Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
Mi a vélemény a fénylakk lazúrról? [link] Elég meggyőző amit itt írnak róla.
Kültéri fenyő faszerkezetet kellene átfestenem, lecsiszolnom.
Mit ajánlotok mivel csiszoljam? Fúróba fogható tépőzáras tárcsával? Vagy ugyanilyen tárcsa sarokcsiszolóval?
Elég sokat kell csiszolni ezért ilyen-olyan rezgőcsiszolóval szaporátlan lenne.Köszi
-
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
válasz
macilaci78 #39746 üzenetére
"Kár, hogy pénz a munkájukra."
Ugyanis értelmetlen a mondat amit leírtál.
Ha már kötözködünk
-
Findzs
addikt
válasz
generatoros #39490 üzenetére
Semmi gond
Mivel én már bementem a közeli nagyvárosban lévő praktikerben és leakasztottam egy ilyen csomagot, majd ki is fizettem a pénztárnál biztosra állíthatom, hogy 2 db-os a csomag.Valóban a praktiker kiírása nem egyértelmű. Nekem higgyetek
-
Findzs
addikt
Én már vásároltam tőlük de kisebb összegben akkor is utánvéttel. Nem volt gond velük.
Annyi esetleg, hogy sokára jött meg 2 hét kb. de azt írták is hogy külföldről hozzák és összegyűjtik a cuccot amivel érdemes elindulni.Kicsit pipa lennék a helyedben nem kis pénz, és idő telt már el.
És most is van több mint 6 db raktáron. [link] -
Findzs
addikt
válasz
Szakbarbár #39150 üzenetére
Én azért a javítás után végigengednék egy lécet és odacsavaroznám pár helyen.
Belül van, úgysem látszik. -
Findzs
addikt
-
Findzs
addikt
válasz
Winner_hun #38845 üzenetére
Van ilyen megoldas is:
[link] -
Findzs
addikt
válasz
Madmax81 #32868 üzenetére
Gratulálok szép munka
Milyen pántot használtál az ajtóhoz? A súly miatt kérdezem mert elég termetes ajtó. Ha jól látom tölgyből van a pánt meg bevéső?
A csavarok nyoma el lesz tüntetve?
Meg megérdemelne egy szebb kilincs+cim kombótpl.: ilyet [link]
Az sarokülő is nagyon szép lett
-
Findzs
addikt
válasz
Winner_hun #32860 üzenetére
szép munka
de nekem is fura kicsit az oszlopon túllógó lépcsőkísérő (első kép)
Boldog békés ünnepeket mindenkinek!
-
Findzs
addikt
válasz
Haugland #32821 üzenetére
nekem van még egy braun borotvám is ami szintén több mint 10 éves nem használom évek óta mert már húz és sokba kerül bele egy kés+szita szett
pont vagy 2 hete vettem elő kíváncsiságból, hogy megy -e még, és ment
feltöltöttem, 1x keservesen megborotválkoztam vele de nagyon jól bírta az akksi én is meglepődtemezek az ipari cellák régen nagyon jók voltak
itt is árult "nyugdíjas" nevű fórumtársunk régebben (ha jól emlékszem a nevére)
anno meg is fordult a fejemben, hogy venni kéne a fényképezőbe -
Findzs
addikt
aldis új márka:
workzone titanium
prémium kategóriás akkus fúró/ütvefúró, 20v, 72nm, 2 db 4ah akkuval 5 év garral nem is tűnik soknak az árlesz állványos fúró is (mostanában pont téma volt)
upsz, nem is ide akartam írni
-
Findzs
addikt
válasz
Armahun #32675 üzenetére
és nem csúszkál ki a helyéről mikor kihúzod a lyukból illetve pontos?
én az egyszerű kis biteket sem szeretem, kicsit beleszorul a csavarba és ki is jön a helyéről
próbáltam mágneses meg rugós tartóba is, igaz ilyen olcsóbb fajták vannak nekem
na meg valamennyit takar is a bittartó engem az is zavar
múltkorában vettem bosch kétvégű bitet, 3 db 490 ft ingyenes szállítással, 60mm -esek
az mehet egyből a tokmányba és nem fog kicsúszkálni, sok egyforma csavarnál nagyon jó tud lenni -
Findzs
addikt
válasz
aszamóca #32626 üzenetére
"Ilyet se hallottam még! Mond meg az unokatesódnak, hogy egy molnár üzeni, lisztpótlószer nem létezik."
te sütöd a kenyeret?
csak a lisztet készíted hozzá
hidd el vannak sajnos olyan pékségek amik ilyen olcsó adalékokkal dúsítják a lisztet, hogy minél olcsóbban minél több terméket tudjanak előállítani
megmondom majd neki fényképezze le azt a zsákot a címkéjével együtt amivel keverik a lisztet"Ami teljes kiőrlésű lisztet illeti, nevetni fogsz, ezt a legkönnyebb készíteni, mivel ebbe a korpa is beleőrlődik, nem kell olyan gondot fordítani a szitálásra, őrlésvezetésre, kevesebb energiát igényel stb. Ezért olcsóbb, egyszerűbb az előállítása."
nem nevetek eddig is tudtam
-
Findzs
addikt
válasz
generatoros #32619 üzenetére
"ti fiatalok talán nem is értitek. Jól írta Tibi : barnakenyér, 3ft volt a fehér 3.60ft. Mi van most: a fehér az olcsó a barna a több. Tehát: fejtetőre állt a világ. Nem folytatom de az olcsón előállított alapanyagból készült termék a drágább mint a több energiával készült alapanyag felhasználásával előállított termék."
elárulom hogy én is vettem 3 ft -ért kenyeret "ti fiatalok"
és a fehér kenyér azért olcsóbb mert már nem lisztből van hanem javarészt lisztpótló adalékból
hogy ezt honnan tudom? az unokatesóm 20 éve pék ő mesélte
a barna kenyér meg azért drágább mert az tényleg jó esetben teljes kiőrlésű búzából vanna de én nem is offolok tovább
lehet kéne egy kis takarítás a topikba mert rendesen teleszemeteltük -
Findzs
addikt
én már több mint 15 éve kereskedelemben dolgozom
számtech boltokban töltöttem ezen idő 99% -át és ott az árrés bizony 15-20% volt
voltak az olcsóbb tételek kábelek dvd lemezek stb. azokon volt nagyobb haszonkulcs de nyilván nem ezek hozták a nagyobb bevételtés még így is nagyon sokan kifordultak a boltból 100 forintért körbejárták a várost
meg megvették a használtat garancia nélkül csak mert pár ezerrel olcsóbb voltmost egy olyan üzletben/műhelyben dolgozom ahol gépjármű generátorokat önindítókat adunk el és szerelünk be a kocsikba, furgonokba stb.
na itt sincs 100-200% haszonkulcs kb. 20-30%
nyilván az egyedibb, ritkább dolgokat áruló üzletek nagyobb haszonkulccsal tudnak dolgozni
az akció meg olyan akció sok helyen, hogy máshol olcsóbban megveszi az ember akció nélkül -
Findzs
addikt
válasz
Segnior_Barthez #32534 üzenetére
erre én is kíváncsi lennék, illetve arra hogy ezek a "gyémántos" modern élező kockák mennyire jók, használt már valaki? [link]
-
Findzs
addikt
válasz
Winner_hun #32436 üzenetére
köszi
-
Findzs
addikt
válasz
Winner_hun #32418 üzenetére
szépen dolgozol mint mindig
egy kérdés, mivel van felület kezelve?
bim az ácsok mesterségét te pedig az asztalosokét űzöd magas fokon
sajnos tényleg egyre kevesebben vagytok, ahogy bim is írta -
Findzs
addikt
válasz
Winner_hun #32202 üzenetére
szép munka
én mikor próbáltam ilyen sok lyukat furkálni nem lett szép
valamennyire elmászott a fúró hiába tartottam, egyszerűen a fa rostja is odébb tolta, lehet én vagyok a gyenge -
Findzs
addikt
válasz
Winner_hun #32183 üzenetére
szép munka
a lyukak kifúrása még állványossal is macerás lehetettde nekem se kellene ilyen a nappalimba
-
Findzs
addikt
válasz
Dark Wander #32103 üzenetére
nekem az egyik b&d dekopírom csinálja ugyanezt, hogy hosszabb vágásoknál a vágások kb. felénél már kicsit ferdén kell tartani a a gépet ha követni akarom az egyenes vonalat
kézzel is meg lehet mozgatni (Igaz nem könnyen) a fűrészpengét a gyors befogójában pár tizedet jobbra-balraszóval a géped tuti jó? ki kellene próbálni másik géppel is azt az állványt
-
-
Findzs
addikt
válasz
lentivator #31893 üzenetére
ma kapom meg, már jött az sms a futártól
remélem jó lesz a gépemhez (extol) -
Findzs
addikt
válasz
lentivator #31779 üzenetére
Köszi a felvilágosítást
egyenlőre nem fenyeget az a "veszély", hogy vegyek egyet, sajnos (aláírásom)(#31781) thyeby:
jó tudni, hogy mire használják még nem hallottam róla
lehet még és is kortyolgatni fogom egyszer -
-
Findzs
addikt
válasz
Winner_hun #31704 üzenetére
gratulálok szép munka, tovább fogja bírni mint maga a ház
a második képen az ajtó mellett miért volt szükség arra az oszlopra?
-
Findzs
addikt
válasz
lentivator #31701 üzenetére
köszönjük a felajánlott segítséget még lehet, hogy szükség lesz rá
-
Findzs
addikt
válasz
GeronimoTama #31682 üzenetére
nem kaptam még semmit én is csak azt látom, hogy mindig tologatják szerintem sem véletlenül, hátha lemondjuk
(#31683) AndrewBlase
-
Findzs
addikt
ez a gép csak arra jó hogy összevágd vele a tűzifát (előtte a gyalut le kell takarni egy asztallal, persze ne érjen bele)
vagy ha akarsz csinálni egy kutyaólat, csirkeólat, stb. ahhoz a fűrészelt fát (feltételezve, hogy megfelelően szögbe vágott, vetemedésmentes) áttolni, hogy azért ne legyen annyira szálkás, nézzen ki valahogyahogy olvasom keményfa konyhaszekrényt akarsz készíteni
akkor jobban jársz ha megtervezed, és abból a pénzből amit erre a gépre költöttél volna megveszed egy szakitól vagy tüzéptől a méretre vágott gyalult anyagot amit te majd összeállítaszhozzátenném, én inkább csak hobbi asztaloskodom, igaz az egyik szakmám épületasztalos de már 15 évet mással foglalkoztam úgyhogy ne vedd készpénznek amit írtam, vannak itt igazán szakértő emberek hallgass rájuk ők napi szinten ezzel foglalkoznak, értenek hozzá
-
-
Findzs
addikt
válasz
thyeby #31582 üzenetére
én már vágtam el az ujjamat körfűrésszel szerencsére reflex megvolt így csak félig
a doki már azt mondta rá amputálni kellene mert nem éreztem vele semmit és csúnya színe volt de szerencsére keringés volt így vártunk és begyógyult, de sosem lesz a régiilyen szétszedhető körfűrészlappal még nem találkoztam, kösz az infót
(#31586) lipido
és jó kis gép, mi a véleményed?
-
Findzs
addikt
válasz
Landrider2 #31572 üzenetére
ez nem az a topik
esetleg egy link idefér de ez már sok, törölni fogják szerintem -
Findzs
addikt
válasz
Winner_hun #31558 üzenetére
ki az aki a gépet figyelte és nem a csaj (aki egyébként egészen rendben van) seggét?
-
Findzs
addikt
válasz
thyeby #31491 üzenetére
reméljük megkapjuk és nálunk tovább fog tartani
egyébként valahogy biztos meg lehet javítanimás:
az aldiban lesz holnaptól 20v li-ion fúró/csavarozó 16990.-
125 -ös 1200w -os sarokcsiszoló 7990.-meg még pár finomság
de érdekes módon az oldalukon nincsen még fent az online szórólap -
Findzs
addikt
válasz
thyeby #31482 üzenetére
köszönöm szépen
tulajdonképpen ugyanarra mint az a kis maró asztal amiről szó volt csak nem olyan komoly
most, hogy én is láttam milyen olcsó (tuti elírták 1490.-) én is rendeltem egyet
(#31485) GeronimoTama
igen egyértelműen azt írják hogy akkor benyelik
"ha a termék megrendelése és számla kiállítása között fogyasztói áremelkedés történik, az Extreme Digital az ebből származó többletköltséget nem hárítja Rád!"
és köszi, hogy felhívtad rá a figyelmünket
reméljük meg is kapjuk -
Findzs
addikt
megmérné valaki, hogy egy dremel 200 as (vagy más dremel gép is jó) gépnek mekkora a tartozék rögzítő csavarátmérője?
(tehát nem a szerszám patron befogója)egy ilyen tartozékot szeretnék venni egy ismerősömnek de nem dremel gépe van
[link]köszi
-
Findzs
addikt
válasz
lipido #31410 üzenetére
kicsit több metabo és 3 év gar. [link]
vagy kék bosch "primitivebb" kivitelben hasonló áron: [link]
vagy ez de már ez nagyon drága: [link]egyébként szoktam nézni (már amikor odakerülök pont a tv elé) a rönkházak készítéséről egy sorozatot a national -on és ott már láttam, hogy pl. ryobi akkus csavarozóval is dolgoznak ezeken a rönházakon úgyhogy olyan szar nem lehet
szerk:
most nézetem meg ezt a videót a ryobiról: [link]
beépített hasítóéknem semmi ilyet még nem is láttam dekopírfűrészen ki kellene próbálni lehet nem hülyeség hosszú vágáskor, segít egyenesben tartani és nem szorul meg
-
Findzs
addikt
válasz
Findzs #31299 üzenetére
visszatérve a workzone akkus fúró/csavarozóhoz
ma vettem egyet (9999 Ft) mert igazából nincs mit vesztenem 3 év gar van rá
röviden pár tapasztalat:
8:30 kor vezetett az utam egy aldi mellett gondoltam be is ugrom megnézem ezt a fúrót
persze le volt zárva és nem volt kibontva egy sem, hogy kézbe lehessen venni
kb. 10 db volt még belőle és látszott a rakáson, hogy valakik már vittek el belőle párat
(egyébként a napokban láttam, hogy árulja valaki a jófogáson 13 ezerért, no comment)
én is vettem egyet aztán úgy alakult, hogy visszafele jövet 11:30 -kor megint be kellett ugranom az aldiba (nők...)
már csak kb. 5 db volt, szóval fogy-könnyűnek érzem és ezt sehol sem írják de lemértem 1020 gramm
-1500 mah -ás akksija van (nem semmi egy ilyen "gagyi" kategóriás géptől)
-összeszerelési minősége jó, nincsenek hézagok nem recseg ropog és nem kotyog a tokmány/tengely oldalirányba
-adnak hozzá 8 db bitet meg bitadaptert és 8 db fúrószárat HSS (szintén szokatlan)
-a töltő puritán belerakjuk az akksit és zöld ha feltöltött és piros ha tölt
-a gépen van töltöttség jelző ami bal oldalt van elhelyezve és ha indítjuk a készüléket mindig bekapcsol az is
tehát folyamatosan láthatjuk mekkora a töltés, zöld sárga piros ég folyamatosan, ha merül közepes a töltés akkor a zöld kialszik ha már teljesen merült és tölteni kell akkor meg már csak a piros villágit
-még egy jó dolog amit nem írnak sehol, a tengely reteszel ha leállítjuk a gépet ez azért jó mert meg lehet rendesen húzni a belerakott fúrószárat pl.
-fúrtam vele 8 -as fafúróval bükkfába, nyárfába, akácfába (ezek voltak kéznél) kb. 30 lyukat, aztán nyárfába 16 os fafúróval megint vagy 10 lyukat és nagy facsavart csavargattam vele ki be ezekbe a fákba
mikor meguntam a töltés kb. a felén volt de erő volt még benne rendesen mint mikor tele volt az akksi
töltőre rakva 10 perc alatt érezhetően és a töltésmérő szerint is több lett a hátralévő üzemidő
-2 sebességes a gyorsabb fokozaton gyengébb is érezhetően
-a tokmány azonnal megáll ha elengedjük a gombot (a gomb gumírozott, szerintem feleslegesen)
-mikor először kipróbáltam még nem csinált olyat, hogy gyors fokozaton elengedve a gombot a tokmány megállásakor csattanó hangot adjon de mikor elkezdetem valós körülmények között próbálgatni fúrni, csavarozni kezdtem vele akkor utána már előjött
tehát ha megáll a forgómozgás reteszel a tengely de kb. 5mm -et még a tokmányt lehet mozgatni körben, ez adja a csattanó hangotszerintem megérte azt a pénzt sokkal jobb mint a hasonló árakon kapható b&d, skill, stb. többet tud
b&d -nél maradva ahogy nézegettem egy ilyen tudású fúró/csavarozó kb. 30 ezernél kezdődikkicsit hosszú lett bocs
-
Findzs
addikt
nem is tudtam, hogy van flexbe fogható korong ami kb. gyalugépet csinál belőle [link]
hol lehet venni és mennyibe kerül vajon?
ez lenne az? elég borsos ára van[link]
egyébként jó kis egyedi széket csinál a bácsi nézzétek meg
majd lehet én is csinálok párat(#31320) yooccoo
1 hsz -el feletted lévő kolléga mást mond -
Findzs
addikt
bosch gsr 10,8v
ez azért elég gány, nesze neked made in malaysia -
Findzs
addikt
válasz
AndrewBlase #31307 üzenetére
Köszi, tiszta jò dolgokat irsz ezekről a gépekről
Lehet inkább ilyet kellene vennem mint workzone -t -
Findzs
addikt
válasz
AndrewBlase #31305 üzenetére
akkor tapasztalt vagy a parkside márkában
ugyanezt mondhatom el b&d témában, 6 gépem van tőlük-nem lesz lötyögős/kotyogós a levehetősége miatt a tokmány?
-az akksipakja szétszedhető? tehát cserélhetőek a cellák?
-1,3 ah -ás akksija van?
-mennyibe került?
-garanciás probléma volt és ha igen hogy kezelték? -
Findzs
addikt
válasz
AndrewBlase #31303 üzenetére
persze nem várok tőle csodát de az tuti, hogy jobb mint a mostani b&d ni-cd (ni-mh) akksival
a töltője egy nagy rakás ****, 6 órát kell tölteni hogy maxon legyen, nincs töltésjelző, töltés végén nem kapcsol ki, rövid a kábele kb. 60 cm, és előtte teljesen le kell meríteni az akksit ...ez a parkside jobbnak néz ki mint az a workzone amit linkeltem már csak azért is mert levehető a tokmány, csak már nem láttam ilyet mostanában a kínálatukban
az a parkside egyébként tisztára ugyanaz mint ez az einhell csak harmad áron
meg is találtam:
"Workzone is the registered trade mark of Aldi GmbH & Co. KG. The list below details ALL Workzone machines made
under licence by Einhell UK.""Parkside is the registered trade mark of Lidl Stiftung & Co KG. The list below details ALL Parkside machines made under licence by Einhell UK."
-
Findzs
addikt
ez biztatóan hangzik, meg a 3 év gar is
(#31301) martong
azt olvastam a neten, hogy a lidl -nek meg az aldinak ezeket a barkácsgépeket az einhell gyártja
az mondjuk nem gond mert van einhell gépem is egy kézi gyalugép meg egy láncfűrész és teljesen korrektekelőször b&d láncfűrészt vettem a baumaxban de másnap vissza kellett vinnem mert a tőcsavart ami a láncvezetőt rögzítette hiába húztam meg lötyögött az egész
mikor visszavittem azt mondták a srácok meg se lepődnek mert b&d -er
visszaadták a pénztvan 2 db dekopírfűrészem is b&d az egyik gar idő végén elkezdte csinálni, hogy hamar melegszik és elmegy az ereje
azért elég gáz, hogy egy ilyen régi nagy nevet így tönkre vágtak -
Findzs
addikt
használt már valaki workzone márkájú gépet?
b&d gépeim vannak de nem vagyok megelégedve velük
az aksis fúrómat gondoltam, hogy lecserélem egy ilyenre elég olcsó és ez már li-ion 1,5 -ös akksival -
Findzs
addikt
válasz
AndrewBlase #31294 üzenetére
azért a használt körfűrészért nem kár
de így viszont vastagabb anyagot is tud vágni (valamennyivel)egy új fűrészt én is sajnálnék
-
Findzs
addikt
a maktec gépeket hol gyártják?
nem találtam olyan képet amire rá lenne írva hogy made in ... -
-
Findzs
addikt
válasz
Madmax81 #31120 üzenetére
én is gondolkodtam már ilyen ütve csavarozón kocsikerék cseréhez
amit linkeltél videt azon egy valamiféle toldalék látható ami végzi az ütve-csavarozást sima fúróba fogva
vajon ezzel egy akkus fúróhoz csatlakoztatva jó lenne autó kerékhez is?
biztos olcsóbb megoldás mint egy ütve-csavarozókerestem a neten de nem találtam ezt az adaptert amit a videóban látni
-
Findzs
addikt
válasz
Hooligan1990 #31089 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest