Aktív témák
-
Susnyak
csendes tag
válasz
eezeerider #2821 üzenetére
Utánajártam neten ennek a sebességszabályozás dolognak. A Celeron M-ek sebességét tényleg nem lehet szabályozni. Amire a Power Gear képes, hogy Throttling segítségével a processzort az órajel ciklusok 0, 25 50 75 százalékában részlegesen, szándékosan leállítja (HLT). Ettől ténylegesen belassul a gép, de nekem fogyasztásban nem sokat jelent. Úgy vettem észre, hogy kb 10-15 percet ad az üzemidőhöz, ha 75%-ot állítok be. Köszönöm a válaszokat, azonban még mindig nem egyértelmű nekem...
Az akkumulátorok üzemideje kezdetekben növekszik, vagy az első kisütéstől fogva csak csökkenhet?
Eléggé hitelesnek (bár nagyon soknak) tűnik a vonatos eredmény.
A kérésem az lenne, hogy akinek van még ASUS, lehetőleg A9T, Celeron M-es laptopja, mondjon véleményt, hogy ez abnormális-e.
[Szerkesztve] -
Hege
tag
válasz
eezeerider #2822 üzenetére
Igaz, nekem sosem volt celerom m-es gépem. Csak azokra az infók-ra hagyatkozok amit máshol olvastam, másoktól hallottam.
Tudomásom szerint a Celeron M procik nem speedstep-esek ezért sebességük és a feszültségük állandó.
Eddig ASUS és HP gépeket használtak a környezetemben Celeron M procival és normál használat (net, office progik) mellett 2-2,5 óra volt az üzemidő. 4 és 6 cellás 4400-es aksikkal, integrált grafikával.
A 4,5 órát elhiszem neked, de nem tudom, hogy azt hogyan hoztad össze, mert az bizony egy Turion vagy egy Pentium M esetén is egy igen jó érték. Bár, lehet hogy ez az ASUS féle PowerGear csoda a Celeronok sebességét és feszültségét is tudja szabályozni és akkor elérhető a 4 óra.
Üdv.:Hege -
--=Gefi=--
tag
válasz
eezeerider #2764 üzenetére
Ha Norton van a gépen, akkor abszolút nem. Az eszi rendesen a bootoláskor amúgy is kevés memóriát. Főleg ha mondjuk 256 van benne.
-
Barton
senior tag
válasz
eezeerider #2764 üzenetére
1 GB RAM-ot neki !
-
válasz
eezeerider #2735 üzenetére
A kotyogó hangot az infra csinálja. Tiltsd le, ha nem használod, és már meg is szünt a hang...
Ha nincs benne infra, akkor most jól beégtem...
De enyémmel pontosan ez volt. -
Peeter
csendes tag
válasz
eezeerider #2755 üzenetére
Nekem zsanér ügyben rossz tapasztalatom van. Jelenlegi gépemen (nem ASUS), olyan erős volt a zsanér, hogy az LCD fedele megrepedt. Visszavittem a boltba hogy ez van, tessék cserélni! Erre ők az arcomba nyomták a jótállási cetlit amin rjta volt, hogy a külső burkolati elemkre nincs garancia. Kicsit pipa lettem, de nem tudtam mit csinálni. Aztán fogtam magam, darabokra szedtem a gépet egy kicsit meglazítottam a zsanért, és megragasztottam a burkolatot. Majd lehet hogy veszek egy fedelet és arra kicserélem, de azt leshetik, hogy náluk fom kicseréltetni és fizetni a szerelést! Ja egyébként hogy tudják, a neves bolt a Norebbok Centrum. Nem tudom ajánlani senkinek.
Szóval szerintem ha magától nem nyeklik semerre és téged sem zavar annyira, akkor szerintem hagy úgy. De biztosabbat tudnak mondani az A6R tulajok. Ez csak saját vélemény és tapasztalat volt. (Egyébként tudom hogy normális helyen jár a burkolatra a gari főleg ilyen hiba esetén.) -
ponti_ak
addikt
válasz
eezeerider #2755 üzenetére
Hi, az enyémmel semmi gond.
Szvsz eddig elég stabilan működik, van valamennyi holtjátéka, de meredek szögben (majdnem teljesen ''kilapítva'') is megáll.
Ha a tiéd nem tudja megtartani a kijelzőt mondjuk kb 25-30 fokos szögnél (merőlegestől számítva előre, vagy hátra), akkor az szerintem nem természetes, és visszavinném de egyébként nem.
Ez persze csak az én véleményem, nem tudom van-e erre valami (garanciális) szabály egyáltalán. -
Gaby
tag
válasz
eezeerider #2735 üzenetére
A norton fogja a géped, cseréld le nod32 vírusírtó+ agnitum outpost tűzfalra és szakítani fog. Ég és föld lesz a különbség a jelenlegid és az új rendszer teljes felállása között!
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged