- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
Aktív témák
-
Raypapa
tag
válasz
tibz03 #16647 üzenetére
Igen tényleg emelkedett az ár! És mi tehetünk róla...
Ugyanis nagy a kereslet. Azt mondja a kereskedő? Rendeltem a héten 100db-ot, elfogyott egy nap alatt 72, a többit akkor 3k-ért többért adom, úgyis megveszik...
Meg! Én is ma vettem. 35k-ért...Jut eszembe vajon a 3dmark miért fagy ki a betöltődéskor rögtön a prg.ingítás után? Ötlet?
-
Danecay
addikt
válasz
tibz03 #16635 üzenetére
Kösz, hogy utánakerestél nekem, de ennyiért én is találta, sőt egy picivel olcsóbban is de én mint írtam kb. 31K Ft-os árra gondoltam
Jó persze, nem 1-2e Ft-on múlik, hogy megveszem e vagy sem, de ha meg lehet venni ahogy itt már többen is írák itt 31e Ft-ért is, akkor miért adnék érte többet, és ehhez még úgy is hozzájön a szállítási díj is. Na de azért még 1x köszi!
-
Fecos15
tag
válasz
tibz03 #16609 üzenetére
Okés sokat segítetettél tetek
Jah egy ucso kérdés még,Ezel a karival ha nem hízom stb nem fog lefagyni megy ilyesmi,mert a hűtés nem tünik rajta a legkomolyabbnak szóval remélhetőleg semmi baj nem lesz vele
Egyépként COOLERMASTER ELITE 331-be menne a kari!Ha ez jelent valmit -
Fecos15
tag
válasz
tibz03 #16593 üzenetére
Okés kössz!Szerintem meg is rendelem nemsokára!VGA ATI HD4850 512 MB GDDR3 FULL PCI-E SAPPHIRE-t Br:36.697Ft
Azért lehet olcsóbb pár ft-al mert nem írják hogy van rajta garancia
VGA ATI HD4850 512 MB/GDDR3 SAPPHIRE PCI-E 2 ÉV Br:36.824Ft
A név ugyanaz de it garanciát már irtak mi lehet ennek az oka ugyanaz a 2 kártya de miért különbözik az ár -
törölt tag
válasz
tibz03 #16593 üzenetére
Nehezen tudom elképzelni, de ha mégis így van, akkor elég szemetek
De a másik három márka (Sapp, Asus, Gigabyte) gondolom adja hozzá ezeket, és én kaptam a HIS-sel is. Sőt, még egy vízmértékes, elemlámpás, négyfejes, HIS-feliratos, duplamarkolatos, filctoll-kinézetű csavarhúzót is
A turmixgépet kifelejtették belőle
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
tibz03 #16531 üzenetére
valaki idézte itt pár napja a program készítőjének sorait, miszerint a gpu kölönböző területein van elhelyezve 3 szenzor. egy a memóriavezérlőnél stb-stb. persze nem tudom mennyire igaz de nekem logikusnak tűnik. mivel a gpu-n belül is hol egyik terület van terhelve hol másik így létrejöhet ekkora különbség, ami persze a gpu felületén már jobban eloszlik.
ez megmagyarázná azt a képet is amin 113fokot mértek a kártya hátoldalán pont a vrm-ek mögött. ezért tartom elhamarkodottnak chillát meg s1-et pakolni ezekre a kártyákra mikor ezek a hűtők nem ehhez lettek tervezve. én mindenképpen tapogatnám a helyedben tartós terhelés alatt a vrmeket meg a kártya hátoldalát, hogy kiderüljön az igazság.
lehet hogy tök nyugiba'vagy mert hűvös a gpu a sok hítpájptól, közben meg fő a nyák hátulja megfelé. -
cizoe
őstag
válasz
tibz03 #16533 üzenetére
Maga a Crytek (Cevat Yerli) vallotta be a demo kiadása után.
/ Attól mert csak Vistán kapcsolható be/dx10es vga alatt nem feltétlen dx10 is amit látsz. Csak marketing az ms (vista miatt), meg az nv (akkor felfutó g80)irányába.
#16536: Épp ezért jó, ha két OS van a gépeden...
-
cizoe
őstag
válasz
tibz03 #16530 üzenetére
Éppenhogy a Crysisban egy sornyi dx10 nincs.
Attól, mert a very high igényli a dx10es vga-t meg a vistát, csak egy dx9c-ben leemulált, összepakolgaott efekttömeg, amit a juzer dx10ként kap. Közben meg a lo nagy pö**ét az.
Assassins Creedben egy fokkal jobb a helyzet, de Rííl igazi dx10es játék, amit annak is mernék nevezni, egyszerűen nincs.
-
piroskek1
csendes tag
válasz
tibz03 #16057 üzenetére
Hát nálam nem volt igaz amit irtál. Beallitottam manual 35-re és a fánk közbe olyan gyönyörüen felment 105-re mint a kisangyal.Akkor már inkább ki is kapcsoltam.Semmit nem szólt bele a BOIS.Ugyhogy akkor le is mondtam a sufniról.Szóval sokan ürülnek hogy jajj de jó ötleteket meritettek innen , közbe meg megfözik a kártyát.
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03 #15747 üzenetére
A tisztánlátás kedvéért:
VX450 - Seasonic S12II, ADDA
VX550 - Chanell Well (CWT), nem tudom milyen venti, de nem ADDA
HX520 - Seasonic S12II+modis panel, ADDA
HX620 - Seasonic S12II+modis panel, ADDA
TX650 - Seasonic S12II (?), ADDA
TX750 - Chanell Well (CWT), nem tudom milyen venti ->ph tesztben tessék utánajárni
HX1000 - Chanell Well (CWT, nem tudom milyen venti, talán kettő is van benneEzek közül a VX550 rendelkezik egy sorozatnyi elqrt elektronikával (ventivezérlés problémák). A TX-ről nem tudok, hogy van -e belőle hibás széria. Passz. A HX-ból szerintem nincs. A Seasonicok egytől egyig megbízhatóak, kíváló minőségűek és hatásfokúak.
-
SimonYana
addikt
-
SimonYana
addikt
válasz
tibz03 #15756 üzenetére
Hidd el,hogy sajnos a 620-as éppen hogy elviszi.
Most hogy olcsóbb a GTX , akinek van sokan inkább vesz mégegyet és nem akar nagyot bukni az elsőn.Nade mikor megvette akkor megkeresett és vittem neki az 1000-est és mind 600-ast akart beszámítatni.Az egyiknek egy 650-es corsair volt a másiknak egy 600-as zalman amire most így hirtelen emléxem.Egyébként nagyon is nekem céloztad! (#15747)
Na mindegy! -
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #15756 üzenetére
a 650-el semmi gond csak nem moduláris...
(#15757) BlackDragon1
ATI-bol CF-et szerintem csak 4850-böl éri meg... mert ha 70 akkor ott az X2....meg ahogy nézegetem csak 2560-ban bukik ki hogy erősebb a 4870CF...(#15759) SimonYana
Bakker... szerinted az 520-as tápom elbir a 4850CF-el meg a wolfival?? 2HDD 1DVD P45 lap... meg a ventik.... -
-
BlackDragon1
csendes tag
-
BlackDragon1
csendes tag
válasz
tibz03 #15738 üzenetére
Nem akartam én se a legjobbat megvenni a gtxet az már baromság annyiért
nem azért de én még nem találtam olyan teljesítményű ati kártyát A FENT LÉVŐ LEíRÁSOKBÓL ami felérni a 9800gtvel.
Am nem vok elfogult az nvidiával csak azt használom atit meg nem ismerem.
A leírásokból ahogy írtad a crysisnál látható némi hiba... ilyet nem láttam nvidiánál
-
schwartz
addikt
válasz
tibz03 #15649 üzenetére
A bordák ragasztása meg egy nagy rakás szar
Maguk a bordak egy rakas szar, nem csak a ragasztas. A ramok bordak nelkul is elvannak, sot szerintem hulyeseg a borda a 2Ghz-es GDDR3 ramokra. Bar nem tudom milyen feszt kap, de attol sem kell tartani. Emlekszem a regi tuningos idokbol, hogy igazan kipreseljem a szuszt a BH-5 -os ramjaimbol, le kellett vegyem a hutobordakat s direktbe fujatni leggel...
A GDDR5 meg negyszerezi vagy micsinal az orajellel s akkor ott sem magas az efektiv clock. Tudtommal kevesebb feszt is igenyel, elmeletileg annyira sem melegedhet mint a HD4850-en a GDDR3.
Marad akkor VRM... Na az nem szereti ha melege van
A gyari hutest en csak a zajossaga miatt cserelnem le. Ez mindket modellnel turheto. A GPU-k homerseklete terhelve kb 90 fok. Ez sem a PCB-re sem a kondikra nincs karos hatasssal. Ambar a HD 4850-en van vagy ket folyekony elektrolit kondi, amin nincs feltuntetve a max homerseklet, de a Sanyo nev szerintem arra is garancia, hogy nem pukkannak el. (ido elott)
-
-
tibz03
őstag
válasz
tibz03 #15647 üzenetére
Hopp, ez schwartz-nak ment, most látom, hogy nem a választ nyomtam.
Khmm. Nem értem, hogy mi a gondod. A Chilla 2 fő részből áll: van maga a hűtő plusz vannak a bordák a RAM-okra és FET-ekre. A hűtő teljesen jó, simán rámegy, semmi gond nincs vele. A bordák ragasztása meg egy nagy rakás szar, így hát meglepne, ha mondjuk egy 8800-on vagy akármilyen más kártyán is rendesen megmaradnának. Szóval ugyanannyira "jó" a Chilla a 4850-re, mint a 8800-ra.
-
Scooby
aktív tag
válasz
tibz03 #15632 üzenetére
most beszéltem egy barátommal és már gondolkodik a megoldáson, szerintem egy egyedi hűtőt fogunk tervezni a kártyára a chilla felhasználásával...amit megvannak a tervek és a prototípus amit lehet tesztelni felteszem ide az eredményeket...annyi már biztos hogy hasonlítani fog a gyárira, a chilla minden eszközt hűteni fog.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
tibz03 #15622 üzenetére
na pontosan ez az amiért én várok még néhány hetet/hónapot míg megjelennek a kifejezetten 4800-as sorozatra készült hűtők.
egyszerűen az van hogy a gfx chilla a 8800-as nvidiákra készült.
így már tényleg elképzelhetőnek tartom a pár napja linkelt kártyaelhalálozásokat aftermarket hűtővel.
jó hogy a gput hűvösen tartja de a kártya többi része megég. -
-
K21_overlord
tag
válasz
tibz03 #15552 üzenetére
Ha nem bízol a pasztában vagy félsz h leesik a memória blokk, próbáld ki ezt:
Szétszedsz egy csipesz, veszed a bordát és a csipeszből kivett dróttal rögzíted a bordát.
Ezt én egy ti4200 al csináltam meg. Ami itt viszont nincs az a kétolalt lévő memória, ezért a hátlapra tegyél valamit keményet ( ne fémet!) parafadugóvégébőllevágott részt vagy kemény kartont.Remélem segítettem.
-
-
-
válasz
tibz03 #15591 üzenetére
Én úgy tettem fel, hogy a memóriára tettem egy pöttyöt és kicsit nyomtam még a bordát rá. ha csak egy kis pöttyöt teszel rá, akkor nem csúszkál és fent is marad. Legalábbis nálam így nem esett le.
Próbálgasd a még hozzá kapott bordákkal, hátha valamelyikkel több szerencséd lesz.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Medence topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged