Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P50 Pro - emlékkép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyabá
senior tag
No szép jó estét mindenkinek! Nem is tudtam hogy itt a PH-án van ilyen fórum is.Így legalább nem kell ide-oda kattingatni ha más is érdekli az embert. Adódott is egy idevágó kérdés. Van-e valakinek erről a gépről tapasztalata?[link]
[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Madmax81 #3241 üzenetére
Igen,ez egy olyan öszvér féle lehet.Van rajta egy kis korong csiszoló,és szalagcsiszoló .Csak attól tartok ahogy néztem a leírását,ez egy kommersz ill.barkácsgép.Nekem ettől egy kicsivel nagyobb kellene,és erősebb.De nem találok.
-
Sanyabá
senior tag
Jójó, hogy próbálunk segíteni annak aki azt igényli,de azt be kell látni hogy szerszám nélkül(gép nélkül) manapság nem megy. Nekem rengeteg vérhólyagba került míg megtanultam eresztő gyaluval,és kettős simítóval gyalulni, annó negyed évszázada.De szalagfűrész az alap,a körfűrész ugye lapok,lemezek ,és fa kereszt irányú vágására szolgál.Aztán kell egy kis egyengető,és ekkor már meg van oldva a vastagolás is.Innen kezdve már nagyon sok mindent meg lehet csinálni.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Vikusz77 #3276 üzenetére
[L:Gyalug%C3%A9p%20170%20000%20Ft%20Gyalug%C3%A9p%20apr%C3%B3hirdet%C3%A9s%20Gyalug%C3%A9p%20apr%C3%B3hirdet%C3%A9s%20%20Kombin%C3%A1lt%20gyalug%C3%A9p%20350-es%20n%C3%A9gy%20m%C5%B1veletes%20gy%C3%A1ri%20g%C3%A9p,%20termel%C3%A9sben%20kipr%C3%B3b%C3%A1lhat%C3%B3!%20J%C3%B3%20%C3%A1llapotban%20elad%C3%B3][link][/L]
-
Sanyabá
senior tag
Főt hajtok a találékonyságod előtt de nem kis munka ezt megcsinálni és alkalmazni.Szerintem nem éri meg kivitelezni azért a kevés keskeny lécért.Manapság már olcsó pénzért lehet venni kisipari gépeket,amik már évek hosszú sora alatt bizonyított. Én annak idején mikor felszabadultam,egy 200-as két késes abrcihtert tudtam megvenni aminek tölgyfából volt a váza,és 20mm-es textil bakelitből az asztallapja.Még most is működő képes,pedig már vagy 50 éves.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Energy52 #3304 üzenetére
Az van hogy a mai világban már minden iszli-faszli cég akinek meg van a lehetősége gyárt gépeket,melyeket lekoppintanak a nagy múltú gyártóktól.De ezeknek egypár év ,és már a nevükre sem emlékeznek.A tapasztalat azt bizonyítja érdemes az ismertebb és már a piacon régen prosperáló gyártóktól vásárolni.A biztonságról meg nem is szóltam.Találkoztunk már olyan gépekkel ami konténer számra érkezett az országba minden minőség tanúsítvány, és biztosítás nélkül.Gyenge anyagminőség,javíthatatlanság,pontatlanság stb. jellemzi őket.Tehát ha nem muszáj ne vegyük meg őket.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Energy52 #3462 üzenetére
Én évek óta használok 4mm-es fémvágó fűrészlapot 500-as gépen. Idáig két fognagyságú lappal találkoztam, én a nagyobb fogazatút használom elsősorban bútorlap idomra vágásánál.Érdemes a szalag sebességet alacsonyabbra átállítani,mert ha túl gyors akkor beéget.Fánál is használható alakra vágásnál.
-
Sanyabá
senior tag
Ami a tartósságát illeti,folyamatosan dolgozva én kb.4-5 órára saccolom.Tekercsbe (50fm) 1300ft/m, a végtelenítés hegesztéssel történik.Amíg nem kopnak a fogak addig szépen,egyenesen lehet vágni vele,de ahogy elkezd kopni egyre lassabban és nehezebben megy. A lap vastagságának megfelelően feszesre húzom,érzéssel.Hogy honnan vesszük ,azt majd megkérdezem.Ha a gép jó, szépen, egyenesen fut ,sőt, halkabb és simább a futása is.
-
Sanyabá
senior tag
Felhívnám szíves figyelmed arra a tényre, hogy én kimondottan bútorlap alakra,(íves,kerek,nem egyenes)vágására használom.Ezért az a idő nem olyan kevés,amit effektív vágásra használok.Hidd el, megéri ráfordítani azt az összeget,mert a további műveleteknél időben,minőségben megtérül.
-
Sanyabá
senior tag
válasz L.Szilárd #3556 üzenetére
Úgy igaz,ahogy írod Mi innen Debrecen környékéről is feljárunk hébe-hóba és még akkor is megéri a megrendelőnek, mintha ottani asztalossal csináltatná ugyanazokkal a paraméterekkel.Akkor annyira olcsók lennénk? Vagy a vidékiek jobban dolgoznak?
-
Sanyabá
senior tag
Használ, vagy használt-e valaki közületek kombinált csiszológépet? Komolyabb érdekelne,lehet használt,kisipari is.Amiket itt láttam fent (neten) nem sok bizodalmam van .
-
Sanyabá
senior tag
Kézi csiszoló gépem van,és néha használom is úgy ahogy leírtad. Én kisebb csiszolási, alakra,íves,bútor lap él csiszolásához használnám.Sokat ABS-ezek kézi módszerrel,és a gyalulás sokszor nem ad elég fínom felületet,pláne 0,2-es ABS alá. Gondolkodtam én is azon hogy valamilyen maszek megoldás kellene,de mire mindent meg csináltatok,utána járok,mibe sem kerül. Mondom hátha lehet készen kapni,ami megfelelne.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
Nem kapcsolom össze,csak egy munka folyamat .Vegyünk egy darab egyedi alkatrészt ami íves,vagy kerek stb.( bútorlapról van szó) egyhez neméri meg maró sablont készíteni.Szalagfűrészgépen vasvágó fűrészlappal kivágom,igen ám de ugye az nem tökéletes ABS-és alá.Az éleket egyenesre kell csiszolni, korongcsiszoló nem minden esetben jó mivel alul képes kiverni a fedőréteget.A legjobb ez esetben egy fekvő szalagcsiszoló lenne amivel derékszögben lehetne megcsiszolni az élt.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
Végül is igen,de a korongnak is hasznát tudnám venni. Természetesen van CNC felénk is,de mint mondottam volt, egy két db/hó nem éri meg beinvesztálni egy komolyabb gépbe a mai világban.
Talán ha bekövetkezik a nagy gazdasági fellendülés, akkor megfontolom egy használt vásárlását.
Addig "elbíbelődöm" kézzel ,ugyanis erre most van idő.Sajnos.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
A kérdés,nem lehet leszerelni a vázról? Mert ha ha lelehet ,akkor a legegyszerűbb vastagságin átengedni. Én garázsajtómmal így csináltam,mivel előtte lenolajjal volt beeresztve és a csiszolás reménytelen volt. Mivel mondtad hogy sok darabról van szó,érdemes elgondolkozni ezen a megoldáson is.
-
Sanyabá
senior tag
No lenne itt egy élcsiszológép:[link] mi a vélemény?
Az ára 120+Áfa lenne.[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
válasz ABnormal #3794 üzenetére
HOLZMANN gyártmányú KS 2000 tip. élcsiszológép
Műszaki adatok:
- motorteljesítmény: 1,5 kW
- csiszolópapírhossz: 2010 mm
- csiszolószalag szélesség: 150 mm
- a csiszolóegység dönthető (vagy vízszintesen, vagy függőleges állítható)
- hengerátmérő: 70 mm
- ALU munkaasztal mérete: 790x221 mm
- kiegészítő ALU asztal íves elemek csiszolásához, mérete: 510x221 mm
- mindkét asztal dönthető 45° -ig
- elszívási lehetőség az egyik oldalon,
- végütköző, szögvonalzó
- tömege:86kg A képet nem tudom belinkelni
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
Ezzel vagy ehhez hasonlóval találkoztatok-e,ill dolgoztatok-e?[link]
Mondjuk csak 560Watt a motorja,meg 28cm a korong átmérő.[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
Egy építkezésen találkoztam a Hilti cég képviselőjével akivel szóba elegyedtem.Éppen csavar behajtót akarok venni, mondom neki, erre veszi is elő a prospektust. Ki is néztem egy 12V, 3Amper/órást, két akku,gyors töltős 113 ezer nettó! De jobban járok, mondja,ha készletbe veszek mert most 330ezer helyett 190 ezer ami tartalmaz plusz egy gépet, ami ütve csavaroz, van benne világítás ,plusz az előbb említett fúró-csavarozó összesen 3 akkuval. No ehhez szóljatok hozzá!
-
Sanyabá
senior tag
Teljes mértékben egyet értek veled,hogy egy Hilti mire hivatott. Idáig is mindig ipari gépekkel dolgoztam (Bosch) az építő ipar sok szegmensében,és dolgozom most is.Csak az ember ugye mindig jobbra vágyik ,még akkor is ha éppen az adott munka nem kívánja azt meg .
Persze ha igazán szükségem lesz rá,akkor megveszem.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
válasz csemberlen #4328 üzenetére
Én meg pont alkalmazott kezébe adnám,hogy azzal aztán nyomhatná! Nem kellene félteni hogy mikor végzi ki.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Winner_hun #4334 üzenetére
Volt érte tolakodás?
-
Sanyabá
senior tag
válasz Winner_hun #4336 üzenetére
Ha nem olyan messze laknék ,érdekelt volna.Szépen fellehetne újítani.
-
Sanyabá
senior tag
válasz csemberlen #4342 üzenetére
Én innen szoktam rendelni:[link] szerintem jó ár és minőség.
-
Sanyabá
senior tag
válasz csemberlen #4345 üzenetére
Onnét még nem rendeltem,így ehhez nem tudok hozzászólni.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Vikusz77 #4357 üzenetére
Azt azért bírom hogy egy csavar behajtónál is odaírják hogy 70%-os az akku,na de mindenkinek van otthon ilyen speciális mérőműszere? Mert notebook-nál,videó kameránál kimutatható,de csavar behajtónál én még nem találkoztam.
-
Sanyabá
senior tag
Jól látod a dolgokat,90cm-nél szélesebb szekrénybe kell(ene) függ.választót tenni,mert tényleg meg hajlik a saját súlyától a polc.
Nagy méretű szekrényt is lehet lamellózni,tiplizni de azt nyilván a helyszínen kell össze rakni.
Más kérdés hogyha szárazon rakja össze az ember,és netalán még egyszer szétakarja szedni,akkor nyilván csavar is kell bele.A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Sanyabá
senior tag
-
Sanyabá
senior tag
thyeby! Most már én is kíváncsi lennék arra képre! Legalább írd le hogy mit ábrázolt.
-
Sanyabá
senior tag
Mi ez a hosszan tartó csend? Már mindenki kint van kertekben?Mondjuk én ma már kivágtam egy sárgabarack fát,és meg metszettem a málnát .Úgy hogy ma már pihi.
-
Sanyabá
senior tag
válasz Madmax81 #4483 üzenetére
Napokban dolgoztam szögbelövővel.Ami nekünk van,annak a szegnek van egy gombostűfej nagyságú feje ami pl.nagyon jó ablak,ajtó lécezésnél,de nem jó bútor díszlécezésnél mert az a kis fej látszik.Oda már ugye tűszeg kell amiknek nincs feje.A kapocs belövőről meg az a vélemény hogy hátfal lemezelésnél gyorsnak gyors,de nem tartós.Én a 25-ös vágott fejű szeget használom aminek szárán rovátkák vannak,az kihúzni is elég,ellenben a kapocsolt hátfalnak elég egy kis feszülés ,és kijön.Meg akkor 3 különböző szegbelövő kell a a háromfajta munkához,ami bizony nem kevés pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- BestBuy topik
- Mi történik egy netes csalás után?