Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kris75
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2889 üzenetére
Szia!
Nekem sem működik sajnos -
Teaway
veterán
válasz
- = Zk = - #2895 üzenetére
Ja hogy Win10...hát ahhoz nincs lövésem, mert 8.1 alá ment fel és azóta is úgy van.
-
Abu74
csendes tag
válasz
- = Zk = - #2895 üzenetére
Windows frissítés okozza a gondot.
[update]
Ha eltávolítom akkor gond nélkül működik, de mivel auto update van nálam vissza települ. -
Teaway
veterán
válasz
A kezdetektől (2014) fent van, soha semmi baja nem volt.
-
Z4
tag
válasz
troll81 #2891 üzenetére
szia
ez egy egyszerű M.2 M-Key SSD - PCI-E X4 adapter
a lényege hogy a maximális sebességet ki tud hozni belőle akkor egy PCI-E 3.0 4-6-8x max 32gbps szoltba tegyed
így nekem is a max jön ki viszont igy ha a vga egy másik ugyan ilyen slotba van akkor az csak 8x lesz
lehet ezt is be lehet valahogy állítani de én ezzel nem foglalkoztam
Ha PCI-E 2.0 4-6-8x akkor max 10gbpsUi: a maximális sebsebég viszont az SSD től függ !!!
de bármilyen hasonló kártya megteszi
-
Bib
őstag
válasz
Én még véletlenül sem tenném fel
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok.
másnak is elfáradt az AI Suite 3?!.. egyszercsak hibaüzi, és az istennek se tudom feltelepíteni a gépre. technikaliag fentvan, de az exe nem indul. néha az instal lexe sem.
gyári cd-ről sem -
sinick
senior tag
Köszi a választ. Szóval ma csak kikapcsoltam BIOS-ban az USB3-at és úgy ugye jó lett USB2 sebességgel. Aztán AI Suite installon keresztül leszedtem mindent, majd BIOS-ban visszakapcsolatam az USB3-at, majd újraindítás és visszatelepült a Microsoft saját drivere, ami egy idei decemberi driver. Ezzel a másolási sebesség nincs 80-100 MB, csak 40-50 MB, de az is jobb, mint a 20-30MB. Egyelőre így hagyom.
-
Bib
őstag
Hát igen semmi értelme ezeknek a programoknak, belenyúlnak mindenbe.Nagyon nem tartom ezeket semmire.
Egyszer beállítottam mindent biosban, aztán azóta megy a gép.Win 10 szerintem usb3 -hoz rak fel drivert.Én Z-97 pro gamerhez semmit az ég világon nem telepítek win10-hez. -
sinick
senior tag
Sziasztok!
Kb. 3 hete újratelepített és még be sem lakott Windows 10 Pro gépem olyat csinál, hogy az USB3-ra dugott mobilvinyót felpörgeti, de nem ismeri fel (usb eszközként sem látható). Előtte Windows 7 Pro volt rajta, sosem volt ilyen gond. Aztán a Windows 7 Pro-t upgradeltem Windows 10 Pro-ra, sosem volt ilyen gond. Rámentek a W10 frissítések, szintén nem volt gond. Először 1 hete, másodszor ma csinálta ezt velem és ezalatt az egy hét alatt párszor volt rádugva a vinyó.
Az alaplap egy ASUS H97M-PLUS, a ház egy FRACTAL DESIGN ARC Mini R2 Window. Teljes konfig az adatlapomon. BIOS up to date régóta, beállításaiban alapon van minden, a memória órajele van fixen 1600 Mhz-re állítva, SATA1-4-en hot-plug van kikapcsolva, POST delay 1 sec-re állítva. W10-re saját drivereiból a LAN, Chipset, SATA van felrakva. Felraktam még az ASUS Probe-ot, abból is csak EZ update-t és USB3 Boost-ot.
Először a megoldás az volt, hogy leszedtem az USB3 Boost-ot, így boot alatt volt billentyűtet, BIOS-ban volt billentyűzet és egér, viszont Windows alatt egyik sem. Ezután BIOS-ban kilőttem az USB3-at (talán "xHCI valamit" kikapcsolás az USB között), Windowsban lett billentyűzet és egér, USB3-on lett mobilvinyó is, csak USB2 sebességgel. Visszakapcsoltam az "xHCI valamit", változás nincs, azaz USB3-ba dugott vinyó USB2 sebességgel ment. Visszarktam az USB3 Boost-ot, így USB3 sebessége helyreállt.
Másodjára, harmadjára, ikszedjére nem szeretnék már ezzel szórakozni. Mi lehet a megoldás a problémára?
Köszi: sinick
-
Bib
őstag
Azért a mai világban érdemesebb UEFI-ben telepíteni.
-
Z4
tag
Na tovább fejlesztettem a dolgot
Az M.2 csatiból átraktam az SSD egy PXI-E 4x kártyába majd azt egy PXI-E 3.0 16x és ott az SSD 3200/1600mb/s tud
Sanja ezeken a lapokon az M.2 foglalat max 10gb tudnak mig a PCI-E 3.0 már 32gb is
Igy a vga lejjebb került a PCI-E 2.0 16x ba ott is szépen duruzsolMost viszont váltok 1151 re ott már minden csúcs szuper gyors
De visszatérve erre 1150 re nem rossz választás ha nem akarsz még nagyobb gyorsaságot és elég a sata 3 isKöszönöm a segitséget
-
smiti
veterán
Sziasztok!
H97Pro Gamer alaplapba érdemes ezt a komolyabb SSIlyesmire gondolokD-t tenni?
Ugye a lap leírásában ez szerepel:
Az M.2 Socket 3 osztozik a sávszélességen a PCIEX1_1 és PCIEX1_2 bővítőhelyekkel (PCIE módban) és a SATA6G_4 csatlakozóval (SATA módban). A csatlakozó az M Key és a 2260/2280 típusú tárolóeszközök használatát támogatja.
Jól gondolom, hogy gond nélkül menne? De ha ezt a fajtát nem, akkor melyiket lenne érdemes?
-
Z4
tag
Sziasztok !!
Egy ki segítségre lenne szükségemVan egy ilyen alaplapom Asus Z97-K és vásároltam bele egy ilyen Samsung PM961 512GB M.2 2280 PCIE SSD
A bios látja és telepítettem rá tud bootolni is de szerintem még nem megfelelően működik mert a HDSentinel csak ennyit tud rola mutatni
És ahogy nézem a Trim funkció nem megyEbben kérnék valami segítséget ,vagy ez így jó
Előre is köszönöm a segítségeket
-
kecsawi
senior tag
Minden jót az ittlevőknek, sok hasznos infót kaptam a z97-es lapomhoz olvasva, de továbbléptem ryzenre.
-
error0615
csendes tag
Sziasztok,
Ha esetleg valakinek van vásárolnék Asus Z97 Pro Gamer hibás alaplapot.
-
totyino77
tag
szisztok z97 deluxe lapnak normális pch diode alapon 47 fokos, terhelve 50fok fölé is megy, kicseréltem már a gyári Gap Pad -ot is de ugyan az a höfokok peddig jó szelős házam van 10db ventilátorral
-
totyino77
tag
szisztok z97 deluxe lapnak normális pch diode alapon 47 fokos, terhelve 50fok fölé is megy, kicseréltem már a gyári Gap Pad -ot is de ugyan az a höfokok peddig jó szelős házam van 10db ventilátorral
-
szallasi007
őstag
válasz
Viperator #2836 üzenetére
Valamelyik nap windows 10-el történt velem hasonló.
Bios - UEFI boot - Add - elvileg itt fel kell ajánlania a telepített windowst - EFI\Windows\Boot\xxxx.efi fájlt kell kitallóznod illetve egy nevet adj neki majd ezt tedd az Boot sorrend első sorába.
Ez egy laptop boot képe de az elv ugyanez:Frissítés piszkít be valamit egyébként
-
Viperator
őstag
Üdv!
Adott:
- Asus Z97-Pro alaplap
- Samsung EVO 960 SSD (M.2 csatiba)
- Win7Samsung EVO alaplapi csatiba történő berakása után telepítettem a Win7-t (még a telepítés alatt feltelepítettem az NVME drivert, hogy ismerje fel a Win7 telepítő...) Sikeres volt a Win7 telepítése, meg a driverek is (alaplapi VGA). Két napi használat után (eddig nem volt gond) elkezdtem frissíteni a Win7-t (Windows Update), Update után a számítógépet újraindítottam (Update kérése miatt) és jött valami hibaüzenet a BIOS-tól.... (a Win7 jogtiszta).
Próbálkoztam mindenféle beállítási lehetőséget a bootolásnál a BIOS-ban és nem sikerült... hol kell és mit kell beállítani?
Win7 Update-től beszart a BIOS?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
Viperator
őstag
válasz
animatrix11 #2832 üzenetére
Asus mellékterméke az Asrock...
-
Viperator
őstag
válasz
animatrix11 #2830 üzenetére
Talán, de nem bootolható! Én is próbálkoztam...
Asrockra le tudnád cserélni, ha találsz!
-
Viperator
őstag
válasz
animatrix11 #2824 üzenetére
Asrock Z97 Extreme6 vagy Extreme9.
-
Bib
őstag
válasz
animatrix11 #2824 üzenetére
Nekem olyan van ami M2. satát használ ,az megy szépen
-
animatrix11
őstag
Vonz a maxumus széria, ha veszek már legyen a legjobb
Viszont olvasgattam a topikban ezek a lapok mennyire tudják kezelni az m.2 ssdket? Ki tudja használni a max sebességet? Pont az m.2 slot miatt akarok váltani mert a z87-a- nincs -
Teaway
veterán
válasz
animatrix11 #2821 üzenetére
Előbb fekszik ki a CPU, minthogy bármelyik Z97 beadja a kulcsot.
-
Bib
őstag
válasz
animatrix11 #2821 üzenetére
Szia! Én csak a pro gamerről tudok nyilatkozni.Tuningban megy szépen, hangkarit nem is próbáltam mert mindig külön hangkeltőm volt.
-
Bib
őstag
válasz
2thletme2day #2819 üzenetére
Az írja a leírása a lapodnak hogy az ajánlott hely 1 vga esetén az 1-es foglalat.Egy cmos resetet megpróbálhatsz esetleg. Vagy marad az eredeti helyén és hátul pedig hatékonyabban szívatod ki a meleget a házból hátra.
-
2thletme2day
őstag
Hali
Adott egy Asus Z97-A alaplap. Nem rég vásároltam egy 1080Ti kártyát. A hőfokait szeretném lejjebb tornászni kicsit így azt gondoltam, hogy PCIEX16_1-es foglalatból átrakom a kártyát a PCIEX16_2 foglalatba, hogy a házban lévő első ventilátor telibe fújja le a meleget a nyákról. Át is raktam a második foglalatba a kártyát de képet ilyenkor sehogy sem hajlandó kiadni magából. Kérdésem az lenne, hogy kell-e valamit állítani a BIOSban, hogy tudjam használni a VGA-t abban a foglalatban vagy esetleg hardver hiba lehet és rossz az a foglalatom? 2801-es BIOS van a lapon. Tudomásom szerint ennél frissebb nincs is.
-
Teaway
veterán
Teljesítménycentrikuson volt?
-
Balu4
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. I5-ös cpu állandóan maximális szorzóval megy, pedig az EIST és a Turbo is engedélyezve van a bios-ban. Mit kellene megnéznem, hogy engedje a kisebb sebességű működést? -
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Van egy hero vii lapom, lehet valahol magyar leírása? Pl.: BIOS stb.... gondoltam. -
Viperator
őstag
Szép estét!
Működik rendesen és bootol a Samsung 960 PRO vagy EVO Asus Z97-Pro alaplappal (PCIe bővítőkártyával, nem M.2!) és Win10-el??
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
taknyí
senior tag
Sziasztok!
Asus Z97 Pro Gamer lap csak 100Mbps kapcsolatot produkál, egyszerűen nem tudom 1000Mbps-ra rábírni. 120Mbps netem van de emiatt lekorlátozódik. Nem tudom mit tegyek. Segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS notebook topic
- Politika
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- Formula-1
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest