Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • G.Zs.

    senior tag

    válasz Amatőr0 #68780 üzenetére

    Ertem hogy mit szertnel elerni de azt gondolom, hogy ezt egy forumon keresztul nagyon nehez atadni ugy, hogy az valoban hasznos legyen egy kezdonek. Hadd irjam le a sajat peldamat.

    2006-ban kezdtem el autohifivel foglalkozni, ekkor meg csak elmeleti szinten. Ekkor kezdtem el forumokat olvasgatni, tervezni, hogy is fog kinezni a rendszerem. Semmi tapasztalatom nem volt, igazabol fogalmam sem volt merre kellene elindulni. Videken eltem, a kozelemben nem ismertem senkit aki autohifivel foglalkozott volna. Forumokon rengeteg jol ismert hifistatol kaptam tanacsokat, hogy hogyan kellene egy normalis rendszert megepiteni. Kb fel-egy ev mulva megepult az elso rendszerem.
    A forumozas alapjan megvettem a hifi alkatreszeit. Egy jo also-kozepkat rendszer volt, alap Pioneer fej ket par RCA-val, erositok kicsit magasabb kategoriasak a hasznalt piacrol, also-kozep elso szett, szub, kabelek. Meg volt minden. Elmentem egy hifi szakuzletbe, akik beepitettek es ennyi. Elkeszult a hifi. Kicsit allitgattam a vagasokat meg a sub jelszintjet (mast nem nagyon lehetett), es kesz.
    Minden rendben volt. Nem kovettem el alapveto hibakat. Nem vettem nagy ovalokat, nem vettem koaxokat hatra. Jol szolt a rendszer (gondoltam akkor). Sokkal jobb volt mint a gyari elotte. Orultem, hogy van hifi az autoban, hallgattam, el voltam vele. Azt gondoltam, ezzel elkeszult a rendszer es vege. Keszen vagyunk.

    2009-ben felkoltoztem Budapestre. Akkoriban sokat gondolkodtam azon, hogy nem igazan jo a szub a kocsiban. Azt gondoltam, hogy kicsit elhamarkodtam annak idejen a szub vasarlast,es talan nem valasztottam jol vasarlaskor. Talan el kellene adni es kicsivel tobb teszteles utan venni egy jobban a rendszerbe illot. El is kezdtem vadaszni az uj lada utan. Ekkor talalkoztam egyik hifis berkekben akkoriban mar jol ismert kesobbi cimborammal. Volt nehany elado ladaja, es beszamolta volna az akkorit. Gondoltam kiprobalok parat, aztan meglatjuk mi sul ki belole. Elso korben megkertem, hogy beulhessek az autojaba meghallgatni az o rendszeret. Ez volt az elso alkalom hogy rendes autohifit hallottam. Az elmeny dobbenetes volt. Ekkor ertettem meg hogy valojaban mirol is szolna ez az egesz, hogy is kellene szolnia egy jo rendszernek.
    Ellatott nehany jotanaccsal. Vegul nem sub-ot hanem fejegyseget vettem tole. Olyat, amin tudtam idokorrekciot allitani a jobb es baloldal kozott valamint a ladara is (egy Alpine 9853R volt amugy). Beszereltuk, adtunk egy alapbeallitast a rendszernek es ennyi. Par ora leforgasa alatt az en rendszerem hangja is kezdett hasonlitani az ovehez. Elkepeszto valtozas volt. Amikor hazaertem es hallgattam a garazsban az autot, el sem hittem hogy ez lett az aznapi vasarlasbol. Itt indultam el a lejton ... :)

    Szoval, amit ezzel mondani szeretnek:
    Irhatok en barmit hang-karakterekrol, szinpadkeprol stb... egy forumban, egy kezdo akkor fogja megerteni mirol szol ez az egesz, ha beul egy tapasztalt hifista autojaba, es meghallgatja a rendszeret. Addig csak tapogatozni fog.

    [ Szerkesztve ]

    Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

Új hozzászólás Aktív témák