Aktív témák
-
katt777
félisten
Kiveszed a pipát az "alkalmazás beállításainak használata" feliratú kis négyzetből, és máris kényszerített módban fog menni a Catalyst (ATT-ban ue.). Ha ezt próbáltad, és nem OK, akkor nincs más mód, mert más segédprogram sem alkalmazza, mivel ezt egy alkalmazás vagy felfogja, vagy nem (azaz alkalmazás-, nem pedig segédprogram-függő a dolog). Utóbbi esetben hiába próbálod, legföljebb hibát okozol a megjelenítésben, amely drasztikus lassulásban manifesztálódik.
-
Hobbbyt
őstag
Köszi
Ez az ALT+Enter müködik..csak még nekem is küzdenem kell a 85Hz-ért Én nemértem ,hogy Rólunk..CRT-ekről.. miért feledkeznek meg az uj játékokban.. pl a Crysisben sehol nemtalálom a képfrissítési beálításokat :S Deh meguntam és a Warheadet 1600*1200 ban 60Hz nyomtam végig xD Ha már 60hz.. akkor legyen szép a kép.
Köszi a segítséget !Jah.. Katt777 leírása alapján
Meg Biosmoddoltam a kártyámat. Így most Boot és 3D-n kívül 250/450 megy 27% ventinél 39 fok
Nem ugrál fel-le a sebeség semmi. Nagyon frankó De a GPU-z 1.263 voltot ír ki.. pedig direkt 1.083-ra állítottam nemtudom ebből mi az igaz :S a Lényeg nem is ez.. hanem ,hogy most kicsit finomítanék rajta + a ventiszabályzást is megpróbálnám. De ha elindítom a RBE_117-et akkor egyszerűen nem jelenik meg. Tálcán látom ,hogy "megy" de ha rányomnék semmi.. nem jön elő az ablak. Próbáltam registri fájlból is töröni a rá utaló vonatkoztatásokat.. de semmi. és így elég nehéz belepiszkálni :S Nektek nem csinált ilyet?
-
blck1
tag
elírásnak nem elírás csak a 2nek köze nincs egymáshoz
, kicsit érthetetlenül írtam (elnézést), annyi a lenyég hogy szekeztettem magamnak egy profilt amiben kinyomom a PowerPlay-t, és ezután jelentkezett a hiba, majd amikor letöröltem a profilt és az alap beállításokat használtam nem tűnt el a hiba. a ventivezérlés-t amit csináltam azt meg csak azért írtam le mert ATT ben ha manuálisan szabályzom a ventit akkor szétesik a kép és hasonló lesz ahoz amit most produkál. felrakom a 8.9es catalystot megnézem azzal mi eredmény lesz
-
blck1
tag
aham, és azt hogy vagy hol tudom mgy vagy hol tudom megnézni hogy megsültek e?
sehogy? hát ha tönkretettem felakasztom magam, amúgy 1 hétig jó volt, azóta szar mióta megcsináltam a profilt hogy ne vegye lejebb az órajeleket ha nincs akkkora terhelés (ha jól tudom akkor ez a PowerPlay).
-
N-vidi-A
őstag
Rendben, Accelero S1 lesz, mar csak az a kérdés h milyen 12-es ventit ajánlotok?!
Esetleg 2db felmegy rá kényelmesen?!Ramsüniket is kene venni, de milyet?!:
Bocsi a sok kérdésért, de tényleg a leghatásosabbat szeretném megvenni, itt a Ti tapasztalataitok alapján remélem a legjobbat veszem!
Tehát akkkor S1 mellé milyen 12-es venti(ket) és süniket ajánlotok!
Előre is THX!
üdv
-
HSM
félisten
Én most azon gondolkodtam, mi történne ha a GS-em tetejéről leszedném a keretet, és a gyári hűtő hátsó felére a vrm fölé felapplikálnék egy 12cm-s ventit.... 0 hang, hatékony hűtés... És akkor tényleg nevetségesen egyszerűen/olcsón lenne hűvösen tartva.... Ha meg S1-el és megfelelő ventivel használod, úgy meg aztán Hawaii... Csak a gyári venti sajnos a GS-en nagyon kevés levegőt fúj át a bordán, cserébe igen halk, de ezen a legkönnyebb segíteni!
-
HSM
félisten
Mindkettő kazán!
A refen a AC S1 mellett süni+szellő bár lehűtötte a VRM-et, és stabil volt, de nagyon meleg (kézzel alig érinthető) volt a kártya túloldala. A Gainward GS pedig még annál is melegebb, de nagyobb felületen! Viszont pont ezért vagyok nyugodt, mert egy nagyobb felületen oszlik el a forróság, jobban hűl. És teljesen stabil, nincs vele gond. Ezek az alkatrészek bírják.
Szerk: amúgy nincsenek szemétül elhelyezve, nézd meg jobban, egy megfelelő méretű, egybehagyott bordával tökéletesen hűthetőek, még lyuk is van, hogy felfogathasd! [link]
-
Gorneck
legenda
Olvasd el mégegyszer amit írtam...a twin hűt mint állat...de amint elveszik a szellőzés lehetősége elvérzik...S1 is azt tenné vagyis teszi, mert próbáltam...pár fokkal jobb csak a twinnél...
A "zsuga" hibátlan...csak épp xar a bios, xar a driver...ennyi. Ennek miért is járjak utána mikor elegen leírták előttem...
Nem a 2d/3d ugrál...azt látnám...a gpu fesz ugrálhat...
500 alá nem veszi a gpu órajelet a powerplay...ez gyárilag van így...szal ezt most nem is értem miért írtad, hogy nem normális...
Ahogy nem fogok külön szoftvert se telepíteni, hogy jól érezze magát a kari...
Vista SP1 x64em van...nem xp...Részemről a téma lezárva kerülöm a topikot, ahogy eddig is tettem, mert felbaszott annyira a dolog, hogy kettévágom ezt a xart...
-
_Toka_
senior tag
VSync OFF: Amint elkészül a kép, átkerül a videopufferbe.
VSync ON: Az elkészült kép csak akkor kerül át a videopufferbe, ha megjött a szinkronjel.Következő kép renderelése csak akkor kezdődik, ha az előző átkerült a videopufferbe. VSync ON esetén esetleg várakozni kell. Azaz FPS<=beállított freki.
CRT működése: Beállított frekvencia függvényében másodpercenként n-szer (85 Hz esetén másodpercenként 85-ször) küld szinkronjelet, majd nekiáll a katódsugár és újrarajzolja a videopuffer tartalmát soronként fentről lefelé soron belül balról jobbra.
Tehát VSync ON esetén a friss kép teljes egészében kirajzolásra kerül. Míg VSyinc OFF-nál bármikor előfordulhat, hogy a videopuffer tartalma akkor változik, mikor a frissítés még csak a pékernyő felénél tart. Felül még az előzőleg renderelt kép tartalma látszik, majd megváltozik a teljes puffertartalom, mert a GPU végzett az újabb kép renderelésével, és alul már a frissítés az új tartalom alpján történik. Nagyobb mozgások esetén nagyon zavaró lehet ez a dolog.
Naggyából független ez attól, hogy a frissítési freki a nagyobb, vagy a kártya által legyártható képek száma több másodpercenként. A zavaró hatás csak annak függvénye, hogy a váltáskori tartalom mennyiben más, mint az előző volt. Konkrétan nagyobb mozgás esetén zavaróbb.
-
twine
veterán
Ha már off legyen kövér
Az előbb még egy dolgot(számomra érdekességet) el felejtetem kérdezni, és angyon b@ssza a csőrömet:
85hz-en játszom...és mint mondtam 16-20+FPS! Namost, ha nincs bekapcsolva a vertikális szinkronizáció, ugyanugy szétrántja a képet erős mozgásoknál mintha....Ha be van kapcsolva a sync. akkor nem(direkt próbálgattam tehát nem félre beszélek) Nem akkor kellene szétrántania a képet ha magasabb a másodpercenkénti képkockamegjelenítés, mint a monitor beállitott frissitési freqvenciája? Én eddig igy tudtam...de akkor lehet itt valami más is vana dologban...?
(#31266) jonner: Igen Angolul így hívják -
lala42
őstag
Véleményem szerint, ha megnézed a piros résznél, akkor látható a keze tükröződése a kép készítőjének.(szerintem az) A bal oldalin nézd meg a bordáknál, hogy hol tükröződik, a jobb oldalival összehasonlítva nem ugyan ott. Szerintem eredeti a kép. Van ilyen,hogy átcimkézik a dolgokat. Azonban az is igaz, hogy egy ATI cimkét ráragasztani nem nagy kunszt bármire is
-
katt777
félisten
3D06 első 2 3D tesztje (SM2) 2 CPU magot használ kb. fele-fele arányban (60-40% ide-oda), a második 2 3D teszt (HDR) csak egyet. Próbáltam CPU-Control-lal aktiválni a 2. magot, de nem segített.
Mivel alapon már egy 3870 sincs kihajtva ezekkel a lassan 3 évvel ezelőtti beállításokkal, már annak a pontszáma sem mérvadó. Nézd meg a tesztjeimet a honlapomon, különös tekintettel a HQ beállításokra, ott bizony már nagyon is látszik az eredmények közti különbség, amely 4870 vs. 3870 akár 78% is lehet (ezért pedig a mai játékok túlnyomó többsége magas FPS-számmal játszható akár 450/600MH@1.143V beállításokkal, azaz spórolva is), Vantage-ben meg akár a 2.61x-osa!Ez ugye 161% gyorsulást jelent 2 magot támogató, DX10-es játékoknál. Ami azért durva ahhoz képest, hogy most 5k-val drágábban vettem meg a 4870-et, mint anno januárban a 3870-et.
A fentiek miatt szoktam mondani, hogy a tesztprogramokat is tudni kell használni.Én sem cserélten 4850-re, 3870-ről tényleg nem éri meg, mert Crysis, Clear Sky és Oblivion azokban sem megy maxon, más viszont minden megy a 3870-en is (bár lehet van, ami nem, csak olyan játékokkal nem játszom, mert játékélményre, és nem a grafikai optimalizálatlanságra gerjedek
). Tehát itt van az értelmetlen FPS-többlet.
-
hakos1987
őstag
a 8400 pontod nagyon jónak mondható, ezt a quadnak köszönheted többnyire, mert a vantage használja... így nem mondható a 8800 pont egy 4870-től gyengének, neked pedig sokat nyom a lattba a 4 mag... ilyenkor célszerű a GPU score-t összehasonlítani!
Amúgy meg ne vantage a mérvadó, ha 4870-et akarsz venni, hanem nézz teszteket, hogy melyik mennyi FPS-t ért el.... amúgy ha tudsz olcsón (55-60 között) beszerezni 70-est, és a jövőre gondolsz, érdemes, mert erősebb... persze az is fontos, milyen felbontáson játszol! -
katt777
félisten
OK, értem a lényeget, csak nem úgy jött le! Ezer bocs!
8800-as eredmény 2 magoson jónak tekinthető.
4 magost illetően nem az összpontot, hanem a GPU-score-t kéne tudni, hogy össze lehessen hasonlítani, viszont itt jön a képbe az, hogy a Vantage minden CPU-magot használ (így aztán 3D06-tal ellentétben tényleg lehet vele toplistázni, mint azt te is jól láttad), míg a játékok túlnyomó többsége 1-et (még a Clear Sky is) vagy 2-őt. Azaz 4 maggal vsz. VGA limites vagy már Vantage-ben (azaz kihajtja a VGA-t), viszont minden játékban vastagon CPU-limites leszel (azaz nem hajtja ki, bár 3.2GHz-en azért esélyes). Ezért játékokat illetően az lenne mérvadó, ha kikapcsolnál 2 magot, és úgy futtatnál Vantage tesztet. Így a C2D eredményekkel is össze lehetne vetni.
Remélem, most elég pontosan kifejtettem. -
katt777
félisten
Nincs ellenemre a vita (ja, ez észrevehető
), és a bántás szándéka nélkül válaszoltam, csak tisztázandó a félreértéseket. Meggyőzni lehet, de a teszteredmények az én érveim mellett szólnak. Peace.
Szuperboci: Kinek a pap... Nekem mindenesetre főleg az utóbbi nagyon vacak (unalmas és 1szerű pocsék nézőponttal és irányítással), de ez pusztán ízlés kérdése. Mások meg azon mosolyognak, én milyen játékokat tartok jónak.
De erre ott a logout-om (Játékokról), írd meg ott, miért jó szerinted mind1ik játék.
-
katt777
félisten
"Tegnap 8486 pontnál jártam, alap bios-al, alap feszültségen a 4850-el! Akkor most nem tudom eldönteni hogy az én eredményem az ami jónak számit alap fesz mellet? vagy a 4870 8800 pontja az ami karcsúnak? " - ezt kérdezted, nyilvánvalóan az elért pontszámoddal dicsekedve (felkiáltójel és a 4870 "karcsúságára" vonatkozó megjegyzés, miközben nyilvánvalóan a processzorom "karcsúbb" 2 maggal). Éppen ezen alapvető tévedés miatt - felnőtt emberként, akinek régebben csak netje nem volt, de akkor is sztechnikával foglalkozott - ezt nem tekinthettem komoly kérdésnek. Nem hisztizek, nem is szokásom, csak felhívtam erre a figyelmedet. (Én sem toplistáztam soha eddig amúgy.)
Tudom, mire jó a 4 magos processzor, ezért emeltem ki, hogy játékban nem látod előnyét. Nekem is van ex-quad-os ismerősöm, aki azóta már áttért az E8600-ra, mert inkább játszik.
No de ha felfokozott hangulatban lennék, miért is fokoznám tovább kávéval? -
-
lala42
őstag
Mint mondtam ill. írtam, a procit emeltem 9x400-ról 9x410-20-ra már nem emlékszem pontosan. Nem volt nekem annnyi időm, hogy mélyrebben belemerüljek, mert nagy a család
kell a kaja. tehát nem állítottam azon kívül semmit. De mondom később lesz szabadidőm és pontosan nekiállok kitesztelni a karit, de ez csak a jövő hét után lesz esedékes. Sajnos addig játék is csak egy kicsi esténként, mert van ám más elfoglaltságom is
(van ám asszonypajtás is
) Nem értelek félre és nem is veszem kötekedésnek amit írtál
Nézd meg a win időt a jobb sarokban. Nem cserélek annyi idő alatt konfigot
-
lala42
őstag
Nos a konfig Giga P35 Ds3. 2x1 Gb Geil 1066. Noctua NHP-12 hűtő. A kari Gainward 4850 GS. A proci húzva 20%-on az az E 8400 3Ghz jelenleg ill. mindig
3600-on a Ram-ok 1000-en 5-5-5-15 idővel. A kártya 35-56 fok között mozog, terheléstől függően. A 3DMark elindítva, és hagytam had járjon. A végén ezt hozta ki.
Mondom ez csak nyers eredmény, a finomitás maj jön. -
rup1u5
nagyúr
Én a twin turbo-t javasolnám!
S1-el döglött már meg 4850. Recon járt vele ilyen csúnyán. Persze nem 100 hogy a hűtés okozta de szerintem több mint valószínű.
Nem véletlenül nem vettem S1-et a saját kártyámra, mivel amikor azt a hűtőt tervezték még nem is létezett 4850. Megvártam a TT-t és nem csalódtam.audi100td : neked is ezt tudnám javasolni! vedd meg a legolcsóbb ref 4850-et és rá egy Twin Turbo-t. Garantáltan ez ma a leghalkabb aktív megoldás.
-
DerStauner
senior tag
biztosan, nekem nincs tapasztalatom s1 terén, de akik hasonlították más hűtőkkel, ők az s1 rev2-höz hasonlították.
ha a hőmérsékletek megfelelők, akkor biztosan tökéletes az is.
igazából szerintem ez a twin turbo azoknak van, akik nem akarnak külön ventiket felfogatni a hűtőbordákra, amik ráadásul nem vezérelhetők pwm-en keresztül. meg a paszta is gyárilag fel van kenve. (habár s1-nél nem tudom, hogy van)
-
Qru
MODERÁTOR
Ha alapon hajtod akkor tuti nem kell extra hútés a VRM-re. Enyémen volt (Sapphire ref) de a gyári helyett VF1000-et kapott így már nincs semmi a VRM-en de így is el lesz alapon, tnap órákat nyúztam és nem volt semmi gondom így.
8800GTS 512-ről váltottam, az Vmod off-al 53 fokos volt alapon 2d-ben, 4850 meg 30 fokos (ha a venti maxon teker akkor 27) zárt házban. A procim hőfoka is javul 3 fokkal. Igaz már nem két vga van a gépembe csak 1.
-
twine
veterán
Azt beszéljük meg inkább mitől függ az hogy rá tudom e erőltetni kintről a CCC-ből valamire az élsimítást, vagy sem? tegnap próbálkoztam az Adaptiv AA-val illetve a Custom filterekkel, de sem a Crysis-re, sem a Call of Juarezre, nem sikerült kintről élsimitást nyomnom...WTF?
-
twine
veterán
Akkor válaszolok magamnak!
A Gainward Dual slot-os hűtése is hangos! Viszont jól hűt...Legalábbis tegnap sz@rrá teszteltem Vantage-al, Warhead bechmarkal, valamint Call of Juarez DX10 benchmarkal!
Egy-két órát biztos futottak egymás után a tesztek közvetlenül különböző módokban(élsimitás off/2X/4X/8X stb...), és 54 fok fölé nem ment a hőmérsékelte zárt házban! Asszem ez több mint jó! A teljesitménytől nagyon féltem a "jófajta" 3870-em után,,hogy nem nagyon lesz kiugró...Kellemesen csalódtam...bitang jó kis zsugák ezek a 4850-esek! Igy az első körök után, azt mondhatom, nem bántam meg a cserét!
A hangról még annyit hogy engem nagyon zavar, mert egyébként nagyon csendes a gépem, de azt gondolom egy átlag Pc-be azért tökéletesen elviselhető az a hang amit ad a kártya!
Immáron gyakorló tulajnként had kapcsolódjak egy picit bele a "lecserélt hűtés" dologba:
Kézrátéttel csekkolgattam a VRM környékét illetve a kártyát itt ott,,,ÉS arra jutottam hogy ha ezt a cég igy találta ki hogy nincs sem a memókon, sem a VRM-en hűtés, akkor ha rapattintom az S1-et két db 12cm-es ventivel, az a mostanihoz képest olyan "orkánt" nyom majd a zsugára amilyet szegény eddig soha nem érezhetett, tudniilik a VRM környékén már szinte semmi légmozgás nincs ennél a fajta kártyánál...tehát kötve hiszem hogy elrontanám vele! Sőőőt..... Bevallom még a VRM felbordázásán is elgondolkodtam, hogy talán nem is kellene, mivel lehet hogy bordák alá jobban be tud ragadni a levegő, amit a venti "kis sem tud mozditani" (nem szó szerint értem) onnan! Mig borda nélkül azonnali légáramot tudnék biztositani....Egyébként tesztek közben sem voltak égetően forróak! VISZONT:
A kártya tetején a VRM környéként van pár "IC"! Vagy chip vagy minek nevezzem! Kb4-6db már nem emléxem! Na azok viszont égetnek terhelés alatt,,,de piszkosul...MIk lehetnek ezek? És miért felelősek? Képet nem tudok linkelni,,hogy miről beszélek,,de nincs tul sok alkatrész a zsuga tetején, igy könnyű rájönni miről is beszélek....
Bocs,,ha hosszú voltam de nekem pld a keresgetés, és gondolkodás időszakában jól jött volna egy ilyesfajta leírás... -
MaSzKa
senior tag
http://www.technic3d.com/thumbnail.php?file=article/pics/704/auras_004.jpg&width=666&height=500
- ennél külön ragasztható a VRM borda ahova karom 3 kicsi
ez jó lenne a 2 slotos Gainward Hd4850-esemreaz ac-nél meg csavaros és az csak x1950pro-ra jó
-
MaSzKa
senior tag
ezt a tesztet találtam Auras Fridge JES-988 VGA Cooler
állítólag ez nem is jó HD4850-esreAC Accelero Extreme az mennyivel lenne jobb ha leszedném az összes ventit és ráraknék 1 halk 12cm-es ventit gyorskötözővel? mert ez kb +65%-al drágább mint az S1
engusz-tól már megrendeltem az S1-et de sztem még tudom módosítani
most pontosan melyiket is vegyem?
-
MaSzKa
senior tag
Pubszon és twine (képetek van róla?)
kösz az infotés az ár miatt döntöttél az S1 mellett? mert +50%-al többe kerül és vajon megéri
bordák több járt hozzá mint az s1 hez?
Rev2-d van?
a felfogatás az engem nem zavar, mert sztem meg tudom oldania minőséget azt tudom nagyon értékelni de sajnos véges a pénztárcám
-
Az UVD 2, illetve az AVT, valóban képes LESZ erre, de egyelőre nincs szoftver, ami hardveres enkódolást tenne lehetővé. Amit olvastál az a Cyberlink PowerDirector demója volt és azt ígérték, hogy idén Q3-ra készen lesz. Várjuk nagyon.
Az ATI Xcode (AVIVO) nem használja a GPU-t és nem is fogja a tervek szerint, ezért várunk egy harmadik szoftvergyártó megoldására.
-
bozont
veterán
Szerintem, jóval gyorsabb lesz akkora felbontásnál is. Ebben a tesztben ugyan 1600x1200 a legkisebb felbontás, de itt is jól kijön a 4850 előnye. Mellesleg, ha crt monitort használsz akkor inkább az 1280x960as felbontást kéne használnod, az a 4:3 arányú.
mod.: Itt viszont van 1280as felbontás, nézd át ezt is.
-
hoffman_
nagyúr
Hát én legjobb tudomásom szerint(ez lehet, hogy korántsem elég
) elég nagy előrelépés történt a 4800-as szériával ezen a téren. És egy 3870-nél biztos, hogy jobban bírja az AA-t főleg akkora felbontáson.
Én 1680x1050-ben játszom, ide már sajnos kicsit kevéske, de csak ha az élő bencsmarkot játszomCrysison kívül mindenben szépen hasít.
-
hoffman_
nagyúr
Én az MSI fiókájával élvezem az életet. Annyi a dolog hátulütője, hogy akad néha driver-alapú bibi, de ez minimális. Nálam például Oblivionban nem hozza a várható teljesítményt a 8800GTS(G80) után. De ezt sem mindig, csak néha csinálja, néha viszont durván szárnyal, még a látványjavítókkal is.
Egyébként csak jót tudok mondani róla. Kivéve az elképesztően szar ref hűtőt, de látom nálad van ki cserélje, így csak ajánlom, még inkább. De ha veszel, és van S1, akkor nem kell ilyen speckó hűtős darabot venni, elég egy teljesen alap is, ref hűtővel, ha úgyis cseréled.
szerk.: De fontos! Figyelj, a Bluegene által írtak létező problémák, ne fuss át felettük. Szóval, ne csak a GPU-t hűtsd...
Más kérdés, hogy egy tuningos 3870-ről nem biztos, hogy érdemes cserélni.... A 3870x2-őt pedig hol hozza, hol nem. De csak tesztek alapján, mivel nekem nem volt 3870x2-őm, hogy viszonyítsak... És szvsz a 3870x2 azért egy erősebb kari, még mindig. Kövezzenek meg érte...
Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus Rog Strix G16
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest