Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chili7
őstag
Hali!
Autocad 2004-ben nincs olyan a zoom eszköztárban, hogy a ''legutóbbi méret'', ami az egyel megelőző nézetet adja vissza? R14-ben van. Lehet, h itt is csak vak vagyok.
Köszi -
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Mármint ha parancssorból sraffozol?
Nem világos, ugye nem párbeszédablak?
Lehet hogy a szigetekre kérdez rá, hogy eltávolítsa-e. -
ballington
addikt
előtte sima vonal volt, folytonos, mint a másik, de azt mondja, h letörés ujtán szaggatott lett. a regen nemtom, mert nem kérdeztem tőle.
amúgy mi a pöcstől van, h néha hatch alatt a területválasztásnál elemek törlésére kérdez rá? állítolag ott y-t kell megadni (y=yes)
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
akkor előtte is az volt, csak regen kellett volna?
-
tzs
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem kérdezek nagy butaságot, de létezik esetleg olyan program amivel bescannelt (építész)rajzot át tudok alakítani dwg formátummá. Csak azért mertem megkérdezni mert most töltöttem le egy szövegfelismerő programot (ABBYY Fine reader, nagyon tetszik) és a mostani munkámban egy ilyen rajzfelismerő szoftverrel elég sok időt takaríthanék meg.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Klasz a ''pofázmányod''!

-
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Nálam frissít parancs.
Azért írtam ki, mert ha egy lekerekítés nehézséget okoz, akkor tuti kezdő. -
Horny256
senior tag
Hi all
Elmagyarázná nekem valaki,hogy hogyan kell lekerekiteni az Ac 2005-be
Mert soha nem akar sikerülni
-
Mimoid
csendes tag
Sziasztok
Most kezdtem a héten tanulni az Autocad-et de tankönyvet nem kaptam mert annak ugye aranyban mérik az árát, szóval ha valakinek van Autocad 2002 vagy annál újjabb könyve s nincs rá szüksége akkor azt szivesen megvenném. Az antikváriumok ilyen szempontból nagyon rosszak
Ma délután vagy hat helyen érdeklődtem de sehol semmi 
-
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
indítsd újra a cad-et, nálam is csinálta már, meghülyül időnként.
-
ballington
addikt
na az mi a ráktól van, hogy eddig működött az, h a tulajdonság lapon (ctrl+1) lehetett látni a kijelölt kör átmérőjét és módosítani is lehetett onnan, most meg nem.
mod: és még az átmérő értékét sem jelzi.
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Ez engem is idegesít, néha nagyon, akkor két klattyot nyomok rá.
-
ballington
addikt
aztán van még1 dolog, lehet nem lehet vele mit csinálni.
szal amikor legördítem a fóliákat, akkor görgetni kell, mert nem nyitja le akkorába, h az egész beleférjen.
2004-esben asszem ez már nem így van.
meg lehet ezt valahogy oldani? -
ballington
addikt
tök idegesítő, h acad2002-ben ha shiftel visszajelölök, akkor ugyan kiveszi a jelölésből a vonalat, de a fogók rajta maradnak. ki lehet ezt kapcsolni?
-
westlake
félisten
hello..ki az a kedves, aranyos, stb.. aki hajlando lenne nekem valamit megrajzolni?
nem kell semmi bonyolultra gondolni.. szerintem nem tobb 20 percnel..
nem is tudom biztosan, hogy jo helyen jarok-e
igazabol valami cnc-s marashoz kene..asszem
[Szerkesztve] -
Hca
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Hol lehet azt beállítani, hogy amikor TC-ben vagy intézőből nyitnék meg egy másik rajzot (ha egy már megvan nyitva) akkor ne indítson el egy új AutoCAD-et, hanem amelyik már fut, abban legyen megnyitva.
Előre is köszi -
5xl
tag
válasz
ballington
üzenetére
Kösz, megtaláltam.
-
5xl
tag
Hi!
Miért van az hogy kaptam egy rajzot, a modelltérben színesek a vonalak, az elrendezésben pedig szürkeárnyalatos?
Ha létrehozok egy új elrendezést abban meg a nézetablakban ugyanolyan színes.
Néztem a rendszerváltozókat, nincs különbség, de a plot fülön se. -
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Cad file-ból kéne csinálnom valami kép formátumot, pl corell draw-t...
valakinek van valami ötlete, hogy tudom megoladni?
THX
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Passz, valszeg be van építve hogy milyen rajzelem-duplaklattyra mi induljon el.
pl: szöveg - a szerkesztő, blokk - a refedit
esetleg növeld a windows egérbeállításnál a duplaklatty időt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lúzer
veterán
ezzel tudod törölni, igaz utána nem használhatod:
(command ''_UNDEFINE'' ''_properties'')
ezzel vissza:
(command ''_REDEFINE'' ''_properties'') -
ballington
addikt
nem lehet vhol letiltani, hogy duplakattintásnál (egy vonalon) előjöjjön a tulajdonság lap?
mert néha használom, de akkor leütöm a Ctrl+F1-et.
acad 2002-ről lenne szó. -
Chili7
őstag
válasz
ballington
üzenetére
gondoltam, hogy valami egyszerű a megoldás, csak nem jöttem rá, hogy mi az!
Köszi! -
Chili7
őstag
válasz
ballington
üzenetére
Szégyenlem magam, de nem tom hogy kell!

-
Chili7
őstag
Hali!
bak file-ból visszaállítható a rajzom dwg-be?
A súgó nem írja!
R14-et használok!
Köszi -
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
annyiban nem jó ez hogy:
nem lehet szóköz a dimpost-ban és
nem állítja vissza az eredeti értékét, mert lehet hogy előtte más karakterlánc volt az értéke.
de különben fasza megoldás -
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Makróban úgy látszik más.
Ha az enyémből kiveszed a pause pause -t, szóval \\ nélkül, akkor működik csak nem írja felül a méretezést, mert egyszerre végighajtja az utasítást, és utána persze úgy működik a parancs mintha nem történt volna semmi.
Persze egy pillanatra átállítottuk a dimpostot csak éppen nem venni észre belőle semmit!! -
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
\ - interaktív bemenetre vár
^M - mintha entert nyomnál
egyébként a dimpost után van egy pont a makróban, ha beütöd parancssorba látni, hogy az törli az értékét, szóval üres karakterláncot csinál.
Mindenesetre érdekes megoldás ez is, átnézem ezt a megoldást is.
UI:
szerintem: \\_dimpost = olyan mint enyémben a pause pause
kétszer vár a felhasználóra, egyszer mikor kijelölöd a kört, ívet, meg mikor megadod a méretvonal helyét
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
ballington
üzenetére
kezdem érteni. a dimpostal adjuk h mit írjon ki, dimzin 8: elhagyja a záró nullákat
de mi jelent ez: \\_dimpost; ^M?
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Ikont bármilyet csinálhatsz, van a cadben ikonszerkesztő.
![[kép] [kép]](http://img209.imageshack.us/img209/6572/cadcj0.gif)
Legegyszerűbb megoldás, van sokféle!!
Ezt a szöveget add meg az ikonnak
Vigyázz, az idézőjelek kicserélődnek két db. simára:
(defun TMP () (setq DPO(getvar ''DIMPOST''))(setvar ''DIMPOST'' '' H7'')(COMMAND ''_dimdiameter'' pause pause ) (setvar ''DIMPOST'' DPO))(tmp) -
ballington
addikt
válasz
ballington
üzenetére
mégsem tudok képet küldeni

-
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Hogy is van ez?
utólag tesz rá a kiválasztott méretre utótagot, vagy egyből az ikonnal méreteznek? -
lúzer
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Csinálj neki külön méretstílust, és ott
elsődleges mértékegységek -> méret előtag, vagy utótagba írhatsz ilyeneket -
kákalaki
csendes tag
Rá lehet bírni valahogy a mesh felületet (3D>Mesh), hogy Max alatt is látszódjon?
(autocad 2007/max8) -
kákalaki
csendes tag
válasz
ballington
üzenetére
Igen, ez volt a megoldás, kösz!
-
ballington
addikt
hogyan lehet macrókat készíteni?
gondolok itt olyanra pl., h az átmérő méretezésre auromat. rárak egy H7-et. -
-
valeo17
csendes tag
meg tudná valaki mondani, hogyan lehet hozzájutni az autocad 2006, vagy inkább 2007 magyar nyelvű telepítőjéhez?
-
kákalaki
csendes tag
Üdv!
Hol tudom beállítani azt, hogy egy ív (arc) hány szegmensből álljon? Szerkesztés közben látszólag teljesen íves, rendereléskor viszont szögletes lesz...
AutoCAD 2007
köszönöm -
Nicky Nygaro
tag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy az AutoCAD R12 nem tud megnyitni egy file-t, amit pedig korábban Szintén ACAD 12-ben rajzoltak? CRC hibát ír ki rá, pedig windows alatt az ACAD 2004 megnyitja ugyanazt a file-t... Valami DOS beállítás kellene neki, hogy jobban kezelje a file-méretet? (Elég nagy a file, 18Mbyte.) -
lúzer
veterán
Egy jó tipp!
Sraffozásnál ha beugat hogy túl sűrű a sraffminta, nem lehet sraffozni egy nagyobb területet, akkor ezt adjátok meg parancssorba, a számot még lehet növelni extrém területnél:
(setenv ''MaxHatch'' ''100000'') -
lúzer
veterán
Na kipróbáltam 2006-on.
A színek attól függnek milyen lenne nyomtatásban.
Tehát lehet monokróm is, színes is.
A közzététel lapon be lehet állítani a fóliahasználatot igen-nemre és működik, kipróbáltam az egyik esetben nincs fóliázási lehetőség.
A betűmegjelenés oka nem tudom mi, nálam jó. -
locost
csendes tag
Köszi, de közben egy ismerősöm megoldotta a problémát.
Csak akkor tudok file-ba nyomtatni, ha be van kapcsolva a nyomtatóm.
Szerintem ez nem triviális, mert ha egyszer úgyis file-ba nyomok, akkor minek kell, hogy menjen a nyomtató...
Mindegy, lényeg, hogy így működik.
Azért köszi. -
Kraptor
őstag
-
locost
csendes tag
Szervusztok!
Fájlba szeretnék nyomtatni, de amikor ezt teszem, lefagy az AutoCAD. Kipróbáltam, és a Word is lefagy. Igazából az AutoCAD fáj jobban, mert plt file-t szeretnék kapni.
Pedig amit én megrajzolok AutoCAD-ben, abból egy ismerősöm gond nélkül csinál plottert.
Gondolom, az én gépemen nem stimmel valami.
Van valaki, aki sejti, hogy mi lehet a baj?
Előre is köszi! -
lúzer
veterán
Én se ismerem ezt a formátumot.
Csak olyan progim van ami nyomtatóként épül be az autocad-be, itt nincs semmi hiba, igaz nem lehet forgatni stb. fóliákat kezelni, de érthető mert végülis egy nyomtatási kép.
Pl:![[kép] [kép]](http://img19.imageshack.us/img19/9324/cad1yq.jpg)
Egyébként az autocad 2007 alapból tud exportálni dwf-be?
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
2007-et nem ismerem de régebbieknél 2002 ott az térképes/topográf feladatokat csak Map és a Landscape változata tudta elvégezni egyszerűbben és könnyebben. Nem tudom, hogy a 2007 nél ez hogy van, mert ott már volt valami integráció vag ymi a fene, hogy a volt mapeke és hasonlókl beleolvadtak a 2007 be stb. Sajna én se tudok segíteni.
-
-
spl
csendes tag
Nagyon nehezet kérdeztem?
SEGITSETEK!!!
Legalább annyit mondjatok, hogy nem tudjátok. Az is info.
[Szerkesztve] -
alexnowan
aktív tag
Hi!
Kéne nekem egy kis progi amivel különösebb előképzettség nélkül 3d-ben tudok házat tervezgetni. Semmi profi nem kell, ne csináljon statikai számítást például stb....
Vázlatokat szeretnék a tervezőnek csinálni aki a majdani házunkat csinálja.
Régen voltak ilyen progik, emlékszem forgatni is lehetett meg ''bejárni''.
Tudtok segíteni? Honnan lehet ilyet lehúzni?
-
spl
csendes tag
Sziasztok! Nagyon-nagyon új vagyok a témában és szeretnék egy kis segitséget kérni. Raktak alám egy Autocad 2007-et. Feladatom az volt, hogy egy papirtérképből csináljak egy digitális változatot. Simán körberajzolva, kiszinezve. Utána ezt webes felületen kell megjelentetnem. Későbbiekben majd rá kell tennem sziluett házakat is 3d-ben. Térképet elkezdtem késziteni és ott jött a gond, hogy exportálás után lett egy dwf-em, ami autodesk dwf viewerrel jelenik meg, de nem úgy ahogy szeretném.
1. A szöveges részeknél a karaktertipusok nem jelennek meg, csak egy fajta.
2. A térkép alapban felülről jelenik meg és olyan mintha fekete-fehér lenne. Ha elkezdem forgatni, kábé úgy viselkedik, mintha egy fémes felület lenne az egész és a világitás függvényében szép lassan előjönnek a szinek.
3. A főútvonalakat külön szinnel kéne ábrázolnom. De ez egy elég bonyolult egybefüggő terület lesz. Ha a hatchnek azt mondom, hogy a terület belsejét szinezze, akkor általában az egész környéket beszinezi, mintha nyitva lenne az objektum. Ha kisebb részekre osztom, akkor jó tervező nézetben, viszont a dwf viewer az összes határoló vonalat is megjeleniti, ahol fölszeletelem.
4. Hogy lehet a dwf viewert utasitani, hogy mik legyenek az opciók alapbeállitásai. (Ne legyen layer ki-bekapcsolási lehetőség, ne lehessen a vonalakat áthelyezni?)
Hát ennyi röviden. Már sok helyen kerestem a választ, de most teljesen meg vagyok akadva. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
b.janko
tag
Akkor tehát elég valami 1,8 Pentium M proci meg utólag bővített 1GB-ram...
A VGA vezérlő meg lehet integrált... (
Jelentősen olcsóbb)
Akkor már csak az volt furcsa, hogy ''szavaidból'' úgy tűnt, hogy 16:9-en kényelmesebb dolgozni... Ez a felbontáés növekedése miatt vagy a képarány miatt van így??
koxx: neked is köszi a gyors választ.. Én is meglepődtem a memón...
/Chili, a te laptopod létezik?? mert acer.com nem ismeri..
/ -
Chili7
őstag
Így van. Tévesztettem egy nagyságrendet. Köszi!
A notikba azért egész más procikat szerelnek. Persze lehet venni 3000+ Athlon-nal vagy ilyesmi celeron-nal, de azok fűtenek, melegszenek, fogyasztanak mint a barom.
Mindenképp valami mobile Turion-t, vagy centrino-t, vagy kétmagosat javaslok.
Ezek 1,6 és 2,0 GHz órajel körül tartanak, az AutoCAD-ot mindenképpen elviszik, de a mobilprocikról tájékozódj valamelyik notebook-os topikban.
[Szerkesztve] -
Szia
AutoCAD 2000 nem annyira gépigényes mint az újabb 2006/2007-es verziók. A vga kevésbé fontos, memória min. 512MB igaz jobb ha 1GB, proci 2500+ barton, 3000+ A64 vagy hasonló szintű Intel. A felbontás viszont fontos, nálam a melóhelyen 19'' tft van 1280x1024-es felbontással sztem ez optimális. Egyelőre ennyi jutott eszembe.
szerk: Chili7 a memóriára ugye MB-ot és GB-ot akartál írni
[Szerkesztve] -
Chili7
őstag
Bent, a melóhelyen valami régi 1024x768-as monitorral tolom, itthon a notin 16:9-es 1280x800-assal. Hát van különbség, de 2D-ben simán elvagyok a 4:3-al is.
A benti memória 512k volt, itthon 1MB. Volt különbség: hamarabb illesztett be, hamarabb frissített, de nem volt nagyon számottevő!
A videomemória sztem tök mindegy, bent valami 32 vagy 64 shared-del simán elvagyok.
A proci nem tudom mennyire játszik szerepet az autocadban, de azt gondolom, hogy a proci igényeidet szerintem a mai korszerű, - energiatakarékos (mobilproci)- 1,6GHz körül is simán kielégíti. De lehet, hogy alatta is -
b.janko
tag
Na sziasztok... Ti talán jobban tudtok segíteni dilemmámon...
AutoCAD és Office alkalmazásokra kellen laptop. (esetelg DVD meg Divix, de az minden sz@aron elfut)
Erre kepram 3 féle választ, (1.) hogy a VGA vezérlő, (2.) a Kilyelző felbontása a legfontosabb...
De a ''Notebook sulinetben, milyet, hol?'' topicban meg azt mondták, hogy az AutoCAD-hez (3.) sok ram és izmos proci kell.
Most nem igazán tudom mi a legfontosabb....
A CAD-ezéshez sokszor másik monitorort fogunk használni, tehát szerintem a felbontás nem létfontosságú... (ha muszály akár 1024*768-on is el lehet dolgozgatni,nem? ) Mi sima villamos hálzatok tervezésével foglalkozunk, ami ugye 2D-ben működik...
/tulajdonképpen térképészeti cégtől kapott telekhatárokra rajzolunk vezetéket, amit ki is nyomtatunk, tehát szerintem ez sima 2D.../
Szóval először a proci erősségét kéne eldöntenem...
Meg hogy akkor kell e combos VGA, vagy elég egy integrált is, ami 128MB lefoglalttal dolgozik...
/memót utólag 1GB-ig gondoltam bővíteni, az biztos elég/
Elöre is köszi a választ...
/amúgy ha számít konkrétan AutoCAD 2000-ben lesz a rajzolás/ -
SPDeluxe1.0
aktív tag
Hali mindenkinek!
Az ACAD2005-höz létezik valamilyen leírás,kezelési útmutató,vagy egyéb használati segédlet?Szeretném autodidakta módon elsajátítani a kezelését,elsősorban a gépipari alkatrészek ábrázolása lenne a fő irányvonal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Path of Exile (ARPG)
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ma délután vagy hat helyen érdeklődtem de sehol semmi 

![[kép] [kép]](http://img183.imageshack.us/img183/6811/cad1rt4.gif)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jelentősen olcsóbb)