Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
''Lécci a kártyák után órajelet is írjatok,mert azt veszem elsőként figyelembe''<<< Ezt sztem nagyon gyorsan felejsd el, mert a futószallagok száma sokkal többet számít, mint az órajelek(sztem). A memoryt meg a GPU-t azt lehet húzni, de pipeline-t(fútószallagot) azt nem tudsz többet csináli.
A 9600XT között különbség szinte semmi:
GPU:500Mhz Memory:300Mhz(ami úgy duplán számít:600Mhz)
Én mindenkép 256Mb-osat vennék, bár nem tudja teljesen kihasználni(mert hát úyge 128Bit-es csak), de az akkkor is egy 256Mb-os kártya és a játékoknak ez számít.
Jah és nem vegyél Sapphire-t, nekem eddig igencsak szar tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Én az alábbi 9600XT-k közül az ASUS-t(én nem szeretem, de tény, hogy kifejezett jó és bírják a tuningot is, jah és csak azért nem szeretem ,mert drága) ajánlom, de csak 256Mb-ban!!! Sapphire-t neh!!!
Sapphire R9800SE 128MB DDR AGP VGA/TVO/DVI/I 46 000
Hú basz ez ,húzós. Előszőr is az SE az úgye a bútított verziókat jelőli...
Órajelet sajna így fejből nem tok mondani,de úgyanúgy 4 pipeline.ja van mint a 9600XT-nek. Ha jól emlékszem akkor a 9600XT jobb mint egy 9800SE. Most jön a turpisság:Néhány 9800SE-ből lehet 9800non-pro-t vagy 9800Pro-t csinálni, ehez rengeteg utánajárás kell, meg persze egy olyan kártya ami tudja ezt(pl. ez: XpertVision Radeon 9800SE 128MB SVHS only,ATI Radeon 9800SE chipset, !!256 bit!! 128Mb DDR ram, jah meg persze az se árt, ha a futószallagok sincsenek elvágva benne, ebbe is csak 4 van)
Nem tudom, hogy a Sapphire 9800SE-je képes-e a non-pro vagy pro-ra ''váltásra''. Itt a fórumon rengetegen vannak akik ezt meg tudják mondani neked(én sajnos nem tartozom közéjük)
VGA GBT ATI RADEON 9600XT 256DDR AGP8X 48 900<<<gondolom a GBT a GigaByte márkát rövidíti
Hát ez is egy 9600Xt sajna pontos leírást nem találtam róla, de sztem 99,9% ban ugyanazt adja, mint a többi 9600Xt 256Mb-os kártya...
GeforceFX 6600 PCI-Express 256MB 256bit Chaintech 46 900
Húha ez zúzós lesz...
GPU:300Mhz Memory:500Mhz !!!8pipeline!!! Sharder támogatás: 3.0+ <<< míg a 9600XT 2.0-át tud ''csak''. Jah 128Bit-es kiadású ez is... Sajna erről a kariról nem tok sokat, olvasd el a cikket a prohardveren... -
Xelmon
csendes tag
ATI Radeon 9600 8xAGP 128MB 128bit Sapphire...
Mert 8x agp es 128mb, szoval jobban fog mukodni. Nekem is CSAK azert van 256mb verziom, mert 12,000FT volt a DX9-es kartya, ami vlmvel jobb mint egy 8500 AIW, mert szegenykem nagyon jol kodol, de a DX8.1 az mar kifuttott.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Az X600Pro-t felejtsd el, mert csontra ugyanolyan, mint a 9600Pro, viszont PCI-express buszos, ami mostanában még nem igazán elterjedt, és valszeg neked is AGP-s cucc kell, ugyanis a többi, amit írtál mind az.
Ezek közül a 256MB-osok felejtősek, semmi érteleme, magyarán marad a Sapphire, meg az ismeretlen (GBT=GigaByte???) 128MB-os, ami viszont PRO. Valszeg nem egy árban vannak, de a Pro jobb, én azt venném. (Vagy veszed a simát, és felhúzod Pro-nak, de azért ez nem mindig működik ilyen egyszerűen.)
Remélem segítettem.
Milyen bolt az, ahol hajnali 5:40-kor mondják meg, hogy vmi elfogyott?
Szerk: azért szerintem azt konkrétan kérdezd meg a vétel előtt, hogy mik az órajelek, mert sajnos van butított Pro is, amiért viszont nem éri meg a felár...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Azt nem tudom, hogy a 3Dmark mennyit ad a 256-osra, de nem azzal akarsz játszani, hanem mindenféle játékokkal: ott nincs különbség, sőt, a lassabb RAM-ok még teljesítménycsökkenéshez is vezethetnek. Ahogy olvasgattam a fórumon egy csomó topikban - + némileg saját tapasztalat is -, sajnos nem lesz elég a 9600 2-3 évre, feltéve, hogy ''magas minőségen'' akarsz játszani azokkal az új játékokkal. Nekem speciel fél éves a 9600XT-m (500/297): most még elvagyok vele, de egy évre tervezek vele, mert már most is érezni, hogy kevés ehhez-ahhoz. (Pl. PoP:WW demóban már nem megy minden High-on, 1024-ben, és kimértem: VGA-limit, pedig a procim sem mai gyerek...)
Viszont azért tervezek ezzel a konfiggal egy évre, mert már így is baromi sokat költöttem a gépre idén, és valahol abba kell hagyni, legkésőbb ha elfogy a zsé...
Szóval attól függően, hogy mennyit szánsz rá, lehet, hogy érdemes egy kicsit spórolni, és pl. egy 9800-ast venni, annak jobbak az esélyei hosszabb távon, de persze állandóan fejlesztenek kedvenc gyártóink, meg jönnek a jobb kártyák: pl. egy 6600GT - ''középkategóriás'' (!) - nagyon tuti lenne, csak egyelőre nem nagyon lehet kapni, meg sajnos más árkategória, a 9600np-hez képest, de azért az bíztató, hogy nemsokára ott fog tartani árban, mint a 9600XT nyáron, szóval semmi sem lehetetlen.Csak türelem, és SOK utánajárás, mert lehet, hogy csalódás lesz a vége. Nekem is volt pl. FX5200-am: na AZ halál volt...
-
-
uzsz
senior tag
Hogy őszinte legyek, jobban jársz, ha majd akkor gondolkodsz rajta és akkor választod ki, mert, addig még sok minden fog változni. Állítólag az első4edévben ATI kiadja az új Dx10-es kártyákat, na én azt várnám meg mert akkor úgy lemennek a 9***-es kártyaárak mint a fene. Januárig is sokminden változik, többekközött jön a karácsony, ami kicsit felnyomja az árakat, amik majd márc környékén vészesen zuhanni fognkak, esetenként januárban is kifoghatsz 1-2 jó üzletet, mert ugye sok cumó marad raktáron.
Mért csak ebben a boltban gondolkodsz? -
uzsz
senior tag
Én azt mondom, hogy ennyiél ne vedd meg. Inkább várj a vásárlással 2-3 hónapot, ha nem akarsz, akkor használt 9600pro 20k körül indul. Mondjuk 9800SE-is jó, ha 256-bites és moddolható. Használtan 30K körül menne és ha tényíleg moddolható, akkor a 9600pro-nak minimum 2szeresét teljesíti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Légies iPhone halvány színei
- Facebook és Messenger
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED monitor topik
- Goddess of Victory: Nikke
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest