Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi A2 Lite - annyira nem lite
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhydas99
aktív tag
válasz
AxBattler #48 üzenetére
Van alternativa. Ha a havi 2 GB-os netradio fogyasztas nem fer bele a keretbe, akkor lehet zsebradiot hasznalni vagy olyan olcsobb telefont venni, amiben benne van. Lehetoseg van.
Keves embernek fontos ez igazan. Mint ahogy az infravoros erzekelo is taviranyitashoz. Vagy a telefonba epitett pulzusmero. Halad a vilag, valami eltunik de vannak ujabb es tobbsegeben jobb fejlesztesek is.
Valasztek van, akkor az igenyeknek megfeleloen lehet vasarolni.
Egyebkent 100 GB adat is van eleg jo aron a konkurenciahoz merten, csak szet kell nezni a neten. En 50 GB-ra meg 100 halozatfuggetlen percre fizetek kevesebb, mint 5000-et. -
mhydas99
aktív tag
-
mexel
veterán
Én azt sajnálom ha már ekkora a kamerasziget hogy vaku is belefér, ahelyett jobb lett volna egy igen pici többszínű értesítési led, mint a p20pro-ban és sok régebbiben. Nekem ez egy igen fontos dolog, hiszen ha olyan helyen vagyok ahol le kell némítani és mnem illik bekapcsolgatni mindig, jó látni ha történik valami, vagy éjjel, hajnalban ha nem villog halványan, tudom hoygy nem kell bekapcsolni a kijelzőt és ránézni. Nekem egy telefonnál, ami n üzenetek, mailek is jönnek egy 100x fontosabb lenne mint egy sztereó hangszóró vagy pár olyan baromság aminek nagy részét csak azért teszik bele hogy legyen és elmondhassák hogy van.
Egyébként a Huawei után nem találok megfelelő telefont, ezt simán bevállalnám. kérdés az ujjlenyomat olvasó hol van rajta, ezt nem láttam, elolvasom mégegyszer ( ja megvan a spec-nél, kijelző alatti. vajon mennyire jó?) -
-
Köszi a tesztet, jó kis gépnek tűnik, lehet idén bevállalom egy rabigával a T-nél, ha már úgyis cserés a Mate 20!
A kérdésem az lenne, hogy az FM rádió csak USB-C-s fülhallgatóval működik, vagy USB-C <-> 3.5mm jack-es átalakítóval csatlakoztatott fülessel is megy?
-
mhydas99
aktív tag
Nyugi van sracok!
Szerintem is type-c-type-c kabeleket kellene mar adni frissen kiadott telefonokhoz. Lassan mar minden igy jon ki amugy is, de ha valakinek megfelel a sima type-A, akkor jo.
Mindegy egyebkent, mert akinek kell az egyforman type-C vegu kabel, az ugyis beszerez egyet, ennyi.
Holnaptol mar jon a meleg tavaszi ido, akkor jobb kedve lesz mindenkinek! -
Bog
HÁZIGAZDA
Ja, ha te lezártad, akkor nincs is miről beszélni?
"Honor 400 Lite-ból indultunk ki" vs. "Akkor a (most megjelent!) A56 gyárilag mellékelt kábele (Type-C!) miért nem tudja a 45 W-ot?"
Logic?
Abból indultunk ki, hogy azt sérelmezted, hogy én vajon miért írom bele egy tesztbe, hogy 2025-ben már nem USB-A kábelt kéne adni. Viszonylag sok indokom volt (töltési sebesség, kompatibilitás, felhasználóbarátabb megoldás, adatátviteli sebesség, jövőállóság), de mivel téged semmi más nem érdekel, csak hogy te speciel hamarabb találsz USB-A fejet, mint C-t, ezért mindenki más akár meg is dögölhet. Nekem speciel pont nehéz USB-A-t találnom, olyannyira, hogy hordok magammal Type-C átalakítót, hogy ha valami régi eszközt (kamera, telefon, pendrive, MP3 lejátszó, haha) rákötnöm a gépemre, akkor ne legyek meglőve.
Miközben a valóságban az van, hogy a komplett elektronikai ipar épp tökre átállt Type-C-re. Mondjuk az összes Macbook és zömmel az összes ide PC, minden autógyártó, valamint egy csomó mobilos gyártó is. Meg a külső akkuk, a hordozható akkuk, a fedélzeti kamerák, a morzsaporszívók(!), a hangfal, a headset, a töltőpad, az óratöltők, az akkus lámpák, meg úgy kábé minden. Ha most akarsz venni egy frankó töltőfejet, hogy több izékét is töltsél, akkor a jobb cuccok több Type-C portot adnak, mint USB-A-t, az iparági standard PD szabvány pedig csak Type-C-n megy pont azzal a céllal, hogy ne az ilyen-olyan gyártói szabványok legyenek a mérvadóak saját töltőfejjel és sok esetben saját kábellel (lásd: Xiaomi).Általában előrefelé érdemes haladni. Lehet szidni az EU-t rengeteg dolog miatt akár még a töltési szabványok kapcsán is (mert a PD1.0 lett csak az elvárás), meg a töltőfejek dobozból való kidobálásának szabálya is kretén lett minden jószándék ellenére, de az pont helyes döntés volt, hogy innentől minden Type-C-t használ. Egyféle, mindkét végén pont ugyanolyan, pont szimmetrikus és ráadásul az eddiginél kisebb csatlakozó a szabvány, mindent lehet tölteni mindennel, adott esetben oda-vissza. Amíg USB-A végű kábelt ad egy gyártó, addig pont konzerválja, hogy a régi, nagyon jó esetben 30 wattos töltőfejek velünk maradjanak.
-
szkaroly
senior tag
Részemről a témában ez az utolsó hozzászólás.
Honor 400 Lite-ból indultunk ki, engem speciel a Macbook, kocsi nem érdekel. Egy random USB-A töltőfejet hamarabb találok mint egy random Type-C-t.
"szinte akármilyen Type-C fej és Type-C kábel majdnem annyival tölti, mint a saját töltőfeje"
Akkor a (most megjelent!) A56 gyárilag mellékelt kábele (Type-C!) miért nem tudja a 45 W-ot? Miért kell külön új kábelt venni hozzá? Rengeteg olyan Type-C kábel van a piacon ami csak papíron tudja azt amit ráírtak.
Ezzel a témát én befejeztem.
-
Bog
HÁZIGAZDA
USB-A-n a szabvány szerint alapból 18w a maximum. Aztán ebbe beleerőszakolták először a QC3.0-t 36 wattig, de a PD szabványt már nem. Ami USB-A fej és többet tud, az gyártói saját szabvány (Xiaomi, Honor, Huawei), a PD-hez Type-C kell. Kenheted a hajadra a Xiaomi 120 wattos USB-A töltőfejet, ha arról akarsz megtáplálni egy Macbookot... Nem csak az "5-10" percről van itt szó, hanem hogy ugyanazzal a fejjel tudod tölteni a notebookot, a kamerát, a tabletet, mert a PD miatt full biztonságos, mert ezek mind ugyanazt a töltésvezérlési protokollt használják. Nem mellesleg minden új autóban is Type-C van már. A cél pedig az, hogy tökre ugyanazt a kábelt és tökre ugyanazt a töltőfejet használják az emberek MINDENHEZ. USB3-at meg nem telefonokhoz használunk egy csomóan, hanem mondjuk egy kameráról mozgatunk át 10 GB adatot gépre...
Ez a Honor ráadásul tud 30 wattot PD-n, szinte akármilyen Type-C fej és Type-C kábel majdnem annyival tölti, mint a saját töltőfeje, ami amúgy sincs a dobozban és meg kéne venni külön, szóval tök indokolatlan az USB-A kábelt odacsomagolni mellé, mert a nem saját töltőfején USB-A-n jó esetben tud 18 wattot, ha viszont Type-C kábelt adnának hozzá, akkor simán hoz 30 wattot egy random Type-C töltőfejjel. -
szkaroly
senior tag
Hogy mi lesz a jövőben azt várjuk ki szerintem. Amúgy nekem 90 W-os töltőm van, USB-A. A 120-as Xiaomi töltő is USB-A ha jól emlékszem. A USB-C-s töltők általában drágábbak egyébként. Az új aksik miatt nem igazán megy felfele a töltési teljesítmény, a gyártók inkább visszafele lépnek. Az a 5-10 perces előny nem igazán éri meg a ráfordítást. Tökmindegy milyen hűtést csinálnak, a termelődő hőt úgyse tudják elvezetni. Így aztán a csúcsproci 50-60 %-ot tud fenntartani terhelésnél, a 120-200 W-os töltés pedig átlagban kb. 60.
Amúgy nem az volt a cél hogy a már meglévő töltőket használják az emberek a környezetvédelem miatt? Másrészt, mivel a töltők egyre kevésbé tartoznak az alapfelszereltségbe, vajon hányan fognak plusz pénzt kiadni érte, ha van a fiókban egy pl. 67 W-os töltő is? Az usb-c - usb-c cuccok hogyan lesznek kompatibilisek a régebbi eszközökkel? Félreértés ne essék, nekem mindegy milyen csatlakozó van a kábel végén, de nem igazán látom hogy a gyártók növelnék a töltési sebességet (inkább visszafejlődés van még a hagyományos aksiknál is), ami pedig az adatsebességet illeti:
az USB3 csatlakozó a telefonokon még mindig csak a prémiumkategóriában van és ez már évek óta így van ami azt mutatja hogy a prioritási sorrendben eléggé hátul lehet. Egyébként amióta van egy Wifi 6-os USB adapterem a PC-be azóta nem használtam a kábelt adatátvitelre. És még nem is beszéltünk arról, hogy a USB-C kábelek tájékán hatalmas katyvasz van a szabványok betartása miatt. -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Findzs
addikt
Nekem fontos a jackel együtt.
Nincs mobilnetem mert a melóhelyen és otthon is van wifi de a 2 hely ingázása közben (sétálva) szívesen hallgatok rádiót.szkaroly:
Egyetértek veled
Nekem is van egy teljesen jó 6 portos gyors töltőm ami usb-a. Sokszor csüng rajta egyszerre 3-4 eszköz is.
Sajnos mindenki magából indul ki de egy teszt/cikk írónak nem kellene -
szkaroly
senior tag
"olyan Type-C kábelt adnak, aminek a másik vége USB-A, erről is le lehetne már jönni"
Amíg a töltők 90%-a USB-A, addig jobb hogy ez így marad.
-
janeszgol
félisten
Nem tudom honnan jött ez a 3.5 perc, de te mar a masodik vagy, aki ezt mondja. Van az a formatum is. 7 max 8 percnek elegnek kell lenni.
Sok csatorna 15 perc alatt tesztel, es minden elhangzik, ami ilyenkor kell. De az nem rapid.
En a 20 percesbe mar beletekerek. Neha a 15 percesbe is. A 7-8 percbe soha nem tekerek bele. Sok a video, pedig en csak youtube-ot nezek, semmi mast.De latom tobbeknek bejon. Majd lassitok picit es en is szanok idot ra.
Mondjuk az utazasos, varosnezosbol meg johet akar 1.5-2 oras is nyugodtan.
-
judas13
addikt
Rapid teszt light.
Én annyira nem is üdvözöltem, mikor anno bevezetésre került ez a formátum. Nekem három és fél percben ne darálják ár le az infókat. Annak mi értelme? Persze Tik Tokon is mehetne 20 másodpercben ha már rapid, akkor tényleg legyen az...
Egy szó mint száz, nekem bejön az a 20 perces teszt idő. Ha rapid, ha nem. -
Bog
HÁZIGAZDA
Az van, hogy ha a cikket is én írom, akkor én is használtam a jószágot, ezért irtó sok mondanivalóm lenne róla. És akkor 20p. Vágva. Ha valaki más tesztelte, akkor elolvasom az anyagot amúgy is, mert korrektúrázom (több-kevesebb sikerrel), kicsit kifaggatom a kollegát, aztán hát annyit tudok videóban elmondani, amennyi infót kaptam (plusz esetleg a bemutatón történtek), ezért azok kicsit rövidebbek. Tök utálom magam időkorlátba szorítani, amúgy.
-
csernak75
senior tag
válasz
janeszgol #16 üzenetére
Én általában kaja közben szoktam ilyen videókat nézni, az ilyen 15-25 percesek a legjobbak mert az "kitart végig" nem kell 5-6 percenként piszkálni a tabletet hogy újat indítsak.
Illetve nem szeretem amikor 3 percben próbálnak mindent elhadarni, ha nem érdekel valami azt nyilván nem nézem meg akkor se ha 5 vagy ha 25 perc.
-
cami][us
senior tag
Az FM rádió miért olyan fontos?
-
janeszgol
félisten
válasz
Localmatador #12 üzenetére
A Pura 70 nekem is nagyon tetszett. Jó telcsi! Aki hasonlót akar, annak ott a Honor 200 Pro. Zseniális telefon!
-
Alusky
senior tag
A kameragomb az oké én használtam mindig amelyiken volt, az viszont gáz, hogy régen sok teló tudta aztán eltűnt, majd visszahozták és másolják egymásról. Ez mennyire gyerekes már, édes jó isten mássz le.
Mi lesz a következő régi dolog ami ma újításként lesz eladva. -
Localmatador
tag
Ha a Pura 70 Google támogatott lenne, már régen azt használnék. Nyomkodtam vagy negyed óráig az egyik Voda boltban, valami eszméletlen jó kézben tartani, az ergonómiája szenzációs. Mondom ezt egykori többszörös Huawei használóként és hajlított kijelző utálóként.
Na, és amikor megláttam ezen cikk írása előtt a Médiában a Honor 400 Lite-ot, rögtön a Pura jutott eszembe a kameraszigetéről, véletlenül sem az iPhone. Pedig cégesként évek óta azt használok (12 majd 14). Igaz, ezek csak kétkamerásak, nem három, mint a Pro-k.
Szerintem nem gáz az a sziget. A teló valóban nem egy nagy szám, de pl. a Magic 7 Lite-ot a szetero hangszórő, jobb proci és egyéb műszaki előnyök mellett a hajlított kijelző miatt tuti nem vennék. A készülék fogása kb. mint egy beszappanozott kenyérvágó késé, mint a legtöbb mai Android gyártóé sajnos. Páran már kezdtek elszakadni tőle, de pl. a Motorola nem tudom, mikor vált a minőségibb telóknál végre lapos kijelzőre.
Szóval ízlések és pofonok.
-
muszi0521
aktív tag
Valószínűleg beruházok egyre
-
janeszgol
félisten
válasz
Viktor0610 #7 üzenetére
Sima tesztnek is hosszú, pláne egy érdektelen belépő telefonnál.
-
-
janeszgol
félisten
Bog, egy kritika a videóval kapcsolatban. Megint kezdenek elszállni a rapidtesztek hosszúsága. 19.5 perc, majdnem 20 perc az nem rapidteszt. Az rengeteg, nagyon hosszú. Még a fele is sok. Harmada lenne az ideális.
Nem estek vissza a rapidteszt nézései emiatt? -
judas13
addikt
nincs OIS, nincs sztereó hangzás
Innentől ingyen sem kéne. -
zzola
titán
Nagyon gáz az a kamera sziget, meg az egész mobil is.
-
janeszgol
félisten
Nem jó készülék szvsz. Ha kamerában ütős lenne, akkor azt mondanám oké. Így nem oké.
Egy k..va gomb miatt kár volt telefont gyártani, csak hogy legyártsák. -
mhydas99
aktív tag
Ertem ezt a masolos dolgot, de lssuk be Kinaban minden gyarto majmolja valamilyen formaban. Nem veletlen terjednek a kisebb meretu kinai fotos flagshipek is. Anno Huawei a csicsan is masolta, az Emui volt akkor a legIOS-esebb rendszer a piacon.
Most meg a Samsung az uj OneUI 7-tel tette le a voksat az iPhone majmolas mellett...
Ugyhogy ez a trend ez van.
Par eve vezettek be az Ultrabook kategoriat is Windowsos gepeken, na azok akkor erosen hasonlitottak a MacBookokra, mind a mai napig. Huawei Matebook szeria pl. 90 szazalekban olyan. Es meg kell mondjam, tetszetosek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Olcsóbb és többet tud, mint az előd, de saját identitás helyett inkább máshonnan csór ötleteket, ami nem áll jól neki.
- PlayStation 5
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Futás, futópályák
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest