Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nTom
aktív tag
ma végre megérkezett a Ranger lapom. Pár óra hogy felvegye a szoba hőmérsékletet, délután beüzemelés. Remélem nem adódnak gondok vele.
Régi tápom van, miket kell tiltani a biosban ehez?
-
atomstefi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy ASUS MAXIMUS VII GENE alaplapom i7 4790K procival. Az AI Suite3 programban beállítottam és teszteltem, hogy a CPU 4,4 GHZ-en és CPU Core Voltage=1,19V. A problémám az ezzel, hogyan tudom ezt beállítani a BIOS-ban, hogy mindíg ezen a feszültségen üzemeljen? Minden újraindításnál 1,2V-ot állít be magának, nem pedig azt amit én meg adtam neki. Remélem érthetően írtam le...
Előre is köszönöm a segítséget,
Atomstefi -
haxiboy
veterán
Sziasztok! Adott egy VII Hero azt szeretném megcsinálni az integrált hangkártyával hogy előlapi jack nélkül szeretnék fejhallgatót illetve hangszórót is használni. Megoldható pl hogy két külön kimenetnek kezelje ha hátulra bedugom és ne csak 5.1 módban működjön mind a kettő?
-
szacsee
nagyúr
válasz
szacsee #1094 üzenetére
Feldobtam a 2012-t nagy merészen, eddig minden oké, bár stock coolerrel nincs tuning.
Az 50°C-os hőmérséklet C-state tiltva (régebbi táp miatt fostam, hogy a C-6/7 gondot okoz) win telepítés után mennyire gáz? Chieftec 450 A van a gépben, nemsokára cserélve lesz valami minőségire. Esetleg valahogy lehet limitálni a C-state-eket, hogy ne használja csak pl C3/4-ig?
Low Cost H81-es MSI deszkában volt ilyen fícsör, de itt nem találtam. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Z97-A laphoz melyik bios javasolt?
Visszaolvasva a 2012 túlfeszel, igaz ez?
Illetve újraindításból biosba bug vagy mifene megvan még?
Kösz a válaszokat előre is! -
Bélaaaa
őstag
Szükségem lenne egy firewire 1394-es csatlakozásra az alaplapon. Jól látom, hogy nincs a Hero VII-en ilyen?
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #1091 üzenetére
Magyar oldala sincs. Elég mostoha egy lap
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #1087 üzenetére
Pro gamer-t nem lehet összehasonlítani, üres az adatlapja.
Nagyjából átfutottam a sima adatlapját és egyezett.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
B@dsector #1088 üzenetére
Nekem még semmi se készült el hamarabb. Pl most ház van leadva 25 munkanapja! mert egyik ventije nem vt jo (iPon). 14 munkanapod van elállni, az új meg pl. iPonban 1-2 napra rá megjön... annyi, hogy a mostani lapod értéke náluk lesz, szóval plusz pénzt kell belerakni előre.
-
B@dsector
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #1087 üzenetére
Már kivettem a lapot mert tanácstalan lettem és inkább most visszaviszem, elállni nem tudom mennyire tudok mert 1 hete itthon és csak most tudtam vele foglalkozni hogy betegyem és vártam az új memóriára is mire megérkezzen... Lábakat megnéztem, óvatos voltam vele, azok hibátlanok.
Ha egy hónapot mondanak kinevetem őket. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
B@dsector #1086 üzenetére
Lehet hülyeségnek tűnik, de nézd át tüzetesen a CPU foglalatban lévő lábakat, nincsenek-esetleg elhajolva.
Ha nincs, minden más is oké csatlakozásokban, akkor érdemes a garit megpróbálni, vagy most gyorsan elállni, venni egy újat, aztán megnézni azzal, mert gariban egy honapnal is tobbet lehet bent...mate: most nem tudom megnézni, de van osszehasonlito az asus oldalan, ott latod a kulonbsegeket!
-
B@dsector
aktív tag
Sziasztok!
Megvan az új lapom de a DRAM post led mindig folyamatsan villágít pirosan mint egy karácsonyfa az alaplapon, hiába nyomom meg a gombot mellette hogy tesztelje le és állítsa be megfeleleően a memóriákat.
Az alaplap egy ASUS Sabertooth Z97 Mark S... előtte G.Skill 4x4 16GB 2133 mem-ek voltak benne és azt hittem hogy nem támogatja őket azért hasal el a boot a memória tesztnél de most az új memeóriákkal is ezt csinálja amit már támogat a lap, ADATA XPG 2x8GB 2400.Próbáltam egyesével és párban is őket de eredménytelen, ha kiveszem őket akkor meg sípól a lap, szóval érzékeli őket de mégse ismeri fel őket megfelelően vagy tudom is én mi a bánata lehet de már lassan kezdem úgy érezni mintha rossz lapot fogtam volna ki.
Képet nem ad a gép csak folyamatosan világít a DRAM led, ami azt illeti hogy vmi nem tetszik neki ott... VGA kártyát kivettem úgy is próbáltam szűkíteni a hibákat de már kifogytam az öteletekből.
Ha valaki tud segítsen mit próbáljak meg, mert ha más nincs megy vissza a mobo gariba.
-
Mate
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #1084 üzenetére
Köszönöm!
Akkor még jó, hogy nem jött össze a vásárlás. Ha már ennyi pénzt kiadok egy lapért, hozzácsapok pár ezret és veszek MAXIMUS VII RANGER-t
Ha jól láttam, amit a pro gamer tud, azt mind tudja a Maximus VII Ranger is. Kivéve a 2 db pci csatlakozót. Vagy elkerülte valami a figyelmemet?
-
Mate
nagyúr
A Z97 pro gamer ROG lapnak számít?
-
Teaway
veterán
válasz
Biluxzsolt #1080 üzenetére
Pont olyan közel van hozzá, mint a H97 PRO hoz (7e)
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Biluxzsolt #1080 üzenetére
hosszabb távon sokkal kifizetődőbb a Z-s lap!
más márkából meg lehet olcsóbban is kijössz -
Biluxzsolt
aktív tag
Idáig a sima H97 pro és a gamer között 3eft különbség volt,(30e és 33e).
Most meg már 37!
Így meg elég közel került a Z97 pro gamer (44e) árához.
Tuningolni nem akarom,de mivel csak 7e a különbség csak,megér annyival többet?
Mert akkor lehet,hogy mégis vennék K-s procit. -
h1mpi
félisten
válasz
Foglalt név #1075 üzenetére
Kikapcsolod a biosból ezt a funkciót azt hiszem az energiatakarékos funkciónál van.
-
tlac
nagyúr
válasz
Foglalt név #1075 üzenetére
igen
nem -
Foglalt név
addikt
MAXIMUS VII Hero
Az normális működésnek számít, hogy indításkor, felébredéskor max. fordulatra pörögnek fel a ventik egy pillanatra? Ha igen, akkor meg lehet változtatni valahogy?
Elég zavaró egy ilyen befektetés után, hogy az egyébként néma gép, pont annyi időre brümmög fel, amíg felébredek -
Hardtech
aktív tag
SABERTOOTH Z97 MARK 2 -nél melyik biosra erdemes frissiteni jó a legújabb vagy esetleg valami régebbi ? Van esetleg valami leírás hogy hogy kell frissíteni sose frissítettem még ,de a procim miatt is kéne i7 4790k.
Ez a bios van fenn ha minden igaz:Gondolom ezt minimum fel kéne rakni:
SABERTOOTH Z97 MARK 2 BIOS 1008
1.Enhance compatibility for new Anniversary Edition and Devil's Canyon CPU.
2.Optimize overclocking function and performance for new Anniversary Edition and Devil's Canyon CPU. -
Gerg00
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem
Teljesen kezdő vagyok ebben a tuning dologban!
Konfig:
Asusu Z97-A,
i7 4770k,
2x4Gb G.Skill Tridentx(2400Mhz) - XMP bekapcsolvaNem szeretnék nagy tuningot elég lenne egy 4,2-4,3 Ghz!
A problémám a következő, belépek biosba gyári tuning módokra rámegyek újra indít és egyszerűen nem tölt be az oprenderszer (win8.1) , Intelligent processor 5-el is próbáltam (Fast tuningal) , egyáltalán nem stabil a rendszer, de nagy részben be sem tölt!
Esetleg vki tudna segíteni vagy vmi ötletet adni, h mit is csináljak???
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
Hardtech
aktív tag
válasz
szallasi007 #1068 üzenetére
Sikerült köszi nem tudom ez volt e a baja mert csináltam egy új windowst a pendrivera de így dugtam össze a dolgokat ahogy mondtad.
-
Hardtech
aktív tag
Asus Sabertooth Mark 2 z97
Szóval valaki nem találkozott még ilyennel hogy a biosba van egér meg billentyűzet de a windows 7 telepítő töltő képernyőjénél eltűnik mind a 2 igy nem lehet nyomni semmit 3.0 ás pendriverol szeretnék telepiteni 2.0 as slotba dugom. A bios secureba azt beállítottam hogy legacy legyen. -
Hardtech
aktív tag
Valaki valami tipp ERRE
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Van-e köztetek olyan aki a mostani Z9xx-es lapja előtt Z87(Expert,PRO,Deluxe) alaplap tulaja volt és kipróbálta az in. audio teljesítményét és elmondanám véleményét (ha most Z97/H97-PRO Gamer vagy valamelyik ROG lap tulaja) a SupremFX vs Z87 int. audio viszony kapcsolatában?
Válaszokat előre is megköszönöm
-
Viperator
őstag
Hali!
Csak infóként: Asus Z97-Pro alaplaphoz megérkezett a friss BIOS (2012)
Még nem frissítettem, hamarosan fogok.
Üdv!
-
Abu74
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #1054 üzenetére
Én még 38e Ft vettem 4 hónapja. Nincs vele bajom egy 4790k társaságában. Azt hittem más oka van miért nem vennéd. :-)
-
Abu74
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #1047 üzenetére
Miért nem javaslod az Asus Z-97A-t?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Facan1984 #1051 üzenetére
Szia,
Mondjuk 4690k illene ezekhez a csucskartyakhoz. Asus 290x, de en inkabb a GTX970 et javasolnam, MSI Gaming 4G verziot, vagy a Gigabyte G1-et. csak a gephazba ferjenek bele. (ez mindegyik VGA-ra igaz)
Igazabol megneztem az arakat, Z97X Sli. a gigabyte tol jo lesz, meg ha vegso soron marad egyelore a tuninggolhatatlan sima 4690 (erre eleg a gyari huto)
2133 CL9 1.5 voltos KIT lenne a legjobb, illetve, ha nagy a szakadek arban akkor a CL10.
De az anyagi kereted nem tudom, hiszen még kell egy CPU huto (ha a tuningos 4690k lesz), 120GB-os SSD, egy tarhely HDD(WD Red esetleg WD Black) Tapegyseg (az elozoekbol felsoroltakbol amit lehet venni es a legolcsobb, de figyelj,mhogy ne csaljon a bolt a garival es adja meg az 5 évet) es vegul a gephaz.Viszont irj privatot, a kereteddel, megnezem, mik lehetnek amik belefernek! Itt meg abbahagyjuk az OFFolast.
Udv
-
Facan1984
újonc
válasz
#Morcosmedve #1049 üzenetére
szia.nem lesz tuningolás,egyelőre 1280x1024ben játszok aztán tv fogok full hd-ban játszani. én azt hittem hogy minél nagyobb a clk annál jobb,és az miért nem jó a 1866hz clk 10-el?akkor melyik alkatrész volt eddig jó döntés kb?köszi
-
dodoroli
aktív tag
Helló!
Valaki próbálta e az asus maximus vii hero friss bios-át?(Version 2201) -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Facan1984 #1048 üzenetére
Szia,
Igazabol ez mar nem ez a topic, de el kellene donteni par dolgot:
Mekkora felbontasban jatszanal?
Szeretnél-e CPU-t tuningolni?
Szeretnél-e GPU-t tuningolni?Elozetesen 1866 CL9 VAGY 2133 CL10-es RAMokat keresgelj, 1,5v os feszultsegi mukodessel, biztos lesz valamelyik jobb boltban jo aron.
Illetve tapegysegbol 550W-650W tartomanyban keresgelj, de 80+Gold verziokat.
Pl Corsair RM 650/Evga 650G1/FSP Aurum Gold 650 de vlszg eleg egy 550W os is, arfuggo.RAM a VGA-n nem donti el egyertelmuen a sebesseget!
Udv
-
Facan1984
újonc
válasz
#Morcosmedve #1047 üzenetére
köszi,még egy kérdésem lenne most szeretnék gépet cserélni és ezekre gondoltam,ezek jól illenének egymáshoz:
Intel Core i5-4690 3.5GHz LGA1150 Processzor
Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FBK2/8
Cooler Master Thunder 700W RS-700-ACAB-D3
GIGABYTE Radeon R9 280X OC 3GB 384bit DDR5 PCI-E GV-R928XOC-3GD Videokártya
vagy Sapphire R9 280X VAPOR-X 3GB 384bit DDR5 PCI-E 11221-12-40G Videokártya
várjak a 4gb kártyákra ezek közül Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC 4GB 512bit DDR5 PCI-E 11227-00-40G
ASUS Radeon R9 290X DirectCU II OC 4GB 512bit DDR5 PCI-E R9290X-DC2OC-4GD5
GIGABYTE Radeon R9 290X WindForce 3X 4GB 512bit DDR5 PCI-E GV-R929XOC-4GD
csak az a baj hogy ezeknek a 4gbnak a grafikus memoria sebessége kisebb mint a 3gb-oké
ASUS MAXIMUS vii Ranger Alaplap
vagy az olcsobb GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3 Alaplap
GIGABYTE GA-Z97P-D3,GIGABYTE GA-Z97X-SLI,GIGABYTE GA-Z97-HD3,GIGABYTE GA-Z97-D3H
tudsz tipet adni egy jó gép összeállításra.köszi -
Facan1984
újonc
Hello!azt szeretném kérdezni hogy venni akarok alaplapot csak nem tudom eldönteni melyiket tudtok valamiben segiteni?
az alaplapok:ASUS Z97-A Alaplap
vagy GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3 Alaplap
ASUS MAXIMUS VI HERO Alaplap
GIGABYTE GA-Z97X-SLI Alaplap
asus maximus vii ranger.köszi -
ÁdiBá
veterán
Nálam is SSD van a rendszer. De annyiszor megszivatott már a Raid0 hogy belefáradtam. 3x2Tb van most nekem. Nyilván ugy akarom őket használni hogy egyről játszok másikra letöltök harmadikon csak tárolok. Raid0 nagyon gyors volt. De hogy havonta feláldozom a munkámat már kezdem unni.
-
ffodi
veterán
Nekem is volt már ilyen, igaz nem Z97-es lapon. (de asus volt)
Azt a megoldást találtam rá hosszas tökölés után, hogy kell egy HDD pl, amivel be tudsz bootolni egy windowst, fel kell telepíteni az Intel RST drivert, majd itt az Intel vezérlőközpontban helyre lehet állítani a tömböt. (nekem legalább is sikerült anno, és azóta más probléma kapcsán is működött a móka)
-
ÁdiBá
veterán
Nekem most lett teli a tököm a Raid0 inkább szét szedem őket. Maradnak simán függetlenek. Mindig valamiért elszállnak Raid0ban. Mindenre érzékenyek.
-
ÁdiBá
veterán
Valaki tud bármilyen őtletet a Raid0 hogyan lehet visszahozni?
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek megéri kockáztatnom egy BIOS frissítést?
Nálam minden egyes bios frissítés után elszállnak a RAID köteteim.
Jelenleg minden dokumentumot azon tárolok így azoknak a hiánya komoly problémához vezethetne.
Arra gondoltam mi lenne ha lehúznék először is merevlemezeket és az SSD-t az alaplapról, majd beállítanám a BIOS teljesen alapra majd azután frissíteném fel.
Szerintetek így is elfog szállni a RIAD0?
Mindig azt írja mikor frissítem hogy az egyik merevlemez úgymond lecsatlakozott a rendszerről... -
RMZ250
senior tag
Hali, na itt vagyok magint egy kis segítségért
Vettem egy M.2 csatlakozású SSD-t, beszereltem. Gép induláskor látom biosban megvan, "Eszközkezelő" látja. Mégis a Sajátgép-se és a TotalCommander-se látja
Kisegítenétek, hogy mit kell beállítani. -
alfiboy
aktív tag
válasz
OneManArmy #1015 üzenetére
Ebben legalább nem téved a manual. -
Reyhach
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus H97-PRO -n (vagy pro gameren) gondolkozom egy i5 4460 proci mellé, tudnátok a lapról véleményt illetve tapasztalatokat mondani?
Köszi!
-
dodoroli
aktív tag
válasz
ScomComputer #1021 üzenetére
Viszont azt tudom,hogy ez tudna többet is a gyári specifikáció szerint középső oszlop a linken!
És ha átkapcsolom a biosban PCIeX4_3 slot X4 módba akkor nem látja a win az ssd-t,pedig ott kellene hoznia a leírás alapján a legnagyobb teljesítményt.Ehelyett csak M2 módba megy csak. -
Teaway
veterán
válasz
ScomComputer #1021 üzenetére
► link
-
nTom
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #1017 üzenetére
eddig csak a processzor van meg, a lapokat most nézem a bazárban
-
nTom
aktív tag
üdv
ez pl: Sonic Radar , csak azzal a lappal működik, amelyiknél ezt jelzik, vagy bármelyiknél?
-
alfiboy
aktív tag
válasz
OneManArmy #1012 üzenetére
Ramot próbáltad 1866MHZ felett járatni, van rá lehetőség (stabilan)? -
Sziasztok!
ASUS SaberTooth Z97 Mark 1 tulajdonosokat szeretném megkérdezni egy jelenséggel kapcsolatban, a közeljövőben BIOS frissítésre készülök (2012-re). A BIOS-ban (és így az AI Suite-ban is) be van állítva a de-dust funkció, amely szerint 2 óránként 30 másodpercre be kellene kapcsolnia az assistant ventillátoroknak. A jelenlegi 1304-es BIOS verziómnál azt tapasztalom, hogy első bekapcsolást (hidegindítást) követően ez a funkció nem működik Windows 8.1 x64 alatt, viszont ha a Windows elindulása után egy szabályos restart-ot nyomok a Windows-ban, akkor az újraindulást követően már minden de-dust funkció szépen működik. Érdeklődni szeretnék, hogy egyedi jelenségről van-e szó, vagy esetleg más is tapasztalt ilyesmit?
Előre is köszi!
Üdv,
-
dodoroli
aktív tag
Na megjött végre a samsung m2 ssd 256GB-os vasárnap teszt maximus vii hero-ban.
-
atomstefi
tag
válasz
Biluxzsolt #1007 üzenetére
Köszönöm...
-
atomstefi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen mATX házat ajánlanátok ASUS maximus VII GENE, i7 4790K, 2 db GTX970-es SLI-ben. A proci hűtés corsair 105-ös vízhűtés. Ha még esetleg lenne benne 2 db 5,25-ös hely, akkor az már csak hab lenne a tortán. Mivel ennyi cucc lesz benne, ezért nehéz a választás a légáramlat miatt.
A válaszokat előre is köszönöm...
Üdv,
Atomstefi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS notebook topic
- Politika
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- Formula-1
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Update 04.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest