- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
bel26
csendes tag
sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy használt Güde tk 2500 as körfűrészt. (2200w)
Futárral érkezett és miután kipróbáltam a motornak picit éget szaga volt.
amíg megy a gép addig nem büdös de mindig mikkor leállítom marha nagyot szikrázik a motor belül és utána keletkezik az égett szag. szerintetek ez így normális vagy motor hibás?
Az eladó szerint csak a motor fék miatt van ez és ez teljesen normális.
Nekem ez picit gyanús de mivel nincs sok tapasztalatom gondoltam megkérdezlek titeket is, hogy más tapasztal e ilyet asztali körfűrésszel.előre is köszi a segítséget
-
bel26
csendes tag
válasz aszamóca #31591 üzenetére
Köszi a válaszokat
Igen szénkefés
Megnéztem a szénkefét is és már azért lekopott egy része szóval nem amiatt büdös, hogy az még nem járatódott be.
az eladó vissza venné de ha szerintetek ez normális akkor inkább megtartanám.
Még ami aggasztó, hogy a csomagolásán németül rajta van egy matrica, hogy motorhibás gondolom javították. Nem tudom mi legyen vele. -
bel26
csendes tag
válasz thyeby #31594 üzenetére
Meggyőztetek
Inkább vissza küldöm.
Szeretnék készíteni pár bútort itthonra, de nincs nagy tapasztalatom ezen a téren és a gépekhez sem értek sajnos annyira.
Lehet hogy inkább veszek egy kézi körfűrészt és csinálok hozzá egy asztalt.
Ti melyiket vennétek meg inkább egy ilyet újonnan:
http://www.megatool.hu/powerplus_kezi_korfuresz_1800w_210_powx0550_11336?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
vagy használtan valami ilyesmit:
http://www.ebay.co.uk/itm/Makita-SR-2300-1-4KW-235mm-110v-circular-saw-/321851793984?hash=item4aefdca240 -
bel26
csendes tag
válasz thyeby #31604 üzenetére
Hát bemelegítésnek szeretnék konyhabútort készíteni. és valószínűleg tölgyfából készülne egy része.
Ezért is gondoltam hogy jó volna valami erősebb motorú mint pl az a powerplus aminek 1700 wattos a motorja.
tudom hogy ez nem egy nagy márka de mivel nem mindennapi használatra venném ezért talán nekem megfelelő lenne.
Egy márkás használt fűrész azon kívül, hogy a motorja jobban terhelhető a vágás minőségében is komoly különbséget produkál?
Ezt a Makitát csak példa képen linkeltem be mert szimpatikus, hogy ennek nagy vágási mélysége van ami talán néha jól jöhet. -
bel26
csendes tag
válasz thyeby #31613 üzenetére
Tudom hogy viccesen hangzik, hogy kapásból egy konyhabútorral akarok kezdeni nyilván rengeteg dolog lesz amire nem számítok de remélhetőleg megoldom majd őket, még ha bele őszültök is a sok hülye kérdésembe
Egyáltalán nem ijesztesz el elég makacs tudok lenni ha valamit a fejembe veszek, és örülök minden tanácsnak.Közben beszéltem a Güdés eladóval és annyira nem erőlteti a vissza vételt abba maradtunk, hogy megnézetem először szerelővel de lehet, hogy ezt már sose fogom tudni vissza cserélni.
A hely nem probléma hál istenek nem panelban lakom, persze kérdés szerinted mekkora helyre lenne szükségem. Anyósomnál kitudok sajátítani kb 20nm-et erre a célra
Előszór én is azt a másik fűrészt néztem ki magamnak de pont itt olvastam hogy az inkább építőipari célokra lett kitalálva amiből azt szűrtem le, hogy valószínűleg azzal nem lehet olyan szépen vágni.
Sajnos nincs 380 voltom.
Nyáron vettem egy házi készítésű gyalut motor nélkül. Még nem jutottam el a kipróbálásához ha jól emlékszem 30 vagy 40cm széles a kése. Az a tervem, hogy első körben meghajtom egy 2300w os flexel, ha ez kudarcot vall akkor veszek hozzá egy normális motort. ha ezután is akkor kénytelen leszek kiadni szakembernek
Persze mielőtt az egészbe belekezdek megtervezem a bútort és úgy könnyebb lesz beszélni róla.
Az biztos hogy stílusában minimalista lesz és talán ez megkönnyíti a kivitelezést is. Viszont a tölgyfa még nem száz százalék. Egyébként a gyalura lehet fűrész lapot is rakni és ha ahhoz vennék egy 2-3 kw os motort akkor annak a teljesítménye sem lenne elég?
viszont körfűrésszel kapcs. megijesztettél nem tudom mi lenne nekem a jó megoldás
Tegnap vettem ebayen egy régi makitát 1400w-os 110voltos de transzformátorral együtt adták. Olyan jó áron volt hogy már csak a transzformátor miatt megérte. Ha az tönkre megy abba nem fogok bele halni. plussz kinéztem még egy ilyet: [link] akkor ezt ne is erőltessem úgy is csak tönkre tenném? -
bel26
csendes tag
válasz thyeby #31622 üzenetére
Na valahogy így néz ki a gyalu, Nem szereltem össze teljesen csak a kép miatt raktam így össze, megvan az asztal másik fele is nem így akarom majd használni
Azzal a karral lehet a gyalulási mélységet állítani, de az az érzésem, hogy valami rögzítést ki kell majd találni a karnak mert nem hiszem hogy ez munka közben tarja is a beállított szintet. a tengelybe két kés van.
A gyalunak milyen fordulat lenne az ideális? Ha jól láttam a kisebbek olyan 6000-es fordulaton mennek? -
bel26
csendes tag
elsőre nem szeretnék ekkora összegeket költeni rá. Teljesen tapasztalatlan vagyok asztalos munkákkal kapcs.
először kipróbálom magam és ha lesz egy kis tapasztalatom akkor majd lehet beruházok jobb gépekre is. ezt a gyalut pl 15.000 ért vettem. ha nem tudom kipofozni, eltudom adni szerintem bármikor ennyiért. -
bel26
csendes tag
válasz thyeby #31643 üzenetére
Elvittem a fűrészt szerelőhöz és azt mondta hogy semmi gond nincs vele, úgyhogy akkor marad egyenlőre. Majd ebayen próbálok vadászni valami jobbat addig gyakorlok ezzel . sajna a kiszemeltem ára felszaladt.
Az egyengető gyaluval nem lehet ugyan olyan eredményt elérni mint egy vastagolóval?[ Szerkesztve ]
-
bel26
csendes tag
válasz Findzs #31668 üzenetére
Mindenkinek köszönöm hogy elmondta a véleményét. Én azért teszek vele egy próbát és ha nem tudom kipofozni megfelelőre akkor kiadom majd asztalosnak a gyalulást. Szerintem jobban megéri mint beruházni egy komoly gépre. Van pár ötletem a kipofozást illetően örülnék ha majd elmondanátok a véleményetek azokról is. Most egyenlőre pihentettem a dolgot mert nem lesz időm foglalkozni ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Hálózati / IP kamera
- Öregszem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- BestBuy topik
- AliExpress tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs