Hirdetés
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szallasi007
őstag
Szia,
nekem egyik napról a másikra hasonló hibám volt/van.
A lényeg összeraktam még egy gépet a Maximus mellé apósnak, valamiért nem akart az övé elindulni. Memóriát kivettem az övéből betettem az enyémbe és az általad leírt probléma jött elő. Mondom visszarakom az saját memóriámat a Maximusba. Na hiba megmaradt, gép nem indul.
Végülis az van hogy a 4x4 memóriával azóta nem megy a lap 3x4-el pedig igen, tehát az adott memória foglalat halt meg.
Szóval nézd meg hogy ha csak 1 memória modul van a lapban akkor mi történik más más slotba téve
Hosszas guglizás után egyébként én úgy gondolom hogy egy idő után egyszerűen ez a lap megadja magát attól függetlenül hogy ez egy prémium áru termék (volt). -
szallasi007
őstag
Ha elolvasod mitől véd az update akkor jobb hogy fent van - szerintem.
Nekem egyébként maximussal tökéletesen működik bár tudom ez nem segít -
szallasi007
őstag
válasz
Viperator #2836 üzenetére
Valamelyik nap windows 10-el történt velem hasonló.
Bios - UEFI boot - Add - elvileg itt fel kell ajánlania a telepített windowst - EFI\Windows\Boot\xxxx.efi fájlt kell kitallóznod illetve egy nevet adj neki majd ezt tedd az Boot sorrend első sorába.
Ez egy laptop boot képe de az elv ugyanez:Frissítés piszkít be valamit egyébként
-
szallasi007
őstag
válasz
mazacar #2655 üzenetére
Hát megoldásként azt mondják hogy nyomd meg a Shiftet majd a kikapcsolást az adott OS alatt, restartnál már A0-t kell látnod ami a normál működés. Mások azt írják ez egy bug és az A0=40 csak xar a visszajelző led.
Illetve van még egy ilyen is:
A0 - resume from S5 state.
30 - resume form S3 state,
40 - resume from S4 state.Más azt írja hogy ez csak egy OS visszajelző állapot miszerint a windows nem kikapcsolt állapotba küldte a gépet hanem csak elaltatta, Fast Boot (komolyan mondom fingom nincs magyarul mi az) be van kapcsolva BIOS és/vagy OS szinten vagy a windowsban a bekapcsoló gomb megnyomására neked az van beállítva hogy menjen el alvó módba.
Ha teljesen el akarod tüntetni ezt a 40 kódot és mindig A0-ba akarod hogy legyen akkor ezt csináld végig:
megoldás -
szallasi007
őstag
válasz
kicsigeri #2619 üzenetére
Hétvégén hasonló hiba jött elő nálam is. 4*4 gb hyperx ramok gene vii maximusnál csak a lap 55-ös hibakódot dobott.
Kis guglizás után azt írták hogy xmp profil bekavar tegyem vissza autora 1 rammal majd kikapcs minden rám vissza és jó lesz. Jó lett.
Nem volt kedvem letesztelni hogyha visszateszem az xmp-t akkor megjavul e de próbáld ki te is egy rammal xmp off másik ram be elindul-e? -
szallasi007
őstag
-
szallasi007
őstag
Kemény, de nekem ezekből a képekből olyan mintha a foglalat színe sem passzolna, biztos h a te lapodat tesztelték?
Nekem a vizesekkel volt rossz tapasztalatom néhány éve, de ugyanúgy veszek náluk eszközöket (iponbol nagyjából 5-6 m értékben vásárolok évente eddig nem volt gond velük).
Ne add fel lépj fel erélyesen hidd el kicserélik. -
szallasi007
őstag
válasz
juve600 #2436 üzenetére
Hát jacint írta mi lehet a gond, ha tudod akkor szerezd be a getdataback ntfs vagy fat32 verzióját attól függően mire volt formatálva a merevlemez. Ezzel a programmal ha nincs nagy kaka a vinyoval (ezt hdd sentinellel tudod leellenőrizni) vissza tudod állítani az eltűnt adatok nagy részét
-
szallasi007
őstag
válasz
1 among many #2375 üzenetére
Megpróbáltad egyébként hogy csak 1 vinyót hagysz rajta?
-
szallasi007
őstag
válasz
1 among many #2367 üzenetére
Még három dolog jutott eszembe:
1. a plusz tápcsatit rákötötted-e az alaplapra? Felejtettem már el rákötni nagy igyekezetembe
2. van-e MSata SSD a gépbe? Lehet hogy bekavar
3. nem tudsz kérni valakitől procit? Lehet azzal van gond, függetlenül az inteles teszttőlBár minden jel arra utal hogy a lappal lesz gond
-
szallasi007
őstag
válasz
1 among many #2364 üzenetére
Szia, tedd ki valamire a lapot tedd a második slotba a kártyát, ha így is fagy akkor első slotba a vga vagy integráltat hagyd csak bent, bios update 2. slotba a kártya ha így is csinálja akkor lap hiba (videózd le úgy nem tudnak gariztatásnál majd belekötni - tapasztalat), ha nem akkor nyertél és a bios frissítés megoldotta a problémát.
-
szallasi007
őstag
Windows usb/dvd download tool:
https://www.microsoft.com/hu-hu/download/windows-usb-dvd-download-toolBár én azt nem értem Rufussal hogy nem sikerült, pendriveot bedugod, rufust elindítod, kitallózod az iso-t,elindítod a copy-t és bebootolsz róla.
Ja és ha nem uefi oprendszerrel csinálod akkor ne usb 3-ba dugd (kék csatlakozó) hanem 2.0-ba és akkor menni fog a boot.
Ui.: gép indulásakor F12 és ki tudod választani miről bootolj be, ha van uefi usb device akkor azt válaszd, mobilról vagyok sry -
szallasi007
őstag
válasz
Bélabácsi #2250 üzenetére
Én Noctua ventiket használok mindenhol, ugyan áramfelvételi ügyben nem jártam utána de szerintem az egyik legjobb ventik (Corsair, Cooler Mastereim voltak előtte tehát nem vitát akarok kirobbantani csak a saját tapasztalatimat írom le) ár/légszállítás/hangerő arányaiban, amik nekem vannak 7.500/db de olcsóbban is vannak mérettől függően:
Noctua -
szallasi007
őstag
Szia, bios frissítést szerintem csináld meg aztán tunning nélkül nézd meg mit kapsz alapból (előtte a mostani biossal nézd meg tunning nélkül az alapfeszt és írd fel). Lehet hogy már ott eltérést fogsz tapasztalni és aztán kezd el állítgatni amit akarsz. Nem vagyok egy tunning bajnok engem blu kolléga tanított
-
szallasi007
őstag
Szia, nemrég vettem h100i-t én Biosban manualra tettem a szabályozást, de én cseréltem 2 db Noctua-ra a gyári corsair ventiket mert nekem túl hangosak voltak. Ha ehhez a vízhez jó akkor töltsd le a corsair link programot és akkor a pumpa és a ventik is rendesen fognak menni. Tunninghoz én blu kollégától kértem segítséget.
-
szallasi007
őstag
Hátha valakinek segít a legújabb biost feltettem egy H97-Plus lapra ezzel egy 4790k alapfesze normál értékre állt (alapból 1.3 V-t kapott most 1.05-ön megy) illetve egyéb tunning beállítások jelentek meg a biosban.
-
szallasi007
őstag
Ja értem, RAID nullát szerintem csak úgy használj ha nincs adat amit sajnálsz hogy elhullik, mert én ugyan nem használok de ha az egyik fele elszáll a vinyóknak akkor a másik felét sem tudod használni (ugye itt nem úgy használod a vinyókat hogy az egyiket teleírod és a másikon folytatja hanem egy 2 TB-s diszket kapsz és felváltva hol erre hol arra a diszkre ír - ha nem jól tudom akkor wikipedia ;D ).
Raid 1 azért jobb mert ha egyik elszáll akkor a másikon ott az adat, és amíg a hibásat cseréled nincs gond, csere után meg újraépíted a tükröt és csókolom - mondjuk ez adatmennyiségtől függően sokáig is tarthat és addig nem illik buzerálni a gépet. Szoftveres RAID meg a home PC hardwares köszönő viszonyban nincs az akkumulátoros szerver raid vezérlőkkel ezt azért jó ha tudod
Na majd írd meg végül hogy mit hoztál ki a dologból
-
szallasi007
őstag
válasz
- = Zk = - #2126 üzenetére
nekem jól jön az infó, msata-s gépet nem raktam még össze most már legalább ezt is tudom
-
szallasi007
őstag
válasz
- = Zk = - #2124 üzenetére
Legalább már ezt is tudjuk
-
szallasi007
őstag
Szia, a memóriát szerintem tudod használni de a lap oldalán a kompatibilis memóriák között ha megtalálod akkor biztosan nem lesz gond.
Home pc-k terén hardwares RAID vezérlővel nincs tapasztalatom csak szoftveres formában (windows és linux rendszerek alatt úgy alakítasz ki RAID 0 és 1 ahogy akarsz) de én nem várnék sokat a dologtól. Egyébként minek kell neked RAID 0 2*1 TB vinyó alá? Veszel 1 db 2 TB-set és csókolom. És a RAID 1 csak akkor lesz jó neked windows esetén meg pláne ha szektorra pontosan ugyanolyan vinyót teszel be ha esetleg a tükör egyik fele meghal mint amilyen volt benne! -
szallasi007
őstag
válasz
triplagbr01 #2084 üzenetére
Érdekes és egyben hasonló gondom volt. Nekem a lábak voltak elhajolva és ha még ez nem lett volna elég Bios frissítést is kellett nyomni utána megjavult.
Én eladnám mindkét lapot és vennék egy H97-et vagy ha más nem akkor másik gyártót kell nézni -
szallasi007
őstag
válasz
triplagbr01 #2080 üzenetére
4 dologra gondolnék:
1. alaplapon a proci foglalat lábak kicsit elhajoltak, de mivel másik lapot is kaptál hát.....
2. rövidre zár a házad valahol, asztalon indítást látom csak nem derül ki akkor mi történik de gondolom ugyanez, csak amikor az asztalon rakod össze akkor is rákötöd a SATA-s dolgokat?
3. kétszer szívatott meg az ASUS és mindkétszer hibás a lapod
4. legbanálisabb ha nem dugsz rá semmit csak proci meg ram meg a táp akkor mi történik? ha elindul akkor egér vagy billentyűzet nem szereti a lapokat -
szallasi007
őstag
válasz
#Morcosmedve #1565 üzenetére
Hát mondjuk én ezzel nem biztos hogy egyetértek. Évente átlag 100-120 gépet rakok össze-telepitek fel. A kollégáim szoktak úgy telepíteni hogy majd a windows úgyis letölti a drivereket aztán megy a bambulás mikor a gép tetü lassú. Én azt tanácsolnám hogy chipset - restart, management driverek, maradék intel csodák, lan, asus suite, hangkártya meg a végére.
-
szallasi007
őstag
válasz
2thletme2day #1249 üzenetére
Hali,
Advanced fül -> CPU Configuration és ott lesz valami Integrated Graphics cucc, ha nagyon nincs meg akkor megnézem a BIOS-omba
-
szallasi007
őstag
válasz
2thletme2day #1247 üzenetére
Szia,
BIOS-ban az IGP-t gondolom tiltottad, windows alatt IGP drivert törölted (registryből is) majd AMD driver fel.
Ha így is csinálja a remek bootidőt (bár szerintem a boot timenak köze nincs a vga-hoz) akkor esetleg reinstall marad -
szallasi007
őstag
válasz
2thletme2day #1192 üzenetére
na ez nekem kínai
xmp profile hány van 1 vagy 2?
-
szallasi007
őstag
válasz
2thletme2day #1185 üzenetére
Szia,
BIOS-ba menj be memory beállításoknál keress oylat hogy xmp profile, tedd 1-re és és csókolom.
-
szallasi007
őstag
válasz
ScomComputer #986 üzenetére
Vááá legfontosabbat elfelejtettem kérdezni! BIOS frissítés meg volt? "régi" bios-ok egy két dolgot nem láttak vagy eldobáltak!
-
szallasi007
őstag
válasz
ScomComputer #983 üzenetére
na az a rész volt amit nem fogtam fel
táp kábel rá van dugva?
-
szallasi007
őstag
válasz
ScomComputer #978 üzenetére
Hali, ez biza windows hiba (7-8-8.1), google windows missing optical drive és kiad egy csomó találatot, de kb ez a lényeg:
1. Go to start, run and type regedit. Locate the key HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.
2.Locate the values on the right for UpperFilters, and/or LowerFilters. Remove these values; then reboot your computer. Be careful here, there are very few second chances when it comes to the registry.
-
szallasi007
őstag
válasz
ScomComputer #914 üzenetére
Hali, BIOS frissítés előtt nekem is ilyeneket csinált, illetve nézd meg hogy a socketben a lábak nincsenek meghajolva ha friss a konfig
-
szallasi007
őstag
válasz
atomanti19 #871 üzenetére
Hali, Chrome nekem is néha csinálja az akadast pedig ssdn van a rendszer. Firefox ie11 hibátlanul teszi a dolgát win 8.1 alatt, ha esetleg rájössz a hibára kérlek írd meg akár privátba akár közösbe. Köszi
-
szallasi007
őstag
válasz
Viperator #699 üzenetére
Kár pedig gondoltam neked is segít. Boot: gép bekapcs, F12-öt megnyomod és kivalasztod miről akarsz bootolni. A pendriveot USB 2.0 ba dugd (fekete színű usb csati) és kész. Ha F12re nem csinál semmit akkor F2 és a csoda UEFIben elvileg ki tudod választani hogy miről bootolj (nincs előttem gép, de elvileg jobb oldalon mutatja a boot sorrendet)
-
szallasi007
őstag
válasz
westlake #522 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁ félreérted én csak azt mertem gondolni, hogy tuning mester (tehát teljesen kivesézel egy lapot vagy procit, SSD-t VGA-t) vagy mellette pedig egy szaki aki teszteket ír, akár ide PH-ra akár bármely más hardware oldalra-folyóiratba. + azért is gondoltam mert nem sok embernek van 8 ssd-je otthon, az intel ssd-t meg mintha mindenhol ajnároznák hogy most az a mérvadó és a samsung ssd-ket is veri, kipróbálni nem tudtam még ilyen 730-asokat, "csak" samsungokat amik teljesen jók.
Tehát félreértettem elnézést
-
szallasi007
őstag
válasz
westlake #520 üzenetére
Szia,
biztosan csak én nem értem, de egyébként miért fontos egy home kategóriás alaplapba főleg raid 0 SSD (ez a legdurvább számomra, raid 0-ba SSD) hogy milyen sebességű a történet 6-8-10 ssd összefűzve? gondolom teszter vagy vagy tuning bajnok, de akkor már miért nem intel 730-as SSD-el próbálkozol?
Ha még azt írnád hogy raid ötöt vagy tizet nem támogatja a lap pedig oda van írva arra már azt mondom oké, sebesség és biztonság is meglenne de raid 0? Miért
-
szallasi007
őstag
Itt a válasz: hivatalos válasz
"felhasználók a Windows 64 bites verzióját részesítik előnyben. Ebben nincs semmi rejtélyes. A Windows 64 bites verzióját futtató számítógépek több memóriát képesek használni - 4 GB memóriát vagy többet -, mint a 32 bites Windows rendszert futtató számítógépek, amelyek legfeljebb 3,5 GB memóriát tudnak használni. (Ha egy számítógépben 4 GB memória van, a Windows 32 bites verziója akkor is csak körülbelül 3,5 GB memóriát tud felhasználni.)"
-
szallasi007
őstag
Szia, windows telepítést mindenképp csináld meg!
Venti: tegnap raktam a gépbe 2 Noctua 120 mm-es hűtőt. Annyira jól sikerült hogy az egyik gyakorlatilag alapól alszik amíg 40 fokos nem lesz a CPU hőmérsékleteDe ha nem szimpi akkor tedd fel az ASUS AI Suite 3 programját és azon belül (ez egyébként BIOS-ban is meg van) be tudsz állítani fix rpm mode-ot is
-
szallasi007
őstag
Szia, gondolom nincs külön dedikált eleme és memóriája a RAID vezérlőnek (kvázi szoftveres RAID et használsz) ezért bios frissítésnél mint minden más addigi beállításod elszáll - nincs egy dedikált (EP)ROMod ami külön a RAID beállításokat menti. (Nem rosszból, de az a RAID 0 olyan mintha orosz ruletteznél)
-
szallasi007
őstag
válasz
#Morcosmedve #277 üzenetére
Hát kicsit elmentünk a Z97/H97 témától más irányba
-
szallasi007
őstag
Na, következő történt. SSD csere, ma reggel gép bekapcs és működik f@szán. Eddig természetesen azt el is felejtettem mondani, hogy mikor bekapcsoltam a masinát, akkor ASUS logónál (vagy ha kikapcsoltam akkor oldschool nézet) állt a gép és mintha ellenőrzött volna valamit minden indításnál kb fél percig. Most SSD csere, gép bekapcs atom sebességgel boot és megy faxán.
-
szallasi007
őstag
Szia, mivel nem randi oldal ezért már írom is.
Chieftec GPS-550 AB A, fingom nincs mikori de legyen 5 éves, évi egy nagy takarítás van (gép atomjaira szed, sűrített levegő). Tegnap egész nap ment a gép, minden baba ma reggel gép bekapcs megint SSD helo. A munkahelyemrol elhozták egy másik SSDt most megy a rendszer újratelepítése holnap reggel kiderül hogy mi van. Cink_Elekhez meg beugrok nézzen rá az elhajlott labakra hogy sikerült e rendesen visszahajlítani -
szallasi007
őstag
Szia,
PCH-t nem néztem meg (defaulton van abban biztos vagyok, az meg gondolom Auto-n szóval szabályozza az magát, más kérdés hogy jó e az nekem), SSD megint elszállt. Szereztem másik SSD-t talán este ki tudom cserélni hogy azzal mit csinál.
SATA kábel csere megtörtént, szóval azt kilőném. Amire gondolok, haldoklik az SSD (előző gépben nem sz@rakodott szóval ebben annyira nem hiszek). Lehet hogy a tápom kezd el behalni - gépcserénél lehet hogy megrángattam volna a kábeleket? és kontaktos lett, mert néha az optikai meghajtó is eltűnik windows alatt is ?!?! viszont másik tápom meg nincs és szerezni sem tudok -
szallasi007
őstag
Már írom is
Aidából szedem ki az a tuti:
Alaplap: Asus H97-Plus,
CPU: Core i5-4690, 3500 MHz (35 x 100)
RAM: Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX*2
Lemezes meghajtó KINGSTON SV100S2128G (128 GB, SATA-II) - most néztem benchmark-okat mondjuk úgy hogy a sz@rok közé tartozik szegényke
Lemezes meghajtó WDC WD15EARS-00MVWB0 (1397 GB)
Lemezes meghajtó WDC WD20EARX-00PASB0 (1863 GB)
VGA: R9 270X
TÁP: na ezzel bajba vagyok, de ha jól emlékszem akkor 550-es Chieftec
BIOS:2103-as elvileg ez a legfrissebbSATA kábelt kicseréltem biztos ami biztos. SSD-n a firmware frissítés miatt szétesik a partíciós tábla vagy nyomhatom így menet közben?
Na akkor meg is van a válasz:
"This firmware update will erase all the data on your drive. We strongly recommend you perform a data backup before applying the firmware." -
szallasi007
őstag
Szia, köszi a kimerítő választ. Bios update meg volt.Este gép kikapcs, ma bekapcs boot-ol ahogy kell. Volt egy BIOS ami 6.ik havi volt azt felraktam rá tegnap előtt. Hogy biztos ami tuti legyen felraktam a legújabbat ami 7.ik havi. Rendben fel is ment, beállítottam mindent amit szeretnék, majd Save&Restart és bumm megint eltűnt az SSD. Restart még mindig nem látja (BIOS- SATA portok, és nincs ott a vinyó?). Gép kikapcs bekapcs, BIOS SSD-t látja beállítom arról boot, save restart megint nem SSD-ről akar bootolni. Bios vissza megint boot sorrendet állítottam, indít és most jó. Eddig is ezt az SSD-t használtam, de persze lehet ez az a rossz, de vagy lap hiba lesz (SATA vezérlő) vagy elem vagy SSD. Laphibánál szívás lesz mert korábban írtam hogy meghajlítottam a socket lábait amit visszaállítgattak, viszont a gari meg bukó emiatt
-
szallasi007
őstag
Sziasztok, osszeraktam ma egy H97-Plus-ot egy 4690-el. Rendkívül furcsa dolgokat produkált (folyamatos windows kék halál, Biosban satas eszközöket hol látta hol nem). Szetszedtem a gépet és a socket lábai el voltak hajolva, ami nagy idegeskedésembe észre sem vettem a boltban mutatták meg és közölték hogy gariba nem cserélik mert én voltam a pancser. Tény hogy lehet hogy én csináltam (az elmúlt két hétben ez a 3-ik gép amit összeraktam a másik kettő hibátlanul megy). A szervizben a lábakat visszahajlították és a procit is berakták (nehogy megint elbénázzam
). Azóta jónak tűnik viszont egyszer egy restart után a boot sorrendet osszekeverte és a 8.1 sokkot kapott ettől. Szerintetek a lap még menthető vagy adtam a lábolással a sz@rnak egy pofont?
(Bios update is megvolt ami hibátlanul felment)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest