- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
totyax
aktív tag
válasz
busaattila #36367 üzenetére
Egy számítógép lelke az alaplap. Nálad ez a lehető legrosszabb.Nyilván azért vetted annó mert olcsó, hát most iszod a levét. Mondjuk szerintem eddig is ittad. Via chipset (boa), és ráadásul ez egy hibrid alaplap ami voltaképpen AGP-s. Ha a bios friss (és pontosan a lapodhoz való...) akkor próbálkozz friss VIA driverrel. Ha netán felraktál valami kodek pakkot akkor nem biztos hogy megúszod újratelepítés nélkül
Amelyik filmnek nem elég egy xvid&ac3 kodek azzal nem érdemes foglalkozni.
Esetleg használhatnál olyan videólejátszó programot, amiben a megjelenítés típusát meg lehet változtatni, pl mplayer classic. Mert lehet hogy csak a kalsszikus overlay módon hasal el a via, de mondjuk egy VMR9/3D mód alatt nem biztos, hiszen a játékok is mennek.
-
jaja1981
addikt
válasz
busaattila #36440 üzenetére
Tedd azt, és figyelj oda, hogy milyet veszel.
Kérdezősködj itt a PH-n, mert itt már csak olyanokat fognak ajánlani, amikkel jól jársz. -
virkir
veterán
válasz
busaattila #36411 üzenetére
Szerintem először ne procit hanem alaplapot cserélj pl. innen aztán ha összejön a pénz akkor megmaradhat akár tartaléknak is.
-
jaja1981
addikt
válasz
busaattila:
Egyértelműen a PCI-e 4x a hibás eset.
Éppen így jártam tegnap egy ASUS P5 valamivel, amin van integrált VGA, meg PCI-e 4x foglalat.
Sapphire 4850 bele és kész.
BIOS megy, win tölt, de mikor ellenőrizné a VGA-t kékhalál.
Mondom jó. Próbára bele egy 7800GTX, és láss csodát, frankón megy. Csak nem lehet kihajtani, mert kevés a 4x sávszélessége.
Saját meglátásom szerint is hülyeség 4x slotba erős VGA, mert nem kap elég infót.
Szerintem cseréld le a 4850-et egy régebbi karira, én most ajánlom Neked a 7xxx Nvidia-kat.
Szerintem. -
válasz
busaattila #36402 üzenetére
Én azt is el tudom képzelni, hogy csak 16x PCIE csatiban működik a vga-d megbízhatóan. És ha jól vettem ki, a te alaplapodon csak 4x-es van. Hasonló probléma akadt asszem Katt kolléga vga-jával is, csak 16x csatiban akart normálisan működni.
-
HSM
félisten
válasz
busaattila #36389 üzenetére
Nem, szerintem a rendszered nem lehet az akadálya. Szerintem kéne pár tesztet futtatni a kártyán, mint pl. Furmark, vagy 3dmark, mivel játékok alatt a lassú CPU miatt alig van terhelve a VGA-d. Én amúgy valami VGA hibára gyanakodnék...
-
proof88
addikt
válasz
busaattila #36402 üzenetére
Innen töltsd le a drivert, amit ajánl, miután kiválasztottad oprencer'd, kártyád! 8.11-es Catalystot fogja adni elvileg, csak tudod, hogy melyiket próbáltad felrakni már?
-
proof88
addikt
válasz
busaattila #36377 üzenetére
Másik VGA drivert próbáltál? Mert ezt nem írtad.
Dombeat: felesleges a CF. Sokkal jobb, ha egy 4870 X2-t veszel, de ha most nincs rá pénzed, akkor elég egy 4870, egy jó ideig elég lesz, aztán majd ha nem lesz elég, akkor majd eladod használtan, vagy amikor már olcsóbb lesz az X2, és veszel egyet.
Jobban jársz úgy. -
cimbi186
aktív tag
válasz
Csa!
Beleraktál 1öregTrabantba 1vadi új Merci motort,már bocsáss meg,de 1 kicsit átgondolatlanul túlvásároltad magad Vga-ból,nagyon nem illenek össze az alkatrészek.
Még talán azt megpróbálhatod,h kipakolsz mindent a gépből,hangkártya stb. és 1 ram+Vga-val szűz partícioval megpróbálod hátha..........!
No és persze a codec pack na az még tud csúnya dolgokat művelni,főleg ha több lejátszóprogi is van a gépeden....és most kaptak 1új videó vezőrlőt...brrrrr
És persze az is baj lehet,h nem támogatja a lapod a Vga-t,bár ez nem mindig szokott előjönni.(mondjuk a via chipset az köztudottan a legsilányabbak egyike).
Mond le az összes eddigi karácsonyi kérésedet...és mindenki vegyen valamit az új gépedhez
A milyen gépet vegyek topikban sokan fognak segíteni -
dangerzone
addikt
válasz
Ati2dvag hibám nekem akkor volt, mikor volt fenn ati tray tools is a gépen , aztán játékok alatt ezt a hibaüzenetet kaptam.
Amúgy nincs húzva semmi?
-
Puma K
nagyúr
válasz
Ahhoz a 4850-hez elég kevés az a P4.
Esetleg az alaplap miatt lehet a gond. Lehet azt nem szereti a VGA kari.
Mikor megvetted a VGA karit utánna újra raktad a rendszert? Ha nem tetted meg akkor tedd meg.
Táppal nincs gond az simán jó.Neked elég lett volna egy HD 4830 is mert az a E6550 nem fogja még mindig teljesen kihajtani a 4850-et. Szerintem.
-
_Toka_
senior tag
válasz
busaattila #36375 üzenetére
Hááát, igazából fogalmam nincs, mi lehet a baj, hogy 3D-ben megy rendben, videok alatt pedig kiakad... De nemtom, túl vagy-e rajta ... töltsd le minden cuccodhoz a legfrissebb drivert, alaplaphoz BIOS-t is, frissítsd őket! Aztán reméljük a legjobbakat...
(#36379) Logic5: ezt tényleg arra a februárira gondoltad válaszként?
-
proof88
addikt
válasz
busaattila #36375 üzenetére
Szia!
Azért, mert lassú a procid a kártyához, még nem kéne folyton kék haláloznia. Szerintem rakj fel másik verziós vga-drivert, pl. 8.10-es Catalystot, de előtte uninstalláld a mostani drivert, gép újraindít, és úgy rakod fel az újat! Esetleg CODEC gond is lehet, ha játék közben a videók szaggatnak, bár nem tudom milyen videókról van szó. 1080p-s videóknál kevés lehet az az egymagos proci, HT ide vagy oda. A prociváltás nagyon jót fog tenni, úgy már a kártyád is örülni fog a gémek alatt, főleg ha kicsit felhúzod az órajelét.
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 4
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest