 óra után szintén 0 hibát jelzett.
Ekkor már az alaplap vált a fő gyanúsítottá, ugyanis a processzorom nem melegszik az átlagostól, megszokottól eltérően. Ha Aida64-el rendszerstabilitás tesztet végzek, huzamosabb idejú 100%-os terhelés mellett is beáll egy adott hőmérsékletre, onnan nem megy feljebb, és stabilan működik a gép, nem fagy. Ráadásul a fagyások jelentkezésekor a processzor közel sem kapott 100% terhelést.
Két dolog nem tetszik nekem az alaplappal kapcsolatban. Az északi híd hűtőbordája iszonyatosan forró tud lenni. Volt, aki azt mondta, ne foglalkozzak ezzel, de engem zavar, mert olyan forró, hogy a kezem nem állja. Legalább 70 °C. Ráadásul az északi hídban kapott helyet a PCIe foglalatot vezérlő chip, illetve az AMD Hammer chip, ami a DDR2 slotok működéséért felelős. (A gép hűtésével egyébként nincs probléma, megfelelően szellőzik, elég venti is dolgozik benne, csak az északi híd bordája melegszik, semmi más).
Mivel két memória található a gépben, melyek dual channel módban futottak eddig, áttettem őket single channelbe. Annyit értem el ezzel, hogy sokkal stabilabb a gép, órákon át képes néha működni fagyás nélkül, ezek száma is töredékére csökkent. Viszont még mindig fagy néha torrent kliens futtatása közben (és csak akkor), akár egy-két perc működés után is. Igaz, ahogy mondtam, jóval kevesebb alkalommal, mint korában.
Arra gyanakszom, hogy az alaplapom nem 100-as, így ha tudok, veszek egy másikat, ha nem, akkor gépcsere. Viszont örülnék, ha valaki megerősítené a feltevésemet, esetleg rámutatna egy általam fel nem fedezett hibára. Hátha van valami, amire még nem gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
Azért írtam, hogy "Tapasztalatom szerint ez erősen alaplap függő.", mert a leírt két alaplap ugyanazzal a táppal is ugyanígy viselkedett. Én alapvetően "Chieftec"-párti vagyok, többféle Chieftec táppal is kipróbáltam, ugyanaz a táp volt mind a kettőn, a tapasztalatot meg leírtam.
A beviteli eszközöket megnézted? Átgondoltad?
CD-ről boot-olva leáll?
(Bocs a késői válaszért, de tekertem egy 20-ast! ) -
Hgovi
aktív tag
válasz ravail #20281 üzenetére
Ez nem jó hír.
Teljesen más külső egységeknél is ua.ezt csinálja.
Most egy NortQ táp van benne ,előzőleg hkc volt és amikor még én használtam egy coba nitrox táppal ment/azzal mindig tudtam space-val indítani,akármi is történt a főkapcsolóval/.
Most kipróbálom a cd-t.Van is ilyenem[ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
katt777
félisten
Lehetséges, déli híd körül, az tud melegedni. Lehet, arra kéne egy 4-5cm venti. Esetleg tarts oda egy erősebb ventit oldallap nélkül, akkor látszani fog (vagy persze hőmérő (infra).
Иван: Gépet áramtalanítod, és megnyomod a CMOS-clear gombot, vagy pár másodpercre zárod a CMOS clear jumpert (amelyik van).
Rivaul: Ez nem feltétlenül működik, főleg, ha az említetthez hasonló hiba van a biosban.
draff: Az nem kicsit zajos lehet.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
ravail
senior tag
Szívesen!
"Be van állítva rajta,hogy space-val induljon ,de nem tette." <-- Tapasztalatom szerint ez erősen alaplap függő. Ahogy a tied, úgy pl. az AsusP4P800 SE sem indult el, ha a leállítás és a billentyűzetindító "Space" lenyomása között ki volt húzva a konnektorból a táp. Ezzel ellentétben viszont az Asus P5W DH Deluxe WiFi AP alaplappal szerelt gép akármennyi áramtalan állapotban tartás után áram alá helyezve az indító billentyűzetkombinációra indul. Szóval, szerintem alaplap kialakítás függő a dolog!Míg ezt írtam két dolog jutott eszembe a problémádról. Az első -ami nem jó- hogy Intel alaplapnál jártam már hasonlóan, azaz a leállítás után újra indult. Ez volt az első jele, a rövid időn belül beállt halálának. A másik az, hogy ilyen hibajelenséget USB-s billentyű és/vagy egér is okozott már, illetve USB-s és/vagy WiFi-s és/vagy Bluetooth-os egér és/vagy billentyű is. Vagyis, ha ezek közül bármelyiket használod, érdemes azokra is ránézni.
Sok sikert! -
ravail
senior tag
Szia!
Annak tesztelésére, hogy az alaplappal van e gond, a legegyszerűbb teszt, ha pl. a HirensBootCD-t letöltöd, kiírod egy lemezre, lehúzol minden perifériát az alaplapról, csak egy CD/DVD-t hagysz rajta, és boot-olsz a HirensBootCD-ről, ott a miniXP választva. Miután elindult a miniXP, szabályosan a Start menü --> Leállítás paranccsal leállítod. Ha így le áll, nem az alaplappal van a baj. Azt máshol kell keresni.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
draff
aktív tag
van olyan, hogy a BIOS alaphelyzetében csak azt az opciót látja. Tehát ha le van nullázva (pl. a jumperrel vagy az elem kivételével). Aztán újraindításakor az lenne az egyik alaphelyzet.
A legtöbb BIOS-ban többnyire be lehet állítani (persze csak a megfelelőkben), hogy
- billentyűzethez való érésre induljon,
- egér megmozdítására induljon,
- a hálózat felől jövő bármire (pl. egy levél az outlookban) induljon, avagy
- a felhasználó dönti el a azámítógépház ki-be kapcsoló gombjának benyomásával.Persze - mindezek az opciók, mint maga a BIOS nyelve - angolul vannak!
[ Szerkesztve ]
-
draff
aktív tag
Na már most
10 perccel a bekapcsolás után az alaplapom (az Everest szerint) 42 fokos, a processzor meg 47 C.
A hozzá tartozó hűtőventi fordulatszáma 1800-2100 1/min,
a videokártya procija 22 fok, a 80 GB-s winchester meg pontosan 20 C-os. (alulról hűtve)Ezek szerintem nálam a teljesen normális értékek ...
aztán ha fél napig kissé "nyúzom" is a gépet, az alaplapi hőfok felmegy olyan 45-50-re, a proci meg 60-65-re, a venti fordulatszám 3400-ra, a winyó pedig 35-36 C-ra (a HardDisk Sentinel szerint).
És ez megy nálam lassan 10 éve ...Nincs semmiféle cicó, venticsere hetente, meg a más hasonló ilyenek ....
Ám nyáron, amikor tényleg nagy a meleg, ezekre az értékekre még rámegy + 4 - 5 fok ... a procihűtő ventije meg teljes sebességgel forog - 3600-on .
(mert a teljes cucc egy galérián van fenn, ahová elég rendesen de "fel szokott szorulni" a meleg) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Létezik olyan FM2-es lap (esetleg FM1-es), amin van 1 IDE-vezérlő?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Hgovi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5Q-E lapom,nem lehet leállítani.Vagyis minden leállításnál újra indul a gép.
Minden lehetséges hibát már kizártam,egyedül a proci és a lap maradt,ezeket nem tudtam helyettesíteni.
/Állítólag a lap energia menedzsmentje ment tönkre/-ez létezik illetve javítható-e?
Köszi előre is!Üdv Hgovi
-
Rivaul
addikt
A cmos resetet a legegyszerűbben úgy tudod megoldani ha kihúzod a gépet a konnektorból s kiveszed az alaplapi elemet a gépből egy percre, így alaphelyzetbe áll a biosod amennyiben nem stimmelne vele valami ez hasznos megoldás szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Иван
őstag
válasz BomiBoogie #20253 üzenetére
Nem.
katt777: áramtalanítás megvolt, ezt a cmos izé trükköt meg nem vágom, de majd megnézem.
Az a gond, hogy ugye használt, gari meg ilyesmi már nincs.
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
katt777
félisten
válasz TommyNagz #20257 üzenetére
Nem tudom megmondani, ki kell tesztelned (azért olyan sok lehetőség nincs, csak akkor bonyolultabb, ha több is alacsony). Sajnos a stress-teszteknek megvan az a hátulütőjük, hogy a csökkent terhelést és a rendszerindítást nem tesztelik, ezért aztán hiheted teljesen stabilnak a géped. Ez különösen offsetes tuningnál gyakran előjövő probléma, de régebbi cuccoknál is megesik. Bármelyik fesz okozhatja bootolásnál.
sfefe: Simán figyelmen kívül hagyhattad volna, amúgy éppen te jegyezted meg a macskát. De mint mondtam, teszteld le, melyik jó, én elmondtam, mivel kísérletezhetsz.
-
sfefe
addikt
válasz katt777 #20244 üzenetére
Figy tele offolhatjuk a temat de itt van amit irtal es ami "hulyeseg, dedo" es nem ez volt a kerdes:
"De azt tudtad, hogy a macska bundája az egyik legjobb hőszigetelő? (Vagy erre értetted a szigetelt házat? ) Persze, hogy ráül, ha ilyen jó meleg helyet talál. Lehet, írnod kellene a lap supportjának."A tanacsokat megfogadom de poenkodasra nem vagyok kivancsi az nem tanacsadas, erre irtam hulyeseget mindenki tud irni.....
Ennyi.Vissza a temahoz: nem tudom hol meri a lap a hot nem ertek hozza. Most feltettem a macho-ra a ventit majd meglatjuk igy mennyi lesz. De ahogy nezem nemigen valtozott a dolog.
Ez esetleg problemanak: ? a macho borda pont a hatso kifujo venti elott van kb. fel centire tole nem lehet, hogy igy a hazbol nem sok levegot tud kifujni? A macho bordat tudnam meg esetleg megforditani mert ez ugye ugymond el van csusztatva, hogy a masik oldalon elferjenek a magas ramok. De nekem nincsen magas ram igy ha megforditom akkor a borda nem kozvetlen a hatso "kifujo" venti elott lenne. Igy talan a hazbol tobb levego jutna ki...[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
draff
aktív tag
válasz BomiBoogie #20243 üzenetére
Most 44 fok az alaplap és 49 a CPU (az Everest szerint) A gép pedig megy kb. 10 perce.
A konfig - egy 400 W-os táp Abit BD7II 478-as alaplappal, benne 2 GB DDR RAM, - 2,4 MHh-es P4 proci 2,8-ra felhúzva, a videokaresz ATI RAdeon 9600.
Van még benne egy Creative SB Live! hangkaresz, 3 db. vinyó (2 db. 80 GB és 1 db. 160 GB), alsó hűtőventikkel, egy TV tunerkártya kép-digitalizálóval, 1 CD iró olvasó és 1 DVD író-olvasó,
no meg 1 RAID kártya,
jaa és a hálókártya, mert az alaplapi mintha kissé beszart volna.
A ház valami teljesen gagyi komersz - a Visegrádi utcában vettem, még a Mistralnal vagy jó 10 éve ... -
TommyNagz
senior tag
-
katt777
félisten
CMOS clear (táp lekapcs v. kábel kihúz), hogy elfelejtse elfelejteni, amit elfelejt. Én akkor láttam ilyet, amikor rossz volt egy tuning (A RAM-os hiba is erre utal), és hiába állítod vissza alapra, így marad a gép. Áramtalanítás nem elég, ezért elemcsere sem oldja meg.
Ha más nincs, bios-chip csere.
Esetleg írj a supportnak, gyorsan és pontosan válaszolnak, ált 3-4 napon belül.[ Szerkesztve ]
-
Иван
őstag
Nemrég vettem használtan egy gépet, ASRock p45ts alaplappal, egy e7500 van benne és 2gb ddr3. Kipróbáláskor minden oké volt. Most is teljesen jó a gép, de ahányszor áramtalanítom a rendszert a CMOS elfelejt mindent. Nagyon idegesítő, cseréltem elemet, mondván az a probléma, de fent áll a hiba most is.
Nagyon irritál, hogy most akkor minden napot/indítást kezdhetem fsb baszogatással, beállítom az időt, dátumot és hogy ne menjen minden mindig max fordulaton.
Ez ennyi volt, az alaplap rossz? Vagy van még valami ötlet, tüneti kezelés?
ui: igen, hülye voltam, kipróbáláskor ezt nem néztem, de siettem és nekem elég volt egy cpu-z, /DX diag meg vizuális nyugtázása a dolgoknak.
SZERK
Ja, és érdekes, mert egészen az elemcseréig a ddr3-nak csak 884mhz-es változatát ajálotta fel, azóta vmiért lett 1333-ig minden.[ Szerkesztve ]
i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2
-
katt777
félisten
válasz Apollo_21 #20245 üzenetére
Felső ventik, mint írtam, sress-tesztnél jöttek jól. i7 ezzel együtt maradt csak 80°C alatt (ja, 2.66-ról 4GHz-re volt húzva), hogy még oldalról is kapott koncentrált befúvást, ami a lapnak is kellett, mert ott még volt déli és északi híd. Én soha nem használtam drága pasztákat, Noctuát kaptam egyszer a ventikhez, de 1-2°C-kal volt jobb a "teljesítményük", mint a noname masszának.
Zaja2: Az eszközkezelő vagy Everest? Lehet, driver frissítés kell neki.
csucsu21: Júniusban jön az LGA1150 és a Haswell, addig már nem nagyon érdemes beruházni. Egyébként az a gép is bőven jó még, egy mai erősebb VGA-t is simán kihajt.
És azzal mi van, hogy az AMD HD4-es sorozatú VGA-knak 1 éve nincs már támogatása? Azaz ilyet még használtan sem éri meg venni. Az anno 58k-s AMD-s 580X CF csúcslapomnak 1 éven belül (!) megszűnt a driveres támogatása (CF over), és Phenomra sem lehetett frissíteni, pedig a foglalat OK volt. Az Intelnél legalább a támogatás megvan, és sztem ők úgy gondolják, hogy aki vesz egy Intel konfigot, az nem fogja évente cserélgetni, akkor meg a tech már úgyis szükségessé teszi a lapcserét is. Ha az anyagiak nem kényszerítettek volna másra, ma is elégedetten használnék egy i7-920-at.
omiBoogie: Még LGA775-öset is lehet kapni, igaz, sajna csak az IGP-s vackokat. Nem tudok P5Q-t szerezni sehonnan.
Egyébként pedig de, szoktak.
-
TommyNagz
senior tag
-
csucsu21
aktív tag
válasz BomiBoogie #20248 üzenetére
igen ez a probléma ez az elavulás nagyon gyors szerintem azért ha ki adnak egy-egy úgy foglaltú cuccot 5-6 évig azért nem lenne rossz ha elérhető is maradna
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz csucsu21 #20247 üzenetére
(#20249) csucsu21
Világos, de az alaplapgyártóknak is az az érdekük, hogy mindig újat és újat gyártsanak, reklámozzanak.A lényeg itt úgyis az, hogy a te igényeidnek megfeleljen a gép. Alaplapok azért nem szoktak csak úgy tönkremenni, még hosszú évek alatt sem.
Már nem gyártanak olyan lapokat, sőt, a 1155 (Sandy és Ivy Bridge) is kihal júniustól.
Használtan még elcsíphetsz, de reméljük, nem romlik el.
Aki követni akarja, annak 1-2 év már sok idő, nagyon hamar avulnak.
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
sziasztok olyan kérdésem lenne mostani konfigom 1156os foglalatú
ma nézelődtem hogy nem igazán kapni ilyen foglalatú lapot elképzelhető hogy fognak még gyártani ilyen lapokat ?
vagy úgy vannak vele ha tönkre megy új konfig ?
most 3 éves a gép remélem még 3ig fogja is bírni de azért ki ábrándító ez a gyors foglalt változtatgatás
mire az ember meg veszi és esetleg tönkre megy addigra nincs is olyan cucc
kicsit off a téma de nem találtam jobbat[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Zaja2
senior tag
Na, nem kapok választ arra, hogy mért csak usb 1.1-nek ismeri fel a gépem az alaplapi 2.0-t?
Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
Apollo_21
addikt
válasz katt777 #20244 üzenetére
Igazából a Vga-ra megy nagyrészt..és talán az alá eső kis részére a lapnak..számításba kellene venni h hol van a mérési pont a lapon..mert ezt nemtudom
A vga feletti rész megoldott mert egy genesis hűti a vizszintes részére tett ventivel a lap felé... a függöleges része meg a belső oldalról tolja a bordára amelyet a másik oldali ventivel szívja ki a házból a meleget...
Venti zaj a HAF esetébe csak a gyári hátsó házventit mondanám hangosnak.(kukáztam is, megoldja a genesis 3. ventije)a többi nekem elenyésző...Vga hűtés elnyomja 2200as fix fordulatonAmikor passzív karim volt csak egy halk kis susogást lehetett hallani, persze a proci hütésen sem volt tavaly 1venti sem
Felsőventis rész inkább csak úgy ottvan..sztem nemsok szerepe...tesztelgettem anno 2féle pasztázást több beállítást tuningot...minden félét..semmi érdemleges különbség nemvolt, minden játék lefutott 2-3x egy beállítással h hitelesebb legyen de 1-2fokos le föl ingadozás volt..örültem az elején h jajdejó hűvösebb 3fokkal..majd a kövi ugyanolyan tesztnél kitalálta h jó most akkor melegebb 4el
Pasztában sajnos én nemhiszek..Arctic-okban főképp...most egy IC esentials arany van-..ugyanazt hozza pedig rosszabb a hőátadó értéke....remélem jól fogalmaztam
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
katt777
félisten
A prociborda kétlem, hogy hideg lenne, vagy a proci 30°C rendes terhelésen. "Idle" nem sokat fog változtatni a hőmérsékleten a venti. Mint írtam, az adatokból következően az alaplap meleg, ergo valahol megül a meleg a gépben (fogdozhatod a házat nyugodtan, az nem feltétlenül lesz meleg ettől, ha pl. a VGA alatt van a mérési pont). Fent vsz. nem távozik elég hő, ezért javasoltam a ventiket, ha nem teszel oda, a te dolgod. Jó néhány ház hűtését optimalizáltam már, de természetesen nem kell megfogadnod a tanácsot. Nem hiszem, hogy bármi hülyeség lett volna, amit írtam, de akkor nyugodtan találd ki magad, hogyan hűtsd le a lapot. Ha meg nem megy, használd így.
draff: Hát az durva, de ez az, ami elméletileg belefér. Ő meg a hülyeséget hiszi el.
Apollo_21: Nálam segített, pedig a 932 jóval nagyobb volt. Értelemszerűen persze a terhelés alatti hőmérsékletet érdemes nézni, idle 1-3°C eltérés lehetséges. Az azért elég komoly különbség, hogy a 35°C-os vinyók melege megy hátra a többi cuccra, vagy azt rögtön kinyomatod, és az egész alaplapra (VGA-ra is) mindenhonnan hűvös levegő megy a szobából.
Az biztos, hogy Ez E8400 passzív (Z600) hűtéssel ment 4.05GHz-en, és az X580-as konfig sem forrósodott föl, pedig az eléggé hajlamos volt alaplapilag 50°C fölé menni, és az i7-920 is rendesen hevült teljes terhelésen (az 4GHz-et vitte 70°C alatt). A fölsőt én egyébként csak stress-tesztre kapcsoltam be, de a 922-ben lehet, hogy szükség van rá. Jól hűtenek a HAF-ok, de azért a nagy ventik és az alacsony fordulatszám ellenére is zajosak (persze relatíve, vízhűtéses ismerősöm halknak találta ).
-
Apollo_21
addikt
válasz katt777 #20233 üzenetére
Erről a venti elhelyezésről, felokosítanál ha megkérlek? HAF922-öm van és a felsö 20as gyári kifele sziv elöl a 20as befele fúj..olyan 600as fordulatúak....a vinyók 31-33 és 35fokok szoktak lenni.
Itt is segíthet vmicskét ha kifele tolná? a lapom egyébként cirka 38fokos most.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
draff
aktív tag
-
draff
aktív tag
válasz BomiBoogie #20221 üzenetére
Hát nem tudoooom ...
Nem akarok tulontúl okoskodni, de nekem a bekapcsolás után (és az Everest szerint) 15 perccel az alaplapom 47 C, a processzor pedig (hőmérséklet utáni fordulatszámszabályzós ventivel) 55 C.
És még meg sincs hajtva komolyabban a gép, csak simán netezgetek vele.
Van olyan, amikor a proci majd 60-64 C, és én akkor se izgatom magamat miatta. -
sfefe
addikt
válasz katt777 #20236 üzenetére
Latom nagyon vicces gyerek vagy.... hulyeseget barki tud irni..
Felulre nem teszek az nem opcio, a haz maga meg nem meleg rateszem a kezem es hideg tehat nem a meleg miatt ul ra....
A proci borda szinten hideg. ( nem a proci a meleg )
Rateszem majd a hutot akkor biztos atviszi a lamellakon es majd kiderul igy milyen lesz.Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
katt777
félisten
Hát akkor majd nem ül rajta. De azt tudtad, hogy a macska bundája az egyik legjobb hőszigetelő? (Vagy erre értetted a szigetelt házat? ) Persze, hogy ráül, ha ilyen jó meleg helyet talál. Lehet, írnod kellene a lap supportjának.
Az biztos, hogy hiába van a CPU-hűtő a házventi előtt, az nem elégséges hűtési teljesítmény, nem szívja át rendesen a levegőt a bordákon (én már próbáltam ezt olyan házban is, ahol szintén közvetlenül így helyezkedtek el a dolgok), mert mindenhonnan szív, a hűtőre szerelt viszont szépen átnyomatja a bordák között.
1 szó mint száz, ki kell próbálnod, melyik az optimális megoldás. Én továbbra is a felső ventikre szavazok, illetve arra, hogy azért adj esélyt az elöl kinyomatásnak is, mert az különösen a VGA alatti területre lenne jó hatással.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
sfefe
addikt
válasz katt777 #20233 üzenetére
Felulre nem akarok tenni mert rajta szokott csucsulni a macskuszom.
Most a macho-n nincs venti es kozvetlen a hatso huto elott van a borda szele lehet ha felteszem a bordara a hutojet akkor hatra fujja majd a borda elotti levegot....
Ja meg a hazbol most kivan veve a kozepen levo vinyo tarto resz. Lehet vissza teszem elforgatom es beteszem, hogy a vinyo ugymond hosszaban legyen lehet ugy jobban hutene a vinyot mint most oldalrol..[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Grave_444 #20229 üzenetére
Miért kellene bárminek befújnia a levegőt? Ha kinyomatod, úgyis bemegy a helyére a hűvösebb.
sfefe: Már néztem. A vinyót és a lapot melegnek tartom, de a házhoz képest inkább csak a lap hőmérséklete magas. Nem tudom, az első venti mennyire lehet hatékony ilyen burkolat alatt. Az is lehet, hogy inkább felülre kellene két leszabályozott ventit tenned (elölre meg nem is feltétlenül szükséges), mert akkor azok szépen kikapják a meleget a házból, nem ül meg a VGA körül. Ki kellene kísérletezned, melyik a legjobb megoldás.
-
tecsu
addikt
Hogy lehet egy topikot kivenni a kedvencekbol?
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
sfefe
addikt
válasz katt777 #20224 üzenetére
FD Define R4 hangszigetelt hazat vettem ( nemreg ) ebben gyarilag ven egy venti elol/alul es egy hatul. De vettem bele egyet meg elolre/felulre is. ( zaward golf3-at )
lap: 45
proci: 32
gpu: 50
hdd: 36a procira nem raktam ra a ventit ( csendesseg miatt ) de lehet felfogom azert tenni hatha besegit a hutesbe. ( legfeljebb lejjebb veszem a fordulatot. Mondtak ha megcserelem a piros/sarga vezeteket akkor joval lassabban megy....
Az adatlapomon latod mi van a gepben most.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Grave_444 #20227 üzenetére
Sokan úgy tudják (főleg a házgyártók marketingje miatt), hogy az első ventinek befelé kell fújnia. Az én sok éves tapasztalatom szerint hűvösebb a hardver, ha fordítva van, mert nem tolja be a vinyók melegét a házba, ami főleg kisebb házaknál előnyös.
-
katt777
félisten
válasz Grave_444 #20225 üzenetére
Az sem semmi, főleg, hogy a H61-es lapon nem is nagyon van minek melegedni, mert azok a cuccok mára már a procikban vannak (régen, ugye, északi és déli híd volt neuralgikus pont). Én valahogy viszolygok a 40°C-nál magasabb laphőtől. Legalább kifelé fúj az a venti?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Laptól is függ, de célszerű 30-35°C körül maradni. P5Q-m 19-27°C körül volt, de utóbbi már kánikulában, terhelésen. X58 hajlamos volt 35-ig felmenni (nyilván magasabb volt az igénybevétele is), Z68-am viszont elvolt 30°C körül, kevésbé szellőző (de azért hűtött) házban. Ha a P35-ödre gondolsz, volt olyan lapom is (pont ez a típus), azt is túl melegnek tartom (lásd: P5Q). Elméletileg persze nem gond, mert az alkatrészek "papíron" bírják, de ha magas a hőmérséklet, nagyobb a hőingadozás is, és azt már kevésbé szeretik. No és persze minden más is melegebb lesz, bármi forró a házban.
Zajszigetelt? Venti abba is kell, vagy vízhűtés, mert minden alkatrész melegíti a többit. Nem melegítheti a lapot a VGA v. a proci? (Ha esetleg van hűtés, de nem optimális.)
[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
válasz BomiBoogie #20221 üzenetére
Oks, koszi.
Proci 30 fokos passzivan a venti nincs felrakva.[ Szerkesztve ]
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
A lapnak a 45-46 fokos homerseklet az sok?
koszike
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz Rivaul #20215 üzenetére
Most meg mozgattam a tápcsatlakozót és bekapcsolt a gép
már az alaplapon a táp csatlakozót
csak tököm ki van mikor ki tisztítja az ember előtte meg rendesen működik más gépnél még nem voltam így
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Rivaul
addikt
válasz fasirTTT #20212 üzenetére
[link] A corsair oldalán csak őket találtam hivatalos partner-ként de nem tudom mennyire vállalják a garanciázást nem maguk által eladott termékre. Egy mail-t meg ér. Amúgy 2 memória nem igen megy tönkre magától de egy az érthető csak ezért kérdeztem.
Pityu.Remélem érzéssel nyomtad a kompresszort mert azzal hamar "láthatatlanul" is meg lehet ölni egy gépet. Javaslom szedd szét darabokra az egészet (lapot is ki) s rakd össze újra első körben.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Nekem egy MSI P67A-GD55-B3 alaplapom van most takarítottam a gépet kompresszoros levegővel kifújtam a port de nem akar indulni a gép 5 rövidet sípol utána olvastam hogy a processzor vagy esetleg az alaplap de anno mikor takarítottam is így csinált most kicsit itt ott megütögettem és elindult de újra indításnál szint úgy sípol mi lehet a gondja?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Rivaul
addikt
Sztem az érdekli hogy ha lejárt a bolti garancia akkor hova tudja vinni. Hol a cors márkaképviselete ahol foglalkoznak vele bolti jótállási időn túl?
Mod: érdekelne hogy tud elromlani 2 modul, mi következtében
[ Szerkesztve ]
-
-
fasirTTT
őstag
Corsair Dominator DDR2-es 2 x 2 GB RAM-om elromlott és garizatni kellene. Gyártói garancia van rajta. Hova kellene írni ezzel kapcsolatba?
-
draff
aktív tag
válasz Lacccca87 #20200 üzenetére
Mit tudom én már ember, honnan töltöttem le ... de a másik ugyanilyen lapomon se ment sohasem a hang.
Benne van helyette egy PCI-os hangkártya - oszt annyi. Csak hát - abból a háromból 1-et mindjárt ilyesmire szarjak el ... Hogy az ASUS cég vagy a HP felcimkézett mit baszakszik az ilyen szarral - nem is értem.Mindenesetre megpróbálom azt, amit küldtél/ajánlottál.
Levegyem előtte hozzá a régit, vagy egyszerűen mellé telepíthetem?Az benne a vicces, hogy a windows szerint működésében persze minden OK, a kimenete meg annyira süket, mint az ágyú ...
-
Zaja2
senior tag
válasz TommyNagz #20204 üzenetére
Szia!
Intel 915 ChipSet fölött viszi a fizikailag két magos cpu-kat. 915 alatt csak max logikailag 2 magos. Én így olvastam még pont itt,ebben a topikban,mivel én is cpu csere dilemmába estem anno,és ez volt rá a válasz.
Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
TommyNagz
senior tag
válasz katt777 #20203 üzenetére
Neked is szia. A DC7600 tudtommal csak Pentium 4 CPU-kat visz, az E-széria is sok neki. Párom hajtott egy ilyen masinériát kb. 1,5 évig, gyárilag HT-s P4 volt benne. Néztem bele C2D-t, de a lap egyáltalán nem támogatja. Tehát alaplapcsere. Most láttam nemrég egy Asus P5Q lapot E8200-vel kemény 13.000-ért. Nézz utána itt, hátha még elcsíped.
Szerk.: már elvitték, nem csoda.
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
katt777
félisten
HP DC7600 conv. mini tower, 945 chipsetes alaplap, Pentium 640 HT 3.2GHz. Tudtommal max E7-es procit képes fogadni a lap. Egy Q6600 elmenne benne, vagy érdemesebb lappal együtt cserélni a procit. E8-at szeretnék.
-
fbeni91
tag
Üdv Mindenkinek!
Ma vettem egy Albatron K8X800 Pro II. alaplapot!! egy olyan gondom van h az alaplapon világít valami piros led!!
Nem mindig ad képet! 3 videó kártyával is próbáltam! Ram csere is volt össze vissza. minden rammal!!
Egy AMD athlon 64 ada3000akk4bx proci van benne! 3000+
Biosba nem tudok be lépni! olyan mintha ki fagyna!! Bios reset volt! elem csere volt!!
Mindent le írtam amit eddig meg tettem. újabb infókat várok!! köszönöm!!Helyesírásom tudom nem fényes de ezt ne nézzétek!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest