- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szaboi6512
őstag
Mármint szerintem nem a "2.4 GHz linksebesség" -re gondolhattál, hanem a 2,4 Gbps -re
Igen arra gondoltam, elírtam....
Ax201.-el mérek 880-915 között.
Ez volt a max -
Yeffy
veterán
erdekes, megnezem.
ez abbol a szempontbol nem lehet(ne) gond szerintem, h az en Xperia-mon is be van allitva a renadom MAC cim valtogatas, es hibatlanul megy.
illetve regi routerrel, munkahelyen, mindenhol mashol mukodik a telefon, nem produkalja ezt a hibat.nem allitottam be semmilyen MAC szurest a routeren.
-
meili
tag
A probléma ott kezdődött, hogy tegnapelőtt este ebben a hozzászólásban feltettem egy kérdést, hogy az access point módban üzemelő AC65P miért csinálja azt, hogy pár percenként(*) 30-60 másodpercre nem ad sem 2.4 GHz-es, sem 5.0 GHz-es jelet. Ezt a routeren lévő LED-ek státusza is megerősíti, és idő, amíg az eszközök újra rá tudnak csatlakozni. Akkor nem érkezett rá válasz.
Csináltam egy firmware frissítést, nem lett jó, és ma este kipróbáltam, hogy resetelem a routert is és újra beállítok mindent. Beállítottam az SSID-t mindkét frekvenciára, és elgondolkoztam, hogy miért is kell nekem access pointot beállítani? Kipróbáltam, és úgy néz ki, hogy az AC65P most teljesen stabil.
(Hozzátenném, hogy lehet, hogy a reset miatt javult meg, bár kétlem, de ki kellene próbálnom újra access point üzemmódba téve.)Igaz, most, ha a laptoppal az AC65P-re csatlakozok, akkor nem tudom elérni az AX58U-ra kötött Raspberry PI 4-et, de legalább stabilan működik.
*Megjegyzés: nem túloztam a "pár percenként" kifejezéssel, biztosan 5 percenként legalább egyszer megtörtént, hogy elveszett a WIFI jel.
-
Yeffy
veterán
természetesen csodát nem szabad várni egy routertől ilyen téren.
nyilvan, a kerdesem arra iranyult volna, h kocatorrentezesre/mini fajlszeronak ez tud-e alternativa lenni egy NAS-sal szemben, vagy inkabb felejtos, mert gyenge/lassu?valamint
illetve felettem levo kerdesre reflektalva, ezen lehet futtatni Pi-hole-t nativan, vagy kell hozza egy RPi?
-
blakey
titán
Az AX82U -nál az a "+20-22Mbps" olyan 850 Mbps környéki sebességeket feltételezve (160 MHz nélkül) azért nem számít olyan nagy "lényegesen jobb sebesség" -nek ...
Azt most nem írtam (korábban igen), hogy 433Mbps linksebesség mellett, 44-es és 100-as csatornán valamint 80MHz-en van a +20-22Mbps előny. A többit sajnos már nem tudtam kipróbálni. -
Mosqu!to
addikt
Azt hiszem megvan a probléma.
Ha a Wireless - General - Channel bandwidth 20/40/80/160 MHz (és külön az Enable 160 MHz bepipálva) van, akkor csak 1201Mbps-re teszi a gépemet.
Ha lekapcsolom a Channel bandwidth-et fix 160-ra teszem, akkor megy a 2400 és kapja a gép a kakaót, hurrá!
Azt vettem még észre, hogy fix 160-on a 60-as Control Channelt használja, az összes bekapcsolásával meg a 104-est. Van ennek jelentősége? Érdemes valamire fixen állítani?
Ha a Channel bandwidth 160-ra van fixen téve, az jelenthet gondot, lehet hogy valami nem fog tudni csatlakozni?
-
-
^Boss
őstag
-
Soma01
veterán
Szerintem is így kellene, ez volt az ötletem nekem is, amikor olvastam a problémafelvetést. Ok, nem külön VLan, de jobb mint a semmi. De az Asus tartományt 1.1-től is lehet tiltani. Nem kell kihagyni a routert. De ki kell próbálni. Mert jobb lenne tiltani az Asus beállítási felületét is. (ha több is van, akkor pláne)
-
krealon
veterán
"Fogja azt a C5 -öt és sima router módban annak WAN portjába dugja a AX82U LAN portjából jövő UTP kábelt. Ilyenformán bárki aki a C5 -re csatlakozik kábellel vagy WiFi -n az külön subnet -ben lesz."
Nem ez volt a kerdes.
A C5-os alhalojabol, a cimforditas ellenere, el tudja erni az osszes ASUS-ra csatlakozo eszkozt IP cim alapjan.
Egy rendes Vendeg halozat eseten ez nem lehetseges, a Vendeg es a helyi halozat el van szeparalva egymastol.Ha a Vendeghalora csatlakozonak vannak minimalis halozati ismeretei, akkor pillanatok alatt beleturhat a helyi haloba, vagy rosszabb esetben a vendeg gepen levo Ransomware alkalmazas lekodolja a vedettnek gondolt helyi halo gepeit.
-
Mosqu!to
addikt
AX200 wifi kártya van a gépben. Az ASUS router kliens listájában azt látom, hogy a csatlakozás ehhez a kártyához 1201Mbps (Tx Rate és Rx Rate). Ennek ha jól gondolom 2400-nak kéne lennie, nem? Miért nem megy nagyobb sebességgel?
120MHz eddig nem volt engedélyezve, most megtettem. A letöltés nem javult, a feltöltés felment 800Mbitre. -
Mosqu!to
addikt
1. Az AX86U a 2.5-ös porton kap netet az 5670 2.5 portjáról CAT7 kábellel. Tudtommal a Cat5e nem tudja átvinni a 2G-t, de lehet tévedek. Mindenesetre 1900 Ft volt a kábel, nem dől ezen meg a budget
2. Ezt tettem, lehet félreérthető voltam.
#9910tothjozsi96
A zöld 2.5-ös portba csatlakoztattam, direkt figyeltem rá -
mSchumi87
senior tag
Konkretan nem varok semmit csak az a kerdes erdemes e most megvenni az ax58u-t vagy varni par honapot es lesz valami jobb valasztas abban az ar kategoriaban. Mindenki az ax82u-t ajalja itt de en nem vagyok kibekulve a kinezetevel. Lehet valami gyerek megorul neki hogy mennyire urhajos kinezet meg vilagit mint egy karacsonyfa meg ha ki is lehet kapcsolgatni mindent rajta. Szamomra a legjobb kombo egy ax82u belso ax58u kulsoben lenne.
Ja es egy rt n66u valtana
-
Localmatador
tag
Igazából addig volt értelme, amíg 10 megás ADSL-em, aztán 50 megás koax netem volt. Hamar "elfogyott" a sávszél, ha többen használtuk. És nem a vendégek, hanem a gyerekeim miatt van elkülönítve vendég wifi: az ő telójuk/ tanulós laptopjuk ezen lóg. Nincs intranet (NAS filmek nuku) és max. 20/5 megát kaptak. Illetve azt az egy-két okos eszközömet is csak erre engedem fel.
Most az optikán marad így is az intranet tiltás, sávszélességet nem is bánom annyira, úgyis van miből gazdálkodni. -
Localmatador
tag
Pontosan ez történt, visszakövettem és rekonstruáltam a történetet. Ugyanis amikor már fa..a volt a sebesség tegnap este, újra beállítottam a vendég wifi seb. korlátozását, ahogy a régi szolgáltatóm esetén volt. És újra visszaesett az Ethernet sebesség 200/200-ra. De innen érdekes a sztori, ugyanis hiába szüntettem meg a korlátozást, nem állt vissza a sebesség a kívántra. Hiába állítottam át a LAN/Switch vezérlése ponton a NAT gyorsítást "auto"-ra vagy a "Jumbo frame"-et engedélyezésre, maradt a 200/200. Úgyhogy újra reset és minden OK.
Kicsit utánaolvasva a velem történteknek, azt találtam, hogy a Merlin fw nem igazán jól kezeli a NAT- ot, és nekem az van fent (386.1).
-
Localmatador
tag
Köszönöm, hogy összefoglaltad a lehetőségeket.
2, opció sajnos nem hozott változást, csak a vendég wifi sávszél. korlátozása szűnt meg vele
1, opciót hétvégén megvalósítom, átkonfigolom az Asus eszközöket. Nem is tudtam, hogy AP módban is működhetnek Aimesh felállásban, nem csak routerként. Majd az IP kiosztásra kell odafigyelnem a Sagemnél, mert jelenleg van 4-5 fix IP-s Ethernetes fogyasztóm (NAS, TV, media player stb.) -
Localmatador
tag
Köszönöm, hogy ennyien segítetek, de lehet, hogy a 1414 lesz a megoldás. Mármint ha értik, mit akarok és meg is csinálják (vannak kétségeim).
Ha kitörlöm a Sagemből a PPPoE adatokat, nem engedi Bridged mode-ba rakás után save- elni, Routed mode- ban marad.
Csináltam rajta egy resetet, mert ilyenkor kitörlődnek a PPPoE adatok. Üres is a két mező. Most viszont nem engedi Bridged mode- ba rakás után Save- elni.
Agyrém. -
Localmatador
tag
Szóval így legyen?
Sagem
Passthrough ki
Global WAN mode: Bridged (eddigi Routed helyett)
PPPoe adatok kitöltve, így a Sagem jelentkezik be
DHCP off, a kapcsoló inaktív Bridged módban, nem tudom váltani
Asus
WAN dinamikus (automatikus IP)Mert így Asus hibaüzenet: IP ütközés észlelve
-
Soma01
veterán
Igen, gyengeáramú rendszereket szerelünk, riasztó, kamera, kaputelefon... De mindig mutatkozik igény az ezeket kiszolgáló internetes hálózat kiépítésére is. Meg hát el is vállaljuk, mert az is plusz pénz. Innen meg sorolják tovább az ügyfelek, hogy mit kellene még megoldani...Aztán megtudja mindezt a szomszed és neki is kell...
Legtöbbször csak a ház közelében kell WiFi lefedettség, az említett pl. sütögetés helyére, idejére. De jobban szeretnék kültéri eszközt is. Eddig ha ilyen kellett, megoldottuk úgy, hogy az ablakba tettük a routert és így elég volt a térerő kint is. De azért nem kell ez mindig. Eddig Asus eszközökkel oldottuk meg az eseteket. De sokszor érzem, hogy bizonyos helyzetekre más gyártó eszközei kellenének. Poe hiánya, plafoni AP hiánya, kültéri eszköz hiánya miatt. Pedig az Asus routerei nagyon jók és megbízhatóak. Az AiMesh rendszer is jól működik. Pláne ezen az áron. -
Soma01
veterán
Nekem nem kell, csak kérdeztem. De néha jól jönne. Vann olyan ügyfelek, akik kültérre is kérnek WiFi lefedettséget.
Azért az AX55 szerintem annyira nem rossz, hogy email meg FB menjen max. rajta és csak 1-2 eszközt tudjon kezelni!Az ágyúval, vérébre sem egy jó taktika. Olvastam már pár megalomániás ajánlást WiFi router ügyben...
-
nyimsolt
tag
Szia,
Valóban az AX56U éri meg jobban (Dual-Band AX (2.4 GHz -en is AX).
Ez lesz akkor a fő router.
Környezet:
A földszint egy régi kockaház, ami vert salakos blokkból (40 cm-es falak) épült. Durván 100 m2 alapterület. Az emelet (tetőtér beépítés) falai téglából és 2 szoba között gipsz karton.
A jelenlegi N18U a földszinten, többé kevésbé az alapterület közepén, 2 méter magasan egy polcon kapott helyet.Költségkeret: max 80k.
Első körben megnézem, hogy mit mutat egy AX56U a N18U helyén. Aztán meglátjuk hogyan tovább.
Ahogy korábban is írtam, az emeletre nem kell(ene) router, mert a LAN portjaira nem lesz szükség, mivel minden eleve már kábelen van aminek azon kell lennie. De ha nincs más az Asus kínálatában amivel stabilan megy az AiMesh akkor nem lesz más választásom
És ha elég 1 AX56U, akkor az udvarra az EAP110 helyére (épületen kívül, de száraz alatt van, soha nem éri az eső) mehet egy másik AX56U.De ha van más javaslatod, szívesen meghallgatom.
-
nyimsolt
tag
Szia,
Próbálom költséghatékonyan kihozni az N18U leváltását (amivel amúgy sok gondom nincs, leszámítva, hogy nem mai darab). De akárhogy nézem, olvasom a tapasztalatokat, ahol eddig egy N18U elég volt, oda AX-esből normális áron (max 40K, de már ez sem kevés) két eszköz fog kelleni csak a házban és akkor az udvari EAP110 leváltását (ha már AiMesh akkor legyen rendes) még nem is kalkuláltam.
Az AX55 és AX56U között csak annyi a különbség, hogy az AX56U USB-vel is rendelkezik (és így pl tud 3G/4G modement kezelni) vagy másban is jobb/több és ezért inkább azt éri meg? -
gabro0
őstag
Köszönöm a segítséged. Végül az AX58U mellett döntöttem (az AX55/AX56U helyett) ment is rá egyből a Merlin és úgy tűnik jó lesz.
A lefedettsége jócskán elmarad az N18U-tól és a WiFi sebessége se sokkal nagyobb az 5Ghz-es rádió ellenére sem (866Mbit/s AC linksebesséből olyan 360 a max ami tényleg átjön). Még úgy is, hogy a N18U adóteljesítményét minimumra tekertem, emez meg "balance" beállításban megy.
No nem baj, haladni kell a korral
Legalább van gyártói és hivatalos Merlin támogatás, WiFi 6 + nem laggol a webUI.
-
dkess
őstag
Nos úgy látom már egy ideje kapható az AX68U nálunk is: [link] . Olyan 68K HUF magasságában nyitott, ami már az AX92U szintje árban ...
Ez ugye Dual-Band AX, 2.4 GHz -en 3x3 és 5 GHz -en 3x3 MIMO, de HT160 -at nem tud (AX2700). Érdekes választás lehet olyan környezetbe, ahol mondjuk AC 5 GHz 3x3 -as laptopok is vannak mondjuk AC/AX -es mobilok mellett ...
Viszont azt jól látom (/feltételezem), hogy ugyanaz a SOC van benne, mint a AX92U -ban (Broadcom BCM4906 @ 1.8 GHz dual core)? Abból is gondolom, hogy USB3 másolásban nagyon durván tolja (azaz pl. jóval erősebb az AX58U/AX82U tandemnél is pl.):
(forrás: [link] - AX68U review)Külföldi webshop -okban úgy látom, hogy az ára nagyjából az AX58U és AX82U közé lett belőve ($159-$199-$229). Amennyiben mondjuk - az arányokat tekintve - nálunk is olyan 55-56K HUF magasságában lenne, akkor érdekes alternatíva lehetne.
Így viszont adott esetben hiába ugyanaz a SOC van benne, mint az AX92U -ban - azért, ha az ára is az AX92U -val egyezik meg, akkor inkább azt venné az ember ...
Persze tudom - valószínűleg ez egyelőre "bevezető ár" nálunk ...
A szintén a CES -en idénre beharangozott ASUS ZenWiFi XD6 -t (ez ugye kvázi egy AX82U "ZenWiFi -sített" változat) és ASUS ZenWiFi AX Hybrid XP4 -t (XD4+Poweline hibrid - AX56U belsővel) nem láttam még ...
-
tt_to
tag
Megnéztem ma is, ugyanez a helyzet, tehát 40 fölé nem megy az neki a max. valamiért. Ez az érték természetesen változik, hol csak tizenhuszonharmincvalahány kb/s, de amikor húzzák tőlem a cuccot, akkor a standard érték az beáll 40-re és nem megy fölé.
Ez nem egy több hónapja feltöltött torrent, amit csak hébe-hóba töltenek le esetleg a userek, hanem tegnap feltöltött torrent, tehát nem az lehet a gond, hogy "senki nem tölt rólad éppen", mert tegnap még 1000-en álltak seed-ben (többek között én is), ma pedig már 2500 felett, tehát van rá "kereslet".
Ugyanezt a torrentet ha átteszem a PC-n lévő qBitorrent-re, onnan 1-1.5Mb/s húzzák tőlem, persze nyilván itt is visszaesik pár kb/s-re ha éppen nincsen letöltő, vagy éppen akár nullára, de ugye itt pontosan meg tudom nézni a felületen hogy milyen ip-ről milyen forgalommal húzzák a cuccot, de a DM-ben nincsen ilyen lehetőség ezt ellenőrizni, ezért kérdeztem volna hogy esetleg van-e valahol fel-le töltési limit beállítási lehetőség, mert ez a standard 40 kb/s kevéskének tűnik.WOL-lal kapcsolatban lehet én fogalmaztam rosszul vagy pontatlanul elnézést, tehát Tp-Link-nél egy telefon app-ot használtam ébresztésre ami annyit csinál hogy egy magic pac-et küld a beállított címre, 2 kattintásból el is indította a gépet külső IP-címről, tehát WAN-ról.
Asusnál: Belső IP-ről (LAN-ról) el tudom indítani a telóról is ugyanezen applikációval a gépet, viszont ha kikapcsolom a wifit, és mobilnetről teszem ugyanezt (meg ne kérdezd hogy az IP címet ugye ilyenkor beállítom a külső WAN IP-remert igen, 2 sablon van mentve egy LAN és egy WAN címes profil) akkor viszont nem indul a gép.
Ezt megoldottam úgy hogy telóról nem a magic pack-et küldő appot használom, hanem engedélyezve van a routerhez a WAN hozzáférés, és....
Megnyitom a telóról böngészőből a router SW-t, ez 1 kattintás, az elmentett jelszót jóváhagyom 2. kattintás. Belépett a felületre, itt kikeresem a Hálózati eszközöket 3. kattintás, ezután Ébresztés LAN-ra, 4. kattintás, majd ki kell választani melyik eszközt akarom ébreszteni 5. kattintás, ezután rá kell kattanni az Ébresztés-re, ez a 6. kattintás. Ezt a baxakodást elkerülendő, kérdeztem meg hogy mit kellene beállítani az Asus routeren még, hogy egy egyszerű magic pack-re ébressze fel a kiválasztott gépet? (ugyanúgy ahogyan a TP-Linknél működik 2 kattintással). -
(ex)Cat
senior tag
Köszi a segítséget!
A legfrissebb FW van az AC55-ön is, de így is szar. Akkor ez felejtős ezek szerint. Valószínűleg az lesz majd, amit írtál, de nem most, mert kissé elvitte a pénzem a felújítás, úgyhogy max lesz fent a külön wifi hálózat, hogy ha kell legyen, ami működik és kész. A mesh meg majd későbbre marad. (fuck)
Köszi még1x! -
(ex)Cat
senior tag
Ez alapján mennie kellene a Mesh-nek, de nem teszi. Pontosabban olyan mintha menne, létrejön a mesh hálózat épp csak nem működik.
[Guide to add ASUS RP-AC55 as AiMesh Node]
Én pont úgy tudom, hogy nem szabad közéjük switchet tenni ilyenkor.
-
(ex)Cat
senior tag
-
gabro0
őstag
Jól emlékeztél (vagy rám kerestél)
Most is érdekel, viszont úgy döntöttem egyelőre nem lépem meg.
Szívem szerint U6 LR + ER4 kombót vennék, de az előbbit egyelőre alig lehet kapni és még béta a komplett termék (hw+sw), utóbbival meg... hát vegyes érzéseim vannak. Kissé koros hardver (2017-es, MIPS64+DDR3), szoftver lassan fejlődget (rendszeresen adogatnak a GUI-hoz ott korábban nem elérhető funkciókat). Biztos jó, de kicsit bétatesztelőnek érezném magam.
Azért ha kiforrja magát az U6 LR (fél-1 év), szerintem szerzek egyet, mert jó az alap, csak csiszolni kell rajta hw revízióval és a szoftverrel.Routerrel nagyobb gondban vagyok, a Mikrotik RB4011iGS+RM jó lehet, de első blikkre elég barátságtalan a GUI-ja. Linux alatt elég gáz szerintem, hogy csak Wine alatt lehet futtatni, mert pl. Qt-vel minimális erőfeszítéssel olyan multiplatform appot lehet összedobni, hogy megszólal, de láthatóan nem tesznek erőfeszítéseket a user experience fokozására. De ez amúgy is lerí a honlapjukról. Oké ott a CLI, de na.
A helyzet javulásáig így jutottam az AX55/AX56U-hoz. Egyelőre nincs szükségem komoly cuccra, csak hajtsa ki a gigás Digi netet (eddig az N18U kiszolgált többé kevésbé), amúgy is inkább tanulás célból szakadnék el a consumer vonaltól.
-
Bacusuz
őstag
igen 3 AiMesh van. Igen egyeznek a firmwarek.
Igen a dolgozó Mesh routerhez vannak a nappali és padlás nodeok rendelve.
Nem fordulhat elő,hogy nodeok wifin csatlakoznak.A 2db ac66u-t most nem tudom összekötni sajnos.
Korábban azért volt gondom a leszakadással mert nem volt az aimeshen beállítva az ethernet first miután leszedtem őket a közvetlen ethernet mode összekötésről de azóta jó.
Mindenképp bent kell hagynom a switchet, mert minden szobában van 4 lan csatim mégsem elég.
Meglett a megoldás. Be volt kapcsolva a barangolás asszisztens. Most 1-2mp szünet és megy tovább.
-
Bacusuz
őstag
Szia!
Minden kapcsolatom jól be volt konfigurálva, cat6 kábel megy mindenhova, mindegyik tudja a gigabitet, teszteltük.
Egyetlen dolog amit átállítottam a javaslatodra a nodeoknál, hogy a preferált backhault auto-ról a mesh router felé irányítottam.
Sajnos a problémát nem oldotta meg. Feleségem hívtam fel viberen videoval a nappaliból, majd kimentem a dolgozóba és megszakadt. Képek a beállításról:
ezt a részt nem értem "lehetőleg csillag, ha úgy van"egyéb ötlet esetleg?
-
Vasy09
őstag
Ahogy mondod! Mivel ez az eset nálam volt!
És szerencsére nem kellett újrahúzni a kábeleket, csak a csatlakozókat újra rakni!Még egyszer köszi neked dkess!
És örülök, hogy a fórum többi látogatójának is tudtok az én példámmal is segíteni!
NaviHun:
nekem ac68u volt előtte, az is tökéletesen ment, de a mostani AX92U-val azt kell mondjam, hogy még jobb! Mondjuk ebben lehet az is benne van, hogy rendbe raktam a teljes vezetékelésem is!
Ja, és ha tudod, vezetékesen kösd össze a boxot! Sokkal stabilabb!
-
törölt tag
Ahogy olvasgatom a szakmai eszmecseréteket, kezdek egy-két dologra rájönni.
LAN-on keresztül vannak figyelmeztetések mindkét, HTTP és HTTPS esetén. Most megkerestem azt a bizonyos DDNS-t (egyelőre fogalmam sincs, hogy az micsoda, de majd utánaolvasok).
Ha a DDNS klienst engedélyeztem, a Szerver: www.asus.com, de az Állomásnév nem tudom, mi lehet? ... .asuscomm.comAmennyiben ez működik, akkor így használom, ha nem, akkor maradok a HTTP verziónál, bár nem tudom, hogyan lehet tiltani a router elérését az internet felől.
-
mSchumi87
senior tag
Persze nem titkos a szolgaltato de en Szlovakiarol vagyok nem tudom mennyit mond nektek az Antik a masik pedig a Digi annak kene a net amit csak routerrol tudok szolgaltatni neki mert ha a switchbol megy egyenesen a UTP kabel a Digi set top boxba akkor nem mukodik. A switch egy Tp link TL-SG1005D
-
sgeza
veterán
Igen, az. Ezt beszéltük már múltkor, csak nem tudom, hogy egyáltalán nem hajlandók vajon áttenni, vagy csak nem minden eszközzel működik? Nemrég vettem észre, hogy van ilyen IPTV beállítási lehetőség, ezért merült fel bennem a dolog.
Egyébként technikailag működne vajon a dolog? Mennie kellene így az IPTV-nek?
Persze ez már nem annyira idevágó kérdés.Viszont ha netán mégis megoldható lenne, akkor a másik kérdés továbbra is él, hogy az RT-AX55 típusban is van ez az IPTV beállítási lehetőség?
-
norbertoth
senior tag
Igen utp-n keresztül lennének összekötve.
A kertbe mindenképp kellene wifi, mert most messze van a router ahhoz, de a tesóm szobája már jelentősen közelebb van, kevesebb fal akadállyal.
Vásárlásnál csak az istyle asus router kínálata jöhet szóba nekem, mert ott van kedvezményem.
Az aimesh-re mennék rá inkább, de mivel az istyle-nál vásárolnék igy szűk lehetőségeim vannak csak, ott is vannak csomagok, de nem túl gazdaságos.
Arra gondoltam hogy a házon belül mindent ellátna az ax92u, de az udvaron - igaz külön ssid-vel - az ac57u-ra csatlakoznék rá. A lan meg ugyanúgy meglenne tesómnál, azt hiszem ez a leggazdaságosabb, aztán majd lehet ha úgy döntök akkor veszek még egy ax92u-t és csak mesh-be kötöm. -
Köszi.
Ezt úgy tudnám megoldani, hogy jelenleg a földszinti nappaliban van a DIGI ont és az AX92U, innen tudnám egy switch beiktatását követően MoCa-val felvinni koaxon keresztül a jelet a padláson lévő splitterig, de lehet, hogy a splitter ki is köthetném és csak a nappali koax kábelét kellene azon emeleti szoba koax kábelével összekötni, ahova az emeleti node-ot tenném. Ezt követően az emeleti szobában lévő koaxra tenném a másik Moca-t és arra a node-ot. -
Galahed
senior tag
"Ugyanakkor WiFi backhaul -nál semmire sincs garancia - pláne így, hogy ezzel kapcsolatban ugye semmit nem árultál el."
Elvileg 2 téglaválaszfal fal lenne közte, kb 10méter. távolság (közel merőlegesen a jelre - az átvitel szempontjából)
Jelenleg egy AC66 első szériás van beállitva repeater-nek, azon lóg kábelen egy Zidoo player (médialejátszó) a kapcsolat sajna csak 144Mbps, de ezen is (úgy néz ki) stabilan képes HD filmeket lejátszani a fő routerre (AX92u) kábelen csatlakozatatott NAS-ról. Csak ugye egyre több az UHD film ami elvileg még belefér, de ugye... minek ragozzam.A kábelcsatorna fullon van, a padlról lefele is, dupla műhold fej, felvevős beltéri egységek stb miatt. Szóval ha lehet akkor inkább dedikált wifi... majd 3-4 év múlva a nagy házátalakitás/bővítés befejeztével már lesz mindenhol kábel.
Ugyanakkor amennyiben jól értem ez is kevés lenne - így kellene egy switch is mellé plusszban ...
Nem feltétlenül, át lehet szervezni, elég két NAS-t rátenni, pl ha szükséges akkor HUE köponti egységet át tudnám vinni a ház másik végébe (annak mindenképpen kábel kell) de tökmindegy hol van, a Zigbee nagyon okos és rugalmas rendszer. -
Kandri
csendes tag
Nekem egy xbox series x és egy ps 5 öm van. Mind a két gép dupla natot érzékel mind két lakásomban, ott is ahol 100/100 as a net és pppoe módba van a router jelszó meg minden. És itt is ahol most a 2router megy egyszerre. Itt most már értem miért. De hogy lehet hogy a masik lakásban is ahol nincs előtte router ? Ez mitől lehet ?
-
TeeJay
félisten
Hát sajnos megégettem magam AC66U B1-el
ugye az 2magos Broadcom ARM procis, bohóc HWNAT-al és már a gigás mérésnél 80-90% prociterhelést kap
aztán volt nálam AC58U az Qualcomm 4magos procis, az picit jobban bírta de az is azért rendesen 80%-on tekert ha torrenteztem
Aztán lett AC57U ami már bírja és végül AC65P ami jobb mint az 57U
Meg végül vettem második routernek egy AC1200GU-t ami AC57U-val egyenlő
Nálam ugye elsődleges hogy az 1000-es pppoe netet le és fel irányban egyidőben is bírja tolniAztán most nem akarok azért venni egy AX82U-t hogy kiteszteljem és 14napon belül vissza vigyem
-
TeeJay
félisten
Oké ez vélhetően a nyers prociteljesítmény viszont a WAN-LAN átvitel jobban érdekel pppoe mellett HWNAT-al mivel azt használnám 24/7-ben torrent alatt
Ott az újabb SOC simán lehet hogy normális HWNAT-ot kapott bár azt hiszem az AX92U procijában is van már rendes HWNAT nem szoftveres mint az AC66U B1-nél -
Köszi a választ
.
A kábeles backhaul mennyiben oldaná meg a vendéghálózat wifi kiterjesztését?Másik kérdés: ha jól tudom, van 386-os béta fw az AX58U-ra. Azt honnan lehet leszedni és, ha esetleg nem tetszik, akkor vissza tudok menni gyári fw-re restoration tool nélkül?
Az a probléma, hogy a jelenlegi felállás teljesen jól működik, viszont a gyerekek eszközeit, illetve az egyéb okos eszközöket (porszívó, stb.) cska a vendéghálózatra szeretném felengedni. De az meg nincs AiMesh-el kiterjesztve, ezért a gyerekek nyígnak, hogy gyenge a wifi a szobájukban
.
-
TeeJay
félisten
Miért lenne gyorsabb az AX92U procija az AX82U-tól amikor előbbi 2magos 1,8GHz-es utóbbi 3magos 1,5GHz-es újabb fejlesztésű már?
[link]
Itt össze szedtem mindent a két routerről és a második wifi vezérlőjük azonos viszont az AX82U-ban a proci/elsődleges wifi vezérlő nagyon friss és többet tud mint a másikban.AX82U-ban két vezérlő tud AX-et is szóval nyerőbb
Már csak a merlin támogatás kell hiszen AX58U-ra már van, kizárt hogy ehhez ne lenne majd később
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged