Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz H0r1 #14534 üzenetére

Több automata és karos gép problémája, hogy túl gyorsan nyomja ki a kávét, holott elvileg 25-30 másodperc kellene az alapos munkához:

https://en.wikipedia.org/wiki/Espresso

Nemrég kísérleteztem a vízpumpa gyengítésével, mivel korábbi tapasztalatok alapján a szemcseméret finomítása kellemetlen ízeket, illetve nem jó utóhatást eredményezett.

Szerintem nem probléma, amikor annyira legyengítettem, hogy csak csordogál, ízhatás szempontjából csak "sűrűbb" lesz, de kellemetlen mellékízek nélkül.

Eldugulni nem fog, ha lefullad a vízpumpa, az nem jár meghibásodással, csak megáll. Utána ugyanúgy kidobja a pogácsát. Amikor a szemcseméret finomításával fojtom le, jobban feszülnek az alkatrészek, főleg amikor az őrlőt szétszedéssel elállítva, a gyári beállítás alá is próbáltam menni.

Hogy a pogácsa szilárd, az annyit árul el, hogy az őrlemény rendesen kitölti a kamrát, ami képes rugalmasan tágulni. De van egy minimális méret, amiben már csak kavarogna a lé, ha túl kevés lenne az őrlemény.

Az intenzitás a beőrölt mennyiséget változtatja, vagyis a pogácsa vastagságát. De azt befolyásolja a szemcseméret is. Azonos őrlési idő alatt vékonyabb lesz az eredmény, ha finomabbra van állítva, amit a Saeco vagy Krups korrigál is, a mennyiség növelésével.

Új hozzászólás Aktív témák