- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
€uro
őstag
válasz
Osynho #39479 üzenetére
Értem. Okos...
Más. Kell két pár 5 méteres RCA kábel az első és a hátsó jelekhez. Visszaolvasva a hozzászólásokat - valaki azt írta, hogy ár/érték arányban ez jó vétel 2.500 forintért: RCA kábel Gladen Audio CH-ECO 5 m
A hátsó RCA-nak ez megfelelne nekem. Az első jelekhez viszont gondolom olyat kellene néznem, aminek remote kábele is van. Ilyenből melyik kábelt ajánlanátok?
-
zsolt19900
őstag
válasz
Osynho #39432 üzenetére
nekem akkoriban ez számított a belépő szintnek, ha vásároltam volna fejet
-akkor így helyes
majd kiderül, hogy mit vásárol.... ha nincsen meg a megfelelő környezet amibe venne egy frankóbb fejet, akkor egy frankóbb fej még az alap rendszer hibái is kihozza nem de? mint ha ezt mondtátok volna régebben
-
kalozhun100
őstag
válasz
Osynho #39424 üzenetére
Neztem ezt a Pioneer X560BT-t. Pofás, csak mik azok a kampók a hangerővomb körül? Illetve olyat olvastam, hogy borzalmas a kijelzője, nappal nem lehet latni mert fénylik, illetve nagyon erős a világítás. Viszont a kihangosítóról jókat olvastam. Van valakinek vélemény róla?
-
PiciPeti
őstag
válasz
Osynho #39406 üzenetére
Igen, pont így töltöttem el több időt a kereséssel, mint a hallgatással...
Vannak bizonyos hangulatú válogatás CD-im, illetve jobban sikerült teljes albumok/koncert CD-k. Így nem kell 3 számonként CD-t cserélni, de a Meteora albumot már 1 hete nem vettem ki pl...
A CD tárolással mondjuk nekem is gondom van mostanság, elfogyott a hely a lapozgatósban... Jöhet a következő...
A BT60 tényleg nem rossz annyiért...
Ezt most tették fel, ez is jóféle cucc, bár ennyiért én drágállom: Pio 77 mp
-
Joe fiú
senior tag
-
opeter70
senior tag
válasz
Osynho #39270 üzenetére
900 - 1000 ft körül van métere. + a dugók.
Az igazán húzós az lenne, ha nem működne ez a sztereo bekötés, mert akkor a te esetedben 3x, hanem 6x 5 méter kellene.Mono kábelként már láttam ilyet bekötve (házimozihoz), olyankor az az ajánlott felállás, hogy 1 ér a melegpontra, 1 ér a hidegpontra és 2 ér szabadon marad. Az árnyékolást is be kell kötni a hidegpontra, de csak a fogadó oldalon.
Egyébként én most otthonra is ebből szeretnék szub kábelt csinálni, mert azt mondják, hogy hangminőségben kb egy szinten van a Kácsás KCO sub kábellel vagy az AQ Irish Red-el, de azoknál jóval olcsóbb.Ha működne a sztereo bekötés a másik 2 ér felhasználásával, akkor dugókkal együtt nagyjából egy árban lenne a Gladen Zero-val. Egy összehasonlítást megérne.
-
-
€uro
őstag
válasz
Osynho #39199 üzenetére
Értem. Köszi.
Nem feltétlenül keresek én kicsi ládát. Az a lényeg, hogy zárt legyen, és majd az erősítő is ki tudja szolgálni. De még erősítőm sincsen. Csak van itt a közelemben az a Mac Audio Z4100-as 16e-ért elég jó állapotban. Azt szívesen megvenném, ha tudnék még venni hozzá mondjuk egy JBL CS1204B mélyládát használtan 10-15e körül. Csak ilyet most a piacon sajnos nem találok. Tulajdonképpen e helyett gondoltam Sinus Live SLW-250-re, amit most árul valaki a Facebook AutóHiFi-s oldalán.
-
B-enji
tag
válasz
Osynho #39135 üzenetére
Szia!
A BT60U időkorrekciós beállításaival kapcsolatban: Én úgy tudom, hogy a hangszóró méret megadás csak arra jó, hogy változtatja a vágási pontokat (hpf) (pl egy 13cm-esnél feljebb, 16cm-esnél lejjebb viszi).
Ha frontra kötöd a magast, állítsd "use"-ra. Ha a rear-re kötöd az első mélyközepet, nem fogja azt gondolni, hogy hátul van. Azon kívül hogy beállítottad bal1-be a hallgatási pozíciót, be kell állítani az időkorrekciós értékeket is, amit cm-ben tudsz megadni. Kiindulási alapnak jó lehet az, ha a megméred mérőszalaggal milyen távolságra vannak a hangszórók a füledtől, és ezeket az értékeket felírod. Kenwoodéknál kicsit számolni kell. A legtávolabbi hangszóród lesz a "0" érték és ehhez képest fogja a többi (közelebbi) hangszóród hangját késleltetni. Tételezzük fel, hogy a jobb magasod lesz a legtávolabbi, na most ebből az értékből kivonod a bal magasnál kapott értéket, és ezt az értéket viszed be a bal magas időkorrekciójához (ugyan így számold ki a mélyközepekét is). Hozzáteszem ezek csak kiindulási alapnak jó, ezen még tudsz finomhangolni a számodra legkedvezőbb színpadbeállításokhoz.
Ha majd lesz mélynyomód akkor viszont az lesz a legtávolabbi, tehát "0" érték, és a fent vázolt módon kell majd újra számolnod az egészet.
(De így számolgatni csak Kenwood fejeknél kell, a többinél pl.Pio,Alpine egyszerűen csak be kell írni a mért távolságot) -
Daywalker
addikt
válasz
Osynho #39154 üzenetére
Az a baj, hogy 80+65A...ehhez amit leírtál a 25-ös kábel nem valami veretes, nincs tartalék sem (ha 35-ös akkor nem szóltam, azzal jobb a helyzet). Nekem egy 60+30 lett volna, de már ahhoz is két kábelt javasoltak 4 méterre, vagy egy vastagabb átmérőjűt. Értem én a "vidék" problémát, de ma azért már lehet jóféle hegesztőkábeleket rendelni nem arany áron. Persze kipróbálhatod, max utána váltasz.
Amúgy a tápelosztómnak elég nagy "lika" volt, szerintem a 13 is belement volna simán, de mindegy, mert már elkelt -
Daywalker
addikt
válasz
Osynho #39149 üzenetére
Most adtam el a Dietz tápelosztómat...25-öst osztott két ~10-esre...mindenesetre PiciPetivel én is beszéltem osztogatás ügyben és ő inkább egy másik táp behúzását javasolta. Bár nem tudom neked hány amperre van szükséged és hány méteren, de így van bővíthetőség és biztos nem a kábel lesz a szűk keresztmetszet. Ha nagyon osztogatni szeretnél akkor szerintem egy 50-es kábel és azt kettécsapni...ismétlem: szerintem.
-
Osynho
addikt
válasz
Osynho #39135 üzenetére
Közben folytatnám a dialógust magammal.
Sokkal jobb lett biamppal. A magasakat szépen belőttem, sub nélkül is egész korrekt a mély tartomány, a dinamika sokat javult. Úgyhogy sajnos nem úszom meg a + mély erősítőt.
Erről lenne pár kérdésem. A táp elosztását mivel lehet legjobban, legolcsóbban megoldani? Láttam vörösréz tömböket, illetve lapokat. Megfelelő az ilyen, vagy kell biztosíték is az elágazáshoz?
-
€uro
őstag
válasz
Osynho #39008 üzenetére
Értem, köszi. Az ajtók elvileg már szigetelve vannak. Utánanézek majd az erősítőnek, mélynyomónak és a kábeleknek.
...Négy csatornás erősítőben segítsetek egy picit légy szíves. Fogalmam sincs, hogy milyet keressek. Hogy mekkora teljesítményű lenne nekem jó és milyen típusú. Ajánljatok légy szíves konkrét típust. Akár használtan is vennék.
-
barack1997
senior tag
-
Something_
őstag
válasz
Osynho #38722 üzenetére
KonzolKartel rakta fel :-)
Hát én meg most hoztam el egy gyönyörű állapotban lévő, bontatlan Pioneer PRS-D1200M-met.
Kollégám, akinek a szavára adok, lebeszélt a Kicx-ről, mondta, hogy vegyek használt steg-et vagy hifonics-ot.
Elkezdtük nézni az aprókat és szembejött ez a PRS. El is hoztam az este folyamán. -
HeroGod
csendes tag
válasz
Osynho #38462 üzenetére
100%-osan elfogadom az álláspontodat, de valahogy nem hiszek abban, hogy a menetzaj és a város zaja mellett elfogadható hangminőségben élvezhetem a zenét, bár ebbe belejátszhat az is, hogy nem hallottam még autóban igazi SQ rendszert. Meg félek attól is, hogy az otthoni rendszer hangját venném referenciának és sosem lenne olyan, ezért gondolom józan ésszel úgy, hogy jó lesz ez is
.
-
HeroGod
csendes tag
válasz
Osynho #38460 üzenetére
Én egyelőre(!) nem panaszkodom a hangja miatt, legalábbis a régi fejegységnél nem volt vele problémám (mondjuk most sincs, mert nem szól
), de lehet az új fejegységgel már lesz, viszont nem akarok az autóhifi építés ingoványos mocsarába süllyedni és kemény pénzeket beleölni, úgyhogy e fajta késztetéseimet megpróbálom csírájában elfojtani
.
-
kacsa7
őstag
válasz
Osynho #38412 üzenetére
Én továbbra is úgy érzem h. a FLAC részletgazdagabb a nem high-end rendszeremen is, de ez megint egyéni megítélés kérdése. Viszont ha lehet választani ugyanabban az árkategóriában FLAC és MP3 között, akkor még jó h. a FLAC-et választom. Gyakorlatilag 30eFt-ig bezárólag majdnem ugyanolyan tudású fejek vannak. RCA-k száma, SD kártya lehetőség és a HP/LP a különbség kb. (Újról beszélünk, tudom, lehet használtan high-end fejet venni ennyiért, de én pl nem vagyok hajlandó CD-t írogatni 2014-ben, amikor 16GB-os pendrive 3eFt)
A másik része, hogy olcsó Alpine erősítő szemben a fejről való hajtással az megint sok minden függvénye. Én megint csak a saját rendszerem alapján tudom leírni a tapasztalataimat. A 13eFt-os Pioneer szettemet próbáltam fejről hajtva (Kenwood KMM-100) és az Alpine 3549 erősítőről is. Gyakorlatilag dinamikában annyira minimális volt a különbség az Alpine javára, hogy nem láttam értelmét egy külön erő beszerelésének. Nyilván egy komolyabb szettel más lenne a helyzet, de ezt a szettet a fejegységem is meglepően jól kihajtja.
Lehet, hogy egy high-end fejjel hajtva rögtön érezném az erősítő előnyét, de itt erről nincs szó. -
-
Shokkolo
addikt
-
kacsa7
őstag
válasz
Osynho #38081 üzenetére
Az amp-performance-on elvileg mért (valós) értékek vannak. A másik linked pedig egy használati utasítás, amit a gyár kiad.
Az viszont számomra sem világos, hogy az amp-performance-on egy csomószor oda van írva, hogy a leírt össz teljesítmény az hány A és ez számtalanszor jóval több, mint eredetileg az erősítőben lévő biztosíték.
Pl.
Amúgy itt is 676W és 60A bizti van az erősítőben. -
sgery
őstag
válasz
Osynho #37838 üzenetére
A kategória nézöpont kérdése. Én mint laikus bárhol nézem a neten vagy boltban, az 1din-es fejegységböl ennél feljebb nem csak árban de tudásban sem találok semmit. Tehát ez a kategória csúcsa. Nem vagyok szakértö, így nem tudom van-e valami speckó fejegység a profi hifikhez vagy a versenyekhez.
Tehát ha úgy nézem, hogy bemegyek a boltba, megveszem a legdrágább, legleg 1dines cd-s fejegységet, akkor úgy érzem erös hiányosságokkal szenved 2014-ben. Tudom, ott a 2dines pazar médiacenter, csak az az ár többszörözés nem arányos.A kijelzövel nem az a gond, hogy nem színes, igazából egy jó felbontású monokróm is jó lenne, hiszen csak szöveget kell megjelenítenie. Én lassan már tv-n se tudok filmet nézni (szerencsére van vásznam) szóval egérmozi ellenes vagyok.. De az, hogy napfényben nem látszik, ha szemböl nézem akkor a szöveg kontrasztos, de oldalról már alig... olyan ez mint 10-15 éve a mobilpiac kijelzö problémái. Csak ott megoldották. És ne felejtsük el, egy ilyen kijelzö az utóbbi években már filléres tétel.
Az szomorú pont számomra, hogy az alsó kategóriából nött át a felsöbe az usb. Az méginkább, hogy fontosabb pl. a facebook kompatibilitás mint a flac lejátszás. Az Ipod klassz, csak épp alma ellenes vagyok, föleg ha ott egy 64gb-os pendrive amin minden zeném rajtavan és sokkal egyszerübb beépíteni / használni. Az pedig külön szomorú, hogy egy külön gombot is kapott az összesen 9 gombból. Egy véletlen lejátszás gomb hasznosabb. Tudom tudom, amerika a fö célpont, ott pedig ipod van vagy nem vagy a nép tagja.
Pár kiegészítés a fejessel kapcsolatban:
- a véletlenszerü lejátszás algoritmusát elrontották sajnos. több ezer szám van a pendrive-on, mégis van rengeteg szám amit már vagy 5x lejárszott míg valamit még csak érintöben sem.
- A hangja továbbra is fantasztikus, most hogy bent van a mélyláda és a kedves Paradox hifis beállított mindent úgy ahogy kell, komolyan mondom nem számítottam rá, hogy így fog szólni. Boldogság a köbön, így ez most minden off-ban leírtat kárpótól
Az sajnos nem, hogy külön fel kellett írnom egy papírra minden egyes beállítást, mert ha lemegy ugye az akkusaru, akkor gyári állapot fogad -
sgery
őstag
válasz
Osynho #37631 üzenetére
Az ajánlatokat szívesen fogadom, de sajnos az autóhifi-hez semmit nem értek, így magam nem tudok válogatni dolgokat.
Ezért kérdeztem meg a paradoxban. Nem tukmáltak semmit, mondták, hogy mi lenne a következö kategória, mit érdemes stb... hifi-böl is mondták, hogy az lesz a leggyengébb, ezért azt kell majd legközelebb cserélni, 60-70e-res kategóriát ajánlottak.Ami már megvan az amit említettem hangfalak (amúgy még erösítö nélkül is sokkal jobban szólnak) és a kábelek.
A keret az tág fogalom, a best buy szintig elmegyek. úgy értem, hogy pl. projektornál van a benqw1070-es kivetítö ami 250e, utána 1 millió a következö szint ami érdemben jobban teljesít. Szóval itt is ezt a határt keresem
-
opeter70
senior tag
válasz
Osynho #37554 üzenetére
Az eladó nem tudta, hogy hibás, vissza is vette volna, de olyan olcsón vettem, hogy inkább szerelőhöz fordultam.
Ugyanez a helyzet nálam is. Nagyon jó áron vettem, úgyhogy én is viszem a szerelőhöz. Főleg, ha még az emberem ki is fizeti netán a javítás árát. Nagyon macerás lenne visszapostázni.
Erről a Bajcsy-Zsilinszky úti hangszórójavítóról jókat hallottam. Beszéltem is velük, azt mondták, hogy ugyanolyan huzalból, pontosan ugyanannyi menetszámmal tudják újratekercselni, mint az eredeti tehát minden paramétere ugyanolyan marad a hangszórónak.
Csak hát a javított az már mégsem ugyanaz, mint egy gyári...
Na de mindegy. A leckét megkaptam. Ezentúl csak személyesen bármilyen műszaki cikket...Daywalker: Nekem 5 ezer körüli összeget mondtak a 16 centis hangszóra.
-
zsolt19900
őstag
válasz
Osynho #37401 üzenetére
semmi nincs a környéken és a hifisemnek sincsen eladó készlete sajnos
hát olyan megfontolásból, hogy mondta
kb. ennyi, ért hozzá és el is hiszem neki
sx4 el versenyezett, hálivuud szetteket és magát a márkatermékeket ő partnerforgalmazta a megyében és a területünkön biztosan soksok éve és elég szép eredményeket ért el, mind ő mind pedig a beépítései
Szétom a neve cs-n
-
-
szgaborsz
tag
válasz
Osynho #37371 üzenetére
Tartok tőle, hogy a kalaptartóban nem férne el a 25-ös, de pontosan megmérem. Igen, használt cuccokból szeretném én is megoldani, de azért kíváncsi lennék, hogy új cuccokból mi jönne össze. Van elméleti szabály a komponensek árának egymáshoz való viszonyulására? Pl.: a hangszóró kb. kétszer olyan drága legyen mint az erősítő...
-
Alpachino
veterán
válasz
Osynho #37318 üzenetére
Igazából a Hifót 15K-ért tudnám megkapni, de mint korábban említettem, volna itt helyben 7k-ért egy hibátlan szép állapotú Audio Gods AMOS-2.4AX is, amit PiciPeti is ajánlott ( és ha nem tetszik Ő át is venné
)
Szerintem első körben azt a 7k-t beletolom és elhozom az AG Amos 2.4x-et....aztán majd látjuk, hogy hivatott-e leváltani az MP-161-emet
-
Alpachino
veterán
válasz
Osynho #37315 üzenetére
Ez jól hangzik
Igazából, már elég régóta tervezem az első szettek hajtására hivatott "retro" Mac Audio MP-161-emet (2x80WRMS) lecserélését. De eddig bármennyire is furcsán hangzik nem találtam hangminőségben hozzá hasonlót, a használt olcsóbb (20K-ig) erők közöttEzért gondoltam feljebb lépve a Hifonicsra.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Osynho #37265 üzenetére
Egy igazán mélyre menő, és alacsony frekvencián megvágott sub valószínű a magas hangokon is tisztítana valamennyit, de erre az 5% különbségre elkölteni 50-100e Ft-ot nem feltétlenül éri meg sztem.
Inkább megépíteni becsülettel az elejét, aztán ha van hiányérzet, lehet tovább gondolkodni.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Osynho #37205 üzenetére
A hibás még megvan, azóta se jutottam el odáig, hogy elvigyem valakinek...
PPS!
Amiket én láttam, azoknak mind kb 30-40cm-es kábele volt. Amúgy jó eséllyel az amcsik is úgy gondolkodtak anno, hogy ez a kábel egy tápelosztóba, vagy más közösítőre megy. Máshogy nem is lehet normálisan "megtoldani".
-
PiciPeti
őstag
válasz
Osynho #37200 üzenetére
Még mindig van 1...
Úgy rémlik, hogy keményen összesodorva belefért. De a megfaragással sincs gond, Nagyon pici az a távolság, ahol szűkebb a keresztmetszet, ráadásul utána drasztikusan csökken. Ha nagyon tutira akarod, akkor veszel egy erősítőbe illő érvéghüvelyt, és abba faragod, forrasztod bele a tápkábelt. De szerintem fölösleges.
-
Kerio
őstag
válasz
Osynho #37160 üzenetére
Nem tudom, hogy csinálták. Az előző tulaj csináltatta meg egy kimondottan ezzel foglalkozó céggel. Vagyis autóhifissel... Igen. RCA kábel jön hátra. Volt már benne mélyláda. Csak az elődöm kivette belőle.
Szerk.:
Most kérdeztem meg. Állítólag valami jelátalakítót tettek be. -
kigoi
senior tag
válasz
Osynho #37048 üzenetére
De azt hogy kell?
rx44ről hajtom,akkor a két nyomó pozitíva egy kábelbe fut és bedugom az 1es csatorna pozitívjába,a negatívja szintén egy kábelbe fut és megy a 2es csatorna negatívjába és ennyi ha jól tudom ,így van párhuzamba és így lesz 2ohm valamint hidalva is van.
De akkor hol marad a 3. 4.csatorna teljesítménye?
Vagy valamit rosszul gondoltam,nem így kell? -
opeter70
senior tag
válasz
Osynho #36931 üzenetére
Vagy inkább azt tudom elképzelni, amit nagyon sok trehány autószerelő elkövet, hogy a vízpumpát nem cserélik, csak a szíjat és a feszítőgörgőt.
A vízpumpacsapágy emiatt idő előtt beáll és elnyírja a vadonatúj szíjat is akár.
Ezt autószerelőként mondom. Amikor még a szakmában dolgoztam, az esetek legalább 50-60%-ában a szerelők "elfelejtették" kicserélni a vízpumpát vezérlés cserénél. -
runner 125
nagyúr
válasz
Osynho #36888 üzenetére
Írtam mailt a Tutiautohifinek, ők is azt mondták, h ne tegyek 10cm-es hangszórókat hátra az első komponens mellé. Váá...
Nem tudom, lehet én nem hallottam még első szettes normális hifit, csak az van bennem, h ha már 4 hely van, használjuk ki mind a 4 helyet.Egyébként a hátsó utasok számára pl. mennyire élvezhető egy ilyen Kicx Pro 6020 szett?
footy
Persze, nyilván kínai cucc, de korábban a hangminőségét is és a készülék összeszerelést is dícsérték, ezért mertünk belevágni.
Noh mindegy, lefotózom majd a CAN nyílást, aztán meg kell keresni ezt az olasz céget.Létezik a Kicx-ből valamilyen ajánlott mélyközép ebben a méretben? Biztos hülye kérdés, de 10cm-es hangszórókból mondjuk 40k-ig bezárólag nincs kifejezetten "mélyhangszóró"?
Ládát továbbra sem szeretnék.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen autót vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fotók, videók mobillal
- LED világítás a lakásban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest