Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Több automata és karos gép problémája, hogy túl gyorsan nyomja ki a kávét, holott elvileg 25-30 másodperc kellene az alapos munkához:
https://en.wikipedia.org/wiki/Espresso
Nemrég kísérleteztem a vízpumpa gyengítésével, mivel korábbi tapasztalatok alapján a szemcseméret finomítása kellemetlen ízeket, illetve nem jó utóhatást eredményezett.
Szerintem nem probléma, amikor annyira legyengítettem, hogy csak csordogál, ízhatás szempontjából csak "sűrűbb" lesz, de kellemetlen mellékízek nélkül.
Eldugulni nem fog, ha lefullad a vízpumpa, az nem jár meghibásodással, csak megáll. Utána ugyanúgy kidobja a pogácsát. Amikor a szemcseméret finomításával fojtom le, jobban feszülnek az alkatrészek, főleg amikor az őrlőt szétszedéssel elállítva, a gyári beállítás alá is próbáltam menni.
Hogy a pogácsa szilárd, az annyit árul el, hogy az őrlemény rendesen kitölti a kamrát, ami képes rugalmasan tágulni. De van egy minimális méret, amiben már csak kavarogna a lé, ha túl kevés lenne az őrlemény.
Az intenzitás a beőrölt mennyiséget változtatja, vagyis a pogácsa vastagságát. De azt befolyásolja a szemcseméret is. Azonos őrlési idő alatt vékonyabb lesz az eredmény, ha finomabbra van állítva, amit a Saeco vagy Krups korrigál is, a mennyiség növelésével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest