-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#85578752
törölt tag
válasz
#85578752 #2274 üzenetére
Hát ez nem jött be. Elképzelni sem tudom hogyan lehet úgy gőzölni, hogy végig nyitva legyen a pannarello-n a szellőző nyílás. Ha belefut a tej, lezárja, de onnantól nem működik a következő főzésnél. Marad a furulyázás, és a forró gőzcső rutinos elkerülése kb. 10 másodperc után. 20 másodperc elég, talán még kevesebb is, finomabb hidegebb tejhabbal, szinte tejszínes, a thermo pohár miatt pedig nem hűl ki a végére. Ma ennyi tapasztalat sikerült.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
#85578752 #2188 üzenetére
Szia
Erre gondoltál?
Ennek mennyi a valós használati ideje? Akár 5000 csészét ír, de véleménynél 800-at se ért el valakinek? -
válasz
#85578752 #2188 üzenetére
Ezerszer jobb egy frissen őrölt kávé mint a drága, környezetterhelő kapszula.
Ebben nincs is vita.Csak 150e Ft-s árlimit mellett egy 30-35 fős iroda kávéigényét (napi mondjuk 60-80 kávé) normálisan kielégíteni szerintem nehezen megoldható automata, kávéőrlős géppel. Ebben én más nézőpontot képviselek, mint te, minden tisztelettel.
-
válasz
#85578752 #2181 üzenetére
eDigitalnál most [135e Ft az EP2235/40].
Bár én még mindig azt mondom, hogy ez egyszerűen túl kicsi ez a gép egy ilyen volumenű irodai használatra.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
#85578752 #2171 üzenetére
Kicsit szűkült a kör, mert használt és bérlés nem játszhat
Azt is látom, hogy a tejtartós gépeket ki kell szednem a kínálatból, a tisztítás miatt, meg elviszi az időt, így maradnak a hagyományos gőzölős megoldások.
Igazából az lenne jó, ha kettő tartályos lenne, mert ha valaki habot szeretne, az gyorsabb talán.
Philips, DeLonghi, Gaggia ami eddig mint márka képbe került. -
Tiédetis
senior tag
-
sz_abika
addikt
válasz
#85578752 #2138 üzenetére
Asszonynak nem jött be a gőzcső, leginkább melegvizes habot csinál, ezért kell egy külsős.
(#2140) Bughunter
Én is szenvedtem vele, de nálam az lett a megoldás, hogy alaposan kitakarítottam, megsikáltam mindent és a zacctároló aljába 2db papírtörlőt hajtogattam be, hogy a nedvességet megkösse, valamint ürítés és elöblítés után szárazra törölve teszem vissza. Lekopogom azóta nem jött vissza a penész, szóval csak takarítás kérdése az egész és nem csak a tartályokra vonatkozóan, hanem magát a főzőegységet/házat is kell belülről. -
válasz
#85578752 #2099 üzenetére
Igen igen, a világért sem akartam azt sugallani hogy ezek a kávék rosszak (az azért merész lenne, figyelembe véve a tapasztalatomat, és azt, hogy hol vásároltam
), csak megerősítést szerettem volna, hogy jól gondolom e, hogy automata gépben a világos/közepes pörkölések nem annyira jók. A Colombian Supremoból is mindenképpen ki fogom próbálni a sőtétet.
-
válasz
#85578752 #2082 üzenetére
@oszy: Nem veszem annak ne viccelj
Amúgy olvastam, persze, ezért is ment el sok kávé.
@konzumpro: Köszi, akkor ezen a vonalon próbálkozok tovább. Közben lett egy ötletem amúgy, csak hogy kizárjam magamnak a hibás beállítási variációkat: fogam egy kapszulát, kivágtam, és beleöntöttem a philips őrleményadagoló részébe. Lőn csoda, kb. ugyanazt kaptam mint a kis kapszulás géppel, savanyúság a minimumom, és egy közepesen jó kávét (már az én mércém szerint). Úgyhogy biztosan a gép darálójával van gond(?). Hagyom akkor a legfinomabb beállításon, és adok neki időt. Közben játszok az általad írt dolgokkal is.
-
válasz
#85578752 #2072 üzenetére
Hát, bárhogy próbálom, nem sikerül csökkenteni a brutális savanyú ízt. Kb. mintha citrompótlót tettem volna bele. Már egy negyed kiló kávét elcsesztem. Cserélgettem is őket, hátha a pörkölés ilyen, Tchibo Barista Caffé Crema volt a másik áldozat, de nem jött be, a tarkónverős savanyú íz után ebben más dolgok dominálnak ugyan (érezhetően rosszabb mint a Kávékalmárnál vett babok), de ugyanúgy rossz élmény a savas/savanyú íz miatt.
Már kínomban beüzemeltem újra a nespressot referenciának (maradt pár kapszulám), hátha én gondolom túl az egészet, de nem, annál egyértelműen nem volt ilyen dominancia, ott inkább keresni/figyelni kellett a savanyút, és lehetett is találni benne bőven, de közel sem ilyen mértékben. Ha mondjuk a Philipset 100%-nak veszem akkor, ez úgy 30-40 volt. A főzet színe a Philipsnél barnásabb (de nem világos azért), a crema szép, testes. Kicsivel talán hamarabb összeesik mint a nespresso, és nem annyira kemény, de amennyire én meg tudom ítélni, nincs vele gond.
A daráló, a vízhőfok, az aromabeállítás, és a vízmennyiség kapcsán is elmentem a falig pozitív/negatív irányban, illetve ezeket persze különféle kombinációkban kipróbáltam, de semmi hatás. Egyedül talán a 1-es aromabeállítással tudok elvenni a savanyúságból úgy 20%-ot, de még úgy is kellemetlen.
Vicces benne, hogy ha cappuccinonak vagy lattenek csinálom, akkor sokkal jobb eredményt ad mint a kapszulás, ennek örültem/örülök is nagyon. Gondolom ilyenkor a tejcukor kiüti a savanyút, de hát innék néha espressot is, szóval egyik szemem sír, a másik nevet. Tudom, hogy ezekkel a gépekkel sose lesz az igazi, de ez viszont (nekem, espressoként) ihatatlan.
Merre induljak, mit lenne érdemes kipróbálni? Az is nagy segítség lenne, ha esetleg le tudnátok írni, hogy hogyan tudnék biztosan elmenni a másik végletbe (keserű mint az állat), akkor talán onnét a visszafelé irányba tapogatózva meg tudnám találni a sweet spotot (már amennyire ezzel a géppel lehet).
-
válasz
#85578752 #2064 üzenetére
Köszi a plusz infókat, akkor ezek alapján a Philips Lattego 5330/10-ra esett a választás, meg is rendelem az imént, holnap remélem az ebéd utáni már ezzel fog készülni
Kávék kapcsán teljesen világtalan vagyok, 10+ éve kapszulázok ugye (csak Nespresso), előtte meg annyira soha nem érdekelt, otthon nem nagyon kávéztam, amúgy meg ittam amit elém tettek. Nespresso vonalon gyakorlatilag pár év után erre a három ízre redukálódott le a beszerzés, ebben a sorrendben: Arpeggio, Cosi, Ristretto. Ha valaki esetleg ugyanígy váltott, vagy képben van ezekkel az ízekkel/intenzitásokkal, és tudna ajánlani valamit, hogy merre induljak, mit lenne érdemes megkóstolnom, azt nagyon megköszönném
-
válasz
#85578752 #2062 üzenetére
Köszi! Egyre szimpibb a Lirika... Viszont: van ez a 100eFt-s modell, amit fent említettem, és az összefoglalóban is szerepel. Ez az, amit sehol nem lehet megtalálni, de még csak manulat sem találok a neten (angol nyelvűt sem). A webshopokban az értékelések is dugig vannak azzal, hogy nincs hozzá magyar használati (ezt nem is értem hogy lehetséges, elvileg kötelező).
De ami a leggyanúsabb: ahhoz a Lirikához képest ami megtalálható a amazon-tól kezdve mindenhol, ezen kettővel kevesebb gomb van (az aroma és a menü hiányzik). Szóval vélhetően nem lehet rajta aromerősséget (kávémennyiség?) állítani, illetve ki tudja még hogy milyen funkciók hiányoznak. Egy értékelő írta pl., hogy kétféle mennyiséget tud csak, az egyik nagyon rövid, a másik meg túl hosszú (számára...), és ezt sehogy nem lehet felülbírálni/átprogramozni.
Szóval ezekkel együtt is ajánlott? Vagy inkább menjek rá a 3510-esre amilyen neked is van? A keretbe beleférne bőven, de akár az 5xxx-es lattego is. Azoknál tényleg olyan egyszerű a tejtartó tisztítása/hűtőben tartása ahogy a marketingfotókon szerepel? Egyszer volt egy drágább Nespresso gépem, beépített tejhabosítóval. Egy rémálom volt, ahogy a sok kis műanyag szarjába bement/berohadt a tej. E miatt kb. soha nem használtuk az első próbák után. Valami hasonló idegbajt mindenképpen szeretnék elkerülni, de ha az 5000-es Lattego-k nem ilyenek, akkor nagyon tudnám szeretni ezt a funkciót, szívesen kifizetném a felárat a 3510-hez vagy a Lirikához képest. -
tepenzed
őstag
válasz
#85578752 #2025 üzenetére
Úgy néz ki megoldottam. A pannarello végében van egy kis műanyag kiálló rész. Azt egy tollal kinyomtam, jól átmostam és alatta sok kosz is volt. Nekünk már nem is állt ki a cső végéből, mikor visszaraktam most a tollal kinyomtam ameddig kényelmesen lehetett. Így szépen viszi a tejet 🙂
-
#56816198
törölt tag
-
oszy
veterán
-
Till@
aktív tag
válasz
#85578752 #1989 üzenetére
Nem az őrlő terhelést figyeli, hanem ami a főzőegységet hajtja, a videó szerint.Nekem volt olyan Philipsnél, hogy legfinomabbról legdurvábbra állítottam az őrleményt és lehetett hallani tömörítésnél hogy szinte megáll az erőlködésbe, a kávét le se főzte, szárazon kilökte a pogácsát.A következő főzet már sikerült neki erőlködés nélkül, mert gondolom kevesebbet darált.
-
Till@
aktív tag
válasz
#85578752 #1987 üzenetére
Konkrétan erre gondoltam :
A [videoban] azt részletezi hogy miként változik a kávé mennyisége, ezáltal a minősége, ha szorul a főzőegység.A lényeg: ha szorul a mechanika, akkor azt hiszi hogy sok kávét darált, és csökkenti a őrlemény mennyiségét. -
Till@
aktív tag
válasz
#85578752 #1980 üzenetére
Úgy látszik ha már nyekereg, ereszti a nyomást.
Azon már a szilikon nem segítene, mármint a nyomásvesztésen.Szerintem ha nyekereg, akkor szorul, és egyre kevesebb kávét darál bele.Kenés után megszűnik a szorulás és megfelelő mennyiség lesz darálva, ezért lehet finomabb utána a kávé.Szerintem -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
#85578752 #1962 üzenetére
Szereztem egy fecskendőt, és közvetlenül a bemeneti nyílásba akartam nyomni a vízkőoldó folyadékot, de semmi nem ment bele. Mindenhol végigmostam a vízkőolóval, de a kazánnál egyszerűen megrekedt a víz. Végül már úgy éreztem, hogy ez annyira mindegy már, hogy leszereltem a kazánt, és az országúti biciklim pumpájával próbáltam átfújatni a rendszert. 12 barig van a nyomásmérő skálázva, kiakadt mérővel se fújt ki a másik végén. Most vagy a kazánnak ilyen nagy az ellenállása, vagy ez teljesen eltömődött valamitől. Most vízkőoldós vízben áztatom egy napig, aztán vagy jó lesz, vagy új kazán után kell néznem.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
#85578752 #1958 üzenetére
Ezzel kezdtem
Leszedtem, kipucoltam, a durva kerregő hang meg is szűnt a szivattyú felől. Nyomás van, mert amikor leveszem az arról kimenő csövet, fröcsköl ki belőle a víz. A kazánig szép levegőmentes a víz. Csak a kazánból kimenő csöveken áramolnak ki szépen lassan a buborékok, meg lassan pár csepp víz.
A kazánt ki lehet pucolni, vagy egyszerűen csak 30x járassam végig a rendszert? Vagy toljak bele erős vízkőoldót? Félek hogy a sok próbálkozástól leég a szivattyú... -
-cobra-
aktív tag
válasz
#85578752 #1921 üzenetére
Jó volt a logika. Szétkaptam az áramlásmérőt, egy műanyag lapátkerék van benne egy tengelyen a végén két mágnessel aminek a forgását méri. Az áramlásmérő ki-be menete kb 1mm belső átmérőre szűkül, nem kedvez neki a vízkő sem, és kicsit szorult a tengely is. Alapos takarítás után most úgy néz ki megszűnt a hiba.
-
valakky
aktív tag
válasz
#85578752 #1906 üzenetére
gondolom az eredeti árazása 2015-ben ahhoz volt szabva, hogy ilyen érintős, teljesen automata touch and go + latte stílusú cuccokat mennyire lehetett kapni, meg kitől.
mostanra már lejjebb adták.
németül, angolul amazonon nézegettem az értékeléseket erre a sorozatra, kb. az van vele, hogy ha nem megy tönkre 1 hét és 6 hónap között (kb. minden 10. értékelés így járt), akkor 7000 kv után generál. volt, ami pár kv után elszállt. az kb. min 7 év.
mondjuk ez is csak utólag jutott eszembe, hogy általában az ottani eladási statisztikákat szoktam nézegetni, komolyabb vásárlás előtt, annyira régen vettem már húzósabb dolgokat.
ittam már pár helyen automata philipses kv-t, többféle beállítással, de nekem olyan semmilyenek voltak, vagy épp túl keserűek lettek. nem hozták azt az intenzív, de nem keserű kv ízt, amit szeretek. a saeco-m is kb. azt tudta, hogy visszafogottan keserűség mellett, de intenzív kv aroma. a haboktól sem voltam elájulva.
nekem a gustos ristretto volt anno kedvencem, ehhez meg szerintem meg kell majd keresnem a megfelelő kv-t. ami most itthon van, azzal egyelőre nem adja 100%-ban, de azért egész jó.
mondjuk a tejhabtól se estem hanyatt, pedig ami Krups-ból egyszer kaptam ilyet, az szép volt, de asszem az valami növényi cucc volt. -
Dopii
csendes tag
válasz
#85578752 #1864 üzenetére
Legkisebb orlesre van ujkora ota allitva es most nehany honapja mar csak egy kaveval. Ezt az aroma allitast megnezem majd, mert ketfele beallitas van elmentve es sztem az egyik a legnagyobb aromara van beallitva.
Koszi a tippet!
Ha nem tudom en megoldani a dolgot szerintetek erdemes megkeresni az ügyfélszolgálatot, garaciaztatni? -
#56816198
törölt tag
válasz
#85578752 #1818 üzenetére
Érdekes a kis és a nagy gumitömítések cseréjének kérdése, mert gondolom a hengerfejnél a meleg hatására is, nagyon látszott a használt és az új gyűrű közötti különbség, de a piciknél alig-alig.
A Delonghi kapcsán elfelejtettem megemlíteni, hogy eddig nálunk a Jura A1 van kiszemelve egy esetleges cserénél. Igazából eredetileg is azt terveztünk venni, de valahogy a szállítási idő túlzottan hosszú lett és addig nem szerettünk volna kávé nélkül élni. Bár gondolkoztam, hogy veszek egy kis kotyogóst, de inkább az azonnal elhozható Saeco lett megvéve. A Jura és a Saeco ára között nem igen volt különbség.
-
#56816198
törölt tag
válasz
#85578752 #1816 üzenetére
Az összefoglalóról jutott eszembe, hogy ott van egy tanács a Saeco őrölt kávé módú öblítésére. Én sosem használom ezt az opciót, csak zsírtalanításnál. Valami gondot okozhat a takarékos öblítés?
Most 20%-on áll a szűrőbetét, így hamarosan vízszűrőcsere következik, ami persze szűrő nélkül történik, mivel nekem bevált a speciális kancsós megoldás. Tehát, ennek kapcsán gondoltam, hogy kicserélem a két kis piros gumigyűrűt a főzőegység mögött. Eddig egyszer cseréltem már, mert egy szakival beszéltem régebben, aki szerint az időnként hallható nyiszergő hang onnan jöhet. Ezt sem tudom, hogy igaz-e, de talán, ha 1-2 évente kicserélem, nem ártok vele.
Nem tudom, meddig fog működni még ez a gép, de ha valamikor cserélni kell, megnézem a Delonghit. Ha kevesebb a mozgó cucc a központi egységben, akkor talán halkabb is lehet, de kenésre szerintem ott is szükség van.
-
#56816198
törölt tag
válasz
#85578752 #1814 üzenetére
Egy-két hete, amikor rátaláltam erre a topikra, nagyon megörültem neki, mert itt legalább fel lehet vállalni, hogy automatás kávét iszom. Nagyjából végigolvastam a véleményeket, tapasztalatokat, nagyon hasznos volt.
Az, hogy kinek mi az igazi kávé, hát elég szubjektív, ezért semmiképpen sem akarok a nagy baristákkal vitatkozni, meg persze senkivel. Szerencsére az automata gépek elég jól trimmelhetők, így mindenki a saját ízlése szerint állítgathatja. Amint írtam is, egyáltalán nem tejezünk, így sokkal egyszerűbb az élet a Saeco PicoBaristóval.
A karosnál valahogy túl sok volt a szöszölés a különféle dolgokkal - bele is fáradtam. Sajnos, akkoriban nem használtam lágyított szűrt vizet, emiatt állandóan a vízkővel küzdöttem. A végén totál tönkrement, ekkor váltottam automatára.
Nekem van egy már régóta berögződött szokásom, hogy mindig összekeverek két kávét. Szinte mindegyik kávénál egy sajátos mellék vagy utóízt érzek (nem állítom, hogy ez mindig rossz), de összekeverve egy másikkal valahogy az egész ízvilág harmonikusabbá válik, nincs ilyen-olyan tolakodó íz. Az utóbbi hónapok egyik legjobb keveréke az Omnia Classic/Segafredo Caffé Crema Dolce volt, pedig mindkettő elég mezei vagy középszerű - kinek hogy. A következő egy ismeretlen páros lesz (remélem, nem lesz csalódás): Lavazza Qualitá Oro/Caffe Vergnano Gran Aroma.Lenne egy kérdésem, a karbantartás témakörben nem írja az utasítás, hogy a hengerfejen lévő piros gumigyűrűt kenni kell, ugyanakkor látok olyan karbantartásról szóló videókat, ahol vékonyan bekenik. Most akkor melyik a jó megoldás? Már volt amikor bekentem, de legtöbbször nem és nem érzékelek emiatt semmi különbséget.
-
#49155328
törölt tag
válasz
#85578752 #1810 üzenetére
“A nyers kávé három évig, a pörkölt három hétig, a darált három percig él.“ by olaszpresszo.hu
Ahogy érzed, én bottal se piszkálnám a bolti őröltet.
-
sepsi0
őstag
válasz
#85578752 #1774 üzenetére
Én már csak ezért is az enyémet venném, 5 évig 0-as vizet tudott: élettartam 60 hónap
Ez az éves csere készlet: [link]
Én külön veszem a szűrőket, mert nem kell a visszasózó patron, 3k félévente kb, de kis vízfogyasztásnál kitolható tapasztalatom alapján 9 hónapig simán. Még akkor is tiszta volt a víz, de cseréltem....
Ez a 6 hónapos készlet: [link] -
sepsi0
őstag
válasz
#85578752 #1774 üzenetére
Nekem ez van.
Kell otthonra egy tartalék kávéfőző, én nem adnám el.
Mikor vettük a Philipset, elraktuk a DeLonghi EC 680-at a polcra. Philips szervízbe küld, DeLonghi elővesz. Valami nem volt rendben, mert nem főzi át a kávét az örleményen, gondolom szivattyú. Szétszedtem és fullra kitakarítottam.
Valami nagyon kellett itthonra, ezért vettünk egy DeLonghi gépet Nespresso kapszulásat. Nem volt rosz, de hiányzott a gép.
Úgy döntöttem a kapszulás lesz az utazó és tartalék kávéfőzőnk. Van itthon tejhabosító is régről...
Szóval én nem adnám el a karosat, tartaléknak jó lehet, nincs is annál rosszabb, mikor nem tudsz kávét főzni.(#1775) ToBeY
Ikea 250ft. Mi vettünk most 8 db-ot. De vettünk a Tescoban is, ott 5-600ft volt és semmivel sem jobb, sőt 2x-re két fajtát tudtunk venni.
Nézd... Mi 250-ért vettük egy hete Budaörsön
De szokott lenni a Pepcoban is ilyen, ott akartunk venni, de lerabolták 699ft volt 2dbMost mondja az asstony 295ft volt az Ikeás, megyek főzök egy kávét, mert nem működik az agyam
-
sepsi0
őstag
válasz
#85578752 #1772 üzenetére
Ami nekem van 50k volt anno. 10 éve meg van, igazából akváriumok miatt vettem, de használtuk mindenre, pl tea, ételek,...
A legdrágább az RO patron 8k,5 évig jó minimum, de szerintem csak kávé főzésre jóval többet kibír. 6 havonta kb 2,5k a csere, de ez is tovább húzható ilyen mennyiségnél. 1 évente 4k a csere. Ami még kimaradt 2k a visszasózó parton, én nem használom. Állítólag nem jó fogyasztásra az RO víz, mi italokhoz, főzéshez évekig használtuk, halak is imádták, növények is....
Nem akarom reklámozni, ezért nem linkelem ide... -
#56816198
törölt tag
válasz
#85578752 #1740 üzenetére
Kb. egy évig használtam az előírt vízszűrőket (nekem nagyon drágának tűnt), de már kb. 3 éve Laica Bi-Flux Coffe & Tea betéttel szűrt vizet teszek a kávéfőzőbe, valamint a vízforralóhoz (teához), a vasalóba és a gőzfelmosó tartályba is ezt használjuk. Ezért a leglágyabb vízhez van állítva és semmi vízkövesedést nem tapasztaltam eddig. A gép nem érzékeli, hogy nincs benne betét, de ettől függetlenül szépen számolgat, így 0-10% körül vízkőtlenítést tartok.
Szerintem az általam említett vízszűrő az, ami úgy tűnik, hogy megfelelő módon teszi a dolgát. -
ToBeY
nagyúr
válasz
#85578752 #1725 üzenetére
Aha értem,ennyire nem vagyok expert nekem nincs nagyon különbség a habok között
.
claire78: Tegnap már írtam,hogy nekem a sima 1,5 laktózmentesből nagyon szép habot csinált a gép,de majd holnap tényleg dobok fel egy képet.
btw.a tej mennyiségét tudod szabályozni a pohárhoz!
Próbáltam sima 3,5%-os tejből,próbáltam ilyen maresi szerű sűrű tejből 4% és 10% -ból (Aldis),de egyik sem volt ilyen szép mint ez a 1,5%
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged