Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Google Pixel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor128
aktív tag
Próbáltam érthetően leírni.
Adott egy erősítő, amin van kb 5 bemenet és egy forgatógombbal lehet kiválasztani hogy melyik jelet erősítse. Nekem ez jelenleg kevés. Lenne még pár eszköz amit rá szeretnék kötni. Ezért kellenek még bemenetek. Ehhez lenne a kibelezett CD lejátszó amibe szintén lehetne rakni egy bemenetválasztót és ezt rákötni az erősítő egyik bemenetére. Így fel lehet bővíteni a bemenetek számát. A kérdés arra irányult volna, hogy egy sima kapcsoló elég a stereo bemenetek átkapcsolásához, vagy valami relés megoldás javallott? Nincs meg az erősítő kapcs rajza amin meg tudnám nézni milyen megoldást alkalmaztak. Szétszedni emiatt nem akarnám. -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Egy kérdésem lenne.
Van egy erősítőm, de nincs rajta elég bemenet. Arra gondoltam, hogy fel kellene bővíteni úgy hogy vettem egy rossz CD lejátszót, amit ki fogok belezni és annak a hátuljára felszerelni még pár bemenetet. A kimenetet meg az erősíő AUX-ra.
Nézegettem hozzávalókat és az lenne a kérdés, hogy elég lenne egy négyes fokozatkapcsolóval megoldani az átkapcsolást, vagy relés megoldás lenne jó? sztereo jelhez. -
gabor128
aktív tag
Üdv,
Tud valaki beárazásban segíteni?
van egy régi csöves keverőerősítőm.
[kép] -
gabor128
aktív tag
Üdv,
Van egy CDP-CE515 CD lejátszóm. A számváltó poti már nem úgy működik rajta ahogy kéne. 1 állás tekerésre kéne számot váltania, de 2-3at is tekernem kell néha.
kérdés: szét lehet-e szedni és esetleg megpróbálni megtakarítani a belsejét? valami görgős végállás nélküli poti lehet benne. -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy karcos hifi műanyag előlapot hogy lehetne polírozni?
A mély karcokat sikerült finom csiszolópapírral kiszedni, de a megcsiszolt rész matt lett a többihez képest. Lehet ezt a fekete műanyagot polírozni, vagy próbáljak meg rá lakkréteget fújni? Csinált már valaki ilyet? -
gabor128
aktív tag
Üdv,
Olyan kérdésem lenne, hogy az erősítőre rá van írva, a kimenetválasztóra, hogy A, vagy B, vagy A+B. Jelenleg az A-ra van kötve 2 hangfal. Az A+B azt jelenti hogy akár 4 hangfalat is ráköthetek, csak akkor feleződik a teljesítmény?
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
Vannak a sony-nak a TC-RX70-en kívül olyan deckjei, amik oda-vissza játszósak és motoros a kazi kiadó?
Ja és fekete szögletes doboz alakúak? -
gabor128
aktív tag
válasz
#92251648 #10497 üzenetére
A poti háza nem igazán bontható két bakelit lap között fém henger. Viszont elég retkes. Megpróbálom majd kifújni. Kenni? Mivel kell kenni? nem tudom hogy szénréteg ellenállás-e vagy más.
Valami ilyesmi: https://www.hestore.hu/prod_10038335.html
Csak 120k és 2x4 kivezetésA forgó jeladót is majd megpróbálom szétszedni, kifújni, meg Isopropillal megtisztítani hátha. Szerintem olyan golyós görgők vannak benne, de majd kiderül.
LP-> lemezjátszó. anno adtak hozzá zsanért, csak az alsó része olyan csonka. sokkal nagyobb a foglalat a műanyag házban. Szerintem nem pont hozzá valót adtak, vagy hiányos.
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Itt biztos vannak hozzáértők! Az ő segítségüket kérném!Erősítőnek a hangerő potija recsegő hangot ad ki a hangszórón.
Gondolom ezt a potit kéne cserélni.
Megnéztem 2x120kOhm-os van benne 2x4 lábbal. - Azt hiszem ilyet már sehol nem árulnak.
Egyéb javítási ötlete van valakinek?Illetve egy másik témában kérdés. Van egy CD lejátszó, aminek a zeneszám váltáshoz egy végállás nélküli tekerő gomb van rajta. Vélhetően megkopott, mert 2-3 állással is arréb kell forgatnom mire érzékeli és számot vált, pedig 1 álllással már kéne váltania. Ez szétszedhető és tisztítással orvosolható?
Harmadik kérdés:
LP-hez lehet utánrendelni zsanérokat? Ami most van az talán nem az eredeti. A felső plexibe jól belemegy, de az alsó részbe nem illik, beleesik. Vagy próbáljak meg valakivel 3D nyomtatni hozzá egy tartót?Kösz!
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Sony TC-K520-hoz szeretnék szíjat rendelni a HQ elektronikától, csak nem tudom melyiket kéne, mert a szíj az megnyúlt. Így nem tudom lemérni. A készülék doksijában levő alkatrész szám meg nyilván nem egyezik a bolt alkatrész számaival.
Ilyenkor mi a teendő? -
gabor128
aktív tag
Üdv,
Cegléden vagy környéken tud valaki szakit aki javít decket, CD lejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest