- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lúzer
veterán
válasz
Winner_hun #794 üzenetére
Nincs hézag?
Mellesleg ha két vonal párhuzamos a tul.panelen azonos a szögük.
(vagy pont 180 fokkal több) -
tammmy
tag
Hogy tudok különleges karaktereket (pl.: törtet, hatványkitevőket) megjeleníteni, illetev létrehozni AutoCad 2007 verziónál?
-
Flashback
addikt
Miért van az hogy van egy kész tervrajzom és csak az A3-as elölnézetit látom, a modell-t nem!!!!
-
Winner_hun
félisten
Próbáltam, de akkor az egész probléma:
Van egy vonal, ami 2 részből áll. Ezt a két vonalat mindkét irányba párhuzamosítottam. Ezután a 2 alap vonalat és a vele párhuzamosra kreáltakat egyesíteni akartam, de itt jött a bibi, hogy volt, hogy az egyik oldalán levőt nem illesztette össze, akár hányszor is próbáltam. Ez mitől lehet? Az alap vonalat és a másik párhuzamosat összeillesztette, ezt nem. Eddig akkor nem sikerült összeillesztenem, ha a két összeillesztendő vonal nem egy vonalban volt. Viszont így, párhuzamos húzása után nem értem, hogy mi lehet a rossz
-
ronaldo
őstag
válasz
Winner_hun #792 üzenetére
Leméred a távolságot az elején, majd a végén is. Illetve bármely két pontban teszed, ha nem ugyanaz az érték, akkor nem bárhuzamos. Jóöreg rajzórák...
-
Winner_hun
félisten
Azt valahogy le lehet ellenőrizni, hogy 2 vonal párhuzamos-e egymással?
-
ronaldo
őstag
A 3D-ben munkálkodás milyen előrelépéseket hozott az előző (2006) verziókhoz képest?
Más: 2006-ban vagyunk, és az FKR Origo paranccsal arrébbpakolom az én cuki kis tengelyeim nullpontját. Viszont ha nézetet váltok, hogy osztókört húzzak, oda egy hengert készítsek, majd kiosztással sokszorozzam őket, majd nagy naívan visszatérek valamelyik izometrikus nézethez, akkor látom, hogy ezek a barom hengerek a levegőben lógnak, mert a nézetváltással a koordinátarendszer teljesen megbolondult. Na ez mitől van?
-
Winner_hun
félisten
Van lehetőség gyorsbillentyűket beállítani? Leginkább a sokat használt funkciókat tenném ki az egér gombjaira.
-
lúzer
veterán
válasz
ballington #788 üzenetére
em most mi??
Ha fí kell, elég ha %%c -t írsz.
-
ballington
addikt
írjátok be text editorba hogy \U+2205
és láss csodát -
HaKo
aktív tag
Autocad 2008-ban van már magyar nyelvű?
-
lúzer
veterán
Szívesen segítenék, de nem világos.
Pl. hol a négyzet? vagy az csak példa?De hátha ez kell, parancssorba, ez 2002 cad, de ugyanaz:
Parancs: _rectangle
Adja meg az első sarokpontot vagy [leTör/SZInt/leKerekít/Vastagság/széLesség]:
Adja meg a másik sarokpontot vagy [Méretek]: @6,5
Parancs:
RECTANGLE
Adja meg a másik sarokpontot vagy [Méretek]: @2,1
Parancs:
RECTANGLE
Adja meg a másik sarokpontot vagy [Méretek]: @4,1
Parancs: _text
Aktuális szövegstílus: "txt" Szöveg magassága: 0.2000
Adja meg a szöveg kezdőpontját vagy [Igazít/Stílus]:
Adja meg a magasságot <0.2000>: 1
Adja meg a szöveg elforgatási szögét <0.0000>:
Adja meg a szöveget: szöveg
Parancs: _dimlinear
Adja meg az első segédvonal kezdőpontját vagy <válasszon objektumot>:
Adja meg a második segédvonal kezdőpontját:
Adja meg a méretvonal helyét vagy....és persze a téglalapokat másként illesztheted egymáshoz a mozgat (move) paranccsal.
Erre gondoltál?
Ja és a vastag szöveget ütöd be Te. -
Loretto
veterán
Sziasztok, egy pici segítséget szeretnék kérni. Ma láttam először cadet, így el tudjátok képzelni a kis káoszt a fejemben. A képen látható 6*6 méteres négyzetet kellene arányosan beletennem, amiből alul el kell határolni egy 1*6 méterese részt, majd azt 2:4 arányban felolsztani. ezekhez nekem a mérőszámokat is oda kellene tennem, mint pl. a 4.8, és a 3 résznek nevet is kell adnom, a "gyógyászati terület".
Valaki le tudná írni lépésről lépsre mit kell tennem? Amit eddig belealkottam az a Rajz menü - vonal segítségével készült, AutoCad 2007 Hun programmal.
Remélem nem nagy dolog, nem szívesen kérnék meg valakit.Köszönöm.
-
funkygee
aktív tag
Hi!
Acad Land Desktopban tud valaki olyat, hogy hogyan kell két felületet egymással elmetszeni?
Thx! -
mergal
aktív tag
Kicsit utánnanéztem és elvileg megy a 2007 vistán. Nálam 1606 hibát ír ki hogy: sikertelen kísérlet a hálózati hely elérésére. Na most erre ezt találtam:
Hiba — 1606: A következő hálózati helyet nem sikerült elérni: ?:\MSOCACHE\
Oka
Ez a probléma akkor fordul elő, ha a felügyeleti telepítéskor a helyi gyorsítótárat (CDCACHE) használja. Ha például a következő parancs segítségével hajtja végre a felügyeleti telepítést, A jelenség című szakaszban leírt hibaüzenet jelenik meg:
msiexec /i az .msi fájl teljes elérési útja CDCACHE=2
Megjegyzés: A CDCACHE beállítás csak akkor érvényes, ha a felügyeleti telepítést a Setup.exe fájl segítségével végzi.Kerülő megoldás
A probléma megoldásához ne használja a helyi gyorsítótárat (CDCACHE), ha az Msiexec.exe programmal hajtja végre a felügyeleti telepítést.Csak az a bajom ezzel hogy nem értem ezt a kerülőmegoldást.
-
mergal
aktív tag
Tudna valaki linkelni olyat ahonnan leszedhetem a 64bites 2008 trial verziót? Hivatalos lapon nincs fenn.
-
mergal
aktív tag
Sziasztok! Egyszerűen nem tudom telepíteni se a 2004 se a 2007-et. Vista van a gépemen. 2004 telepítés végén valami error van és nem indul el. 2007nél meg nem elérhető a hálózat hibát ír.
Plz segítsetek nagyon fontos lenne.
-
Flashback
addikt
Megrajzoltam a közművemet úgy hogy a 12 méteres út 12 egség volt. Most kellen megcsinálni hogy az út szélessége A3-on 2,4cm legyen azaz 1:500 lépték.
Hogyan csináljam?
-
Sir Pocok
őstag
-
Verus
senior tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! AutoCad 2007-es verzióját telepítettem, igaz törni kell.
Viszont a törés félig sikeres volt, mivel elindul a program, de csak parancsokkal lehet rajzolni. Valaki nem tudna erre valami megoldást mondani?Előlre is köszi!
-
lúzer
veterán
válasz
Flashback #766 üzenetére
hali!
Remélem egyre gondolunk.Az jó, ha van egy méret a rajzon amiről tudod hogy mennyi, ez esetben 12 méter.
Elindítod a lépték parancsot, kiválasztod a képet.
bázispont? 1-re klatty
Adja meg a léptéktényezőt vagy [Referencia] : referencia
Adja meg a referenciahosszt <1>: 1-re klatty majd 2-re klatty
Adja meg az új hosszt: 12Egyébként ha nincs távolság, méret a rajzon, és van jó beazonosítható objektum a google earth-ben szoktam távolságot mérni, ha nem kell túl pontosan az is jó.
-
Flashback
addikt
Sziasztok!
Lenne egy fogós kérdésem! Közmű tervet kell csinálnom, beszkenneltem a helyrajzot és most szép méretarányosan bele kéne rajzolnom a dolgokat. Hogy kezdjek neki hogy szép méretarányos legyen a dolog (1:500)?
Megpróbáltam képtrából beszúrni, de az utca szélessége 12m meghúztam a két szélét méreteztem és 37xxx jött ki. Hogyan tudnám az "utcához" képest beállítani a rajzot? -
lúzer
veterán
Ja értem, csak ennyi a gond?
1. vagy jelöld ki a pontokat amelyekre feszíted a spline-t és adjál a tulajdonságbpanelen egyszerre egyforma Z értéket,
2. PROJMODE rendszerváltozó értéke legyen 2, ekkor nem egy síkba eső elemeken is van metsz-elér parancs, nézetben csinálja ahogy látod
-
kékegér
csendes tag
AutoCAD 2006 diákverziót használok.
Nem, nem sík spline-t hoz létre.
A tulajdonságok palettán az egyéb tulajdonságok között szereplő
(Zárt : Nem)
Sík : Nem
adat jelenik meg.
Spline-t úgy rajzolok, hogy az alapértelmezés szerint megadott tűrésnek megfelelően sorra megadok olyan pontokat, amelyekre a görbét illeszti a gép, majd ezt követően háromszor lenyomom az enter billentyűt, azaz a spline nem zárt, a kezdő és a végérintő pedig az alapértelmezés szerint megadott.
Egy síkra illeszkedő pontok esetén én azt várnám, hogy a görbe egyéb tulajdonságok mezőjében a Sík : Igen kiírás szerepelne.
Ameddig ezt nem végzi el, addig hiába húzok a beillesztési pontok síkjában bármilyen vonalat, azzal a görbét nem fogom tudni elérni, metszeni, metszéspontot kijelölni.
És ez baj... -
lúzer
veterán
Milyen CAD verziót használsz?
Első kérdésedhez:
Van egy rakás pontom, melyek x kooirdinátái a hetedik tizedesjegyig megegyezik,
az illesztett spline alapértelmezett érintőkkel, és a tűrés is alapértelmezetten megadva.
Miért nem sík spine-t hoz létre ???Miért, mit hoz létre?
És hogy illesztesz ponthalmazra spline-t? Objektummal? -
kékegér
csendes tag
Az előző kérdésemet tekintsétek tárgytalannak: egy vízszintes vetületi síkon lévő spline-okat metszek egyenessel, és ezt vetítem vissza;
Ami viszont újabb kérdést vet fel, az az, hogy az így kapott függőleges síkban lévő ponthalmazra miért nem lehet sík spline-t illeszteni?
Van egy rakás pontom, melyek x kooirdinátái a hetedik tizedesjegyig megegyezik,
az illesztett spline alapértelmezett érintőkkel, és a tűrés is alapértelmezetten megadva.
Miért nem sík spine-t hoz létre ???Továbbá ez nekem még mindig túl macerás megoldást eredményezne a szintvonalaimhoz, ugyanis a terep egy négyzetkilométer nagyságú területen helyezkedik el.
(eredeti elképzelésem az lett volna, hogy egy öt méterszer öt méteres alaprajzi raszterrel rendelkező térbeli hálóvá rajzolom át a szintvonalakat, aztán a csúcspontok között a fontosabb helyeken besűrítem a hálót 1x1-esre. A 200x200-as háló megrajzolása is rémálom, nemhogy annak 25-szöröse)
Azt hallottam, hogy a terep2 névre hallgató hajdanában méltán nagy sikenek örvendő autós játékban lehetett terepet tervezni olyan módon, hogy egy szürke árnyalatos térképet kellett rajzolni, és annak alapján a program megrajzolta a terepet.
Valahogy úgy, hogy a legsötétebb van a legmagasabban, a legvilágosabb pedig leglentebb. Ez a játék eképp szintén négyzetes vízszintes vetületi raszterben gondolkodott, és elég nagy területet modellezett.
Nem ismer-e véletlenül valaki arra módot, hogy hogyan lehet ezt AutoCAD-ben megvalósítani?
Egy 1000x1000 képpontból álló szürke skálás BMP-t mégiscsak könnyebb lenne kezelni!
Köszönöm a figyelmet. A reménysugarat várom.
-
kékegér
csendes tag
Megint rajzolgatok, és ismét terepből adódó problémába ütköztem!
Ezúttal egy fiktív terepet szeretnék modellezni szintvonaljaival.
Most vannak spile görbéim különböző magasságokban.
Hogyan lehetne egy adott függőleges síkkal metszéspontokat kijelölni rajtuk?
A segítséget előre is köszönöm! -
koeman
csendes tag
sZIASZTOK
Szükségem lenne a 2004-es verzió sorozatszámára
Sürgös lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előre is kszönöm -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #757 üzenetére
ez is megvan
-
Winner_hun
félisten
Hogy kell 1:10-ben nyomtatni?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #755 üzenetére
Csak 3D-ben -
Winner_hun
félisten
Van a programban élsimítás?
-
-
lúzer
veterán
válasz
ballington #752 üzenetére
Én a stílusnévre gondoltam, felül:
[link]
attól az még lehet alul pl. arial
Azt nézzétek meg, hogy a felül lévő stílusnév vajon ugyanazt a fontnevet tartalmazza mindkét gépen?
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
válasz
ballington #749 üzenetére
gondolom STANDARD szövegstílusra dolgoztok?
Valszeg létező szövegstílus másként van beállítva az egyes gépeken.
Elnevezett szövegstílusra dolgozzatok - pl. Arial01 vagy bármi
Vagy hiányzó fontfájl, azt kiírja a rajzmegnyitáskor: helyettesítés stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest