- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mobil flották
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
válasz
Localmatador #15724 üzenetére
Attól még van neted ha natolva adja a telekom a hozzáférést alapból, csak nem kapsz publikus IP címet. Ergo szolgáltatásokat nem tudsz publikálni kifelé, de internetezni tudsz. (nekem kellett a nat kivétel mert az otthoni szerveremen fut sok minden amit kívülről én használok, pl. mediaszerver amit akár nyaralóban is elérek távolról, saját mailserver, vpn, etc...)
Szóval ha a beállítások rendben vannak nálad, akkor működnie kellene. -
freddirty
senior tag
válasz
Localmatador #15720 üzenetére
nálam tejesen hasonló az internetszolgáltatás, telekom 1gbit, sagem, pppoe. Pár hónapja álltam át egy régi 66u-ról ax86s-re. (illetve még tavaly egy 66u->ax86u átállás is volt de azóta az ax86u megdöglött).
Ami furcsa volt, hogy a routercserével kellett újra egy NAT-olás kikapcsolást kérni a telekomtól, mert csak belső IP címet kaptam. De más gondom nem volt. Itt vannak a router fw és a wan config screenshotjai:
-
kpityu2
addikt
válasz
Localmatador #15720 üzenetére
Próbáld meg a MAC klónozást, hátha az új MAC nem tetszik nekik.
-
blakey
titán
válasz
Localmatador #15718 üzenetére
A 86U és 86S FW-je egy fájl, tehát Merlin is ua.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Localmatador #15714 üzenetére
Müködő nettel töltsd le a legfrisebb fw-t, telepítsd, majd egy reset es utána próbáld a konfigot.
-
blakey
titán
válasz
Localmatador #15714 üzenetére
Nem lehet, hogy a Sagem-ben be van állítva a DMZ és az előző router Mac-címe van megadva és az új meg nem kap IP-címet?
-
dkess
őstag
válasz
Localmatador #9698 üzenetére
VendégWiFi -re minek kell sebességkorlátozás? Amikor jönnek Hozzátok, akkor rendszeresen laptopokkal érkeznek és indul a torrent lefelé/felfelé egyszerre nagyüzemben vagy mi az oka?
Mert úgy egyébként pér telefonon pittyegjen az e-mail meg a fb vagy egy-egy oldalt megnézzen valaki ahhoz ezzel nemigazán érdemes bűvészkedni szerintem. Csak kíváncsiságból ...
-
dkess
őstag
válasz
Localmatador #9696 üzenetére
Szerintem a hard reset -el ezeket a dolgokat sikerült alaphelyzetbe állítani: [link] . Akkor majd ezekkel a beállításokkal a jövőben ne bűvészkedj majd ...
-
Localmatador
tag
válasz
Localmatador #9693 üzenetére
Az 1, opció (Asus routerek AP módban) is félmegoldást hozott: érdekes módon 200/400 Mb/s lett Etherneten és AC wifin is a sebesség.
Akkor berágtam, hogy visszaállítom a tegnapi állapotot inkább, vagyis a Sagem passthrough-ban, Asus main router PPPoE-zik, a másik Asus Aimesh-ben kapcsolódik hozzá szintén router üzemmódban. Ehhez újra hard reset kellett minden eszközön és nulláról konfigolni.... és láss csodát! Ebben a felállásban - ami 100% ugyanaz, mint amikor tanáccsal fordultam hozzátok - Etherneten ~ 700/800 wifin pedig 400/450-as sebességet kaptam! A firmware-ek nem frissültek, minden paraméter, kábelek stb. azonos, mint még amikor reggel szívtam.
Fogalmam sincs, hogy a reset miatt volt-e, de nem nyúlok semmihez és örülök :-) ez a sebesség már elég, megállok, Vágó úr. Az automatikus firm frissítést pedig letiltottam az Asus- okon, biztos ami biztos. Pont ma van a szülinapom, talán ezért "járt" a siker.
Köszönöm az eddigi önzetlen segítségét mindenkinek, szép estét nektek.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Az előbb felsoroltakon kívül még a subnet-átfedés is ki tudja ütni a hardveres gyorsítást. Pl ha a szolgáltatótól 10.x.x.x címet kapsz és az vagy annak egy része belül is megtalálható valahol (pl. vpn szerver).
-
woodworm
veterán
válasz
Az asuson a lan >> switch control fülön tudod a ctf-et ellenőrizni. Ha auto beállításon van, akkor a qos, adaptív qos, traffic manager, parental control használata szokta "kiütni".
-
sgeza
veterán
válasz
Localmatador #9687 üzenetére
Ez roppant érdekes, mert a bridge-nek pont ez lenne a lényege. Bár lehet, hogy pppoe módon csatlakozik, és csak simán ad egy hálózatot a routerednek. Viszont így meg nem igazán értem, hogy miért van ip ütközés. A te routered kap a Sagemtől egy IP címet, az meg csinál egy belső hálót. Nem kéne semmivel ütköznie.
-
dkess
őstag
válasz
Localmatador #9681 üzenetére
A PPPoE adatok az Asus -on töltsd ki. Az ONT -ot egy áramtalanítást követően indítsd újra. Amennyiben továbbra is gond lenne, akkor lehet a legegyszerűbb, ha a T ügyfélszolgálattal rakatod át bridge módba.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Global WAN mode: Bridged (eddigi Routed helyett)
PPPoe adatok kitöltve, így a Sagem jelentkezik beItt nem rossz adatot kellene megadni, hogy ne a Sagem jelentkezzen be és akkor a saját routered építené fel a kapcsolatot?
-
sgeza
veterán
válasz
A bridge módnak pont az a lényege, hogy nem a Sagem PPPoE-zik, hanem az Asus! Ott kellene PPPoE-t beállítani. Bridge módban a Sagem nem csinál semmit, csak optikából RJ45-öt csinál.
Én személy szerint a bridge módot ajánlanám! -
woodworm
veterán
válasz
A pppoe passthrough módhoz visszatérve, általában akkor szokott ilyen alacsony sebesség összejönni, ha a ctf ki van kapcsolva az asuson vagy a qos engedélyezve van. Mert egyébként önmagában a pppoe passthrough önmagában nem indokolja, telekom optikán évek óta használják így a saját routerrel rendelkezők.
-
dkess
őstag
válasz
Localmatador #9678 üzenetére
"2,5 G-s sebesség portösszevonás" - itt mire gondolsz? Amennyiben 2/1 -es interneted lenne, akkor a 2,5 Gbps porton megkapod a teljes sebességet. 1/1 -nél ez nem érdekes persze. Amennyiben router módban van az eszköz, akkor persze pl. köthetnél rá ilyen linksebessséget támogató NAS -t és annak sebessége eloszlana az internet felé illetve a gigabit -es LAN portok irányában.
A Te esetedben a bridge mód lesz a nyerő.
@vargalex, #9679
Arra, hogy ezzel kapod azokat a sebességeket amit Localmatador is írt.
-
dkess
őstag
válasz
Localmatador #9676 üzenetére
IPTV van? Az nem opció, hogy az ONT -ot bridge módba tedd?
Az IP passthrough az sajnos ennyi ...
-
Alex91
félisten
válasz
Localmatador #9674 üzenetére
Vezeteken vannak meshben a routerek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- eBay-es kütyük kis pénzért
- One mobilszolgáltatások
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Fujifilm X
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged