Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
Sziasztok.
Adott alaplap Asus maxius 7 hero....
BIOS frissítés....
Az istenert sem jön létre...
Segítséget kérnék.
Eger nincs a BIOS ban sem.5 év után vettem elő. :W :R -
troll81
addikt
asus sabertooth z97 mark 1 támogatja a NVME SSD auf PCIe 4.0 x4 Adapter t rendszerhez ?
-
amdboy
senior tag
Sziasztok. Ha valaki még olvassa, és netán hasonló gondjai vannak, akkor nèzelődjön a táp körül. Nekem az volt a gond
-
amdboy
senior tag
sziasztok! Adott egy Asus Z97-A alaplap. Problémám a következő. Hang lejátszásakkor ( film, játék sőt rendszerhangnál is) " rezeg" és sistereg a hang. Nem mindíg, csak mikor kedve van. van, hogy percekig semmi, de van mikor percekig hallani. Próbáltam másik videokártyát belerakni, sajnos azzal is fent áll a sistergés, drájverek rendben, A másik problémám az, hogy a bekapcsoló gombot rádugva ( power sw) bekapcsol a gép, de képet nem ad. Probálkoztam azzal is, hogy a reset gombot teszem a power sw-re, ekkor pedig folyamatosan újraindúl a gépem. Esetleg valakinek ötlete? köszi a válaszokat. ui: Ha netán van valaki Budapesten aki ennek a szakija, szívesen javíttatnám.
-
veber0937
tag
Hi
A h97 plus lapba a következő tpm modul nem megy, láb kiosztás megegyezik:
GIGABYTE TPM Modul 2.0 - iPon - hardver és szoftver hírek, tesztek, webshop, fórum
ötlet? -
Viperator
őstag
Sziasztok! A BIOS szerint a Sensor1 hőmérséklete magas (127°C), ennek mi a baja? Mi a teendő? A pöcök a helyén van (ez valami Reset funkció, de nem azon az oldalon van). Előre is köszönöm a segítséget!
BÚÉK!
-
javorszky
tag
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!
Meg halt a videókarim.Szeretném ideiglenesen használni míg nem veszek a proci videókarijával. I5 4670K.De sajnos nem ad jelet ha bedugom a hdmi-t az alap lapba.
Tudna valaki segíteni mi lehet a baj???Alaplap Asus Z97 -
skyrush7
aktív tag
Arra jól emlékszem, hogy anno (2014-2015) volt arról hír, hogy az ASUS engedélyezte a H-s és B-s alaplapokon is az overclockingot?
Valakinek volt tapasztalata H97-es lapban K-s processzorral? -
veber0937
tag
Hi
Asus h97-plus lapba miylen m.2 ssd érdemes venni ami gyors is, és idővel tovább lehet vinni új lapba?
-
skyrush7
aktív tag
BIOS frissítést csináltál?
A saját lapom (Asus H97-PLUS, ua. csak ATX méret) esetében valamelyik BIOS changelog-jában volt az NVMe támogatás.
A te lapod esetében is ez a helyzet lehet:
Én megpróbálnám frissíteni a helyedben, ha eddig nem tetted. A képen lévő nem a legújabb, de érdemes ezzel kezdeni. (nekem nem is engedte a gyári elsőről egyből a legújabbra való frissítést)
Update: elnéztem a gyártót, javítom.
Update 2: Biztos vagy benne, hogy Gigabyte? -
Nowi
tag
Sziasztok!
Gigabyte h97m plus lapban jol ertelmezem hogy mennie kellene az alaplapi M2 slotban egy 512 GB -s Toshiba NVME SSD-nek is?? mert azt probalgattuk de az istenért se látta még a BIOS sem ..
mi lehet a gond?
-
skyrush7
aktív tag
Az alapórajel tulajdonképpen nem számít, BIOS-ban a boost órajelet "sync all cores"-ra állítva a 4690 mind a 4 magja 3.9Ghz-en pörög, így még kinyerhető egy kis teljesítmény belőle.
-
skyrush7
aktív tag
Kövezzenek meg, de én nagyon szeretem a 4690-emmel együtt.
Napokban állítottunk össze egy H410-es konfigot, én elborzadtam mennyire fapadosnak tűnik a H97-hez képest, legalábbis DIMM, SATA és Fan header-ek számát nézve. Ha lemegy az ára, megajándékozom egy 4790-nel azért még.
-
skyrush7
aktív tag
-
Teaway
veterán
válasz
skyrush7 #3062 üzenetére
Ebben a lapban (Asus H97-PLUS) az M.2-es csatlakozójú eszköz 2 db SATA portot foglal le, ha engedélyezve van. (M.2 Socket 3 shares bandwidth with SATA6G_5 and SATA6G_6)
Ez nincs hatással a H97-es chipset PCIe 2.0 sávjait használó csatlakozókra.Olyan lapokban merülhet fel ez a gond, ahol az M.2-t lehet PCIe módba is kapcsolni a SATA-n kívül, pl az enyémben (Asus H97-PRO GAMER): M.2 Socket 3 shares bandwidth with PCIEx1_1 and PCIEx1_2 (in PCIE mode) and SATA6G_4 (in SATA mode)
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom nézi-e még valaki ezt a topikot, de azért feltenném a kérdésem.
Asus H97-PLUS (ATX) alaplapom van, amin van M.2 csatoló. Ha mindenigaz, ez képes fogadni NVMe SSD-től SATA-n át egészen m.2-s hálókártyáig modulokat. A kérdésem az az, ha teszek bele egy hálózati kártyát, az kihatással lesz a többi PCI csatlakozóra az alaplapon (elérhető sávokat tekintve)? -
wooqt
csendes tag
Ha esetleg valaki Asus MAXIMUS VII HERO alaplapot keres akkor találtam jó áron. Rendeltem belőle és úgy néz ki vissza is igazolták.
[link]
-
tetrix
tag
Sziasztok! kb egy hete küzdök egy Z97-A lap anomáliáival,bár lehet nem ő a ludas. A lapban egy 4790K proci megy, radeon pro wx3100vga; win 7 rendszer egy Intel520-as 240GB ssd-van, teljesen stabilan működik. Újítottam egy Win 10pro oprendszerre, ehhez vettem egy új Intel 545s 512-es ssd-t amire feltelepítettem a rendszert(telepítésnél csak ez az egy meghajtó volt a gépre kötve). Rendben felment,viszont azóta rendszertelenül leginkább bejelenkezés után kicsivel leáll a rendszer minden előzmény nélkül. HDsentinel nem jelzi hibásnak a lemezt, a lényeg hogy nem mindig csinálja; driverek fent vannak, de van hogy egy ilyen leállás után betöltéskor 'Ensure to install MEI driver before using ASUS 5 Way optimization' a chipset driver fent van, viszont az Ai suite 3-at nem tudom leszedni. BIOS-ra is gyanakodtam de a legutolsó bétával ugyanaz a hibajelenség, most egy korábbi 2601-es verzió van fent. a többi hardverelem rendben van,szerintem a lap is, nem túlmelegedés, nem gombelem,kizárólag win 10 alatt jön elő ez a probléma, win 7 stabil,ugyanazon hardverekkel,bios beállításokkal..Jelenleg a win7-es ssdről megy, ami jelezte hogy probléma lehet néhány fájllal az 512gb-os Win10-es oprendszerű lemezen. Itt nyomtam egy vizsgálat és javítás gombot,most itt tartok.Visszakötöttem a Win 10-es ssd-re hogy arról bootoljon,de nem tudom ez megoldotta e a problémát, azért kérdezem hátha valaki belefutott hasonlóba esetleg tudtok valamit javasolni mi lehet a gubanc? driverhiba vagy valami telepítéskor történt a lemezzel?
-
taknyí
senior tag
válasz
Istvan2020 #3050 üzenetére
-
Bib
őstag
válasz
Istvan2020 #3047 üzenetére
Jók a z97 lapok szerintem, nekem pro gamer van, stabil tuningban is. Ez az armor amolyan látvány plate-esnek tűnik. Valami nztx házban biztos szép lehet.
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok, ilyen lapja van valakinek tud irni valamit róla milyen?ASUS GRYPHON Z97 ARMOR EDITION
-
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Maximus VII Ranger lap es egy ADATA SX8200 Pro M2 SSD.
Letezik az, hogy a lap nem tamogatja az SSD-t?
Legutolso 3503 beta bios van a lapon.Beillesztettem az M2 port-ba rendesen, le is csavaroztam ahogy kell, viszont nem latja a lap.
Nem vagyok jaratos az M2 SSD-k teren, valami BIOS beallitassal lehet a gond?
Koszonom szepen elore is a segitseget!
-
jas39
tag
Sziasztok, H97 Pro4 lapomba szeretnék 2x8 GB memóriát, mit javasoltok, leírás alapján DDR3 1600 kezel, Kingston van most benne
köszönöm szépen -
Viperator
őstag
válasz
troll81 #3040 üzenetére
Nekem Samsung van (EVO, PRO). Meg vagyok elégedve.
Ha többet akarsz tudni, ott lehet átnézni az összefoglalót és megkérdezni...
-
troll81
addikt
Sziasztok asus maxius 7 hero lapba milyen m2 ssd keressek, hogy ne legyen semmi probléma gondolok az in kompatibilitásra. 256 vagy 512 gb kellene. Köszönöm
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Jól látom, hogy a Z97-AR jobb lap, mint a Sabertooth Mark 2?
Üdv.
-
Colinka
tag
válasz
Viperator #3030 üzenetére
Köszönöm a használati útmutatót!
Csináltam egy Bios frissítést, de nem oldódott meg a probléma. Elem eltávolítása, illetve teljes áramtalanítás után (5 perc) indul, op rendszer stabilan fut, újraindítás után szuperül megy, viszont leállítás után ismét csak be-ki kapcsolgat.
-
Viperator
őstag
-
Colinka
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült jutányos áron hozzájutnom egy Asus Z97-A típusú alaplaphoz.
I5 4670 proci ment bele, 2 x Kingston HyperX FURY 4GB DDR3 1600MHz memória, Chieftec 600W iARENA tápegység.Sajnos nehéz volt azt is elérni hogy elinduljon a masina, első indításnál felpörgött, majd nem adott képet.(Memória Led vörösen világított) Egy újraindítás utána már fel sem pörgött, csak be-kikapcsolt megállás nélkül. Teljes áramtalanítás után kis idővel sikerült 1 db memóriával elindítani a gépet. Biosba mindent felismert, rádugtam egy SSD-t win10 sikeresen elindult. A további problémám az lenne, hogy leállítás után ismét nem indul el, mintha valamit biztonsági módba tenné le az alaplapot
. Áramtalanítás majd egy 5 perc várakozás után ismét indul. Végre sikerült elindítani 2 db rammal is, de a dual channel nem jó sajnos.
Olvastam hogy ezek az alaplapok nagyon finnyásak a memóriára, illetve a tápra is. Próbáltam több táppal illetve rammal is de sajnos nem tudtam egy stabil állapotot létrehozni.
Doboz nélkül kaptam, így user manual sincs hozzá.Valakinek valami tipp esetleg? Hogy tudnám teljesen "Nullázni" a lapot? Hátha valami tuning be van állítva.
Köszönöm
Üdv: Colinka
-
1 among many
tag
válasz
Viperator #3025 üzenetére
A sebesség nem akkora gond, így is elég gyors. Azért is akarom használni, mert már nincs több szabad sata a lapon és kell még egy drive. A meghajtó felismerése, smart, wearing stb. kiolvasásának hiánya zavar csak. Kénytelen leszek feltenni egy win10et v új linuxot és remélem, hogy csak szoftveres a gond és az újabb os megoldja.
Az aggaszt, hogy így, nem teljes driver támogatással vajon működik-e rendesen a garbage collection, a trim, egyéb, hogy se be ne fulladjon, se szét ne hajtódjon sokszorosa terheléssel, mint kéne.
Mindenképp ki kell próbálnom friss os alatt.Nincs másik alaplapom, amin van M.2 csak ettől régebbi és nem is ismerek senkit, akinek lenne, úgyhogy másban nem tudom tesztelni. Mivel a fentiek szerint win7ben már nincs hivatalosan NVMe támogatás, csak 10ben, bízom benne, hogy csak ez a gond.
-
Viperator
őstag
válasz
1 among many #3024 üzenetére
A sebesség rendben van (ennyit tud az M.2 csati). PCIe bővítővel majdnem a gyárit megkapod.
Nem nézted meg egy másik gépen az SSD-t? (meg kell vizsgálni, hogy ott is előfordul az ilyen probléma... ha igen, akkor rosszat kaptál)
-
1 among many
tag
Kutattam tovább és rátaláltam erre a topikra:
NVME Drive shows up in bios but not Windows 7
Innen kiderült, hogy a KB2990941 win frissítést kell installálni (Windows6.1-KB2990941-v3-x64.msu), ami szerencsére linkelt oldalon még letölthető.
m$ már nem teszi elérhetővé, hogy ne lehessen megoldani ezt win7 alatt, hanem térj át win10-re... "This hotfix has been discontinued. Instead, you can upgrade to Windows 10 and get the most up-to-date security and other features built right in." Korrekt, kösz...Ezt a frissítést felrakva már látta a Disk Management az M.2-t, tudtam particionálni, másolni rá, működik. Viszont nem a várt sebességgel, csak töredékével.
De legalább már valahogy működik.
Ami még mindig nem:
Bios / Advanced / NVMe Configuration - NVMe Controller and Drive information - ki van szürkítve, nem ír semmit.
Továbbá a Plextor-tól letöltött "Plextool NVMe edition.exe" azt írja ki induláskor, hogy nem talált Plextor SSD-t, ez a progi pedig csak azokhoz van. Majd behozza a meghajtók listáját, ahol a Smasung 830 rendszer SSD mellett kiírja a most épp bent lévő két vinyót és negyediknek: "NVMe - NVMe Plextor PX-512M8 1.06". De még a szabad / felhasznált terület arányát sem olvassa be róla, míg a másik három meghajtóról annyit igen. Gratulálok!
HD Sentinel is azt írja, hogy a lemez állapota ismeretlen, csak a nevét, sorozatszámot, fájlrendszert, foglalt területet látja, teljesítményt, kondíciót nem.Fentiek tükrében van valakinek elképzelése, hogyan lehetne maradéktalanul működésre bírni?
-
1 among many
tag
-
Viperator
őstag
válasz
1 among many #3021 üzenetére
Neked kell manuálisan beállítani a bootolást (hogy melyik meghajtóról menjen....).
-
1 among many
tag
válasz
Viperator #3019 üzenetére
Ettől sajnos a világon semmi nem változott. Egyelőre nem is akarnék bootolni róla, csak lássam, mind meghajtót. Boot alatt most már bejön a Plextor logoja az alaplapé mellett, biosban, mint boot opció látszik, de még Plextor saját szoftvere is, pl. firmware frissítő azt írja, nem talál a gépben Plextor cuccot. Ami nem annyira meglepő, ha a disk manager sem látja.
-
Viperator
őstag
válasz
1 among many #3018 üzenetére
Próbáld meg ezt az opciót....
-
1 among many
tag
Üdv!
Alaplapom Z97-AR, bios 2801 (2205-től írták, h van NVMe support). OS Win7 64. Beletettem egy Plextor M8Pe M.2 NVMe SSD-t. Biosban drive-ként nem, de boot opcióként feltűnik. Win alatt egyáltalán nem látom. Valami driver install problémát írt ki, mikor újraindítottam a gépet, miután átállítottam a biost M.2 módra Onboard devices configban, tehát akkor érzékelte, h valami ott van, de azóta sem látom, Disk managment alatt sem, így particionálni sem tudom, betűt sem kaphat.
Hogy üzemeljem be?
-
Viperator
őstag
Mind a hat alaplapi SATA foglalt, az egyik PCIe foglalatban NVME csücsül (adapterrel), ezenkívül a másik PCIe foglalatban SATA bővítőkártya (két SATA) csücsül.
(Az alaplap Asus Z97 AC Wifi) -
powermause
tag
válasz
TomBond #3014 üzenetére
..én már eladtam a Z97-AR -emet,de nekem sosem sikerült beindítani a sata - express-t.A kábelt nem tudtam beszerezni hozzá,még az ebayről sem.Közben az egyre újabb M2 NVME ssd-k miatt már feleslegessé is vált.Szerintem hatalmas felesleges dolog,talán ha fejlesztették volna valamerre , lehetett volna valami belőle.?Szóval halott próbálkozás lett belőle,szerintem.
-
TomBond
aktív tag
Van egy ASUS H97-PRO alaplapom, amin van 4 db SATA eszköz, és egy M.2 SSD. Most szeretnék még egy eszközt rákötni, de az alaplapon lévő "SATA Express" csatolót még soha nem használtam, és nem is igazán értem, hogy ez mire való, és hogyan kell használni. Van valakinek ezzel tapasztalata, vagy vennem kell egy PCI slotba való bővítőkártyát?
-
Bib
őstag
válasz
Krisz1000 #3005 üzenetére
Nekem csak 2000 óta van pc-m és a szar win 98 meg winMe után az xp milyen jó volt, nem merte senki elengedni és váltani win7-re pedig sokkal jobb volt.Mint most te meg nem engeded el a win7-et pedig a 10 sokkal jobb. Eddigi legstabilabb rendszer, az újabb eszközöket jobban kihasználja, támogatja. Egy probléma a nagy frissítéseket én sosem teszem fel ,hanem tiszta telepítéssel újat.Nem tudom milyen korlátozásról beszélsz,én nem találkoztam ilyesmivel. A 2011-es Dell laptopom is gyorsabb, kevésbé merül win10 alatt.
-
Krisz1000
tag
a 10es jobb???
én úgy hallottam h mindenféle korlátozás van benne meg bloat meg hog.
miért jobb?a biztonságot most hagyjuk, az nekem PR szöveg, nem kellenek korlátok, 94 óta van PC-m és 2db olyan virusom volt ami miatt reinstall kellett csinálni de adatvesztés akkor sem volt.
ha win/androidon a biztonság szót meghallom a hátamon feláll a szőr.
1 dolog jut eszembe: power userek korlátozása az ostoba tömegek miatt akik minden szarral összefertőzik az eszközüket. ja meg h a nagyfőnök akarja megmondani hogyan használjam a gépem.azt mondod h ezek a töketlenkedések a win7 miatt vannak és nem az asus lap miatt?
amúgy szerintem az usb3 ról win install akkor sem menne, mert úgy tűnik ez a lap nem tud natívan usb3-at csak driverrel, oprendszeren keresztül -
Bib
őstag
válasz
Krisz1000 #3001 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás egy sokkal jobb és gyorsabb, stabilabb, biztonságosabb, dx12-t is támogató oprendszert feltenni a win10-et.
Ez a Atkacpi driver kell, nekem megvolt de már letöröltem.Más alaplapnál is nézd meg, lehet ott lehet letölteni, betallózva eszközkezelővel telepítsd úgy csak a jót teszi fel. Win 10 alatt semmit se kell felrakni minden működik usb3 is stb....
-
Krisz1000
tag
Sziasztok! Z97-PRO alaplapom van, amit 4 éve vettem. első körben még gyorsnak találtam, ezért anno nem foglalkoztam az optimalizálásával.
most win7 ujrarakása után estek ki csontvázak a szekrényből.
Pl hogy az eszközkezelőben megint szerepel ismeretlen eszköz.
gyors guglizással:
What is the ACPI\PNP0A0A Device? Where is the Driver for this?
...
To find the drivers for this device, visit the Asus product support page for your product and look for an ACPI Driver under "Utilities".1. namost az én support page-emen nincs semmilyen ACPI driver!!
alaplap tipusa+driverre ráguglizva sem találok értelmes magyarázatokat.2. a többi intel, de realtek alapú szolgáltatásaira is az adott gyártótól már újabb driverek vannak, mint as asus honlapján.
nem egyértelmű ilyenkor melyiket kéne használni, és legtöbbjüknek több verziószáma is van (külső belső stb) igy power usernek még azt is nehéz eldönteni melyik az újabb.3. USB3-as eszközöket utóbbi évben kezdtem vásárolni, és úgy derült ki hogy 2 féle!!! USB 3 drivert is telepíteni kell ahhoz, hogy az összes 3-as port menjen. plusz vmi kacifántos bios beállítás, amit mindig elfelejt az ember. ez miért ilyen...??
4. AI suite-t próbálgattam pár hónapja, egy katasztrófa. még az eggyel régebbi verzió működött valamennyire, de a lényeg h érdemben szinte semmire nem használható. adaptiv tuning használhatatlan, nem is igazán érthető hogy mit csinál v mit kéne csinálnia. gondolom ennek az lenne a funkciója hogy a max sebességet kihozni a prociból ÉS a memóriából úgy, hogy a gép még ne fagyjon le full terhelésnél sem, illetve folyamatosan változtassa az órajelet az éppen elérhető maximum függvényében...?
Nekem csak manuálban sikerült, azt is jelentős biztonsági ráhagyással, ami miatt alig volt érdemi gyorsulás.
A ventik vezérlése szintén borzalmas, kontraintuitív, egymásnak ellenmondó beállításokkal....végülis a kérdésem csak az lenne, hogy ez a szívás csak ASUSnál van, vagy többi márkánál is ez a helyzet? pl hogy nincs nativ usb3 támogatás, vagy hiányzó driverek az eszközkezelőben? meg a többi...
az a gáz hogy már korábban is volt Asus alaplapom és ott is megvoltak ezek az idegesítő szarságok, láthatóan nem tanultam a leckéből.... (gyorsban kellett és ezt volt lehetőségem megvenni)ez egy prémium vagy legalábbis felső középkategóriás alaplap lenne.
az is most esett le hogy a drivereket 2015 óta nem update-elték...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS notebook topic
- Politika
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- Formula-1
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest