Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tom ... szerintem csak a G212 van bajban. Mondjuk ha tényleg szeptemberre lenne leghamarabb kész, akkor egyértelmű, hogy törölni kell. A G300-at azt úgytom, hogy nem teljesen a grafikus gárda tervezi, de nyilván a segítség jól jön.
Hát az AMD szerintem már nyár végén kész lesz az RV870-nel. Itt nyilván az a stratégia, hogy plusz egy steppinget lenyomnak a G300-ig. Gondolom a legjobb kihozatalra törekednek. Gondolom az NV most már számít az RV770-nél lévő stratégiára, kérdés, hogy tud-e olyan chipet tervezni, ami ugyanannyi tranyóval hozza, majd ugyanazt a teljesítményt.
-
janos666
nagyúr
Najó, csak egyrészt ha vannak hírek, a vásárló is előre tud tervezni, mikor és mennyi pénze legyen majd VGA cserére...
Másrészt meg a 800SP-t is megmondták az ázsiai oldalak már december, január táján, meg is esküdtek rá, csak épp mi (mármint a világ többi része, aki nem személyesen látta vagy hallotta) sületlen baromságnak hittük és bekajáltuk helyette a 480SP-s tippelést...A GT200-ban, főleg hogy 55nm-en már kevesebbet is melegszik, rengeteg tuningpotenciál szokott maradni (főleg ha a feszültséget is emeljük amit kissebb hőtermeléssel miért ne?), szóval ha mást nem, órajelet tuti emelhetnek majd egy új geforcehoz, ha kell. (az RV770-t meg örülj ha dísznek megráncigálhatod egy kicsit, feszelni meg végképp nincs értelme)
Épp a minap vetettük össze az FC2-es maxtuning eredményeinket egy GT285 tulajjal, és nagyon csúnyán leszerepelt az antituningos 4870 (1920x1200-ban, 2X AA-el, nem CPU limit...). Jut is eszembe, ma majd kézileg beerőltetem inkább DX 10.0-ás renderpatchbe 10.1-es helyett, hátha az is javít az AA melletti teljesítményen (a minőség rovására persze...)
És ha már Far Cry 2: Olvastam valahol, talán range3d-n,hogy az FC2 csak olyan DX 10.1 eljárásokat használ, amiket az nvidia is támogat. Ez most mennyire valóság? Ez volt a példázat, hogy:
Radeon RV770: A, B, C, D, E,, F, H
Geforce GT200: A, B, C, _, E,, G, L
DX 10.0______: A, B
DX 10.1______: A, B, C, D
Far Cry 2_____: A, B, C
Szóval remélem érthető, hogy mit akart ez kihozni. Tehát hogy a Far Cry 2 által használ Antialisingel kapcsolatos technológiára a GT200 is képes, annak ellenére hogy ez egy DX 10.1-es követelmény. A GT200 nem tesz eleget minden követelménynek, de tud olyasmiket amik túlmutatnak a 10.0-án, és a játékok előszeretettel használják majd. (mint pl. az FC2) -
marcias
őstag
Nem tudom, hogy mennyire kell azokat söpörni. Elvégre, szerintem csak annyi RV770-et downgrade-lnek LE-változattá, amennyit vagy muszáj, vagy ha nincs annyi selejt, akkor pedig amennyit nagyon kell. Ha pedig több a selejt, mint amennyi 770LE-re igény van, akkor meg édesmindegy, ha ki kell dobni, mert amúgyis az lenne a sorsa.
Sztem a 40nm-ben már senki sem kételkedik, mint az AMD, mint a TSMC készen kellene, hogy álljon a gyártásra. Egyedül az lehet visszatartó erő, hogy az AMD még tökéletesíti a chipet, és nem szeretne elkapkodni semmit, hiszen nincs is rászorulva. Ugyanakkor, amit fontosnak érzek, hogy szerintem minden egyes hír nélkül eltelt nap növeli annak az esélyét, hogy nem csak egy belépőszintű modell fog érkezni a nem is olyan távolni jövőben. Ezt azért mondom, mert ez bizonyítaná az AMD munkálkodását egy 40nm-re igazított, erősebb chip kapcsán is, amit akár nevezhetünk RV770-utódnak is. Nyilván, ha tudnánk, hogy februárban mondjuk jön egy új kártya, akkor elég kis esélyt adnánk arra, hogy ez egy középkategóriás, 40nm-es termék lesz. Ha viszont ez április, akkor már megváltozhat a helyzet. Szal sztem nem olyan gáz az, hogy most nincs semmi hír. Dolgoznak a srácok.
-
janos666
nagyúr
Noteszekhez már most megcsinálták platformszinten. A HD4-es GPU egy az egyben lekapcsol, és egy kissebb chipsetbe integrált veszi át a szerepét anélkül, hogy fennakadást okozna a munkában.
Ez integrált rendszerben ok, de én nem szivesen dugnám az alaplapi DVI kimenetre a monitort a VGA helyett. Jó, digitális jel, meg minden, de mégse örülnék neki. (bár engem az se fenyeget hogy olyan deszkám legyen amin van IGP)
Inkább azt kopyzhatnák le az nvtől, hogy chipen belül lekapcsolnak egyes shaderblokkokat.
-
janos666
nagyúr
Hát vedd alapnak a G80-G92-G92b vagy GT200 GT200b példákat, szerintem itt se többet mint 25%, de a G80-ban is volt még némi tuning feszelés hatására, a G92-ben viszont mégtöbb, a mezei elsőreves R770-ben nem sok van (néha gyakorlatilag semmi), és már eleve 750-en járnak, 1Ghz főlé meg nem szoktak menni GPU-kkal, talán nem véletlen.
Ahogy néztem a sajátom, ennek a masszív túlfeszelés se segített sokat 800Mhz felett, szóval az se nyerő ha kicsit mérséklik a hőtermelést, javítják a hőelvezetést, és kicsit több feszt adnak neki.
-
nem lenne nagyon vészes növelni az SP-k számát, csak nincs sok értelme. nézd meg, mit tud egymáshoz képest a 4830 és a 4850 (pl. itt - ez itt a reklám helye
) - ha a 4830 a 4850 órajelén menne, akkor minimális lenne a különbség a legtöbb helyen, pedig 25%-kal több ALU (és TEX) van a 4850-ben...
a magasabb órajel sokkal inkább hozna extra teljesítményt. -
ulveczkii
tag
Ha jól tudom a Win7 kiadását 09 decre időzítik tehát én sokkal előtte nem látom különösebb okát az rv870 kiadásának, vagyis leghamarabb októberre saccolnék. Persze kiadhathatnák előbb is de ha nincs rá okuk akkor még nyugodtan csiszolgassák csak a magok és inkább 1-2 hónapot csúsztatva de mondjuk 100Mhz-vel magasabb órajelen dobják ki. Az is igaz hogy az ati nem nyugodhat a babérjain és szerintem nem is teszi de ameddig nincs rászorítva a konkurencia okán egy "elkapkodott kiadásnak" addig nem is fog kapkodni hanem inkább szépen kifuttatja az addigi családokat.
Amit még elképzelhetőnek artanék az rv740 esetében az egy MCM megoldásos X2 ami hihetetlen olcsón és masszívan verne egy GTX280at hisz körülbelül 4850X2 szint lenne 4850 előállítási költség alatt.
Én egyébként amit nagyon szívesen láthék az egy teszt amiben két azonos órajeleken üzemelő 4850el egy 4830et hasonlítanak össze. Kíváncsi lennék mennyire apadna az az amúgysem tetemes előny
Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest