- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
leviske #7955 üzenetére
Hol volt annak specifikációja? Mármint hol olvastad, hogy annyi lesz benne?
bolcsodal:
Hát... ilyen kaliberű kártyát meg se próbálj beletenni, mert nagyon lefogja a 4xPCIE. Még a 7900GS-emet is borzasztóan visszafogtaCsatlakozom, szerintem sincs sok értelme a 4600-as szériának, mert olcsóbb nem hinném, hogy lenne a 38x0-nál, hacsak nem állnak elő 128bites memóriavezérlővel, de akkor meg értelme nem lesz megvenni.
Szerintem a 3850/3870 lesz legfeljebb átnevezve 4650/4670-nek, s kész is az új középkategória közepe és alja.
-
-
Laraxior
titán
válasz
leviske #7905 üzenetére
Szerintem egyszerű és érthető.
Jött ki 4 kártya.2 piros és kettő zöld.
Egy erősebb egy gynegébb mindkét oldalon.
Gondolom nem kell magyarázni hogy mit mivel hasonlítok,ill. miért.
A piros oldalon a 4850 a gynegébb, a zöld oldalon a 260.Ezért kellene így összehasonlítani.
Az X2-t hagyjuk ki....mert jó pár hónap mire érkezik,tudtommal augusztus.
és kétmagost ne hasonlítsunk már egymagoshoz..mert nagyon LoL -
keIdor
titán
válasz
leviske #7894 üzenetére
Szvsz a GTX-260 a legnagyobb halva született kártya, gondolj bele, csak hátránya van egy HD4870-el szemben!
előny:
-eggyet se tudok, de ha tudtok mondjátok...hátrány:
-hogy nincs előnye
-sokat fogyaszt (+35-40W)
-DirectX 9.5 (avagy Nvidia kamu DX10-e)
-DX10 hiány miatt nem időtálló
-melegszik
-kevesebbet gyorsúl friss drivereknél
-fél év múlva jön az 55nm utód
-sokkal drágább és nem is gyorsabb, sőt lasabb, mint a 4870!NV helyében le is állítanám a gyártását, annyira esélytelen. Aki GTX-260-at vesz az ritka nagy nv b*zi lehet...
Mod: leviske, felőlem te lehetsz akár 1995-ös is, ha normális vagy...
Tudsz írni, tudsz kommunikálni és én azt hittem legalább 30 vagy a gondolkodásod alapján. Nincs itt semmi gáz...
én meg 88-as vagyok.
-
keIdor
titán
válasz
leviske #7863 üzenetére
Egyetértek az NV-vel kapcsolatban, de annyit tegyünk hozzá, hogy 40k felett aki NV-t vesz az fan. Alatta simán jó. Ha valakinek nincs 40k-ja egy VGA-ra annak még mindig ott a 8800GT/GTS. 9600GT viszont annyira nem éri már meg, ahelyett HD3870-et vennék.
Amúgy GameStar-on kár hozzászólásokat nézegetni... ha megnézitek az adatlapokat mind 199x-ben született, tehát mind GYEREK. -
bolcsodal
addikt
válasz
leviske #7868 üzenetére
Szerintem nincs sok értelme a HD46xx-asoknak a HD38xx-as széria piaci kivezetése előtt. Teljesen felesleges saját konkurenciát csinálni.
Elméletileg a HD3850 és HD3870-es karikat tolják be 100-150 dolláros alsó kategóriába egy időre, amíg ki nem vesznek a piacról...
Talán év végén sikerülhet megcsípnem egy tizenixezres HD3870-es karit...
-
Csabahun
senior tag
válasz
leviske #7853 üzenetére
Ez igy van,nem mind1 hogy PL:130eft-ért játszok 150fps-en vagy 55eft-ért játszok 120fps-en.
Én inkább 120-on játszok de majd 3-ad annyiért.
A többi pénzen meg fejlesztek mást!Az ATi most nagyot dobott,és bizzunk benne,hogy elegendő pénz áll majd a rendelkezésére egy még jobb ár/teljesítmény arányú VGA fejlesztésére!!
-
Gyusz
őstag
válasz
leviske #7288 üzenetére
Frostbite Engine leginkább a DICE játékai miatt érdekes, az is csoda lesz, ha az EA valamelyik másik csapata használni fogja. Sőt, még maga a DICE is használ pl.: UE3-at a Mirror's Edge című játékhoz. Szóval a Frostbite nem valami csodaszer, majd meglátjuk, hogy a többi játékfejlesztő milyen irányba indul el. Érdemes lesz az idei E3-at és a GC-t figyelni.
-
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #6997 üzenetére
Pár éve mikor kapcsolgattam a TV-t belebotlottam egy műsorba ahol tápokról meg VGA-król beszéltek. Megnem mondom milyen csatorna volt, de előfordul
Valaki botlott már olyan cikkbe ahol tuningolgatnak egy 4870-est? Eddig csak egyet láttam, ott potom 780-ra sikerült csak felvinniük a GPU-t (a RAM legalább ment 4,36Ghz-re)
Lehet itt is várni kell újabb BIOS-t amivel rendesen lehet tuningolni? (mint a 3870-esekhez) -
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #6705 üzenetére
Nézd meg a teszteket, 1920nál már érzdödik a memo limit.
Ha GPUmhzhez hozzáadsz 20%ot már egyértelmüen memo a szük sávszél.Modnjuk kevés embernek van 1920as monitora, 1600ban már igazad van, akinek meg 1920*1200ban megy a monitora annak jellemzöen nem probléma kiadni azt a plusz pénzt a 4870ért.
-
keIdor
titán
válasz
leviske #6547 üzenetére
Nem lett volna rossz... a GT200 is jó lenne csak 45nm-en. 65nm-en ez tényleg egy "őshüllő".
cizoe: Azt, hogy megvan a következő kártyám!
(HD4850 lemondva...) Hosszas gondolkozás után rájöttem, hogy akar a f@szom CF-et! Minden teszt mást mutat a P45 CF-ről, meg a driverek se jók még... a HD4870 mellé egy X2 fog jönni nem egy társ ez már biztos... 2db kártya csak 2x annyi hőt, fogyasztást, helyt meg gondot okozna és szerintem az X2-vel jobban járok. Vagy 55nm GT200, bár abban annyira nem bízok... 45nm-en lenne az igazi olyan 140W-os TDP-vel.
-
cizoe
őstag
válasz
leviske #6540 üzenetére
kisebb buszon max gddr5öst lenne érdemes kiadni, azt meg úgysem fognak.
Csak spekulácioképpen pl ha kiadnának egy 128bites gddr5öst, az ugyanakkora sávszélt biztosítana, mint egy 256bites gddr3as. Nem sok értelme lenne, valoszinüleg a gddr5 drágább, mint amennyit sporolnak a buszon.Én a kicsi karikat várom (4650 pl) kíváncsian, beérik e a régi generácio tetjét (3850,3870)
-
Speed®
titán
válasz
leviske #6255 üzenetére
A GeF topikoknak is van időszaka, amikor lapok és procik a téma, te is tudod.
Nincs olyan sok elvetemült CFes, hogy ne lehessen átugrani ha nagyon zavar..
Ha valaki beújít egy CFet, nem beszélhetne itt a dologról?
Menjen a CF topikba, ahol jó ha 5 ember lesz rajta kívül?Def26
Miért bánnád? Spóroltál egy rahedli lóvét és bőven jó. Az a teszt khm..érdekes. -
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #5999 üzenetére
Gt280 +100% 4850hez képest?
Mutasd már meg hol!
Én ilyeneket látok pl
[link]
De még a leg NVre optimalizáltabb szaklapok se hoznak ki 50%nál többet.GT280 átlagban +34-50% 4850hez képest. 4870en +20%al gyorsabb mag +100%al gyorsabb ram van. Ebből össze jöhet egy +34%....
Nem mindha 4870 árban GT280al versenyezne. GT280 130K 4870 65K. Árban GT280al majd pl egy 4870X2 vagy egy 4870+4870CF versenyez. -
R.Zoli
őstag
válasz
leviske #5999 üzenetére
Hol látod Te azt ahol 2-szer olyan gyors egy GTX 280 mint egy 9800 GTX???? Én a tesztek többségében azt látom amit az Ati is állít ,hogy a 4850 tesztek többségéne a GTX 280 teljesítményének legalább 70%-át hozza... Persze jó lenne már a Ph-s teszt mert annyi féle szám van már itt és mind különböző...
-
munky
őstag
válasz
leviske #5787 üzenetére
Egyből nem szabad nekiugrani ezeknek a kártyáknak. 1-2 hónap alatt rengeteget fog esni az áruk majd akkor éri meg szvsz. Bár nekem amúgy is a 70-es tűnik jobb vételnek az 50-es 88GT után nem lenne akkora ugrás mint amibe a váltás kerülne.
Meg aztán függ még nálam a gépfejlesztés a PC-s játékfelhozataltól is ami egyre gyengébb a konzolossal szemben... (GTA IV, SW FU, Dragon ball...)
3,4-3,6 körüli wolfdale kevés már a 70-esnek 1280X1024-ben kemény szűrőkkel?
-
Skizz
addikt
válasz
leviske #5651 üzenetére
Az a baj, hogy ahány külföldi teszt, annyiféle eredmény... a péhá teszt az én szememben, legtöbbször a leghitelesebb, viszont ha megvárom, akkor valóban nem nagyon tudnám eladni már a GT-t. Márpedig a hangok azt mondják a fejemben, hogy nekem bizony 4850-et kell vennem.
-
littlelion21
addikt
válasz
leviske #5585 üzenetére
Nyugodj meg, már visszajött...
mod: hát nem ismerős ez a stílus...?
-
-
keIdor
titán
-
luw2win
őstag
válasz
leviske #5411 üzenetére
"egy 1080p felbontású HD filmet az új ATI kártya 19-szer gyorsabban kódolt át, mint az Intel legújabb processzora"
MOD:Jah az játékok egy részén az ATI 200fps-el dönget mig az NV a Physik vel együtt csak 10fpt produkál mert az ATI többet fizetett
A játékok másik felén meg forditva.Szal h ha Need for Speed-ezni akarsz akk elkapod az ATI-t és beleteszed és ha kedved támad Crysisozni akk meg előkapod a 280GX2-t
kb ilyen jövöt látokAz ati szvsz most tuda forditani a kockán mert az NV- ebben az évben buknni fog míg az ATi megszedi magát. És igy a játékfejlesztőknek többet tud fizetni h az uj technologiákat használják
-
Beowulf_78
addikt
válasz
leviske #5081 üzenetére
Már megbocsáss...4870 X2-ről volt elsősorban szó. Attól mert van már pár darab 4850, lesz vagy augusztus mire a polcokon is lesz majd 4850,4870. Az X2 meg Október előtt nem fog jönni.
Én azért írtam hogy 4. negyedév, mert mindenki "fosta a szót" hogy 4870 X2 már Júniusban jönni fog.Talán én voltam az egyetlen aki azt mondta, nem így lesz, mert üzlet stratégiában nem jött volna jól az Ati-nak. -
cizoe
őstag
válasz
leviske #4244 üzenetére
Ha összejön a pénz, jövőhéten megkaparintok egy 4850-est, és bedobom excelbe.
88gtx meg megy a kukába, úgyis napi 2x leáll a hűtése.
Jobban skálázodik tán a cf AMD chipseteken.. Denebeknek sokkal jobb tuningpotenciáljuk lesz mint az agenáknak már elve a 45nm miatt is.. A tuningon kívül viszont semmi negatívum nincs amiért le kéne őket írni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
leviske #4052 üzenetére
Én ahogy látom 4850 még az első "béta" driverével is alig több helyen rosszabb mint a 9800.
Innen ha 4850 44K akkor 9800 se ér ennél többet, főleg, hogy most a GT200 megjelenésével jön a DX10 ami alatt 9800 megdöglik + a remélhetőleg már agusztusramegérkező final ATI driver jópár +%ot fog dobni ATIn.
Szóval sanszosan amint megszünik a hiány a 4850böl a 9800ára lesz 60->45K. szvsz.
(És még arrol az apró dologról nem bezéltünk, hogy a 4850 mivel a magja egyezik a 4870el vszeg büdös mód húzható lesz "kis" ráhatással. Nekem (és még elég sokaknak) ez a tényező alapból eldöntheti a mecset.)GT200ra meg nem tudok mit mondani. NV vagy adja veszteséggel és akkor az 55nmes GTig legalább a raktár készletét eladja vagy max a fanboyok veszik meg a szörnyszülötjét.
btw kiváncsi leszek mire lesz a 4850/4870hez az ATInak "8.5"ös drivere. ösz vége?Akár tél?
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows Insider Program
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest