- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
hokuszpk #345 üzenetére
Igen, azt írják róla hogy fos, mert vedd meg a drágábbat.
VRM-je is teljesen korrekt, nem tudom mi vele a problémád.
Ebben a lapban nekem egy normál toronyhűtő bőven elég volt az 5800X3D-re mert normális feszültségeket adott neki, 108w max. nem kellett belenyúlni.
Semmilyen teljesítményveszteségem nem volt drágább laphoz képest, még PBO-zni is lehetett. 1500fps meg ilyenek.Ellenben voltak ismerősök akik ilyen procit vettek és Gigabyte lapot tettek alá, győztük alulfeszelni biosban mert túlfeszelt a lap, és nem értették hogy miért 95 fokos egy 360AIO alatt. Ennyit a nagynevű márkák RGB-vel telenyomott okádékairól.
#348X2N
A 2700k procim a stock órajelét ilyen 1.1 volton tudja.
A Raptor lake meg 1.4-1.5 voltokat használ 10 nanométeren?
Ryzen is 1.3-1.4 voltokat kér single core boosthoz 7 nanométeren?
Hagyjuk már... -
vezeralmos2
senior tag
válasz
hokuszpk #343 üzenetére
Az 5800x3d-m egy asus prime b450 plusban volt képes alap biossal hűvösen működni, ha ilyen proci alá vennék lapot akkor biztos hogy valami hasonlót tennék alá.
Olcsóbb pcie3.0 lapot, mert ezzel folyamatosabb volt az egész rendszer és hűvösebb volt sokkal a proci. Pl. ott a Prime B350-Plus, az is jó lehet. -
X2N
őstag
válasz
hokuszpk #338 üzenetére
Vicces persze, gyárilag ennyire túl van hajtva hogy degradálódik.
Régen hagytak benne 10-15% tartalékot. Ma szénné húzva érkezik. Remélem sokat kell majd gariztatnia Intelnek a következő hónapokban. Olvastam már 1-2 helyen hogy az AMD is hasonlóan ~3évre tervezi már az új processzorokat...ennyit kell kibírjon.
-
X2N
őstag
válasz
hokuszpk #336 üzenetére
Ez tuningnak számít. 6GHz-et tudja 4! szál terhelésig, ami nem hiszem hogy sokat jelentene amikor egy 16szálas P prociról beszélünk. Persze a gyári profil a maradék magot is boostolja 5.7GHz-ig, de megéri ez +200Mhz ennyi plusz fogyasztást,feszültséget??
Mert aki megvételkor szépen beállította annak most biztos jó a processzora. Frame Chasers több száz embernek rakott össze intel gépet, mindet beállította és egyikkel sincs baj... -
X2N
őstag
válasz
hokuszpk #317 üzenetére
Pedig sajnos ez a tapasztalat, ma már nem lehet megbízni egyik gyártóban se hogy normális AUTO feszültségértékeket állítanak be, jobban jár az ember ha inkább maga kiteszteli azt a minimum feszültséget amin stabil az adott processzor, beáldozva a single core boost órajelet, meg utánanéz hogy a TSMC-nél az adott node-ra mik a biztonságos feszültségértékek. Ha valakit érdekel nézzen utána mi az ajánlott feszültségérték a TSMC 5nm-es nodjához amin most a 7000-es ryzeneket gyártják és milyen feszültségen mennek azok most a desktop gépekben...aztán lehet meglepődni ha 1-2 év múlva ez se tudja majd a boost órajelet, vagy elkezd hibázni
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
hokuszpk #205 üzenetére
Az Intel leírása szerint a mikrokód ad helytelen feszültséget, tehát idővel mindenen elő fog jönni, csak a gyengébb procikon lassabban. Viszont az új mikrokód ezt az időt jelentősen kitolhatja még az erősebb procikon is.
#207 zebra_hun : Az Intel leírta most. Rossz feszültséget állít be a mostani mikrokód, és ez lényegében degradálja a processzort. Az erősebbeket gyorsabban, ezért azok már hónapok alatt instabilak lesznek. A gyengébbekhez lehet, hogy kell 1-2 év.
-
X2N
őstag
Undervoltoltam, kevesebb mint 5% teljesítményt buktam vele, viszont -50W... De vannak hasonló példák redditen is. Amikor megvettem a procit kicsit megrémültem hogy ilyen 1.4,1.5V-okat vett fel, utánanéztem és a TSMC ezt a node-ot 1.2V fölött nem ajánlja használni degradáció miatt...
Ez a CB pontszám elég beszédes 1.2V-al...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest