- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigyori74
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #8117 üzenetére
ezt már az elején megcsináltam és sajnos semmi eredmény
de azért köszönöm. -
Vigyori74
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #8115 üzenetére
és hol van a control panel?
a Bios-ban vagy az oprendszerben?
mert a Bios-ban ilyet nem találtam. -
Skyhunter
őstag
válasz
[CS]Blade2 #8095 üzenetére
Nekem a Corsair-eknek 2,1V,most néztem meg. THX
-
Skyhunter
őstag
válasz
[CS]Blade2 #8092 üzenetére
Azaz a "Memory Voltage" -et kell megemelni? Mert ha igen az duplán jó,mert a procim jelenleg alapjáraton megy,de vissza akarom húzni 3,2GHz-re,egy kis CPU és RAM feszültségemeléssel atomstabilan ment az elmúlt 1 évben.
-
Mr. Funes
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #8086 üzenetére
Biosban beállítható memória-órajelek:
Auto
DDR2-533
DDR2-667
DDR2-800
DDR2-889
DDR2-1067
ez azt jelentené h az asus p5b deluxe alaplapomra vehetek 1066 mhz es ddr2 es ramot is?
s ha lehet akkor az nem jelent tuningot? csupán annyit, hogy nem alapbeállításon használnám a ramjaimat.
köszi szépen -
Csizi12
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #6982 üzenetére
Ez biztos így van, hogy megterhelő a 4 modul együtt, de a 2 GB-os Kingmax modulokat sem komálta tuning alatt, ha csak az a 2 db 2 GB-os volt benn. Kicsit finnyás a lap a memóriákra. De hál Istennek ezzel a RAM cserével megoldódtak a gondok.
-
killer76
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #6903 üzenetére
Köszi szépen,Azt hittem valami nagy baromságot műveltem, és elcsesztem valamit!
-
m3ss
veterán
válasz
[CS]Blade2 #6855 üzenetére
blade, rosszul mondtam a rambeallitasokat multkor!
memory remap disable
static read disable
5-5-5-15-5-35-3-11-7-13
2.1 v
nekem csak ezen megy 400on, meg afolott
sztetek hol lehet vege a kingmax 800nak?
mert 440x7,en 880ramon mar nem tudok bebootolni
ezert erdekelne hogy vkinek sikerult-e 430-435 fole menni p5b-vel..
mert ha igen akkor ramot cserelek azonnal -
m3ss
veterán
válasz
[CS]Blade2 #6870 üzenetére
ha a memoriaval vannak gondok akkor gyorsabban le tudod tesztelni a vista bootnal memory diagnostic, es abban a basic teszt kb fel perc alatt megvan, nekem megbizhato volt, es gyorsan ki lehetett igy talalni, hogy a memoria, cpu stb mi hibazik eloszor..
-
m3ss
veterán
válasz
[CS]Blade2 #6864 üzenetére
allits a memorianak 2.1-et!
nekem 2.1 alatt nem akart 370 fole menni...nem is ertem miertha filmet nezel akkor jo lesz a dolby ha erositore vagy kotve, csak kell codec, meg a soundmaxon kivalasztod a hangfalkiosztast
-
m3ss
veterán
válasz
[CS]Blade2 #6855 üzenetére
nekem a 4-9-5-9 volt a fontos amit irtam, addig amig azok alapon voltak (asszem ilyen 10-10-10-10) addig nem akart menni (kingmax 800 3dbx1gbyte)
ha nem megy ezzel akkor szolj es megnezem az osszes beallitast
vanilla p5b-d van neked is? -
cyber86
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5802 üzenetére
Van még 1 ilyen radi dobozban ami öcsémé de neki nem tom mikor lesz belőle valami mert még a többi cucc nincs meg lehet felrakom másik oldalra
-
cyber86
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5795 üzenetére
Nem tuningolni akarom a gépet csak idegesített, hogy nem 800-asként használta a gép. De rokonomnak meg P5KC-n meg ugyan ezzel a rammal 800-asként megy semmi tuninggal.
-
cyber86
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5781 üzenetére
Jelenleg most ennyin megy auton az everest szerint.
[link] -
cyber86
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5781 üzenetére
Sikerült beállítani már csak a CPU vcore voltaget kell megtudni mennyi kell neki.
-
cyber86
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5778 üzenetére
Nálam 833-ra lehet tenni 800-as nincs ja meg az időzítéseknél a többit hagyjam úgy csak ezeket változtassam meg amit te írtál?
-
cyber86
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5778 üzenetére
Ok köszi.
-
cyber86
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5774 üzenetére
174.93 van fent és a 175.12 meg nem telepítődik valamiért.
-
kiviszem
tag
válasz
[CS]Blade2 #5764 üzenetére
Lecserélem a 800-as Geil-t 1066-ra de még nem tudom hogy 4x1-es,vagy 2x2-es modult vegyek,mi lenne jobb a videoszerkesztéshez?
-
Opa
tag
válasz
[CS]Blade2 #5754 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy növeli saját magátől a fordulatot, majd lecsekkolom...
A Coretemp nálam 85-nek írja a Tj.Max.-ot. -
Bulitt
addikt
válasz
[CS]Blade2 #5754 üzenetére
jaja tényleg te mondtad.
-
kiviszem
tag
válasz
[CS]Blade2 #5753 üzenetére
Épp videoszerkesztés miatt akarok bőviteni
-
Gorneck
legenda
válasz
[CS]Blade2 #5747 üzenetére
Ezen jó derültem...
-
dembala
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #5728 üzenetére
CPUz szerint 4-4-4-12-on vagyok. Mivel ez nem mondja meg a feszt, ezt a speedfan-ben latom csak, ahol kiolvassa a mem-bol. speedfan szerint 1.8V.
Milyen modszer van a pontos es aktualis fesz megallapitasra a ram-nal? -
Opa
tag
válasz
[CS]Blade2 #5727 üzenetére
Hőmérsékletben meddig lehet elmenni? 70fok Orthos alatt még elmegy ?
És még egy kérdés: Everest alatt három érték van, a két maghőmérséklet és van külön egy processzor. A processzoré sokkal magasabb, melyiket nézem? -
djbahool
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #5685 üzenetére
hááát, őszintén szólva nem emlékszem már kristály tisztán, de tán 1.4 - 1.45 V
-
djbahool
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #5683 üzenetére
Értem én, de a 8*400 nem egyenlő a 9*356-al.
A legtöbb E4300 356FSB-nél wallos. Enyém is ott volt, subarué is stb.
Szvsz ne erőltesd, mert csak gajjra vágod a lapot. Nem kell 400FSB-n mennie egy 200FSB-s procinak hidd el. -
djbahool
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #5681 üzenetére
Szvsz E4300 nem megy 400FSB-n (100%OC).
Mert nekem pl. nem lehet állítani a SB ill. NB feszt, és simán viszi az 500FSB-t. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #5594 üzenetére
BIOS 1,4250 az CPU-Z-be nálam 1,34-1,36-nak felel meg, szóval olyan 0,07-0,08 körül van nálam a a drap...és ha nincs terhelve 1,400V-et ir a CPU-ra...
-
-Solt-
veterán
válasz
[CS]Blade2 #5560 üzenetére
Ez, hogy a francba lehet???
Nekem a legfrisebb bios van fent... és 2.1V a max, sima P5B. Mi a bios verzió számod? Az enyém 1803
Nekem a Geil alapból kér 2.1-et, de 2.3 kéne neki a tuninghoz!
-
mindfreak
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5552 üzenetére
Három P5B-hez volt már szerencsém. Egyik se mért rendesen.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
[CS]Blade2 #5549 üzenetére
Nem olyan rossz ramok, nem futnak 1.8v 875-el?
-
Amoroso
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #5549 üzenetére
Sztem 2-tőt adhatsz neki.
Nálam volt 667-es kingmax és 2.25-ön járattam, ha jól emlékszem 900 előtt megállt.
Futtass memtest-et az majd megmondja, hogy ront-e a ram. -
Amoroso
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #5547 üzenetére
Egyszer itt olvasam egy cikkben, hogy tartós magaszfesz után a ramok bemondják az unalmast, és csak magasabb feszen tudnak ugyanolyan teljesitmenyt leadni.
-
Bulitt
addikt
válasz
[CS]Blade2 #5503 üzenetére
finoman probálgasd, kis lépésekben és egyre többet fog engedni. persze okosan ne hogy elszáljon valami
-
aya
addikt
válasz
[CS]Blade2 #5503 üzenetére
Az NB fesz 1.4v volt a lapomon, igy vitt 485-ös fsb-t
-
szasanyi
félisten
válasz
[CS]Blade2 #1517 üzenetére
Most már kíváncsi vagyok, mi lesz a tapasztalatod: melyik mutatkozott jobbnak?
Majd írd már meg lécci. -
just
aktív tag
válasz
-
szasanyi
félisten
válasz
Mind2 együtt hozza a legjobb teljesítményt.
DE ha ez így nem megy, az én
tapasztalatom szerint pld. 875Mhz 5-5-5-15 jobb, mint 800Mhz 4-4-4-12
Egyébként én ezt nem kérdeztem, hanem kipróbáltam. Tedd azt, az a biztos.
MOD: köznben látom, Anubis_9 is válaszolt - épp ellenkezőleg. Most még inkább
az a jó döntés, ha kipróbálod! Nem biztos, hogy a tapasztalatok egyformák. Ami
neked jobb értékeket hoz, úgyis azt fogod használni - függetlenűl attól, hogy mi mit
tapasztaltunk.
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
válasz
Mindenképpen 4-4-4-12-ben járasd 800 Mhz-en!
-
válasz
Esetleg próbáld ki.
-
Rusher
őstag
válasz
[CS]Blade2 #1508 üzenetére
1.4v-on az kicsit sok sztem, milyen progival nézted?
-
Larry303
addikt
válasz
[CS]Blade2 #1508 üzenetére
full load alatt mit értesz?
tat vagy orthos estleg vmi egyéb? -
Chalez
őstag
válasz
[CS]Blade2 #1408 üzenetére
Jóóóó az... tutkó kis prockó a tiéd is!!
Az én GEIL ultráimmal amik mennek 1000MHZ-t, tudna még 1-2 dolgot... -
Chalez
őstag
válasz
[CS]Blade2 #1399 üzenetére
Na az ok, de én csak ma kezdtem piszkálni,
és még tervben van egy cooler master hyper tx a hatékonyabb hűtésért.
Ez a 3150 még nem a vége... de egy kis ideig jó lesz...szerinted mennyire izgultam, hogy a 3dmark 06 ne dobja el magát?? Aztán a végén dobott egy 10090-es számot. -
válasz
[CS]Blade2 #1341 üzenetére
Annyit jelent, hogy szerinte magas. Mindegy. Haver P5B-D-jébe beletoltuk az én moduljaimat, akkor is arénázott a 2.3V-re piros csíkkal, pedig az a RAM-om alapfesze.
-
Boboka
tag
válasz
[CS]Blade2 #1059 üzenetére
Szióka én is szenvedtem a hőfokokkal
nekem is p5b+4300
én beállítottam az első hsz szerint a cpumatés nem tudom miért vagy 30 fokot esett a proci hője
a magoké külön külön nem változott de a úgymond külső érték vagy 30 fokot esett... hogy melyik kapcsoló hatására..?? passz
bocsi a dupla hszért de gondoltam így jobban észreveszed
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
válasz
[CS]Blade2 #1064 üzenetére
Én BIOS 1.55V-ra gondoltam, annál többet nem adnék. HA menne is magasabb
fesszel, nem fogod tudni léggel megfelelően hűteni. Persze akár saját károdra is,
de megpróbálod mégis, ám legyen. Nézd meg, és folyamatosan ellenőrizd a CPU
hőmérsékletét. Rövid ideig talán bírja, ha egyáltalán megy. Nem biztos, hogy csak
magasabb CPU fesz kell... -
szasanyi
félisten
válasz
[CS]Blade2 #1059 üzenetére
CPU 1.325V@1.55V fesz még elmegy, de léghűtéssel többet nem érdemes.
A Kingmax RAMoknak 1.80V@2.10V mehet, afölött én nem adnék.
Esetleg tehetsz a ramokra hűtőbordát, az javítana egy keveset a melegedésén. -
Bundee69
tag
válasz
[CS]Blade2 #954 üzenetére
Hali,
A magokban levo szenzorok pontossaga +/-1C a specifikacio szerint. A TAT a proci regisztereibol szedi a homerseklet adatokat ahova ezeknek a szenzoroknak az adatai kerulnek. Az Everest amit hasznalsz pedig tobb mint valszinu, hogy az alaplaprol szedi. Volt olyan ket verziom ebbol amelyek teljesen mas homersekletet mutattak. Engem is zavart, hogy nem tudtam melyik programnak higyjek. Nem reklam, de nezd meg a #573-at [link]. Talan valamivel tisztabban latsz utanna. Vagy nem -
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #923 üzenetére
Gratulálok! Ez igen!
Csak nehogy pipiropogós legyen belőle!
-
denes242
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #956 üzenetére
nem tudom. lehet, hogy a kupak rogzites miatt tenyleg ennyire melegszik mint a TAT mondja. vegulis apc probe kevesebbet kene szerintem hogy mutasson ~10 fokkal mint a mag (hiszen kivul meri). de tenyleg nem tudom.
(de az NB-n szerintem nincs homero - alaplap homerseklet - az akkor inkabb szerintem az SB, az NB tobb - nalam mondjuk irgalmatlan forro). -
denes242
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #954 üzenetére
hat ez jo kerdes. de mivel az alaplapi cpu hoerzekelo 86-ot mutat, en hajlok a 80 koruli ertekre. nezd meg valami pc probe vagy mivel hogy az alaplapi cpu mero mit erzekel (nem a ket mag, hanem az egy szam).
szerk: raadasul az e4300-ra a kupak nem forrasztva van, csak paszta van a mag es a kupak kozott, tehat tenyleg lehet, hogy sokkal jobban melegszik (rosszabb a hoatadas a kupak es a mag kozott) mint az e6xxx-ek
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #951 üzenetére
hali
föleg a SATA-vinyok érzékenyek rá -
yusukee
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #942 üzenetére
Láttam, hogy megy. Most is megy pedig már 3x újraindítottam. A borda annyira nem meleg.
És ez mitől lehet:
Most már ha rányomok a leállításra ki se kapcsol, csak a VGA(mert kép nincs), de a ventik mennek és a lap is -
yusukee
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #939 üzenetére
[CS]Blade2: Próbáltam 2 SATA és 1 IDE csatlakozóssal, de ugyan az mind a 2 nél.
csatlakozót is cseréltem 3X
Ez már nagyon idegesítő
mod: a híd elég meleg, de annyira azért nem
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #933 üzenetére
hali
mivan akkor ha leveszem a szorzot 6-os ra ,és úgy probálom meg a tuningot ,feljebb tudok ugy vele menni a mostani felé? 400fsb 2800/800mhz
hali -
apro
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #929 üzenetére
HALI
FESZ EMELÉS IS MINDEN FÉLE IDÖZITÉSEK IS,már ementem 1.60vre is de a MŰKÖDÖ képes confik csak ez de igy atom stabil 2-3 orákig lefutnak a tesztek hibátlanúl, de ettöl feljebb nem megy
már csak a lap, vagy a proci lehet gond
hali -
szasanyi
félisten
válasz
[CS]Blade2 #879 üzenetére
Ugyanolyan paraméterekkel rendelkező (célszerűen uo.) RAM modult
kell mellé tenni. Sem GeiL, sem Corsair és semmilyen DDR2-1066
valszeg nem lesz jó.Ha mégis menne is együtt, akkor is csak 800-on,
és a legrosszabb időzítésekkel... úgy meg nincs értelme. -
Rusher
őstag
válasz
[CS]Blade2 #811 üzenetére
DDR3-as ramok ugyebár beférnek hova? P5B-be? ezt miből gondolod?
-
denes242
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #742 üzenetére
na latod.
viszont szerintem allandora a load magho 70 fok fole ne nagyon menjen. de ez normalis hutovel valoszinuleg nem lesz gond. viszont igy 90 fok korul mar lassan leold a kupak a procirol
-
apro
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #752 üzenetére
hali
ha még jol emlék szem, ( 478)Abit IS7,1,7 atron ,(754)asus KR7,AMD 2.2, (478) Abit K7 amD atron 2.6
(775)asus ,asusP4P800E-deluxe IntelP4,3.Ghz@ 3,9ghz Asus P5GHz core 2due 630,
ASUS P5,B, ASUS P5B E-plusz, Asus P5B Deluxe a mostani
Ja igen 2db Toshiba 1.73,512DDr ,60GB HDD! Most ASUS A8JP-4S019 dual core procival, (ElaDo)lahet hogy valamit kihagytam, vagy lehet a procikat kevertem már nem eml rá
hali
ui: HALADNI A KORRAL!!!!!!! MANI MANI MANI
[Szerkesztve] -
vazzz
őstag
válasz
Utóbbi 3 évem:
1,2 tua-cerka - 1,7 cerka - 2,4 cerka - 2,4 pentium - 3,2 pentium - dell xps noti - 2x3,2 dual xeon szerver - athlon 64 3200+ - intel 840d - intel 940d - intel 805d - intel c2d e6400 - intel c2d e6600 - amd x2 4200+ - amd 3500+ - amd x2 3800+ - intel c2d e4300.
Asszem nem hagytam ki semmit -
Anubis_9
addikt
válasz
Ez az eddigi pályafutásom:
Cyrix 486SX (25 Mhz) ---> 486DX4 (133 Mhz) ---> Celeron 300 Mhz ---> Celeron 667
Mhz@1000 Mhz ---> Celeron 1000 Mhz@1333 Mhz ---> AMD 2000+ (a félrelépésem) ---> P4 2800 Mhz ---> E6400@3200 Mhz
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #742 üzenetére
3240Mhz
-en megy most
-
denes242
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #683 üzenetére
hat 1.42 volt korul nem csoda hogy a 333-as FSB-t sem ered el. A lapod majdnem 0.08 voltot droppol, meg nyugodtan adhatsz neki feszt 1.55-ig vagy picit tovabb is. csak ott mar nagyon keves lesz a gyari huto. en eddig 1.52-n jarattam - es a deluxe dropja kisebb mint a sima p5b-e, majdnem a fele - csak most lejjebb vettem mert a kanikula miatt kezdett az izlesemnek kicsit tul meleg lenni a proci.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #683 üzenetére
És még a ház is nagyot dob rajta. 12cm felette 12cm rendszer 12cm a hdd előtt 9,2cm-es az oldalapon.
TT házba van a cucc! -
Ribi
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #678 üzenetére
Azt a szurke trutyit szedd le rola, annal meg az is jobb ha raköpsz. Boltban kb 200ft a feher paszta meg most is, de az teljesen jo.
-
vazzz
őstag
válasz
[CS]Blade2 #674 üzenetére
Nekem ugyanilyen lapom és procim van. 400x8-on még megy a win, de már nem stabil 1,45v-on, több feszt nem akarok adni neki gyári hűtővel. Nálam 380x9-en 1,45v-on 3órát bírt 2 orthos, utána hibázott. Mezei 2x1gb/800-as Kingmaxok 960-ig bírják 2,1v-on, nem hinném, hogy a te ramjaid nem bírják a 815-öt. Azt sem értem, miből gondolod, hogy a túlmelegedésre nem fagyással kell reagálnia a gépednek... akkor mivel kellene?
-
Tcm
tag
válasz
[CS]Blade2 #674 üzenetére
800-as ramok miért ne bírnának 813-815-öt? Nálam a 800-asok 900on mennek, de bírják az 1000-et is... (Geil Ultra)
-
Ribi
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #644 üzenetére
Szerintem inkabb vegyel 1 normalis hutot. Valami amugy biztos nem stimmel mert 2.9G-n 80 fok fole menni eleg meredek. Mennyi feszt adtal annak a procinak ? Normalisan megkented pasztaval?
skoos en raraktam egy 4cm ventit az nb-re 5V-n es onnantol igencsak nem ment 40 fok fole.
[Szerkesztve] -
skoos
őstag
válasz
[CS]Blade2 #642 üzenetére
igen, ez engem is érdekelne...
Mennyivel volt rosszabb (ha rosszabb volt). Már egyre kevésbé szeretnék aktív NB hűtést, elég lesz a paszív is, ha jó.
De jó valamelyik? -
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #642 üzenetére
Lehet, hogy csak én nem értem, de most ezzel azt akarod mondani, hogy nem voltál megelégedve az NBF47-essel?
-
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #644 üzenetére
Az én P5B-E-men sem találtam ilyet. Szerintem ebből valahogy kimaradt, ahogy a tiedből is.
-
válasz
[CS]Blade2 #439 üzenetére
Az FSB800-as procidat épp FSB1600-on szeretnéd hajtani, így nem értem mit nem értesz...
-
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #402 üzenetére
Nekem már a CPU 1.35 V-jára és a memória 2.0V-jára is pirosat ír, de nem kell vele törődni. Nem is értem miért piros az 1.35 V, amikor az az alapórajele!
Tedd nyugodtan vagy 2V-ra, vagy 2.1V-ra a mem-et.
Stabil így 2925-ön? ORTHOS-szal tesztelted? SMALL FFTs-vel és 9-es priority-vel kellene. Innen letöltheted:
[link]
Ha pár órán át nem akad ki, akkor stabil. Csak a maghőfokokra figyelj!
Amúgy ez a 62%-os tuning lehet nekem elég is lenne, ha így tényleg stabil. Most 50%-os van a 6400-esemen. -
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #377 üzenetére
Ezeket hagyni kéne alapértelmezetten:
Plug and play O/S [NO]
PCI Latency Timer [64]-és aszem 256-ig vagy 296-ig lehet tenni.
nemtom mi akar ez lenni
Mintha a többi P5B-s is ezt a BIOS-t használná. Szerintem maradjon ez. -
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #374 üzenetére
Ha C1E Support ENABLED, akkor vált alacsonyabb szorzóra.
Igen, úgy van ahogy mondod. Ha 400-as az FSB-d és 7-esre van fixálva a szorzó, úgy lesz:
üresbe 6x400
és terhelve 7x400
Ha C1E Support DISABLED, akkor fixen 7x400-on fog tekerni, ha 7-es van szorzónak beállítva. -
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #371 üzenetére
Nem maradhat auton a fesz, mert előfordulhat hogy vagy túl sok vagy túl kevés feszt kapna a kérdéses dolog.
Sajnos nem tudom, a sima P5B-sek milyen BIOS-szal nyomunlnak, mert nekem P5B-E van, amihez más BIOS kell.
Mivel nincs terhelés alatt a géped, visszaáll 6-os szorzóra, hogy ne fogyasszon sokat, ne pörgesse magát, ok nélkül, stb. (6x320=1920 Mhz) De amint terhelés éri, felugrik 9-esre. Ez így jó és normális. Igen, ha terheled a gépet, lejebb esik a fesz, de hogy miért azt sajna nem tudom.Amúgy ez is normális dolog.
Igazából a memória időzítéseken kívül és a CPU beállítoskon kívül mást nem kell piszkálnod. Csak ebben a két ablakban kell állítgatnod, a többi ablakban minden jó defaulton. -
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #368 üzenetére
''a 3.tól a bios benne van minden ami kell'' Ezt a sort utólag olvastam el és úgy értettem, hogy a 3. képtől be van állítva minden a BIOS-ban, csak még nem a kitöltött beállításokról küldtél képet. De ezek szerint félreértettük egymást.
Egy szónak is 100 a vége: állítsd be azokat, amiket küldtem, ne hagyj auton semmit! -
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #366 üzenetére
Egy jótanács: amikor képet töltesz fel,kicsit csökkentsd a mértét, mert így te is hamarabb feltöltöd, más meg gyorsabban letölti!
A 4-es linkedben látszik, hogy mindent autón hagytál.Pedig ha követnéd az első hozzászólást, abból kileshetnél sok-sok okos dolgot.
Ezeket kapásból állítsd be:
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
Memory Voltage 2.1V
CPU Vcore Voltage 1.35V
FSB Termination Voltage 1.400V
(ha tudja a lapod) NB Vcore 1.45V
(ha tudja a lapod) SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
(ha tudja a lapod) ICH Chipset Voltage 1.057V
A memória időzítésnél (7-es kép) meg ezeket kellene:
5-5-5-15-5-35-10-10-10-10
UI: bocs, látom, mégis ki van töltve a BIOS... Az A és a B link nem működik.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
[CS]Blade2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #365 üzenetére
1 [link]
2 [link]
3 [link]
4 [link]
5 [link]
6 [link]
7 [link]
8 [link]
9 [link]
10 [link]
11 [link]
12 [link]
A [link]
B [link]
Első kettő a gép
a 3.tól a bios benne van minden ami kell, kicsit nagyok lettek a képek, a bios verzioszáma is rajta, és a jelenlegi frekvenziák tesztje az A és a B link
[Szerkesztve]
Ezt végigrágod nekem, hogy kihozhasak belőle egy fasza kis beállitást?
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #363 üzenetére
Ez érdekes... 6x400-on szerintem mindenképp be kellen jönnie...
Ez ''csak'' 2400 Mhz... A többit úgy állítottad be, ahogy az első hosszászólásban van?
-
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #361 üzenetére
Modify Ratio Support ENABLED
Így tudod csak beállítani a 8-as szorzót. -
Larry303
addikt
válasz
[CS]Blade2 #337 üzenetére
Mielőtt ennyit írsz -és akkor még finom voltam nem ártana utánna nézni a dolgoknak
965ben te nem osztod vissza a ramokat, max baltával.....1:1 a lgkisebb arány.....
ha 400x7 en akarod hajtani tán nézd meg az ezerszer említett első postot a topicban és a cpu szorzóját álítsd be 7 esre.....
az aláírásodban meg javítsd ki a ''jelszóm'' mert speciel engem nagyon zavar.....előre is köszi...
hülyegyerek: próbáld meg betölteni a bios defaultot és utánna nézd meg, hogy állítható e az opció.....amúgy ne aggódj nem fog semmiben sem zavarni...és feltételezem használni sem fogod ha bekapcsolva marad....
[Szerkesztve] -
donsergiooo
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #314 üzenetére
Jah én is azt néztem! Pont ott a 8800GTS ..nem férek oda
De szerintem nem kell cmos! Tudtad ha kihúzod a tápod és megmnyomod a bekapcs gombot akkor alapon indul a rendszer?
Jó tuningolást! -
donsergiooo
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #312 üzenetére
nekem is Kingmax! 667es jelnleg most 300as fsbt használok, csak még sok a telepiteni és konfigolni valóm! De majd restartnál felpiszklom akkor! Mit ajánlasz?
-
donsergiooo
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #309 üzenetére
Hm az első 2 kép oks! De a harmadiknál, nicsenek ott a Memo Timiongok!
-
Dj Neo
tag
válasz
[CS]Blade2 #303 üzenetére
Végülis jah, sok számít a szerencsén is , hogy milyet fogsz ki, én végülis csak ezen a két alaplapon gondolkodom..
-
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #299 üzenetére
Véleményem szerint a 60%-os tuninghoz már azért kellene a BIOS-ból beállított 1.4 V.
-
Anubis_9
addikt
válasz
[CS]Blade2 #297 üzenetére
A CPU feszt mindenképp kellene állítanod, mert ha autón hagyod, akkor lehet túl sokat vagy túl keveset kap. Ennek is 1.35 V az alapfesze. Arra nyugodtan teheted. Ha nem stabil, picit emelheted. Pl. 1.4 V-ra.
A BIOS-ban beállított érték és a CPU-Z által mutatott érték nem fog egyezni, mert droppol. Ha 100%-os terhelést kap a CPU, lejebb esik a feszültsége, amit mutata CPU-Z is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest