- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigoi
senior tag
válasz
HeroGod #38914 üzenetére
Sejtettem hogy mire is volt a homok.
A belső sarkok le törésén is gondolkoztam de kéne egy szalagfűrész meg egy egyengető gyalu hogy az jó legyen de az meg nincs nekem, na meg nem is tudom hogy hallanám e egyáltalán zene közben így végül nem lett.
A portot belül le kerekítettem és lefújtam festékkel hogy sima legyen,a levegő járása ne keltsen zajt,az elég jó lett,nincs szélzaj.Az a láda egyébként hány kilót nyomott nem mérted le?
-
Lusu
aktív tag
válasz
HeroGod #38831 üzenetére
Sajnos én sem tudtam teljesen elrejteni az erősítőt és nem is fogom tudni. Nekem is látszik ha nyitom a csomagteret. A kábelezést én is így csináltam meg, ha az ülés háttámlán lesz az erő, bőven elég lesz az 5 méter RCA, tápnak már lehet kell majdnem 6m. Viszont szerintem a jobb ajtónak a hangszórókábelét is vidd a jobb oldalon, legalább nem kell átbűvészkedni a műszerfalban, utána meg keresni mi zizeg menet közben
Daywalker
Ez esetben nem szóltam
-
Lusu
aktív tag
válasz
HeroGod #38828 üzenetére
Az mdf lapot nem fogod tudni ráhajtani a hangszórórács tetején lévő ívre, emiatt elég nagy rés fog éktelenkedni a felső résznél. Bár amikor kárpitozva lesz, ki lehet tömni és akkor szépen fog illeszkedni.
Ha még nem láttátok volna, megtaláltam azt a cikket ami alapján én is csináltam az enyémet:
Itt vannak fényképek is a folyamatról, S.Y.S. neked is hasznos lehet, alapjában ugyanaz mint amit én csináltam.
JBL GTO 607c mélyközepem volt (van) pro series váltóval és magassal. Nem tudom a 609c is ilyen-e, de ez az összeállítás leordítja a hajamat, bizonyos frekvenciákat nagyon kellemetlenül kiemel. Nekem nem tetszett, de ez szubjektív. Ezért kérdeztem először ki mit javasolna
Az ajtót lehet teljesen külön kezelni az egésztől, ha a magasat is abba akarod akkor a hangváltónak is találsz benne helyet. 3 vagy 5 ajtós? Mert az 5 ajtós a nagyobb szopi erősítő kérdésében
Ülés alatt felejtős semmi nem fér be, vagy senki nem ül hátra, vagy csinálsz taposót az erő fölé
hátsó ülés alatt ugyanaz. Az erősítőmnek most azt találtam ki, hogy leveszem a baloldali deklit a csomagtartóban, csinálok egy tálcaféleséget és vízszintesen beteszem, így kb 10cm-t fog belógni a csomagtérbe, alá meg elfér a nyomó a ládával, ha elkészül megmutatom milyen lett. Kábelezés szerintem nem vészes, de mielőtt elkezded bontani nézz meg pár DIY leírást, mit, hogy és merre kell csavarozni pattintani, sok töréstől megóv
3 ajtós esetén erősítőre egy jó ötlet (jobb felső sarok):
-
Lusu
aktív tag
válasz
HeroGod #38815 üzenetére
Nem lett a legszebb ez tény, és nem is illeszkedik tökéletesen a helyére mert 2,5-es alulemezből kezdtem csinálni, amit kurvanehéz ám hajtani, ezért javaslom neked 1,5-esből. És szerintem, ha elkezded hajtogatni a lemezt, elég ha a felső ívre és a látható vonalakra passzol rendesen, az alját és a zsanér felöli oldalát soha senki nem fogja látni/nézni
(ha mégis kijár a kukacoskodó alakjának egy verés)
KonzolKartel
Nos igen, csak nem volt a kárpitosnak ilyen árnyalat és úgy voltam vele, ha még egy nappal tovább tart hogy meglegyen... türelem rózsát teremne
A hangszóró miatt is ki kellett emelni, mert előszörre én sem akartam a gyári 10cm átmérőjű lyukat bántani (végül az alpine-ok miatt ki kellett szélesíteni) de a lényege az, hogy ez a kiemelő a fejem felé fordítja a hangszórót. szemből nézve a bal felső sarok csak 3cm magas a jobb alsó már 8cm.
S.Y.S
Kartonpapírral kezdtem, aztán azt a formát vágtam ki alulemezből, végül a 38792 hsz.-ban említett szendvics. Így a hangszóró felöl lesz egy kerek gyűrűd, az alján az amorf alakú alulemezzel. Megálmodod hogy álljon a hangszóró, fej felé döntve vagy párhuzamosan. Eldöntöd mennyit akarsz kiemelni, és aszerint vágsz közé lábazati szigetelőt. Én pl. kettévágtam lapjával ékalakban egy akkora szigetelődarabot mint az alulemez, egyik vége 0 másik vége 5cm vastag lett (így egyszerre lett kész a két oldalnak való) Ragasztás és csavarozás után lenagyolod a szigetelőt, ne álljon ki sehol a lemez és a gyűrű síkjából. Végül a gyűrű okozta lépcsőt és egyéb egyenetlenségeket kinyomtam purhabbal és abból faragtam a végső formát. Gondoltam rá, hogy a purhab sérülékeny, de rúgdosni nem fogja senki, hamarabb kap a hangszóró, a kárpit meg óvja az UV-től, 60 fokot meg csak kibír nyáron...
-
Daywalker
addikt
válasz
HeroGod #38809 üzenetére
Ez az a projekt ami sosem készül el
Nyáron megvettem, de azóta nem foglalkoztam vele, mert egyben akarom megcsinálni: bitulapozás, A-oszlopba beépítés, erősítő elhelyezés (ez sem egyszerű), kiemelőkeret (Corsában a gyári beépítés egy...nem mondok inkább semmit, szóval a gyári rács tönkre vágja a hangzást teljesen). A dolgok nagy része megvan, de közbe megy a kocsi vizsgára, az egyik ajtót javítani kellene bituzás előtt, itthon is vannak dolgok, szakdogát írok, és még pályamotort is építek közben, szóval egyszerűen se pénzem, se időm, se energiám mostanság erre.
Tulajdonképpen itthon JBL házimozim van (csak a mélyláda Klipsch) és én elégedett vagyok a márkával...kocsiban sem akarok SQ rendszert építeni, csak a mostani Hertzet akarom lecserélni és erősítőt rakni a szett mögé (szintén JBL GTO). Én használtan vettem (már ha azt lehet használtnak nevezni, hogy ki volt bontva de használva nem igen), elég jó áron...de nem sokat láttam használtan. Sok tesztet nem láttam, de több fórumot áttúrtam és nem írtak róla rosszakat, és a magasa is jó állítólag. Reméljük sikerrel jársz... -
Lusu
aktív tag
válasz
HeroGod #38789 üzenetére
Igen, házilag készült.
Egy alumínium lemez az alapja, amit megközelítőleg ugyan olyanra formáztam mint az eredeti rács. A hangszóró helye egy sima forgácslapból lett kivágva de ha veszel akkor az MDF lap erősebb. A kettő között pedig lábazati szigetelő van, könnyen faragható, alakítható, de cserébe elég kemény. Végül a szendvicset néhány megfelelő hosszúságú facsavarral rögzítettem az alulemez felől, süllyesztve és sziloplaszttal lett összeragasztva. Elvittem kárpitoshoz némi apróért húzott rá műbőrt (sajnos csak fekete volt neki). Aztán néhány opelcsavar az ajtópanel felől az alulemezbe és kész.
Majd holnap lefotózom úgy jobban látszik amit leírtam. -
Lusu
aktív tag
válasz
HeroGod #38783 üzenetére
Szia!
Nekem is A3 van, ha leveszed az ajtó panelt, akkor nem tart sokból lefurkálni (gyári utasítás csere esetére is) a gyárilag olvasztott hangszóró rácsot és utána akár ugyanazokat a lyukakat felhasználva és csavarozva már csak némi fantázia kérdése, hogyan oldasz meg egy szép kiemelő keretet. Így ha eladod simán visszaragasztod a rácsot és csókolom.
Viszont az tény, hogy a gyári 10cm-es lyukba 16,5-es hangszóró mágnese csak visítva fér el. A JBL-el nem volt gond, de kaptam kipróbálásra Alpine Type-R szettet, annál muszájból kikanyarintottam az egyik oldalából egy jó 1,5 cm-s sávot (ha eladom visszaeszkábálom a gyári hangszórót, akár sziloplaszttal is, a gyári rács majd eltakarja)
Nekem az ajtó alsó sarkánál a legmagasabb a kiemelő, 8cm, és minden elfér tőle, a motorháztető nyitásához kell icipicit kaparászni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest