Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyabá
senior tag
válasz
pacman_123 #62891 üzenetére
Rendelek egyet, és meglátom hogy bírja a bútorlapot.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
thomgrande #62887 üzenetére
Igen, csak szerintem ez nem felsőmarógépbe való, hanem fúrógépbe.
Magas fordulaton meg ég, mint ahogy a mostani fúróhegyem is. -
Sanyabá
senior tag
6-os vagy 8-as marószárral rendelkező 4.8 mm-es megmunkáló hegyet hol tudnék vásárolni?
Hogy érthető legyen: van egy kis akkus felsőmarógépem ,amivel polctartó lyukat, ill, fogantyú furatot készítek.
Fémcsiga fúróból csináltam, de a magas fordulatot nem igazán bírja. -
Sanyabá
senior tag
válasz
thomgrande #60948 üzenetére
Igen, azért is , ahogy írod. A szélezés a derékszög miatt is szükséges a leszabandó darabok esetében.
-
Sanyabá
senior tag
Hátfalazáshoz ki milyen levegős kapocsbelövőt használ 30 ezer ft-ig bezáróan?
Akinek bevált LIDL-s, Praktiker-es , stb . van, és huzamosabb ideje használja .
Tehát saját tapasztalata alapján kérnék ötleteket!
Köszönöm! -
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Winner_hun #42012 üzenetére
No ez nekem is új, mivel még nem láttam ilyen megoldást. Régebben nagyon sok üveg ajtóval ( hajlítottal) is dolgoztam de a repedés 1% körül mozgott.
-
Sanyabá
senior tag
Persze , nem is kell egyetérteni, hisz nem feladatunk a másik "megtérítése". Ez csak az én véleményem,de hajlok a kunstruktív megoldásokra.
Én készítettem gyerek mászókát, kerítést ,kerti padot, kaput , homokozót, sőt még temetőbe sír keretet is. Ennyiből ki is merült akác munkásságom.Tény, jobban szeretek borovi fenyőből dolgozni.
-
Sanyabá
senior tag
Igen, közhelynek minősül mint ahogy mondottad volt, de attól még igaz . Én dolgoztam akácfával, de nem sírom vissza. Ha neked is volt szerencséd hozzá akkor tudod hogy miért.
Mindenből lehet bútort készíteni, csak a kérdés az hogy rentábilis-e, alkalmas-e az adott funkció ellátására, stb.
Szerszámfa alatt majd nem szószerint értettem, de ezt Te is tudod. Lakásba én bíztos nem készítenék belőle bútort, a parkettán kivűl.De ez nem azt jelenti , hogy másnak nem.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Winner_hun #41187 üzenetére
Kíváncsi leszek rá!
Apropó, erről jut eszembe ,hogy valahol láttam régi megkopott munkalapot valamilyen kutyvasszal újítottak fel. Azt lehetett flóderezni is.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Winner_hun #41184 üzenetére
Akkor ezek szerint nem látvány konyháról van szó ? Mert esetleg akkor tudnám elképzelni fából a pultot, ha az valamilyen kemény műgyanta alapú fedő réteget kapna. Más esetben nem starapabíró, a higiéniáról , és a fizikai behatásokról nem is beszélve.
Meg hogy lúcfenyő,? Disznó vágáskor használatos feldolgozó asztalt sem készítenék lúcfenyőből.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Zoli-cegléd #38288 üzenetére
Ha nincs benne imbusz csavar , akkor két lehetőséged van.
Mérd meg a pántszár vastagságát, és 1mm vékonyabb fúróval előfúrva beütheted a két szárút, az egyest meg betekered.
A másik meg, csak díszként szolgál funkcióját tekintve. -
-
Sanyabá
senior tag
Siemens kombinált hűtőszekrény beépítéséről , ill. csuszkás ajtó felszereléséről nem találok semmi információt. Létezik hogy nincs?
-
Sanyabá
senior tag
Nagyon sok ehhez hasonló videó van fent a neten, és mind annyiszor rá is csodálkozom , honnan jönnek ezek az ötletek, megoldások?
Jó,némelyik megoldás több száz éves is meg van, de akkor nyílván más ismeretek nem álltak rendelkezésükre.Ha egyszer lesz időm, kisdoktori értekezésemet ezen témákból fogom megírni.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
generatoros #37059 üzenetére
Na jó, nem leszek akkor ennyire szigorú!
-
Sanyabá
senior tag
Hmm.
A hokedli (zsámolyszék) egy állvány szerkezetű, káva kötésű, ülőalkalmatosság , melynek oldalán nincs luk!
Tieden van , tehát nem lehet hokedli!
Azért alulra, a két láb közzé tehettél volna egy merevítőt.
Meg tessék gyakorolni a kézi fecskefark alakú csapozást! Mahagóni fa meg érdemli! -
Sanyabá
senior tag
Csak azt lehet provokálni , aki hagyja magát!
Mivel ez szakmai fórum, nem hiszem hogy egy szakmabeli megsértődik egy másik szakmabéli tanácsán.
A jó tanácsot meg illik meg köszönni, s meg fogadni.Szép a mahagóni sámlid , de én nem igazán nevezném zongora széknek.
Mivel azok általában állvány szerkezetűek, és 3 ill. 4 lábú-ak . Ez nagyon instabil lesz, ha a gyerek elkezdi a zongorázást.
Valami kárpit kell rá, mert az hogy kemény a felület , az egy dolog, de hogy még csúszkálni is fog rajta. -
Sanyabá
senior tag
válasz
passatgt #37048 üzenetére
Felejtsd el!
Több oknál fogva is :
- mivel fenyőfa( általában luc) , puha
- ahogy ismerem a hazai piacot , még 150 cm hosszúságban elég a szóban forgó méretre kiegyengetni
- nincs meg felelő gépparkod, pedig anélkül egyenes lapot nem tudsz fabrikálni.
Készen lehet kapni táblásított, meg felelő anyagot, azzal már könnyebben boldogulsz. -
Sanyabá
senior tag
válasz
#05304832 #36945 üzenetére
Csak azért osztottam meg, hogy lássuk hogyan dolgoznak a világ másik felén a hasonló szakmában dolgozók.Láthattuk hogy milyen egyszerű szerszámokkal dolgoztak, a világ egyik legfejlettebb országában.
Mindemellett nekem az is lejött, hogy milyen tisztelettel dolgoztak a fával, és a szerszámokkal.
-
Sanyabá
senior tag
Lehet hogy már láttátok,de azért nem semmi hogy a japán ácsok egyszerű szerszámokkal milyen lépcsőt fabrikáltak:[link]
-
Sanyabá
senior tag
válasz
toM517 #36801 üzenetére
Jön akkor a sablon szöveg, milyen felhasználói szinten akarsz velük dolgozni?
Egy otthoni, átlagos munkára bőven elég lesz. A behajtó már súrolja az iparban használatos szintet.
De árban van jobb is, pl, a Makita, Hitachi akciókat tart, mondjuk nem Li-i-os akksik, de attól még jó pár évig bírni fogják.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Winner_hun #36763 üzenetére
Két komponensű lakk volt?
Mi is jártunk így , aztán kiderült hogy a lakk volt bűnös.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Winner_hun #36338 üzenetére
Egy apró észrevételem lenne, ill. kérdésem, a homlok lapot nem szoktad félfalcos-an be engedni a járólap-ba?
-
Sanyabá
senior tag
válasz
thyeby #36307 üzenetére
Sok igazság van abban, amiket a fentiekben leírtál. Te aspektusodból nézve nyilván ezeket gépeket ismered, és használod, mivel szinte állandó " műhely munkán " vagy.
De az építőipar-ban azért még sokrétűbb csavarbehajtókra van szükség. Amiket mi használunk, külön műhely, építkezés, szerelés.Ez adódik a méretükből, teljesítményükből.
Hiltik viszik a prímet, ehhez semmi kétség nem fér, de pl. bútor szereléshez nem jók.Nekem mondjuk ez a kedvencem:[link] 4 Ah akksi-val.
-
Sanyabá
senior tag
Ha valaki egy olcsó szalagcsiszológépet keres :[link]
-
Sanyabá
senior tag
válasz
macilaci78 #34129 üzenetére
Ugyan ez van Debrecenben is , ami a gárdát illeti. A régi gárdából 3-4 fő maradt, a többi átment a konkurenciához.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
pbujna #34108 üzenetére
Vastagsági gyalut előtolás nélkül még nem láttam ! Most csak gondold el, vastagságolnál egy 2 m-es pallót, amiből 2 mm kellene levenned, mekkora erő kellene hogy áttold?
Akkor még ott lenne az előtolási sebesség is !Nem tudom hogy mennyi gyakorlatod (tok) gépépítés terén, de ez az egyik legnehezebben legyártható gép kisiparilag.
Nem akarok belemenni a gép szerkezettanába, mert elég hosszadalmas , bonyolult lenne .
Nézzetek meg jó pár gépet, és annak ill. a meglévő anyagotok függvényében lehet hozzá fogni.De legyen köztetek, géplakatos, marós, esztergályos,villanyszerelő!
-
Sanyabá
senior tag
Festool csudaszerszám:[link]
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Angerfist087 #34024 üzenetére
Akkor nincs is miről beszélni.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Angerfist087 #34017 üzenetére
Az sok lesz élletörésre, az már szinte lekerekítés.
Letörésre elég amit a többiek is javasoltak.
-
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Angerfist087 #34009 üzenetére
Nem, ha jobban meg nézed a papirosod, bíztos van egy leírás, miszerint a jelzett betűkhöz mi társul.
Pl. a D a marószár átmérője, ill. vastagsága , 6-8 10 mm.
Az R, rádiusz , 3-4-5 mm,? -
Sanyabá
senior tag
válasz
Armahun #34001 üzenetére
Miért ne lenne hozzá való?
Ha lepattintja a képen látható fém lemezt,az alatt van a műanyag talp, és azt bizony 2 db 3x16 -os facsavar tartja. Nem is lehet sem vastagabb, sem hosszabb mert a 3 mm-es MDF lemezben úgy sem fogna többet.
Az átmenő csavaros-hoz tényleg olyan zár kell, amelyen keresztül lehet rögzíteni a kérdéses kulcscímet, és kilincset. Ez általában a Hörmann ajtóknál van.
-
Sanyabá
senior tag
Már azt hittem hogy rossz helyen járok ,
mondjuk a relativitás elméletről még nem esett szó.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
PindurAnna #33177 üzenetére
Az mit jelent hogy színes, a fehér is egy szín , meg a fekete is
Inkább azt mondd, hogy milyet szeretnél?
-
Sanyabá
senior tag
válasz
PindurAnna #33175 üzenetére
Megint milyen ötleteid vannak neked ?
A múltkori asztalra meg van már a szakrajz?
-
Sanyabá
senior tag
válasz
fi:zi'k #33068 üzenetére
Jól csinálod, csak csináld óvatosabban!
Egy másik tipp, fogj két kisebb méretű csavarhúzót, és a szeg feje alá két oldalról srégen üsd be, aztán feszítsd lefelé a csavarhúzó nyelét,akkor a szeg feje kiemelkedik a síkból. Azután már harapóval is kitudod húzni a szeg fejét.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
PindurAnna #32988 üzenetére
Mondani is akartam hogy tedd föl a kárpitos munkátokat is!
A kanál ügyében keresd: thyeby kollégát, Ő úgy is benne van az ilyen " mütyürükben"
De ne mondd hogy én ajánlottam!
-
Sanyabá
senior tag
válasz
PindurAnna #32982 üzenetére
Mondom én, hogy nem kell hozzátok asztalos. Meg még, villanyszerelő, kárpitos stb.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
werszomjas #32966 üzenetére
Le lehet helyszínen is vágni,kézi körfűrész géppel. Aztán egy gyalugéppel két végéről meg gyalulni, két oldalról megfózolni, és vízüveggel lekenni a gyalult részt, a pára, és a nedvesség ellen.
2-3 ezer-ből meg lehet csinálni.
-
-
Sanyabá
senior tag
-
Sanyabá
senior tag
válasz
salieri. #32894 üzenetére
A kárpitos termékekkel nem is szokott gond lenni, hisz azok általában egy darabban vannak.
Kivéve persze az ágynemű tartót, a homlok, láb ill, fejvéget.Én arra akartam rávilágítani , hogy erősebb és stabilabb egy fix-en összerakott bútor, mint egy lapra szerelt.
De hát ami előny az egyiknél, hátrány a másiknál.
A lapra szerelt is kibír jó sok időt, csak nem szabad sokat mozgatni, s szétszedni.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
salieri. #32894 üzenetére
A kárpitos termékekkel nem is szokott gond lenni, hisz azok általában egy darabban vannak.
Kivéve persze az ágynemű tartót, a homlok, láb ill, fejvéget.Én arra akartam rávilágítani , hogy erősebb és stabilabb egy fix-en összerakott bútor, mint egy lapra szerelt.
De hát ami előny az egyiknél, hátrány a másiknál.
A lapra szerelt is kibír jó sok időt, csak nem szabad sokat mozgatni, s szétszedni.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Zerdal #32791 üzenetére
Maga az asztal rendben van, de a görgőkkel instabillá tetted.
A képekből ítélve nagy teher bírású forgózsámolyos görgőkről van szó fékezős kivitelben. De mivel kis keresztmetszeten, megemelted az egész asztalt, úgy ha valamit munkálkodsz rajta , az egész mozogni fog!Én a helyedben kivenném a görgőket, hisz nem egy nehéz vasból készült asztalról van szó, amit nehéz lenne arrébb tenni.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
geza844 #32092 üzenetére
Hogy olcsóbb-e vagy sem, azt az adott helyzet dönti el. Nyilván olcsóbb csak egy ajtó lapot készíteni, mint kompletten, és akkor még a tok ki és beépítéséről nem beszéltünk.
Ha tok rendben van, azaz nincs olyan sérelmi nyom, falc gyalulás,vetemedés, ami az új ajtólapot esetleg eldeformálná, akkor jó lesz csak az ajtólap.
De ha valamiben is eltérést tapasztalsz, akkor komplett csere. -
Sanyabá
senior tag
válasz
hummerdikk #30913 üzenetére
A feszítőhüvely a legjobb ilyen esetekben
Ha már 2,5-3 cm mélyen benne van a betonban, a csavar szétfeszíti annyira, hogy elbírja a szekrény súlyát.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
öregjakab #30864 üzenetére
Úgy bizony, negyven valahány évvel ezelőtt én is sokat mászkáltam a vas óriás gömbön, függeszkedőn,körforgón,stb. Akkor csak az volt, oszt még is jó volt.
Most tényleg szép játszó tereken, szép játékokon nőnek fel a gyerekek, és még sem értékelik.Nos, hogy szakmai dolog is légyen, egy ideje a Református Egyház levéltárában, múzeumában munkálkodom. Mindig meglepődöm a 2-3 száz éve készült padsorokon, karzatokon, lépcsőkön.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Sterilzona #30456 üzenetére
Nyugodtan meg veheted, mi ipari célra is használjuk, és bírja! Mondjuk 3mm fogás mélységnél hajlandó lelassulni,és a forgács kidobó eldugulni. De ezektől eltekintve ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest